Beste aandelen energiesector, het onderwerp wat in deze blogpost centraal staat. In deze blogpost ga ik op zoek naar de beste aandelen in de energiesector. Ik richt mij op bedrijven die actief zijn in verschillende gebieden binnen de energiesector. Waaronder fossiele brandstoffen, hernieuwbare energiebronnen, nutsbedrijven en dienstverleners. Ik baseer mijn keuze op mijn eigen onderzoek om te bepalen welke aandelen de beste keuzes zijn voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de energiesector. Ook kijk ik als bonus welke aandelen dividend uitkeren, het is geen must dus verwacht niet bij elk aandeel die ik behandel dividend.


Waarom zou je kiezen voor aandelen in de energiesector?

In de toekomst zal de vraag naar energie alleen maar toenemen. Dit komt mede omdat steeds meer apparaten en voertuigen elektrisch worden en er meer aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en milieubescherming. Dit kan ervoor zorgen dat beleggers gaan starten met het kopen van aandelen in de energiesector. Aangezien er een groeiende vraag naar energie zal zijn en er een noodzaak is om de energieproductie te diversifiëren en te verduurzamen.

Er is al een duidelijke trend zichtbaar in de energiesector. Waarbij er steeds meer wordt geïnvesteerd in nieuwe energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Hierbij wordt er gezocht naar manieren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Tegelijkertijd blijft de vraag naar fossiele brandstoffen, zoals olie en gas. Bestaan en zullen deze naar verwachting nog vele jaren een belangrijke rol blijven spelen in de energievoorziening.

Beleggers die geïnteresseerd zijn in de energiesector kunnen daarom profiteren van deze trends en zoeken naar bedrijven die actief zijn in zowel de traditionele als de nieuwe energiesector. In het algemeen kan worden gesteld dat beleggen in de energiesector een potentieel aantrekkelijke keuze kan zijn. Vooral voor beleggers die op zoek zijn naar groeipotentieel, diversificatie, dividendinkomen en inflatiebescherming.

Top 12 Beste aandelen in de energiesector

Als beginnend belegger kan het lastig zijn om te kijken welke aandelen interessant zijn en waarom. In dit artikel ga ik de top 10 beste aandelen behandelen in de energiesector. Het zijn Nederlandse bedrijven uit onder andere de AEX maar ook aandelen uit het buitenland. Het is dus een globale selectie van 10 aandelen, die naar mijn mening interessant kunnen zijn in de toekomst. Nogmaals doe ook altijd zelf je onderzoek naar desbetreffende bedrijven.

Overzicht Top 12 beste aandelen energiesector

Aandeel:Ticker:Beurs:Hoofdvestiging:Dividendrendment:Niche:Werknemers:Hoofdactiviteit bedrijf:
Canadian SolarCSIQNASDAQCanada0%Zonne-energie13.535Fabrikant zonnepanelen en uitvoeren van grootschalige zonne-energieprojecten.
Devon EnergyDVNNYSE (New York Stock Exchange)Verenigde Staten7.91%Olie en gas industrie1800Productie van olie, aardgas en vloeibaar aardgas (LNG)
ExxonMobilXOMNYSEVerenigde Staten3.28%Olie63.000Actief in de productie, transport en verkoop van olie, gas en chemische producten
Helmerich & Payne, Inc.HPNYSEVerenigde Staten2.46%Olie en Gas8000Is gespecialiseerd in het boren van horizontale putten voor olie- en gasbronnen.
Kinder MorganKMINYSEVerenigde Staten6.35%Energie-Industrie10.525Kinder Morgan is actief in de midstreamsector van de energie-industrie
ONEOKOKENYSEVerenigde Staten5.65%Aardgas Industrie2847Transport, opslag en verwerking van aardgas en aanverwante producten
SBM OffshoreSBMOEAM (Amsterdam)Nederland6.71%Offshore olie en gasindustrie4957Ontwerpen en produceren van drijvende productieopslag- en laadinstallaties
ShellShellEAM, NSYE en LSEVerenigd Koninkrijk0%Olie en Gas82.000Produceren van gas en olie
Philips 66PSXNYSEVerenigde Staten4.12%Olie en Gas13.000Produceren van Gas en Olie
Siemens Energy AGENRXET (Duitsland)Duitsland0%Productie en levering van Energie92.000Duitse multinational die gespecialiseerd is in de productie en distributie van energie
TotalTTENYSE en Euronext ParijsFrankrijk0%Olie en Gas101.309De exploratie en productie van aardolie en aardgas tot energieopwekking, transport, raffinage, marketing van aardolieproducten en internationale handel in ruwe olie en producten.
Suncor Energy Inc.SUCanda4.49%olie, synthetische olie uit teerzand en natuurlijk aardgas16.922Actief in de productie van ruwe olie, synthetische olie uit teerzand en natuurlijk aardgas

1. Canadian Solar | CSIQ

Canadian Solar (CSIQ) is een Canadees-Chinese fabrikant van zonnepanelen en leverancier van zonne-energieoplossingen. Het bedrijf is een van de grootste producenten van zonne-energieproducten ter wereld en heeft een productiecapaciteit van meer dan 23 GW, wat genoeg is om meer dan 6 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

Het bedrijf heeft een divers portfolio van producten en diensten, waaronder zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en energieopslagoplossingen. Canadian Solar heeft ook een sterke aanwezigheid in verschillende markten over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Europa, China, Japan, Australië en Zuid-Amerika.

Een van de sterke punten van Canadian Solar is de solide financiële positie. Het bedrijf heeft een goed track record op het gebied van winstgevendheid en financiële stabiliteit, met een stijgende omzet en winst in de afgelopen jaren. Ook heeft het bedrijf een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en innovatie, met een toegewijd team van meer dan 13.000 werknemers.

Als gevolg van de toenemende vraag naar zonne-energie en de verschuiving naar duurzame energiebronnen, heeft Canadian Solar een sterke groeipotentie. Het bedrijf is van plan om zijn productiecapaciteit verder uit te breiden en zich te concentreren op nieuwe markten en innovatieve producten en diensten. Daarom kan Canadian Solar een aantrekkelijke investeringsoptie zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de energiesector en willen profiteren van de groeiende vraag naar zonne-energie.

1.1 Waarom Canadian Solar?

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers geïnteresseerd kunnen zijn in het kopen van aandelen in Canadian Solar. Hier zijn enkele belangrijke factoren:

  1. Sterke groeipotentieel: Als een van de grootste producenten van zonne-energieproducten ter wereld. Heeft Canadian Solar een sterke positie in de snel groeiende markt voor zonne-energie. Door zijn productiecapaciteit te vergroten, zich te concentreren op nieuwe markten, innovatieve producten en diensten. Kan Canadian Solar profiteren van de groeiende vraag naar duurzame energiebronnen en zijn positie in de markt versterken.
  2. Diversiteit: Canadian Solar heeft een divers portfolio van producten en diensten, waaronder zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en energieopslagoplossingen. Dit brede aanbod van producten en diensten kan het bedrijf helpen om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en een breed scala aan klanten aan te trekken.
  3. Gunstige marktomstandigheden: De vraag naar zonne-energie groeit gestaag. Naar verwachting zal dit ook blijven toenemen als gevolg van de toenemende aandacht voor duurzaamheid. Dit kan gunstig zijn voor jou als belegger.

2. Devon Energy | DVN

Devon Energy is een Amerikaans energiebedrijf dat zich richt op de productie van olie, aardgas en vloeibaar aardgas (LNG). Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Oklahoma City en heeft activiteiten in de Verenigde Staten en Canada.

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en werd opgericht in 1971. Sindsdien heeft het bedrijf een solide reputatie opgebouwd in de olie- en gasindustrie en heeft het zijn activiteiten uitgebreid door middel van overnames en fusies.

Devon Energy heeft een sterke focus op technologie en innovatie. Dit heeft geleid tot verbeterde productiemethoden en kostenbesparingen. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie. Wat laat zien dat het zich bewust is van de groeiende vraag naar schone energiebronnen en de noodzaak om te diversifiëren.

2.1 Waarom Devon Energy?

Het kopen van aandelen in Devon Energy kan aantrekkelijk zijn voor beleggers vanwege verschillende redenen. Ten eerste heeft het bedrijf een sterke financiële positie, wat kan bijdragen aan de stabiliteit van de aandelenkoers. Daarnaast heeft het bedrijf een goede track record op het gebied van winstgevendheid en dividenduitkeringen aan aandeelhouders.

Devon Energy heeft de afgelopen jaren een stabiel dividend uitgekeerd aan zijn aandeelhouders, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten uit hun investeringen. Met een dividend rendement van 7,91% is dat zeer aantrekkelijk voor mensen die dit aandeel aantrekkelijk vinden en dus ook een stukje dividend mee kunnen pakken.

3. ExxonMobil | XOM

ExxonMobil is een van de grootste internationale energiebedrijven ter wereld en is actief in de productie, transport en verkoop van olie, gas en chemische producten. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en is opgericht in 1870 onder de naam Standard Oil Company.

ExxonMobil heeft wereldwijd activiteiten en heeft belangen in veel grote energieprojecten. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld activiteiten in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. ExxonMobil is ook actief in verschillende sectoren van de energiemarkt, waaronder upstream (exploratie en productie), midstream (transport en opslag) en downstream (raffinage en marketing).

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren aandacht besteed aan duurzaamheid en heeft doelen gesteld om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. ExxonMobil heeft ook geïnvesteerd in alternatieve energiebronnen en technologieën om de transitie naar een koolstofarmere toekomst te ondersteunen.

Het bedrijf is een belangrijke speler in de energiesector en wordt vaak beschouwd als een blauwe chip-aandeel vanwege de lange geschiedenis, de wereldwijde aanwezigheid en de stabiele financiële positie.

3.1 Waarom ExxonMobil?

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers kunnen overwegen om in ExxonMobil te investeren. Hier zijn enkele mogelijke redenen:

Sterke positie in de energiesector: ExxonMobil is een van de grootste energiebedrijven ter wereld en heeft een lange geschiedenis in de sector. Het bedrijf heeft ook belangen in verschillende sectoren van de energiemarkt. Dit kan weer bijdragen aan de diversificatie van een beleggingsportefeuille.

Dividendrendement: ExxonMobil heeft een stabiel dividendbeleid en keert regelmatig een dividend uit aan aandeelhouders. Het huidige dividendrendement van ongeveer 3.28% kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten uit hun beleggingen.

Mogelijke waardestijging op de lange termijn: Hoewel de energiesector momenteel uitdagingen ondervindt, kan de vraag naar olie en gas op de lange termijn blijven groeien als gevolg van de wereldwijde bevolkingsgroei en de toenemende vraag naar energie. Als een van de grootste spelers in de sector, kan ExxonMobil mogelijk profiteren van deze langetermijntrend.

4. Helmerich & Payne, Inc. | HP

Helmerich & Payne is een Amerikaans olie- en gasboorbedrijf dat in 1920 werd opgericht en gevestigd is in Tulsa, Oklahoma. Het bedrijf is voornamelijk actief in Noord-Amerika en heeft een wereldwijd bereik met activiteiten in verschillende landen. Het bedrijf heeft meer dan 300 rigs (booreiland) in gebruik en is gespecialiseerd in het boren van horizontale putten voor olie- en gasbronnen.

Een van de belangrijkste aspecten van Helmerich & Payne’s bedrijfsmodel is de focus op technologie en innovatie. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in geavanceerde boortechnieken en apparatuur om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. Dit heeft het bedrijf in staat gesteld om de boorprestaties te verbeteren en de productie van olie en gas te verhogen.

4.1 Waarom Helmerich & Payne, Inc?

Beleggers kunnen overwegen om in Helmerich & Payne te investeren vanwege verschillende redenen:

Focus op technologie en innovatie: Het bedrijf heeft geïnvesteerd in geavanceerde boortechnieken en apparatuur om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. Dit heeft het bedrijf in staat gesteld om de boorprestaties te verbeteren en de productie van olie en gas te verhogen.

Stabiel dividendbeleid: Helmerich & Payne keert regelmatig een dividend uit aan aandeelhouders. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiel inkomen uit hun investering. Het dividendrendement ligt ongeveer op 2.46%.

Actief in een sector met potentie voor de toekomst: Ondanks de groeiende belangstelling voor hernieuwbare energiebronnen. Zal olie- en gasproductie naar verwachting de komende jaren nog steeds een belangrijke rol spelen in de energievoorziening. Helmerich & Payne heeft een sterke positie in deze sector en kan profiteren van de groeiende vraag naar energie.

5. Kinder Morgan | KMI

Kinder Morgan is een toonaangevend energie-infrastructuurbedrijf in Noord-Amerika. Het bedrijf is opgericht in 1997 en heeft zijn hoofdkantoor in Houston, Texas. Kinder Morgan is actief in de midstreamsector van de energie-industrie. Het bedrijf richt zich op het transporteren en opslaan van energieproducten. Zoals ruwe olie, aardgas, raffinageproducten en chemicaliën.

Het bedrijf is betrokken bij een breed scala aan energie-transport- en opslagactiviteiten. Waaronder pijpleidingen, terminals, opslagfaciliteiten en verwerkingssystemen. Het heeft ook belangen in aardgasverwerking, vloeibaar aardgas en koolstofdioxide.

Kinder Morgan heeft een uitgebreid netwerk van energie-infrastructuur in Noord-Amerika, waardoor het bedrijf een belangrijke speler is in de energie-industrie. Het bedrijf is actief in de Verenigde Staten, Canada en Mexico en heeft meer dan 70.000 mijl aan pijpleidingen.

Een van de sterke punten van Kinder Morgan is de stabiliteit en voorspelbaarheid van zijn inkomsten. Dit komt doordat het bedrijf vaak langdurige contracten heeft met klanten voor het transport en de opslag van energieproducten. Dit zorgt voor een stabiele stroom van inkomsten, zelfs als de marktomstandigheden volatiel zijn.

5.1 Waarom Kinder Morgan?

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers ervoor kunnen kiezen om aandelen van Kinder Morgan te kopen. Hieronder staan enkele mogelijke redenen:

Sterk netwerk van energie-infrastructuur: Kinder Morgan heeft een uitgebreid netwerk van energie-infrastructuur in Noord-Amerika. Dit maakt het bedrijf een belangrijke speler in de energie-industrie. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die willen investeren in een bedrijf met een sterke positie in de sector.

Dividend: Kinder Morgan heeft de afgelopen jaren regelmatig dividend uitgekeerd aan aandeelhouders. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiel inkomen uit hun beleggingen. Momenteel is het dividendrendement ongeveer 6.35%.

Groeimogelijkheden: Kinder Morgan heeft ook verschillende groeimogelijkheden. Waaronder het uitbreiden van zijn bestaande pijpleiding- en opslagfaciliteiten en het investeren in nieuwe projecten. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een bedrijf met groeipotentieel.

6. ONEOK | OKE

ONEOK is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de transport, opslag en verwerking van aardgas en aanverwante producten in Noord-Amerika. Het bedrijf staat tevens ook in de ETF S&P 500. ONEOK heeft zijn hoofdkantoor in Tulsa, Oklahoma en is opgericht in 1906.

Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk van aardgaspijpleidingen en opslagfaciliteiten in de Verenigde Staten en transporteert aardgas van de productiegebieden naar de verbruikersmarkten.

ONEOK is een belangrijke speler in de aardgasindustrie en heeft in de afgelopen jaren verschillende strategische overnames gedaan om zijn positie in de sector te versterken. Zo heeft het bedrijf in 2017 een meerderheidsbelang genomen in de West Texas LPG-pijpleiding, die ethaan transporteert van de Permian Basin naar Mont Belvieu, Texas. In 2018 heeft ONEOK ook de onafhankelijke midstream-onderneming Roadrunner Gas Transmission overgenomen.

6.1 Waarom ONEOK?

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers geïnteresseerd kunnen zijn in het kopen van aandelen van ONEOK. Hieronder staan enkele mogelijke redenen:

Blootstelling aan de aardgasindustrie: ONEOK is een belangrijke speler in de aardgasindustrie en biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de groeiende vraag naar aardgas in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld.

Dividendinkomsten: ONEOK heeft de afgelopen jaren een stabiel dividendrendement geboden aan aandeelhouders. Het bedrijf heeft een geschiedenis van het verhogen van zijn dividenduitkeringen. Wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten uit hun beleggingen. Het dividendrendement ligt ongeveer op 5.65%.

Groeipotentieel: ONEOK heeft verschillende groeiprojecten in de pijplijn, waaronder nieuwe pijpleidingen en opslagfaciliteiten. Deze projecten kunnen bijdragen aan een verdere groei van de omzet en winstgevendheid van het bedrijf en kunnen dus aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar groeiaandelen.

7. SBM Offshore | SBMO

SBM Offshore is een wereldwijde onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerp, de bouw, installatie, en het onderhoud van drijvende productieopslag- en laadinstallaties (FPSO’s) voor de offshore olie- en gasindustrie. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en is opgericht in Nederland. Tegenwoordig heeft SBM Offshore kantoren en activiteiten over de hele wereld, waaronder in Azië, Afrika, Noord-Amerika en Europa.

SBM Offshore is een belangrijke speler in de FPSO-markt en heeft een indrukwekkende track record in het leveren van op maat gemaakte FPSO’s (Drijvende productieopslag en -lossing) voor verschillende offshore-projecten. Het bedrijf heeft technologieën ontwikkeld en verfijnd voor de productie, opslag en overslag van olie en gas. Waardoor het in staat is om klanten wereldwijd een uitgebreid assortiment van innovatieve, kosteneffectieve en betrouwbare oplossingen te bieden.

7.1 Waarom SBM Offshore?

SBM Offshore is een toonaangevende leverancier van drijvende productieopslag- en aflaadinstallaties (FPSO’s) voor de offshore-olie- en gasindustrie. Hieronder staan enkele sterke punten van het bedrijf:

Innovatie: SBM Offshore is altijd op zoek naar nieuwe manieren om technologie te gebruiken en te innoveren om de efficiëntie te verbeteren en de prestaties te optimaliseren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een nieuw product gelanceerd genaamd de Fast4Ward, een gestandaardiseerd ontwerp voor FPSO’s dat het mogelijk maakt om sneller en efficiënter te bouwen.

Brede klantenbasis: Het bedrijf bedient een brede klantenbasis, waaronder de grote spelers in de olie- en gasindustrie. Dit stelt het bedrijf in staat om te profiteren van groei in verschillende geografische regio’s en verschillende marktsegmenten.

Sterke toekomstperspectieven: De groeiende vraag naar energie wereldwijd en de steeds grotere behoefte aan nieuwe en verbeterde infrastructuur voor olie- en gaswinning, maken SBM Offshore goed gepositioneerd om te profiteren van toekomstige groeikansen in de industrie.

8. Shell

Shell heeft weinig introductie nodig naar mijn mening. Maar voor de mensen die niet bekend zijn met Shell of de werkzaamheden van Shell hier een kleine introductie over het bedrijf.

Het bedrijf is een van de grootste energiebedrijven ter wereld en behoort tot de zes grootste staats-onafhankelijke oliemaatschappijen, ook wel supermajors genoemd. Oorspronkelijk van Nederlands/Britse oorsprong, is het bedrijf sinds 2022 gevestigd in London. Met activiteiten in meer dan 140 landen, wordt Shell beschouwd als een belangrijke speler in de energie-industrie.

Shell staat bekend om zijn olie- en gasproductie, hoewel het bedrijf sinds 2012 meer gas produceert dan olie. Naast de productie van fossiele brandstoffen is Shell ook actief op het gebied van hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie. Naast zijn activiteiten op het gebied van energie, heeft Shell ook een sterke aanwezigheid in de petrochemische industrie en is het betrokken bij de productie en verkoop van chemicaliën en smeermiddelen. Shell heeft een uitgebreid netwerk van raffinaderijen, pijpleidingen, tankstations en andere faciliteiten over de hele wereld.

In het licht van de groeiende druk van regeringen en de samenleving om de klimaatverandering aan te pakken, heeft Shell zich gecommitteerd aan een groene en duurzame toekomst.

8.1 Waarom Shell

Shell heeft een aantal sterke punten die het bedrijf onderscheiden van zijn concurrenten:

Diversiteit: Shell is actief in verschillende energiebronnen, waaronder olie, gas, biobrandstoffen en hernieuwbare energiebronnen. Dit maakt het bedrijf minder kwetsbaar voor prijsschommelingen en marktvolatiliteit.

Innovatie: Shell investeert veel in innovatie en technologie om de productie en efficiëntie te verbeteren, maar ook om nieuwe bronnen van energie te ontwikkelen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in de ontwikkeling van waterstof, elektrische laadstations en het opvangen en opslaan van CO2.

Wereldwijde aanwezigheid: Shell is actief in meer dan 70 landen en heeft een sterke aanwezigheid in belangrijke regio’s zoals Noord-Amerika, Europa en Azië. Dit biedt het bedrijf een sterke positie in de mondiale energiemarkt.

9. Philips 66 | PSX

Phillips 66 is een Amerikaans olie- en gasbedrijf, opgericht in 2012 als afsplitsing van het ConocoPhillips-concern. Het bedrijf is gevestigd in Houston, Texas en is actief in de exploratie, productie, raffinage, marketing en transport van olie en gas.

Het bedrijf heeft een sterke positie in de Amerikaanse raffinagesector en bezit 13 raffinaderijen in de Verenigde Staten met een totale capaciteit van meer dan 2 miljoen vaten per dag. Daarnaast heeft het bedrijf een belang van 50% in DCP Midstream, een van de grootste producenten van aardgasvloeistoffen in de Verenigde Staten.

Philips 66 is ook actief in de productie van petrochemische producten, zoals polymeren en heeft een uitgebreid netwerk van transport- en opslagfaciliteiten voor olie en gas in de Verenigde Staten en Europa.

Het bedrijf richt zich op duurzaamheid en heeft ambitieuze doelen gesteld om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de productie van hernieuwbare brandstoffen te vergroten. Zo heeft het bedrijf geïnvesteerd in de ontwikkeling van geavanceerde biobrandstoffen en is het van plan om in 2023 meer dan 10% van zijn raffinagecapaciteit te gebruiken voor de productie van hernieuwbare brandstoffen.

9.1 Waarom Philips 66?

Enkele sterke punten van Phillips 66 zijn:

Diversificatie: Het bedrijf heeft een brede productportefeuille die zich uitstrekt van de raffinage van aardolie tot de productie van chemicaliën en smeermiddelen. Hierdoor heeft het bedrijf minder last van de schommelingen in de prijzen van ruwe olie en kan het zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Efficiëntie: Phillips 66 is gericht op het verbeteren van de efficiëntie en kostenbesparingen in al zijn activiteiten. Dit heeft het bedrijf geholpen om een sterke financiële positie te behouden en het dividend regelmatig te verhogen.

Innovatie: Het bedrijf is gericht op het ontwikkelen van nieuwe technologieën en processen om de efficiëntie te verbeteren en de uitstoot te verminderen. Zo heeft het bedrijf een geavanceerd systeem ontwikkeld om kooldioxide af te vangen en op te slaan, wat kan helpen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

10. Siemens Energy AG | ENR

Siemens Energy AG is een Duitse multinational die gespecialiseerd is in de productie en distributie van energie. Het bedrijf is opgericht in 2020 en is een spin-off van Siemens AG. Siemens Energy is een van de grootste producenten van windturbines ter wereld en heeft ook een sterke aanwezigheid in andere hernieuwbare energiebronnen, zoals waterkracht en zonne-energie.

Daarnaast biedt Siemens Energy ook een breed scala aan producten en diensten aan voor de olie- en gasindustrie, zoals turbines, compressoren en systemen voor de verwerking van aardgas. Het bedrijf heeft klanten in meer dan 90 landen en heeft een sterke focus op duurzame energieoplossingen om de overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen.

Siemens Energy heeft als doel om tegen 2025 de CO2-uitstoot van zijn klanten met 500 miljoen ton te verminderen, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van meer dan 100 miljoen auto’s. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het zich richt op de ontwikkeling van waterstoftechnologie en energieopslagsystemen om een nog grotere impact te hebben op de energietransitie.

10.1 Waarom Siemens Energy AG?

Er zijn verschillende redenen waarom een belegger zou kunnen overwegen om te investeren in Siemens Energy AG. Enkele van de belangrijkste redenen zijn:

Leidende positie in hernieuwbare energie: Siemens Energy AG is een wereldleider in hernieuwbare energietechnologieën, waaronder windenergie, zonne-energie en waterstoftechnologie. Het bedrijf heeft een sterk trackrecord in het leveren van oplossingen die de transitie naar een koolstofarme economie ondersteunen.

Diversificatie: Siemens Energy AG is actief in verschillende segmenten van de energiemarkt. Waaronder olie en gas, conventionele energieopwekking en hernieuwbare energie. Dit biedt het bedrijf diversificatie en stelt het in staat om te profiteren van verschillende markttrends.

Sterke financiële positie: Siemens Energy AG heeft een solide financiële positie en heeft in het verleden bewezen in staat te zijn om waarde te creëren voor aandeelhouders. Het bedrijf heeft een goede balans en genereert sterke kasstromen.

11. Total | TTE

TotalEnergies, voorheen bekend als Total S.A., is een Franse multinational die actief is in de energiesector. Het bedrijf is opgericht in 1924 en heeft zijn hoofdkantoor in Courbevoie, Frankrijk. TotalEnergies is actief in meer dan 130 landen en is een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld. Met activiteiten in exploratie, productie, raffinage, marketing en distributie van olie, gas en petroleumproducten.

TotalEnergies heeft de afgelopen jaren ook sterk ingezet op hernieuwbare energie, zoals zonne-energie, windenergie en bio-energie, en heeft als doel om tegen 2050 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals batterijopslagsystemen en waterstofbrandstofcellen.

TotalEnergies heeft een sterke positie in de wereldwijde energiemarkt en heeft een divers portfolio aan activiteiten. Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzaamheid en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Wat gunstig kan zijn voor beleggers die willen investeren in een bedrijf dat zich inzet voor de overgang naar een meer duurzame toekomst.

11.1 Waarom Total?

Het investeren in TotalEnergies kan interessant zijn voor beleggers die willen profiteren van de groeiende vraag naar energie en de verschuiving naar duurzame energiebronnen. TotalEnergies is een van de grootste spelers in de energiemarkt en heeft een divers portfolio met activiteiten in olie en gas, maar ook in hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Bovendien heeft TotalEnergies ambitieuze doelen gesteld op het gebied van klimaatverandering en wil het bedrijf tegen 2050 een netto nuluitstoot bereiken. Hierdoor zet TotalEnergies zich in voor een duurzamere toekomst en heeft het bedrijf aanzienlijke investeringen gedaan in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe energiebronnen. Dit kan de lange termijn groei en winstgevendheid van het bedrijf ten goede komen.

12. Suncor Energy Inc. | SU

Suncor Energy Inc. is een Canadees energiebedrijf dat actief is in de productie van ruwe olie, synthetische olie uit teerzand en natuurlijk aardgas. Het bedrijf werd opgericht in 1917 en heeft zijn hoofdkantoor in Calgary, Alberta, Canada. Suncor heeft activiteiten in verschillende delen van Canada, waaronder Alberta, Saskatchewan en Ontario, evenals in de Verenigde Staten en de Noordzee.

Suncor Energy heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de productie van synthetische olie uit teerzanden in Alberta. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in technologieën en processen om de productie van deze olie op een duurzame manier te optimaliseren. Het heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van zijn uitstoot en het bevorderen van duurzame energie.

Naast de productie van olie en gas heeft Suncor Energy ook belangen in raffinage, marketing en detailhandel van aardolieproducten. Het bedrijf heeft een aantal strategische samenwerkingen en joint ventures met andere grote spelers in de energie-industrie.

12.1 Waarom Suncor Energy Inc?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou kunnen overwegen om te investeren in Suncor Energy Inc. Ten eerste is het bedrijf een belangrijke speler in de Canadese oliesector en beschikt het over diverse olie- en gasreserves, wat het potentieel biedt voor groei en winstgevendheid op de lange termijn. Daarnaast heeft het bedrijf ook verschillende initiatieven opgezet om de koolstofuitstoot te verminderen en zich te richten op duurzame energie, wat een positieve bijdrage kan leveren aan de reputatie van het bedrijf en kan helpen om toekomstige regelgevingsrisico’s te verminderen.

Enkele voordelen van het investeren in Suncor Energy Inc. zijn:

  1. Diversificatie: Suncor Energy heeft een gevarieerde portefeuille van activa, waaronder raffinage, upstream olieproductie, duurzame energie en handel. Dit zorgt voor een breed scala aan inkomstenstromen en een vermindering van de blootstelling aan volatiliteit in één specifiek segment van de energiemarkt.
  2. Duurzaamheid: Suncor Energy heeft zich gecommitteerd aan een aantal duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, het investeren in hernieuwbare energie en het ondersteunen van inheemse gemeenschappen. Dit kan op de lange termijn voordelig zijn voor de reputatie van het bedrijf en voor beleggers die ethische en duurzame beleggingen zoeken.

Lees ook: Beste duurzame aandelen

Beste aandelen energiesector | Conclusie

Na het onderzoeken van de top 12 beste aandelen in de energiesector, kunnen we concluderen dat er veel mogelijkheden zijn om te investeren in deze sector. Elke onderneming heeft zijn eigen sterke punten en voordelen, van innovatieve technologieën tot robuuste financiële prestaties en aantrekkelijke dividenduitkeringen.

Het is echter belangrijk om altijd uw eigen onderzoek te doen en uw risicotolerantie te bepalen voordat u investeert in welk aandeel dan ook. Het is ook belangrijk om de huidige trends in de energiesector in de gaten te houden en rekening te houden met eventuele nieuwe regelgeving en beleidsveranderingen. Over het algemeen lijkt de energiesector nog steeds veel potentie te hebben, vooral gezien de toenemende vraag naar energie als gevolg van de transitie naar duurzame energiebronnen en de groeiende wereldbevolking. Met het oog op de toekomst zeker dus een sector met aandelen om in de gaten te blijven houden.

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.