Beginnen met beleggen is een goede manier om je geld te laten groeien. Maar hoe begin je als je maar 1000 euro hebt? In dit artikel geven we je enkele tips.

De eerste stap is om te bepalen wat je wilt bereiken met je beleggingen. Wil je op de lange termijn een mooi bedrag opbouwen? Of wil je op korte termijn wat extra geld verdienen?

Afhankelijk van je doel, kun je kiezen voor verschillende beleggingsproducten. Voor de lange termijn zijn aandelen en ETF’s goede opties. Deze producten kunnen je een hoog rendement opleveren, maar zijn ook risicovoller.

Op korte termijn kun je beter kiezen voor veiligere beleggingen, zoals obligaties of spaarrekeningen. Deze producten leveren minder rendement op, maar zijn ook minder risicovol. Hieronder geef ik je alvast 3 goede beleggings mogelijkheden.

 • Aandelen
 • Crypto
 • ETF’s

Tot slot een tipje van de sluier, de beste optie als het gaat om beleggen, is natuurlijk beleggen voor de lange termijn. Deze “strategie” levert altijd het meeste rendement op. Verder in dit artikel zal ik nog veel meer vertellen over hoe je het beste 1000 euro kan beleggen.


Disclaimer:

Beleggen zonder risico’s bestaat niet, beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan fluctueren en je kunt een deel van je inleg verliezen. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in beleggen voordat je begint.

Dit artikel is bedoeld als informatief en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die je neemt over je beleggingen.


Hou geld achter de hand


Het is belangrijk om niet al je geld in één belegging te stoppen. Dit komt omdat beleggen risico’s met zich meebrengt. De waarde van je beleggingen kan fluctueren en je kunt een deel van je inleg verliezen. Het is daarom belangrijk om een deel van je geld achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven.

Dit is ook de reden waarom dit artikel zich richt op beleggen met 1000 euro. Met 1000 euro heb je nog steeds een potje achter de hand voor onvoorziene uitgaven, terwijl je ook kunt beginnen met beleggen. Daarnaast is het belangrijk als je eenmaal bent begonnen met beleggen om te kijken wat je maandelijks kan missen. Zodat je dit weer kan beleggen, zo bouw je door de jaren heen een mooie portefeuille op.


Waarom zou je gaan beleggen?

Voordat we naar de materie gaan wil ik nog kort het belang van beleggen toelichten. Want, waarom zou je nu gaan beginnen met beleggen?

Er zijn verschillende redenen waarom men zou kunnen beleggen. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

 • Om je geld te laten groeien. Beleggen is een manier om je geld te laten werken voor je. Door te beleggen, kun je een hoger rendement behalen dan met sparen.
 • Om je financiële doelen te bereiken. Beleggen kan je helpen om je financiële doelen te bereiken, zoals het kopen van een huis, het opbouwen van een pensioen of het financieren van een studie.
 • Om je risico te spreiden. Beleggen kan je helpen om je risico te spreiden. Door in verschillende beleggingsproducten te beleggen, verminder je het risico dat je al je geld verliest.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van waarom men zou kunnen beleggen:

 • Een jonger persoon die wil sparen voor een huis, kan beleggen om zijn spaargeld sneller te laten groeien.
 • Een persoon die wil stoppen met werken op zijn 65e, kan beleggen om een pensioen op te bouwen.
 • Een persoon die een kind heeft dat naar de universiteit gaat, kan beleggen om de kosten van de studie te financieren.

Als je eenmaal bent begonnen met beleggen is het wel belangrijk dat je periodiek geld op je beleggings rekening stort, bijvoorbeeld eens per maand. Dit verschilt per persoon.

Beleggen met 1000 euro | 8 opties

Onderstaand zal ik 9 verschillende opties behandelen die je kan overwegen als je gaat starten met beleggen. De 9 opties die ik ga behandelen zijn:

 • Beleggen met een hefboom
 • Beleggen voor de lange termijn
 • Beleggen in crypto
 • Beleggen in vastgoed
 • Beleggen in aandelen en ETF’s
 • Beleggen in een meest gespreide portefeuille
 • Beleggen in goud
 • Beleggen in obligaties
 • Beleggen in jezelf

1. Beleggen met een hefboom

De eerste optie die we gaan behandelen is ook gelijk de optie met het grootste risico.

Beleggen met een hefboom is een manier om met een relatief kleine investering een groot bedrag in te zetten. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van een hefboom, ook wel leverage genoemd.

De hefboom werkt als volgt: je leent geld van een broker om een grotere investering te doen dan je eigenlijke budget toelaat. De hefboomfactor geeft aan hoeveel keer je inleg wordt vergroot. Bij een hefboomfactor van 10, wordt je inleg dus vertienvoudigd.

Als de koers van de onderliggende waarde stijgt, levert dit een veel hoger rendement op dan wanneer je zonder hefboom had belegd. Met een inleg van 1000 euro en een hefboomfactor van 10, levert een stijging van de koers met 10% een rendement op van 100 euro. Zonder hefboom zou je slechts 10 euro hebben verdiend.

Anderzijds, als de koers van de onderliggende waarde daalt, levert dit ook een veel groter verlies op dan wanneer je zonder hefboom had belegd. Met een inleg van 1000 euro en een hefboomfactor van 10, levert een daling van de koers met 10% een verlies op van 1000 euro. Zonder hefboom zou je slechts 100 euro hebben verloren.

Deze vorm van investeren is dus zeer risicovol, begin daarom ook nooit met teveel geld. Je kan dit bijvoorbeeld ook doen met CFD’s, Contract for difference.

CFD’s zijn een type contract voor verschil. Dit betekent dat je niet de onderliggende waarde van een belegging koopt, maar dat je een contract afsluit met een broker om de waarde van de onderliggende waarde te volgen.

2. Beleggen voor de lange termijn

Beleggen voor de lange termijn is een methode waarbij je je beleggingen voor een lange periode laat staan, doorgaans minimaal 5 tot 10 jaar en liever langer nog. Op de lange termijn hebben beleggingen de neiging om in waarde te stijgen, zelfs als er sprake is van kortetermijnschommelingen. De tijd hiervan mag je in principe zelf bepalen, hoe langer hoe beter..

Er zijn verschillende redenen waarom beleggen voor de lange termijn de beste optie is:

 • Het vermindert het risico. Kortetermijnschommelingen in de beurs kunnen leiden tot verliezen, maar op de lange termijn zullen deze schommelingen waarschijnlijk worden uitgevlakt.
 • Het vergroot het potentieel rendement. De beurs heeft in het verleden een gemiddeld rendement van ongeveer 7% per jaar opgeleverd. Als je je beleggingen voor de lange termijn laat staan, heb je de kans om van dit rendement te profiteren.

Als je belegd voor de lange termijn dan kan je dit het beste doen in aandelen en/of ETF’s. Maar dit kan natuurlijk ook in obligaties, vastgoed of crypto. Het beste wat je dan kan doen is een mooie grootte portefeuille opbouwen met beide producten erin. Gelukkig heb ik voor jou al 26 top aandelen uitgezocht verdeeld over 11 sectoren en daarnaast heb ik ook de beste ETF’s voor jou op een rijtje gezet.

Hieronder geef ik nog een kort bewijs waarom beleggen op de lange termijn het beste is. Dit voorbeeld is de S&P 500 een ETF met daarin de 500 grootste bedrijven van Amerika. Op onderstaande afbeelding kan je zien dat op de lange termijn het altijd omhoog gaat, tuurlijk zitten er jaren bij dat de ETF ook een keer omlaag is gegaan. Maar het gaat hier om de lange termijn en daar zit altijd een stijgende lijn in zoals je ziet.

Lange termijn S&P 500

3. Beleggen in crypto

Beleggen in crypto is een nieuwe en innovatieve manier om geld te beleggen. Crypto is relatief nieuw vergeleken met de andere opties die behandeld worden in dit artikel.

De crypto markt is daarmee ook de meest volatiele markt van alle opties. Dus je moet het niet erg vinden om de ene dag op 1200 EUR te staan en de andere dag op 700 EUR. De crypto markt schommelt enorm.

Maar vergis je niet, beginnen met crypto of handelen in bitcoin zou zomaar een gouden zet kunnen zijn voor de toekomst.

Bitcoin wordt ook wel gezien als het nieuwe goud en kan zomaar de toekomst zijn van de tech wereld.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen beleggen in crypto:

 • De potentieel hoge rendementen. In het verleden hebben cryptocurrencies zeer hoge rendementen opgeleverd. Zo is de waarde van bitcoin in de afgelopen tien jaar met meer dan 10.000% gestegen.
 • De belofte van een nieuwe technologie. Cryptocurrencies worden gezien als een nieuwe technologie die de manier waarop we geld uitgeven en ontvangen kan veranderen.

4. Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een manier om te beleggen in onroerend goed, zoals woningen, kantoorpanden, winkelcentra en hotels. Vastgoed kan een goede manier zijn om je geld te laten groeien op de lange termijn.

Er zijn twee manieren om te beleggen in vastgoed:

 • Direct beleggen

Direct beleggen in vastgoed betekent dat je zelf een woning, kantoorpand, winkelcentrum of hotel koopt. Dit kan een goede manier zijn om een passief inkomen te genereren, maar het is ook een relatief risicovolle manier van beleggen. Je moet je goed verdiepen in de locatie, de staat van het pand en de markt voor verhuur of verkoop en aangezien dit artikel over beleggen met 1000 EUR gaat is deze optie niet van toepassing. Hier heb je namelijk veel meer kapitaal voor nodig.

 • Indirect beleggen daarentegen

Indirect beleggen in vastgoed betekent dat je via een tussenpersoon in vastgoed belegt. Dit kan gedaan worden via een vastgoedfonds, een REIT of een crowdfunding platform. Indirect beleggen is een goede manier om te beleggen in vastgoed zonder dat je zelf een pand hoeft te kopen.

REITs zijn Real Estate Investment Trusts. Dit zijn bedrijven die beleggen in vastgoed. REITs zijn genoteerd aan de beurs en kunnen daarom door iedereen worden gekocht. Daarnaast keren REITs ook nog is maandelijks dividend uit.

5. Beleggen in aandelen en ETF’s

Het is al behandeld bij de optie “beleggen voor de lange termijn” maar ik ga hier toch nog wat dieper op in. Beleggen in aandelen en ETF’s is de meest populaire manier als het gaat om beleggen.

Beleggen in aandelen en ETF’s is een manier om te beleggen in bedrijven. Aandelen zijn stukjes eigendom van een bedrijf, terwijl ETF’s een manier zijn om in een groep aandelen te beleggen.

Beleggen in aandelen en ETF’s kan een goede manier zijn om je geld te laten groeien op de lange termijn. Het is echter belangrijk om je goed te informeren over de risico’s voordat je besluit om te beleggen.

Hier zijn enkele tips voor beleggen in aandelen en ETF’s:

 • Begin met een klein bedrag. Beleg niet meer dan je kunt missen.
 • Diversifieer je beleggingen. Beleg niet alles in één belegging.
 • Houd je beleggingen goed in de gaten. Volg de ontwikkelingen op de beurs en wees bereid om je beleggingen te verkopen als de markt daalt.

Hier onder heb ik nogmaals de verschillen neergezet van deze portefeuille.

AandelenETF’s
Hoog rendementspotentieelDiversificatie
“Eigenaarschap” van een bedrijfLiquiditeit
Recht op dividendLage kosten
Hoger risicoLager rendementspotentieel > hoeft niet altijd
ComplexiteitGeen eigenaarschap van een bedrijf
Minder vaak recht op dividend > je hebt wel dividend ETF’s

6. Beleggen in een meest gespreide portefeuille


De meest gespreide portefeuille is een portefeuille die bestaat uit een breed scala aan beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen. Deze spreiding helpt om het risico te verminderen, omdat het onwaarschijnlijk is dat alle beleggingsproducten tegelijkertijd in waarde dalen.

Hieronder heb ik een voorbeeld neergezet van een goed gespreide portefeuille:

 • Aandelen 40%
 • ETF 30%
 • Obligaties 10%
 • Vastgoedfondsen 10%
 • Cash 10%

Dit kan een voorbeeld zijn voor iemand met een gemiddelde risico strategie aan de hand van je eigen strategie kan je natuurlijk spelen met de percentages van de verschillende producten.

Om een gespreide portefeuille op te bouwen kan je het beste beleggen bij eToro, op dit platform heb je toegang tot de meeste producten. Lees hieronder voor meer informatie mijn eToro review.

7. Beleggen in Goud

Beleggen in goud is een manier om je geld te beschermen tegen inflatie en economische onzekerheid. Goud wordt al eeuwenlang gebruikt als een waardevaste belegging. Het is schaars, heeft een hoge intrinsieke waarde en is relatief gemakkelijk te vervoeren en op te slaan.

Er zijn verschillende manieren om in goud te beleggen. Je kunt fysiek goud kopen, zoals goudstaven of goudmunten. Je kunt ook beleggen in goudaandelen of goud ETF’s.

Fysiek goud

Fysiek goud is de meest directe manier om in goud te beleggen. Je kunt goudstaven of goudmunten kopen bij een bank, juwelier of online. Fysiek goud is een goede optie als je je goud wilt bewaren als een tastbaar bezit.

Goudaandelen

Goudaandelen zijn aandelen van bedrijven die goud produceren, verwerken of verkopen. Beleggen in goudaandelen is een indirecte manier om in goud te beleggen. Je koopt niet het goud zelf, maar een aandeel in een bedrijf dat goud exploiteert. Goudaandelen kunnen een goede optie zijn als je wilt profiteren van de stijgende goudprijs, maar niet fysiek goud wilt bezitten.

Goud ETF’s

Goud ETF’s zijn een soort beleggingsfonds dat belegt in goud. Goud ETF’s zijn een goede optie als je wilt beleggen in goud, maar niet fysiek goud wilt bezitten of aandelen van goudmijnbouwbedrijven wilt kopen.

8. Beleggen in obligaties


Beleggen in obligaties is een manier om je geld te laten groeien met een relatief laag risico. Obligaties zijn leningen die worden uitgegeven door bedrijven of overheden. Als je een obligatie koopt, leen je geld aan de uitgevende partij. In ruil daarvoor ontvang je rente over de lening.

Er zijn verschillende soorten obligaties, met verschillende risico’s en rendementsmogelijkheden. De belangrijkste soorten obligaties zijn:

 • Staatsobligaties: Dit zijn obligaties die worden uitgegeven door overheden. Staatsobligaties worden als relatief veilig beschouwd, omdat overheden over het algemeen in staat zijn om hun schulden af te betalen.
 • Corporate bonds: Dit zijn obligaties die worden uitgegeven door bedrijven. Corporate bonds worden als risicovoller beschouwd dan staatsobligaties, omdat bedrijven failliet kunnen gaan.
 • High-yield bonds: Dit zijn obligaties met een hoog rendement. High-yield bonds worden als zeer risicovol beschouwd, omdat de kans op faillissement groter is.

9. Beleggen in jezelf

Warren Buffett is een van de meest succesvolle beleggers ter wereld. Hij is de oprichter van Berkshire Hathaway, een investeringsmaatschappij met een geschat vermogen van meer dan 600 miljard dollar.

Buffett is ook een bekende voorstander van het beleggen in jezelf. Hij gelooft dat het belangrijk is om te investeren in je eigen kennis, vaardigheden en ontwikkeling. Dit kan je helpen om succesvoller te zijn in je carrière, je persoonlijke leven en je beleggingen.

In een interview met Fortune zei Buffett: “De beste investering die je ooit kunt doen, is in jezelf. Investeer in je opleiding, investeer in je persoonlijke ontwikkeling, investeer in je gezondheid. Dit zijn de dingen die je op de lange termijn het meest zullen terugbetalen.”

Buffetts quote over het beleggen in jezelf is een belangrijk advies voor iedereen die succes wil bereiken in het leven. Het is een investering die je niet zal betreuren.

Onderstaande cursus is wellicht een goede investering voor jezelf als het gaat om beleggen. Het betreft de happy investors cursus en het leert je alle ins en outs van beleggen. Nieuwsgierig? Lees dan mijn review over deze cursus.

Beleggen met 100 Euro – Conclusie

Beleggen met 1000 EUR kan een goede manier zijn om je geld te laten groeien op de lange termijn. De beste optie voor jou hangt af van je persoonlijke situatie en doelen.

De beste 3 opties zijn:

 • Aandelen en ETF’s voor de lange termijn: Aandelen bieden het hoogste potentieel rendement, maar ook het hoogste risico. Ze zijn geschikt voor beleggers met een hoge risicobereidheid die op de lange termijn willen beleggen. Het hoge risico kan je onderdrukken door middel van ETF’s.
 • Obligaties: Obligaties bieden een lager rendement dan aandelen, maar ook een lager risico. Ze zijn geschikt voor beleggers met een lagere risicobereidheid die een stabiel rendement willen behalen.
 • Beleggen in jezelf: Beleggen in jezelf is een investering in je toekomst. Het kan je helpen om succesvoller te zijn in je carrière, je persoonlijke leven en je beleggingen.

Tot slot 3 tips voor beleggen met 1000 EUR

 • Begin met een klein bedrag. Beleg niet meer dan je kunt missen.
 • Diversifieer je beleggingen. Beleg niet alles in één belegging.
 • Houd je beleggingen regelmatig bij. Volg de ontwikkelingen op de beurs en wees bereid om je beleggingen te verkopen als de markt daalt.

Welke optie kies jij?


Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.