In een tijd van economische onzekerheid zijn dividendaandelen steeds populairder. Dividendaandelen zijn aandelen van bedrijven die regelmatig dividend uitkeren aan hun aandeelhouders. Dit kan een aantrekkelijke manier zijn om een passief inkomen te genereren.

In dit artikel bespreken ik de tien beste Amerikaanse dividendaandelen. Deze aandelen zijn geselecteerd op basis van een aantal criteria, waaronder dividendrendement, dividendgroei, financiële stabiliteit en bedrijfsperspectieven.

Ik richt mij op specifieke selectiecriteria zoals: hoge en groeiende dividenduitkeringen en sterke fundamentele indicatoren. Of u nu op zoek bent naar passief inkomen uit uw beleggingen halen of geïnteresseerd bent in geld verdienen met aandelen, deze blogpost biedt waardevolle inzichten. Laten we samen de wereld van dividend aandelen verkennen.Disclaimer:

Dit artikel is bedoeld als algemene informatie en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Beleggen brengt risico’s met zich mee, waaronder het risico op verlies van uw inleg. U dient altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u een beleggingsbeslissing neemt.

De informatie in dit artikel is gebaseerd op gegevens die op het moment van publicatie beschikbaar waren. De informatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.


Beste Amerikaanse Dividend aandelen – Overzicht

AandeelTickerDividendDividend rendement
Coca ColaKO$0.46 Dollar3.06%
Clearway EnergyCWEN$0.37 Dollar4.82%
AmcorAMCR$0.1225 Dollar4.29%
Johnson & JohnsonJNJ$1.13 Dollar2.82%
Legget & Platt LEG$0.44 Dollar5,08%
3M CompanyMMM$1.50 Dollar5.31%
ABBVIEABBV$1.48 Dollar3.91%
Best Buy BBY$0.88 Dollar4.05%
Chevron CorporationCVX$1.51 Dollar3.71%
DowDOW$0.70 Dollar4.82%

Het is altijd belangrijk om onderzoek te doen naar je eigen dividend aandelen en om te kijken of je hier vertrouwen in hebt. Ook is het belangrijk dat je altijd met geld belegd wat je kan missen. Stop nooit je hele vermogen in een belegging. Tot slot is het belangrijk om het nieuws en de gebeurtenissen in de wereld in de gaten te houden, dit heeft namelijk ook veel invloed op de markt.

Dividend aandelen wat zijn het?

Dividend aandelen zijn aandelen in een bedrijf die regelmatig een deel van hun winst uitbetalen aan aandeelhouders. Dividenden worden meestal betaald in de vorm van geld, maar soms ook in de vorm van extra aandelen van het bedrijf. Bedrijven besluiten vaak om een deel van hun winst uit te keren als dividend om aandeelhouders te belonen voor hun investering en om hen aan te moedigen om het aandeel te houden.

Dividend aandelen zijn een aantrekkelijke optie voor beleggers omdat ze regelmatig inkomen bieden. Zonder dat beleggers actief beleggingsbeslissingen hoeven te nemen. Dit maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor beleggers die op zoek zijn naar passieve inkomsten of voor beleggers die op zoek zijn naar aandelen die ze voor een langere periode kunnen houden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle aandelen dividend uitkeren en dat het dividendrendement varieert tussen verschillende aandelen en sectoren. Sommige bedrijven kiezen er bijvoorbeeld voor om hun winst opnieuw te investeren in groei en expansie, in plaats van het uit te keren als dividend.

Verschil tussen dividend aandelen en groei aandelen

Het belangrijkste verschil tussen dividend aandelen en groeiaandelen is de manier waarop ze waardering realiseren. Dividend aandelen betalen regelmatig een deel van hun winst uit aan aandeelhouders, terwijl groeiaandelen hun waardering realiseren door de verwachte toekomstige winstgroei.

Dividend aandelen bieden beleggers regelmatig inkomen in de vorm van dividenden. Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar passieve inkomsten of een stabiliseerder voor hun beleggingsportefeuille. Aan de andere kant, groeiaandelen richten zich op bedrijven die snelle winstgroei verwachten en die hun winst herinvesteren om verder te groeien. Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar hoger potentieel rendement op de lange termijn.

Waarom Amerikaanse dividend aandelen interessant zijn

Amerikaanse dividend aandelen kunnen interessant zijn voor beleggers om verschillende redenen. Ten eerste bieden dividenduitkeringen de mogelijkheid voor een stabiele inkomstenstroom, aangezien bedrijven die dividend uitkeren dit vaak op regelmatige basis doen. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een passief inkomen uit hun beleggingen, zoals gepensioneerden.

Ten tweede hebben veel Amerikaanse bedrijven die dividend uitkeren een lange geschiedenis van consistente en groeiende dividenduitkeringen. Dit kan betekenen dat beleggers na verloop van tijd hogere inkomsten uit hun beleggingen kunnen ontvangen, wat kan helpen om inflatie te compenseren.

Ten derde Net zoals bij de Nederlandse dividend aandelen. Bieden Amerikaanse dividend aandelen ook potentieel voor waardegroei. Als het bedrijf goed presteert, kan de aandelenkoers stijgen, wat leidt tot meerwaarde voor de belegger.

Ten vierde kunnen dividenduitkeringen in sommige gevallen gunstiger zijn voor de belastingen dan andere inkomstenbronnen, zoals loon of rente. Dit kan betekenen dat beleggers minder belasting hoeven te betalen over hun dividendinkomsten.

Ten slotte bieden Amerikaanse dividend aandelen ook diversificatie voordelen, aangezien veel bedrijven die dividend uitkeren tot verschillende sectoren en industrieën behoren. Als je geïnteresseerd bent in spreiding en dividend, dan zijn wellicht dividend ETF’s iets voor jou.

Ontvangen dividend herbeleggen 

Het herbeleggen van ontvangen dividenden is een beleggingsstrategie waarbij beleggers hun inkomen uit dividenden opnieuw gebruiken om in dezelfde of andere aandelen te beleggen. Hierdoor worden de beleggingen verder uitgebreid doordat je dit doet krijg je op ten duur het rente op rente effect. Dit effect zorgt ervoor dat het totale dividend rendement van de beleggingsportefeuille in de tijd toeneemt.

Er zijn verschillende manieren om dividenden te herbeleggen, zoals het handmatig opnieuw beleggen van dividenden door ze te gebruiken om nieuwe aandelen te kopen. Het herbeleggen van dividenden kan een effectieve manier zijn om passieve inkomsten te genereren en het totale rendement van een beleggingsportefeuille te verhogen.

Beste Amerikaanse Dividend aandelen

In de onderstaand overzicht vindt u de beste Amerikaanse dividend aandelen. Houd er rekening mee dat de gegevens uit het jaar 2022 zijn en dat de dividenden worden weergegeven in euro’s per aandeel in plaats van percentages. Dit betekent dat u het dividendbedrag per aandeel kunt berekenen. De dividend aandelen die behandeld gaan worden in dit artikel zijn aandelen die dividend uitkeren per kwartaal. Er bestaan ook dividend aandelen die maandelijks dividend uitkeren, dit zijn de zogenaamde vastgoedfondsen, die ook wel de naam (REITS) hebben.

Als u bijvoorbeeld 10 aandelen van Succesblog BV heeft en het dividend bedraagt ​​1,50 euro per aandeel, dan is uw dividendinkomen 15 euro.

Hoe heb ik onderzoek gedaan?

Het zoeken naar de beste dividend aandelen vergt veel tijd en onderzoek. Om deze lijst met de beste Amerikaanse dividend aandelen samen te stellen, heb ik meerdere stappen doorlopen.

Allereerst heb ik de S&P 500 als uitgangspunt genomen. Dit is een index van de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten. Vervolgens heb ik me gericht op bedrijven die een solide financiële basis hebben en consistent dividend hebben uitgekeerd in het verleden.

Om de beste aandelen te vinden, heb ik gekeken naar een combinatie van verschillende factoren, zoals historische prestaties van het bedrijf, de hoogte en groei van het dividend en de algemene marktomstandigheden.

Daarnaast heb ik gekeken naar bedrijven in verschillende sectoren om zo diversiteit in de lijst te garanderen. Bedrijven die niet alleen een hoog dividend uitkeren, maar ook in staat zijn om te blijven groeien en hun positie in de markt te behouden zijn uiteindelijk opgenomen in de lijst.

Het was een tijdrovend proces, maar ik ben ervan overtuigd dat de lijst van de beste Amerikaanse dividend aandelen die ik heb samengesteld beleggers kan helpen bij het opbouwen van een portefeuille met solide inkomstenstromen.

Zie ook:

Beste nederlandse dividend aandelen van 2023

1. Dividend aandeel Coca Cola | $0.46 Dollar

Voor wie Coca Cola niet kent, hieronder een kleine uitleg over het bedrijf.

Coca-Cola is een van de grootste frisdrankfabrikanten ter wereld. Het bedrijf is opgericht in 1886 in Atlanta, Georgia, door apotheker John Pemberton. Tegenwoordig heeft Coca-Cola een breed scala aan dranken in zijn portfolio, waaronder frisdranken, vruchtensappen, energiedrankjes en sportdrankjes.

Coca-Cola is uitgegroeid tot een iconisch merk en heeft wereldwijde erkenning en merkentrouw opgebouwd. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen en heeft meer dan 700 merken in zijn portfolio. Enkele van de bekendste merken van Coca-Cola zijn Coca-Cola, Fanta, Sprite, Minute Maid, Powerade en Dasani.

Coca-Cola heeft een sterke aanwezigheid in de wereldwijde markt voor frisdranken en heeft zich gericht op het diversifiëren van zijn aanbod door middel van acquisities en investeringen in nieuwe productcategorieën. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van dranken met minder suiker en calorieën, om tegemoet te komen aan de veranderende consumentenvoorkeuren.

1.1 Waarom Coca Cola

Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange en is een van de grootste bedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft een stabiele dividendgeschiedenis en is daarom een ​​populair aandeel onder beleggers die op zoek zijn naar een regelmatig dividendinkomen. Hoewel het dividend niet heel hoog is, keert het bedrijf wel per kwartaal het dividend uit. Veel bedrijven doen dit jaarlijks. Het bedrijf keert al 50 jaar dividend uit hiermee zijn ze één van de weinige bedrijven die het dividend vaak probeert te verhogen.

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het kopen van aandelen van Coca-Cola:

Sterke merknaam: Coca-Cola is een van de meest herkenbare merken ter wereld en heeft een sterke merknaam en merkentrouw opgebouwd. Het bedrijf heeft een brede portfolio van populaire drankmerken en is actief in meer dan 200 landen.

Duurzaamheid: Coca-Cola heeft zich gefocust op het verminderen van de impact van zijn bedrijfsactiviteiten op het milieu. Het heeft ambitieuze doelen gesteld voor het verminderen van het waterverbruik en het verbeteren van de recycling van verpakkingen.

Groei potentieel: Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van acquisities en investeringen in nieuwe productcategorieën. Ook heeft het bedrijf geïnvesteerd in de ontwikkeling van dranken met minder suiker en calorieën.

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van Coca Cola op 60,11 dollar.

2. Dividend aandeel Clearway Energy | $0.37 Dollar

Clearway Energy is een Amerikaanse producent van schone energie en een dochteronderneming van Global Infrastructure Partners, een investeringsfonds dat zich richt op infrastructuurprojecten. Het bedrijf is actief in de Verenigde Staten en heeft verschillende soorten schone energiebronnen in zijn portfolio, waaronder windenergie, zonne-energie, energieopslag en centrales voor warmtekrachtkoppeling.

Het doel van Clearway Energy is om bij te dragen aan de energietransitie door het leveren van schone energie die duurzaam is en de koolstofemissies vermindert. Het bedrijf is best constant in het uitkeren van het rendement, zo was het de laatste 5 jaar rond de 4,70%.

2.1 Waarom Clearway Energy

Clearway Energy actief in een sector die naar verwachting zal blijven groeien naarmate er meer aandacht wordt besteed aan klimaatverandering en de overgang naar schone energie. Dit kan op lange termijn gunstig zijn voor het bedrijf en zijn aandeelhouders.

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers het aandeel van Clearway Energy zouden kunnen overwegen:

 1. Schone energie sector: Clearway Energy is een producent van schone energie en speelt daarmee in op een sector die naar verwachting zal blijven groeien. Het bedrijf kan daarom profiteren van de toenemende vraag naar schone energiebronnen en de groei van de sector.
 2. Stabiele inkomstenstromen: Clearway Energy genereert voornamelijk inkomsten uit langlopende energiecontracten. Hierdoor heeft het bedrijf stabiele en voorspelbare kasstromen, wat aandeelhouders een redelijk stabiel dividendrendement kan bieden.
 3. Sterke moederonderneming: Clearway Energy is een dochteronderneming van Global Infrastructure Partners, een groot investeringsfonds dat zich richt op infrastructuurprojecten. Hierdoor heeft het bedrijf toegang tot de expertise en middelen van een gevestigde speler in de sector.

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van het bedrijf op 32.77 dollar.

3. Dividend aandeel Amcor | $0.1225 Dollar

Amcor is een wereldwijd toonaangevende producent van verpakkingsoplossingen en is gevestigd in Australië. Het bedrijf is opgericht in 1860 en heeft momenteel ongeveer 33.000 werknemers in dienst. Amcor levert een breed scala aan verpakkingsoplossingen, waaronder flexibele verpakkingen, blikjes, flessen en kartonnen verpakkingen, aan verschillende sectoren zoals voeding, dranken, gezondheidszorg en persoonlijke verzorging.

Amcor heeft een sterke positie in de verpakkingsindustrie en heeft in de afgelopen jaren verschillende strategische acquisities gedaan om zijn productportfolio en klantbereik te verbeteren. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en heeft verschillende initiatieven geïmplementeerd om zijn milieu-impact te verminderen, zoals het gebruik van recyclebare materialen in zijn verpakkingen.

3.1 Waarom Amcor?

Allereerst wil ik zeggen dan het dividend in dollars relatief laag ligt ten opzichte van de andere aandelen. Echter hoeft dit niet gelijk een nadeel te zijn, dit komt namelijk door de waarde van het aandeel. De waarde van het aandeel ligt op het moment van schrijven op 11.42 dollar. Alle andere aandelen in dit artikel liggen veel hoger. Zo kan je veel meer aandelen kopen waardoor de waarde van het dividend ook stijgt.

Hier zijn 2 belangrijke punten over Amcor:

 1. Industriële marktleider: Amcor is wereldwijd een van de grootste producenten van verpakkingen. Het bedrijf heeft meer dan 200 productielocaties in 40 landen en bedient klanten in diverse sectoren, waaronder voedingsmiddelen, dranken, gezondheidszorg en persoonlijke verzorging.
 2. Toewijding aan duurzaamheid: Amcor zet zich in voor duurzaamheid en heeft ambitieuze doelen gesteld op het gebied van recycling en circulaire economie. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld als doel om tegen 2025 100% van het plastic dat het gebruikt, te recyclen of te hergebruiken. Door te beleggen in Amcor kunnen beleggers dus ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

4. Dividend aandeel Johnson & Johnson | $1.13 Dollar

Johnson & Johnson is een Amerikaans multinationaal bedrijf dat zich bezighoudt met medische technologie, farmaceutische producten en consumentengoederen. Het werd opgericht in 1886 en heeft zijn hoofdkantoor in New Brunswick, New Jersey.

Het bedrijf is opgedeeld in drie hoofdsegmenten: Consumer Health, Medical Devices en Pharmaceuticals. Het segment Consumer Health omvat een breed scala aan producten voor persoonlijke verzorging. Zoals babyverzorging, huidverzorging, mondverzorging en vrouwelijke hygiëne.

Het segment Medical Devices biedt medische apparatuur en instrumenten aan voor chirurgie, orthopedie, oogheelkunde, diabetes en andere medische specialisaties.

Het segment Pharmaceuticals produceert farmaceutische producten voor immunologie, oncologie, neurologie, cardiovasculaire aandoeningen en andere therapeutische gebieden.

Johnson & Johnson staat bekend als één van de grootste bedrijven in de medische industrie, met omme nabij 130.000 mensen in dienst is het een echte marktleider. Ook staan ze bekend om het ontwikkelen van één van de corona vaccins.

4.1 Waarom Johnson & Johnson

Als dividend aandeel kan Johnson & Johnson aantrekkelijk zijn vanwege de stabiele financiële prestaties, het brede scala aan producten en de lange geschiedenis van innovatie. Het bedrijf heeft ook een sterke staat van dienst op het gebied van dividenduitkeringen aan aandeelhouders.

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het kopen van aandelen van Johnson & Johnson (J&J).

Ten eerste heeft J&J een sterke en diverse portfolio van gezondheidszorgproducten, waaronder farmaceutische producten, medische hulpmiddelen en consumentenproducten.

Ten tweede is J&J een stabiel en gevestigd bedrijf met een lange en succesvolle geschiedenis. Het bedrijf is opgericht in 1886 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie en betrouwbaarheid.

Ten derde heeft J&J een sterk dividendbeleid en heeft het bedrijf zijn dividend al meer dan 50 jaar op rij verhoogd. Dit maakt het aandeel aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele inkomstenstroom.

Tot slot heeft J&J een solide financiële positie, met een AAA-rating van kredietbeoordelaars, wat betekent dat het bedrijf als zeer kredietwaardig wordt beschouwd. Dit stelt het bedrijf in staat om te investeren in onderzoek en ontwikkeling en om eventuele economische turbulenties op te vangen.

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van het bedrijf op 160.39 dollar.

5. Dividend aandeel Legget & Platt | $0.44 Dollar

Het bedrijf Leggett & Platt is een Amerikaanse producent van diverse producten voor verschillende industrieën, waaronder de meubel-, auto- en matrassenindustrie. Het bedrijf is opgericht in 1883 en heeft zijn hoofdkantoor in Carthage, Missouri.

Leggett & Platt produceert een breed scala aan producten, waaronder onderdelen voor meubels, automobielstoelen, bedden en matrassen, kantoorapparatuur, enzovoort. Het bedrijf heeft een sterke positie op de markt en is wereldwijd actief, met meer dan 140 productiefaciliteiten in 18 landen en meer dan 22.000 medewerkers.

5.1 Waarom Legget & Platt

Een belangrijke factor in het succes van Leggett & Platt is de nadruk op innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf heeft een speciaal team van ingenieurs en ontwerpers die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten en de verbetering van bestaande producten. Daarnaast heeft het bedrijf een sterke focus op duurzaamheid en heeft het verschillende initiatieven gelanceerd om de milieu-impact van zijn producten en activiteiten te verminderen.

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers geïnteresseerd kunnen zijn in het kopen van aandelen van het bedrijf Leggett & Platt. Hier zijn een paar mogelijke redenen:

 1. Dividendinkomen: Leggett & Platt heeft zijn dividend elk jaar verhoogd gedurende 49 opeenvolgende jaren. Voor beleggers die op zoek zijn naar stabiel dividendinkomen, kan het aandeel van Leggett & Platt een goede keuze zijn.
 2. Diversificatie: Het bedrijf heeft verschillende activiteiten in diverse sectoren. Het produceert bijvoorbeeld meubel- en auto-onderdelen en heeft een divisie die zich richt op beddengoed en meubelproducten. Hierdoor kan het aandeel van Leggett & Platt een goede aanvulling zijn op een brede portefeuille van aandelen.
 3. Groeipotentieel: Leggett & Platt is een gevestigd bedrijf met een lange geschiedenis, maar heeft nog steeds groeipotentieel. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen door middel van acquisities en investeringen in nieuwe technologieën en producten. Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het kopen van aandelen van een solide bedrijf met groeipotentieel, kan Leggett & Platt een interessante keuze zijn.

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van het bedrijf op 34.62 dollar.

6. Dividend aandeel 3M (Minnesota Mining and Manufacturing Company) | $1.50 Dollar

Minnesota Mining and Manufacturing Company, beter bekend als 3M Company, is een wereldwijd opererend chemieconcern dat zich richt op de productie van verschillende consumenten- en industriële producten. Het bedrijf werd opgericht in 1902 in Two Harbors, Minnesota, en is nu gevestigd in Maplewood, Minnesota.

3M is bekend om zijn innovatieve producten en heeft meer dan 100.000 patenten op zijn naam staan. Het bedrijf is actief in meer dan 70 landen en heeft meer dan 90.000 medewerkers wereldwijd.

Het bedrijf is opgedeeld in vier bedrijfssegmenten: Safety and Industrial, Transportation and Electronics, Health Care en Consumer. Het Safety and Industrial-segment produceert onder meer schuurmiddelen, kleefstoffen, persoonlijke beschermingsmiddelen en passieve brandbeveiligingssystemen.

Het Transportation and Electronics-segment produceert producten zoals lijm- en kleefstoffen, reflecterende materialen en bandenmaterialen. Het Health Care-segment produceert medische producten zoals wondverzorging, farmaceutische producten en tandheelkundige producten. Het Consumer-segment produceert producten voor dagelijks gebruik, zoals Scotch Tape en Post-it Notes.

6.1 Waarom 3M Company?

3M Company is een solide bedrijf met een lange geschiedenis van innovatie en productie van hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in diverse marktsegmenten en heeft een bewezen trackrecord van succes. Voor beleggers die op zoek zijn naar een defensieve, lange termijn investering, kan 3M Company een aantrekkelijke optie zijn.

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers geïnteresseerd zouden kunnen zijn in 3M Company als dividend aandeel. Hier zijn enkele mogelijke redenen:

 1. Consistent dividendbeleid: 3M Company heeft een lange geschiedenis van het betalen van dividenden en heeft het dividend in de afgelopen jaren regelmatig verhoogd. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele inkomstenstromen.
 2. Diversiteit in activiteiten: 3M Company is actief in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, consumentengoederen, transport en industrie. Dit betekent dat het bedrijf inkomsten uit verschillende bronnen kan genereren en niet afhankelijk is van één enkele sector.
 3. Innovatiegericht bedrijf: 3M Company heeft een sterke reputatie opgebouwd als innovator in verschillende sectoren, wat betekent dat het bedrijf potentieel toekomstige groei kan realiseren door middel van nieuwe producten en technologieën.

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van het bedrijf op 112.99 dollar.

7. Dividend aandeel ABBVIE | $1.48 Dollar

AbbVie is een Amerikaans farmaceutisch bedrijf dat in 2013 werd afgesplitst van Abbott Laboratories. Het hoofdkantoor is gevestigd in North Chicago, Illinois. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve geneesmiddelen, voornamelijk op het gebied van immunologie, hematologie, oncologie, neurologie en virologie.

AbbVie heeft een sterke pijplijn van producten in verschillende stadia van ontwikkeling. Het bedrijf is vooral bekend om zijn best verkochte medicijn, Humira, dat wordt gebruikt voor de behandeling van auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn. Het is een van de best verkochte geneesmiddelen ter wereld en heeft het bedrijf de afgelopen jaren enorme inkomsten opgeleverd.

AbbVie is ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen, waaronder behandelingen voor kanker en hepatitis C. Het bedrijf heeft een sterke pijplijn van kandidaat-geneesmiddelen die in verschillende stadia van ontwikkeling zijn.

7.1 Waarom ABBVIE?

Als belegging is AbbVie een interessant aandeel vanwege de stabiele financiële prestaties en de hoge dividenduitkeringen. Voor beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbaar dividend aandeel in de farmaceutische sector kan AbbVie een goede keuze zijn. De farmaceutische sector heeft indirect ook contact met de zorg sector. Deze sector met bekende zorg aandelen en zorg ETF’s staat er bekend om dat het in de toekomst alleen maar gaat toenemen.

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers geïnteresseerd kunnen zijn in het kopen van het aandeel AbbVie. Hieronder worden enkele van de belangrijkste redenen genoemd:

 1. Groeiende vraag naar haar producten: AbbVie is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en vermarkten van medicijnen voor een aantal ziekten, waaronder reuma, kanker, hepatitis C en de ziekte van Parkinson. Er is een groeiende vraag naar dit soort medicijnen vanwege de vergrijzing van de bevolking en de toename van ziekten zoals kanker en reuma.
 2. Sterke pijplijn: AbbVie heeft een sterke pijplijn met verschillende veelbelovende geneesmiddelen in ontwikkeling, waaronder medicijnen voor de behandeling van Alzheimer en kanker. Dit biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van toekomstige groei.
 3. Aantrekkelijk dividend: AbbVie heeft een aantrekkelijk dividendrendement. Het bedrijf heeft ook een solide track record van dividendverhogingen, wat het aantrekkelijk maakt voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele inkomstenstroom.

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van het bedrijf op 151.31 dollar.

8. Dividend aandeel Best Buy | $0.88 Dollar

Best Buy is een Amerikaans elektronicabedrijf dat in 1966 is opgericht. Het bedrijf is gevestigd in Richfield, Minnesota, en opereert wereldwijd in de elektronicabranche. Het bedrijf heeft ongeveer 1.000 winkels in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, evenals een sterke online aanwezigheid.

Best Buy verkoopt een breed scala aan elektronica, van tv’s en computers tot mobiele telefoons en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf biedt ook installatiediensten en technische ondersteuning en heeft een loyaliteitsprogramma voor klanten genaamd My Best Buy.

In de afgelopen jaren heeft Best Buy zijn bedrijfsmodel aangepast om beter te concurreren met online retailers zoals Amazon. Dit omvat onder andere het verbeteren van de online verkoopkanalen, het verminderen van de fysieke winkelruimte en het investeren in e-commerce.

8.1 Waarom Best Buy?

Al met al kan Best Buy een interessante optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een dividend aandeel in de elektronicabranche. Het bedrijf heeft een bewezen trackrecord en heeft aangepast aan de veranderende retailmarkt, wat kan resulteren in een duurzame dividenduitkering.

Twee belangrijke punten over Best Buy:

 1. Toenemende online verkoop: Hoewel Best Buy bekend staat om zijn fysieke winkels, heeft het bedrijf de afgelopen jaren ook geïnvesteerd in online verkoop. Tijdens de pandemie heeft deze strategie zijn vruchten afgeworpen, omdat veel consumenten de voorkeur gaven aan online winkelen boven in-person winkelen.
 2. Focus op klantenservice: Een ander aspect van Best Buy waar beleggers van kunnen profiteren, is de nadruk van het bedrijf op klantenservice. Best Buy heeft geïnvesteerd in training voor werknemers. Waardoor zij beter in staat zijn om klanten te adviseren en te helpen bij hun aankoopbeslissingen. Dit heeft bijgedragen aan het opbouwen van een loyale klantenkring en het stimuleren van herhalingsaankopen.

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van het bedrijf op 86.94 dollar.

9. Dividend aandeel Chevron Corporation | $1.51 Dollar

Chevron Corporation is een Amerikaanse energiemaatschappij die actief is in alle aspecten van de olie- en gasindustrie, van exploratie en productie tot raffinage en marketing. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Ramon, Californië, en heeft activiteiten in meer dan 180 landen wereldwijd. Chevron is een van de grootste geïntegreerde energiebedrijven ter wereld en heeft aanzienlijke reserves aan olie, gas en andere energiebronnen.

Chevron werd opgericht in 1879 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest winstgevende bedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft een sterke reputatie op het gebied van operationele excellentie en technologische innovatie, en is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe en efficiënte manieren om energie te produceren en te leveren. Chevron heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en is actief betrokken bij initiatieven voor milieubescherming en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

9.1 Waarom Chevron Corporation?

Als belegging kan Chevron een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de energiemarkt. Het bedrijf heeft een sterke financiële positie en heeft in het verleden consistent dividend uitgekeerd aan aandeelhouders.

Twee belangrijke punten voor dit dividend aandeel:

Een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld: Chevron Corporation is een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld. Met activiteiten in meer dan 180 landen. Het bedrijf produceert en verkoopt olie, aardgas, brandstof en andere petrochemische producten.

Aandacht voor duurzaamheid: Chevron Corporation heeft zich de afgelopen jaren steeds meer gericht op duurzaamheid en heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van zijn uitstoot en het investeren in hernieuwbare energiebronnen. Dit kan op de lange termijn aantrekkelijk zijn voor beleggers die waarde hechten aan duurzaamheid en ESG-factoren (Environmental, Social and Governance).

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van het bedrijf op 162.85 dollar.

10. Dividend aandeel Dow | $0.70 Dollar

Dow Inc. Beter bekend als Dow Chemical Company, is een Amerikaans chemisch bedrijf dat gevestigd is in Midland, Michigan. Het bedrijf is opgericht in 1897 door de chemicus Herbert H. Dow en heeft sindsdien een lange geschiedenis in de chemische industrie. Vandaag de dag is Dow een toonaangevende producent van chemicaliën, kunststoffen en landbouwproducten.

Dow heeft verschillende divisies die zich richten op verschillende producten en industrieën, waaronder verpakkingsmateriaal, bouwmaterialen, elektronica, automotive, landbouw en meer. Het bedrijf is bekend vanwege het ontwikkelen van innovatieve materialen en producten, waaronder synthetische rubber, polystyreen, en siliconen.

Dow heeft een sterke aanwezigheid over de hele wereld en bedient klanten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange en maakt deel uit van de Dow Jones Industrial Average (DJIA).

10.1 Waarom Dow?

Twee belangrijke punten over het bedrijf Dow:

Marktleider in chemicaliën: Dow Inc. is een wereldwijde marktleider in de productie en verkoop van chemicaliën. Het bedrijf is actief in diverse marktsegmenten, waaronder automotive, bouw, elektronica, verpakkingen en waterbehandeling. Door de jaren heen heeft Dow Inc. een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie en productontwikkeling, wat het bedrijf in staat stelt om een breed scala aan klanten te bedienen.

Toewijding aan duurzaamheid: Dow Inc. heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en werkt hard aan het verminderen van de milieueffecten van zijn activiteiten. Het bedrijf heeft ambitieuze doelstellingen gesteld op het gebied van energie-efficiëntie, afvalvermindering en klimaatbescherming. Voor beleggers die belang hechten aan duurzaamheid, kan Dow Inc. daarom een aantrekkelijke belegging zijn.

Op het moment van schrijven staat 1 aandeel van het bedrijf op 58.13 dollar.


Beste Amerikaanse Dividend aandelen | Conclusie

Na het uitvoeren van onderzoek naar de beste Amerikaanse dividend aandelen, zijn er enkele bedrijven naar voren gekomen die interessant kunnen zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele inkomsten. Bedrijven zoals Johnson & Johnson, 3M Company, AbbVie, Chevron Corporation, en Dow hebben een lange geschiedenis van het betalen van consistent en groeiend dividend aan hun aandeelhouders.

Het is echter belangrijk op te merken dat beleggen in individuele aandelen risicovoller kan zijn dan beleggen in indexfondsen of ETF’s, omdat de prestaties van een enkel bedrijf meer variëren. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en een goed gediversifieerde portefeuille te hebben.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat de markt voortdurend verandert en dat prestaties uit het verleden geen garantie bieden voor toekomstige resultaten. Beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en zorgvuldig overwegen of een bepaald aandeel past bij hun individuele beleggingsdoelen en risicoprofiel. Tot slot, beleg altijd met geld wat je kan missen, stop nooit je gehele vermogen in een belegging.

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.