Ben je op zoek naar een manier om meer te leren over cryptocurrency, Bitcoin en blockchain? Dan zijn boeken een uitstekende manier om te beginnen. Er zijn veel verschillende boeken beschikbaar, die variëren in moeilijkheidsgraad en onderwerp. In dit artikel bespreken we de 12 beste crypto boeken voor beginners.

Waarom boeken?

Er zijn veel redenen waarom boeken een goede manier zijn om meer te leren over cryptocurrency. Ten eerste zijn boeken een uitgebreide bron van informatie. Ze bieden een diepgaandere kijk op de onderwerpen dan veel online bronnen. Ten tweede zijn boeken vaak beter geschreven en gestructureerd dan online bronnen. Dit maakt het gemakkelijker om de informatie te begrijpen en te onthouden. Ten slotte zijn boeken een geweldige manier om te leren van experts in het veld. Veel boeken zijn geschreven door schrijvers die jarenlange ervaring hebben in de cryptocurrency-industrie.

Wellicht ook interessant voor u: Hoe werkt geld verdienen met crypto?


Beste crypto boeken voor beginners

In de wereld van cryptocurrency kan het soms moeilijk zijn om te navigeren en te begrijpen wat er allemaal gebeurt. Gelukkig zijn er tal van boeken beschikbaar voor mensen die willen beginnen met beleggen in crypto en om hun op weg te helpen om de basis van cryptocurrency te begrijpen. De belangrijkste concepten en terminologie te leren.

In dit artikel zal ik de top 12 beste crypto boeken voor beginners behandelen, zodat je op de hoogte bent van de belangrijkste ontwikkelingen en begrijpt hoe cryptocurrency werkt. Of je nu geïnteresseerd bent in het kopen en verkopen van cryptocurrency of gewoon wilt weten wat het allemaal betekent, deze boeken bieden de informatie die je nodig hebt om meer te weten te komen over de wereld van cryptocurrency.

1. De kracht van blockchain van Timo Baldwin en Marcel Sanders

Taal: Nederlands

Het boek is geschreven om mensen die nog niet bekend zijn met blockchain-technologie te introduceren in deze revolutionaire technologie. Het biedt een overzicht van de belangrijkste concepten en begrippen, zoals hoe de blockchain werkt, wat smart contracts zijn en hoe deze technologie wordt gebruikt. Het boek gaat ook in op de geschiedenis van blockchain en hoe deze technologie is ontstaan en hoe het zich ontwikkelt sinds de introductie van Bitcoin in 2009.

Het benadrukt ook de belangrijkste voordelen van blockchain, zoals het feit dat het een open, gedecentraliseerd en censorship-resistant systeem is. Hoe het kan bijdragen aan financiële inclusie en democratie. Het boek is geschreven voor een breed publiek en is bedoeld om mensen te helpen begrijpen wat blockchain is en wat het kan betekenen voor de toekomst.

In dit boek wordt een duidelijke en overzichtelijke manier beschreven wat een blockchain is en hoe het werkt, welke unieke eigenschappen een blockchain heeft en hoe krachtig de blockchain kan zijn.

2. “The Internet of Money” van Andreas M. Antonopoulos

Taal: Engels

The Internet of Money” van Andreas M. Antonopoulos is een verzameling van toespraken en essays die zijn gegeven door Antonopoulos over Bitcoin en cryptocurrency. Het boek biedt inzicht in de filosofie achter Bitcoin en hoe het werkt. Het legt uit hoe de technologie de manier waarop we denken over geld en financiën kan veranderen.

Het benadrukt de belangrijkste voordelen van Bitcoin, zoals het feit dat het een open gedecentraliseerd en censorship-resistant systeem is. Hoe het kan bijdragen aan financiële inclusie en democratie. Het boek gaat ook in op de uitdagingen en beperkingen van Bitcoin en hoe deze kunnen worden opgelost. Het is geschreven voor een breed publiek en is bedoeld om mensen te helpen begrijpen wat Bitcoin is en wat het kan betekenen voor de toekomst.

Over de auteur Andreas M. Antonopoulos

Andreas M. Antonopoulos is een bekend figuur in de wereld van cryptocurrencies en blockchain. Hij is een technologie-ondernemer, spreker en auteur die zich heeft gespecialiseerd in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Antonopoulos heeft een achtergrond in computerwetenschappen en heeft aan verschillende universiteiten gedoceerd. Hij is ook een gewilde spreker op conferenties en events over cryptocurrencies en heeft wereldwijd lezingen gegeven.

Antonopoulos heeft jarenlange ervaring met cryptocurrencies en is een voorvechter van het gebruik van de technologie voor financiële inclusie en decentralisatie. Hij is ook een kritisch stem in de crypto-gemeenschap en heeft gesproken over de mogelijke risico’s en uitdagingen van het gebruik van cryptocurrencies.

3. Cryptovaluta voor dummies van Krijn Soeteman

Taal: Nederlands

Een boek dat is geschreven om de basisprincipes en belangrijkste concepten van cryptocurrency te introduceren aan mensen die nog niet bekend zijn met deze digitale munteenheden. Het boek geeft een inzicht in hoe cryptocurrency werkt, hoe het wordt gebruikt en hoe het verschilt van traditionele valuta.

Ook komen de onderwerpen hoe werkt het handelen op cryptobeurzen? Kun je nog geld verdienen met crypto? Hoe werken wallets en wat zijn ‘smart contracts’? Wat is een NFT en wat kan je ermee? Dit boek geeft antwoordt op bovenstaande vragen maar ook op vele andere vragen. Het is echt een boek bedoeld voor beginners.

Over de auteur Krijn Soeteman

Krijn Soeteman is een wetenschaps- en technologiejournalist en auteur. In 2018 heeft hij bovenstaand boek geschreven over Bitcoin en blockchaingerelateerde technieken: “Cryptovaluta voor Dummies”. Met enige regelmaat wordt hij gevraagd om zijn licht te laten schijnen over dit onderwerp in schrift, op radio, tv of in de vorm van een talk.

4. “Mastering Bitcoin” van Andreas M. Antonopoulos

Taal: Engels

is een technisch boek dat is geschreven voor ontwikkelaars en andere technische professionals die geïnteresseerd zijn in het bouwen van toepassingen op het Bitcoin-netwerk. Het biedt een diepgaande uitleg van hoe Bitcoin werkt op het technische niveau, inclusief de werking van de blockchain, consensus-algoritmen, transacties en smart contracts.

Het boek gaat ook in op de verschillende manieren waarop Bitcoin kan worden gebruikt, zoals het uitvoeren van betalingen, het opzetten van micropayments en het bouwen van decentralisatie-applicaties. Het is bedoeld voor mensen die al enige kennis hebben van computerprogrammeren en die geïnteresseerd zijn in het bouwen van toepassingen op het Bitcoin-netwerk. Het boek biedt ook praktische tips en advies voor het werken met Bitcoin en het beveiligen van Bitcoin-portefeuilles.

5. The basics of Bitcoins and Blockchains van Antony Lewis

Taal: Engels

Is een boek dat is geschreven om mensen die nog niet bekend zijn met Bitcoin en blockchain-technologie te introduceren in deze onderwerpen. Het biedt een overzicht van de belangrijkste concepten en begrippen, zoals hoe Bitcoin werkt, hoe de blockchain werkt, wat smart contracts zijn en hoe deze technologieën worden gebruikt. Het boek gaat ook in op de geschiedenis van Bitcoin en hoe deze digitale munteenheid is ontstaan. Hoe het zich ontwikkelt sinds de lancering in 2009.

Het benadrukt ook de belangrijkste voordelen van Bitcoin, zoals het feit dat het een open, gedecentraliseerd en censorship-resistant systeem is, en hoe het kan bijdragen aan financiële inclusie en democratie. Het boek is geschreven voor een breed publiek en is bedoeld om mensen te helpen begrijpen wat Bitcoin is en wat het kan betekenen voor de toekomst.

Over de auteur Antony Lewis

Antony Lewis is een bekend figuur in de wereld van cryptocurrencies en blockchain. Hij is een technologie-ondernemer en auteur die zich heeft gespecialiseerd in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Lewis heeft jarenlange ervaring met cryptocurrencies en heeft gewerkt aan verschillende blockchain-projecten. Hij is ook een gewilde spreker op conferenties en events over cryptocurrencies en heeft wereldwijd lezingen gegeven. Lewis is een voorstander van het gebruik van de technologie voor financiële inclusie en decentralisatie en heeft gesproken over de mogelijke toepassingen van cryptocurrencies in verschillende industrieën.

6. Crypto trading voor ambitieuze beginners van Jelle Peters

Taal: Nederlands

Het boek is geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen en verkopen van cryptocurrency en het maken van winst op de crypto-markt. Het biedt een introductie in de belangrijkste concepten en begrippen die nodig zijn om te starten met crypto trading, zoals hoe de markt werkt, hoe te bepalen welke cryptocurrency te kopen, hoe te beleggen op de lange termijn en hoe te beschermen tegen verliezen.

Het boek gaat ook in op de risico’s van crypto trading en hoe deze te beheersen en biedt praktische tips en advies voor het opzetten van een succesvolle trading strategie. Het is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in crypto trading en op zoek zijn naar een toegankelijke gids om te helpen begrijpen hoe de markt werkt en hoe winst te maken.

7. Investeren in crypto van Brecht van Craen.

Taal: Nederlands

Het boek is geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in het investeren in cryptocurrency en op zoek zijn naar advies over hoe dit het beste te doen. Het biedt een introductie in de belangrijkste concepten en begrippen die nodig zijn om te starten met het investeren in crypto, zoals hoe de markt werkt, hoe te bepalen welke cryptocurrency te kopen, hoe te beleggen op de lange termijn en hoe te beschermen tegen verliezen.

Het boek gaat ook in op de risico’s van crypto investing en hoe deze te beheersen, en biedt praktische tips en advies voor het opzetten van een succesvolle investeringsstrategie. Het is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in crypto investing en op zoek zijn naar een gids om te helpen begrijpen hoe de markt werkt en hoe winst te maken.

Over de auteur Brecht van Craen

Brecht van Craen is een bedrijfspsycholoog met een master in Digital Currencies van de University of Nicosia. Hij is medeoprichter van de Digital Currency Academy, waar hij opleidingen verzorgt voor beginnende en gevorderde investeerders in digitale munten. Van Craen deelt zijn expertise ook met politici, journalisten en ondernemers via verschillende platformen. Een man die weet waar die het over heeft.

8. Bitcoin en Crypto van Gwen Busseniers

Taal: Nederlands

Het boek is geschreven om mensen die nog niet bekend zijn met Bitcoin en cryptocurrency te introduceren in deze onderwerpen. Het biedt een overzicht van de belangrijkste concepten en begrippen, zoals hoe Bitcoin werkt, hoe de blockchain werkt, wat smart contracts zijn en hoe deze technologieën worden gebruikt.

Het boek gaat ook in op de geschiedenis van Bitcoin en hoe deze digitale munteenheid is ontstaan en hoe het zich ontwikkelt sinds de lancering in 2009. Het benadrukt ook de belangrijkste voordelen van Bitcoin, zoals het feit dat het een open, gedecentraliseerd en censorship-resistant systeem is en hoe het kan bijdragen aan financiële inclusie en democratie. Het boek is geschreven voor een breed publiek en is bedoeld om mensen te helpen begrijpen wat Bitcoin is en wat het kan betekenen voor de toekomst.

Over de auteur Gwen Busseniers

Gwen Busseniers is de oprichtster van CryptoSchool en is een ervaren docent, handelaar, onderzoekster en schrijfster op het gebied van cryptocurrency en blockchain. Ze is gespecialiseerd in het bouwen van communicatieve bruggen tussen blockchain, crypto en het brede publiek en heeft haar expertise gedeeld met het publiek via verschillende docenten, handelaren, onderzoekers en schrijvers.

9. Digital Gold: Bitcoin and the Inside Story of the Misfits and Millionaires Trying to Reinvent Money” van Nathaniel Popper

Taal: Engels

Het boek is geschreven als een journalistieke geschiedenis van Bitcoin en hoe deze digitale munteenheid is ontstaan en is gegroeid sinds de lancering in 2009. Het biedt een unieke kijk op de mensen en gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Bitcoin, van de anonieme maker van de cryptocurrency, Satoshi Nakamoto, tot de pioniers en miljonairs die het hebben geïntroduceerd in de mainstream.

Het boek gaat ook in op de belangrijkste voordelen en uitdagingen van Bitcoin, en hoe het zich ontwikkelt in een tijdperk van financiële disruptie. Het is geschreven voor een breed publiek en is bedoeld om mensen te helpen begrijpen wat Bitcoin is en wat het kan betekenen voor de toekomst.

Over de auteur Nathaniel Popper

Nathaniel Popper is een bekende journalist en auteur die zich heeft gespecialiseerd in technologie en financiën. Hij is vooral bekend vanwege het boek wat hierboven uitgelegd is.

Popper heeft jarenlang geschreven over technologie en financiën voor verschillende publicaties, waaronder The New York Times en The New Republic. Hij heeft ook gesproken over cryptocurrencies op conferenties en in media-interviews en is een gerespecteerd expert op het gebied van deze digitale valuta.

10. The crypto trader van Glen Goodman

Taal: Engels

Het boek is geschreven door Glen Goodman, een voormalig tv-analist en nu full-time crypto trader. Het boek biedt zijn persoonlijke verhalen en ervaringen met het handelen in cryptocurrency. Het boek biedt inzicht in hoe de crypto-markt werkt, hoe te bepalen welke cryptocurrency te kopen en verkopen, hoe te beleggen op de lange termijn en hoe te beschermen tegen verliezen.

Het boek gaat ook in op de risico’s van crypto trading en hoe deze te beheersen, en biedt praktische tips en advies voor het opzetten van een succesvolle trading strategie. Het is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in crypto trading en op zoek zijn naar een persoonlijk perspectief op hoe de markt werkt en hoe winst te maken.

Over de auteur Glen Goodman

Glen Goodman is een bekend figuur in de wereld van cryptocurrencies. Goodman is ook bekend als de “Sheikh of Shoreditch” vanwege zijn succes als handelaar in cryptocurrencies en zijn woonplaats in Londen.

Goodman begon zijn carrière als tv-journalist en werkte later als handelaar in vreemde valuta. Hij ontdekte cryptocurrencies in 2013 en besloot zich te storten op het handelen in deze digitale valuta. Goodman heeft sindsdien veel ervaring opgedaan als handelaar en heeft gesproken over zijn ervaringen op conferenties en in media-interviews. Hij heeft ook geschreven over zijn ervaringen als handelaar bovenstaand boek “The Crypto Trader”.

11. Blockchange van Redmer Huisinga

Taal: Nederlands

Blockchain is de mysterieuze technologie achter Bitcoin. Het kan voor vele plannen gebruikt worden en zou zomaar een hoop kunnen veranderen in ons huidige bestaan. Denk aan een land zonder centrale overheid of een meer taakgerichte economie zonder vaste dienstverbanden. En wat zou blockchain kunnen betekenen voor je werk of bedrijf?

Het boek is geschreven om mensen te informeren over blockchain-technologie en hoe deze technologie kan worden gebruikt om de wereld te veranderen. Het biedt een overzicht van de belangrijkste concepten en begrippen van blockchain.

12. Bitcoin voor beginners van Levi Haegebaert

Taal: Nederlands

Hoor je de term “bitcoin” al vaak vallen zonder te weten wat het nu exact is? Het nieuws staat er vol mee, waarschijnlijk hoor je het van vrienden en familie. Alleen jij heb geen idee wat “bitcoin” is en hoe het werkt. Heb je het gevoel dat je de boot van bitcoin en crypto hebt gemist? Of denk je dat deze technologie te ver van jouw bed is?

Dan is Bitcoin voor beginners iets voor jou. Dit boek geeft je op een leuke manier inzicht in de wereld van bitcoin, blockchain en cryptovaluta. Niet om je te overhalen om te beginnen met het kopen en verkopen van crypto, maar wel om je van de nodige juiste informatie te voorzien, zodat je er zelf beslissingen over kunt nemen én beginnersfouten vermijdt.

In mijn opzicht een perfect boek voor mensen die nog niet zoveel weten van crypto en bitcoin. Het boek geeft je een inzicht over wat bitcoin is, waar moet je op letten, wat zijn de voordelen van bitcoin en hoe is het ontstaan?

Over de auteur Levi Haegebaert

Levi Haegebaert, een economist met een passie voor bitcoins, heeft na jaren van onderzoek en research het boek “Bitcoin voor Beginners” geschreven. Hij is de drijvende kracht achter de grootste bitcoin community in België en de Future of Bitcoin conference en houdt de sector nauwlettend in de gaten.

Hoe ben ik aan deze keuzes gekomen?

Ik ben zelfs eerst op onderzoek uitgegaan naar verschillende boeken. Al gauw kwam ik veel boeken tegen die over crypto, bitcoin en de blockchain gingen. Ik had een brede selectie gemaakt van boeken. Ik deed dit omdat ik nog alle opties open wou houden.

Nadat ik dit had gedaan ben ik opzoek gegaan naar de achtergrond informatie van de schrijvers/schrijfsters. Over sommige kon ik niks vinden en over de andere kon ik wel wat vinden. Ik heb toen een besluit genomen op basis van hun achtergrond informatie. Weten deze mensen waar ze het over hebben? hoe lang zijn ze al bekend met het desbetreffende onderwerp? en wat is hun educatie? Dit soort vragen stelde ik mezelf en dit ben ik ook gaan onderzoeken.

Ook ben ik gaan kijken naar de reviews van de mensen die de desbetreffende boeken hadden gekocht. Bij het ene boek stonden er betere reviews dan bij het andere boek. Dit heb ik ook meegenomen in mijn besluit over welke boeken ik wou gaan aanbevelen.

Al gauw kwam ik uit bij een selectie van 12 boeken. De 12 boeken die u net heeft gezien. Ik ben van mening dat deze 12 boeken jou de informatie bieden waarnaar jij opzoek bent.

Beste crypto boeken voor beginners | Welke kiezen?

Er zijn veel goede boeken over cryptocurrency beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen en doeleinden. Hierboven heb ik de top 12 beste boeken beschreven. Maar uit welke van deze 12 moet je nu kiezen? Of een bepaald boek het beste is, hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar een algemeen overzicht van cryptocurrency, kan “The Basics of Bitcoins and Blockchains” van Antony Lewis een goede optie zijn.

Als je geïnteresseerd bent in het technische aspect van Bitcoin en hoe het werkt, kan “Mastering Bitcoin” van Andreas M. Antonopoulos geschikt zijn. Als je geïnteresseerd bent in het investeren in cryptocurrency, kan “Investeren in crypto” van Brecht Van Crean een goede keuze zijn.

Als je geïnteresseerd bent in het handelen in cryptocurrency, kan “The Crypto Trader” van Glen Goodman geschikt zijn. Het is belangrijk om te overwegen wat je wilt leren en welk type boek het beste bij je past voordat je een aankoop doet.

Ook raad ik aan om een boek te kiezen die goed bij je past en om een boek te kiezen als de auteur je aanspreekt. Bij veel van de boeken kan je informatie vinden over de desbetreffende auteur. Veel van deze auteurs zijn gespecialiseerd in het gene waar zij over spreken. Ze weten dus waar ze het over hebben en je kan hier dus dingen van leren.

Een gratis crypto cursus

Boeken zijn een goede manier om achter informatie te komen en om nieuwe dingen te leren. Ik heb voor jou ook een gratis cursus gevonden die je een inzicht biedt op het gebied van crypto.

Het is een gratis cursus die de mannen van Doopiecash in elkaar hebben gezet. Deze mannen Chris en Berry zijn met hun jarenlange ervaring de masters van het crypto netwerk in Nederland. Ikzelf volg ze ook en leer elke dag nog bij. Ik raadt je zeker aan om deze gratis cursus te volgen het biedt je namelijk echt goede en waardevolle informatie.


Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.