Ben je op zoek naar een betrouwbare broker om cryptocurrency te kopen, verkopen en verhandelen? Dan zijn Bitvavo en Blox twee goede opties. Beide brokers zijn gevestigd in Nederland en staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

In dit artikel vergelijken we Bitvavo en Blox op basis van de volgende criteria:

 • Kosten
 • Aanbod
 • Functionaliteit
 • Veiligheid

Wat is een broker/exchange?

Je bent opzoek naar een platform waar jij crypto op kan kopen en verkopen. Ook wel een broker/exchange genoemd. Maar wat is dit in het specifiek eigenlijk?

In de wereld van cryptocurrency is een broker een persoon of bedrijf (in dit geval een bedrijf) dat diensten aanbiedt om kopers en verkopers van cryptocurrency met elkaar in contact te brengen. Net als bij traditionele brokers, kan een cryptocurrency broker ook advies geven over welke cryptocurrencies het beste bij de behoeften van de klant passen.

Er zijn verschillende manieren waarop een cryptocurrency broker diensten kan aanbieden. Sommige brokers bieden de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen en verkopen met behulp van traditionele valuta, zoals Euro’s of Amerikaanse dollars. Andere brokers bieden de mogelijkheid om cryptocurrency te verhandelen op een exchange, waarbij de broker optreedt als tussenpersoon tussen de koper en de verkoper. Dit is in dit geval niet aan de order.

Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency brokers vaak kosten in rekening brengen voor hun diensten, zoals commissies op transacties of abonnementskosten. Daarom is het verstandig om de kosten van verschillende brokers te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Bitvavo versus Blox | De verschillen in dienst.

Als eerste gaan we kijken naar de verschillen in diensten. Want het zijn tenslotte twee bedrijven die een dienst aanbieden. Namelijk het kopen en verkopen van crypto op hun platform.

Bitvavo

Bitvavo is een bedrijf dat is gevestigd is in Amsterdam en sinds 2018 in het leven geroepen is. Hun missie? Het aanbieden van een breed scala aan valuta met juiste en goede kosten en een goed bruikbaar platform. En dit lukt ze aardig. Bitvavo is op het moment van schrijven de marktleider in Nederland als het gaat om de beste broker zijn.

Je moet Bitvavo zien als een beurs voor digitale valuta. Bitvavo is een cryptocurrency exchange die beleggers in staat stelt om verschillende soorten cryptocurrency te kopen, verkopen en verhandelen. Bitvavo biedt lage transactiekosten en een gemakkelijk te gebruiken platform, waardoor het een populaire keuze is voor beginners in de wereld van cryptocurrency. Bitvavo biedt ook verschillende betaalmogelijkheden, waaronder het kopen van cryptocurrency met iDeal of een bankoverschrijving. Het is dus geen makelaarsdienst. In de meeste gevallen is het zo dat exchanges moeilijk in gebruik zijn, dit is bij Bitvavo niet het geval. Wel moet je erop letten dat als jij echt als daytrader aan de slag wilt, het hier niet een geschikt platform voor is. Het kan wel maar, je kan dit platform beter gebruiken om op te spot traden.

Bitvavo biedt de mogelijkheid aan zijn gebruikers om gebruik te maken van het gebruiksvriendelijke platform en van een geavanceerd platform. Het gebruiksvriendelijke platform is voor iedereen geschikt. Dus ben jij een beginner maak dan lekker gebruik van het gebruiksvriendelijke platform. Ben jij al iets verder in de basis van crypto? Dan kan jij aan de slag met het geavanceerde platform. Belangrijk om te weten is dat alle transacties gaan via de euro op Bitvavo. Ook de crypto valuta’s worden verhandeld via de euro.

Ook biedt Bitvavo zijn gebruikers aan om mensen uit te nodige via hun Bitvavo affiliate code. Als mensen zich dan aanmelden met deze code dan krijgen deze of gene hier een kleine vergoeding voor.

Blox

Blox is een initiatief van het bedrijf BTC Direct wat gevestigd is in Nijmegen. Het is opgericht in het jaar 2013 en gaat dus al wat langer mee in de markt dan Bitvavo. Ondanks dat Blox al wat jaartjes meedraait in de crypto scene is het helaas niet de markleider als het gaat om de beste broker van Nederland. Ondanks dit is het wel een heel fijn platform om jouw crypto op aan- of te verkopen. Blox is een makelaar van cryptocurrency (een broker) oftewel het koopt bitcoin in tegen goede prijzen en “verkoopt” deze aan hun klanten.

Blox is bedoeld voor beleggers die actief bezig zijn met het beheren van hun cryptocurrency-portfolio en die op zoek zijn naar een gemakkelijk te gebruiken platform om hun beleggingen te volgen en te analyseren. Het biedt een aantal handige tools, zoals de mogelijkheid om meerdere portefeuilles te beheren en te integreren met verschillende exchanges, zodat gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot verschillende markten. Ook hier wordt er gebruik. gemaakt van de euro valuta.

Je kan Blox ook zien als een soort geldwisselkantoor. Jij wisselt je geld om voor bitcoin. Iedereen met een telefoon kan gebruik maken van de Blox-app en kan hun euro’s omwisselen voor crypto. Belangrijk om te onthouden is dat de blox-app geen wallet is je kan dus niet jouw crypto versturen naar een andere wallet of om te gebruiken als betaalmiddel. Je kunt de aangekochte crypto’s als het ware weer verkopen aan blox zelf.

Conclusie diensten

Het is belangrijk om te onthouden dat Bitvavo en Blox verschillende diensten aanbieden en dat het dus afhangt van je specifieke behoeften welke van deze twee het beste bij je past. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een gemakkelijk te gebruiken platform om cryptocurrency te kopen en verkopen, dan is Bitvavo een goede keuze.

Als je echter op zoek bent naar een platform om je cryptocurrency-bezit te beheren en te volgen, dan kan Blox een beter passende optie zijn. Het is daarom verstandig om de specifieke diensten van beide platformen te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Bitvavo versus Blox | De kosten van het platform

Bitvavo brengt transactiekosten in rekening voor het verwerken van deze transacties. Deze transactiekosten/handelskosten zijn afhankelijk van het type cryptocurrency dat wordt verhandeld. Bitvavo biedt ook een aantal andere diensten aan, zoals het kopen van cryptocurrency met iDeal of een bankoverschrijving, waarvoor mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht. Klik hier, voor het kostenoverzicht van Bitvavo.

Het beheren en aanmaken van een account is zowel bij Blox als bij Bitvavo volledig gratis. Voor het kopen en verkopen van cryptocurrency’s, coins en tokens rekenent blox een fee van 1%. Voor het storten van geld via iDeal of SEPA (bankoverschrijving) rekent blox ook geen kosten. Als je geld overschrijft van een creditcard rekenen zij een fee van 1.5%.

Bitvavo versus Blox | Overige belangrijke verschillen

We hebben het al gehad over de verschillen in dienst en over de verschillen in kosten. Echter zijn er nog een aantal andere belangrijke verschillen.

De diensten van het platform

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die gebruikers in staat stelt om cryptocurrency te kopen en verkopen. Ze bieden een scala aan cryptomunten aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en meer. Bitvavo biedt ook verschillende handelsfuncties, zoals limit orders en stop loss orders, om gebruikers te helpen hun risico’s te beheren.

Blox is een platform dat gebruikers in staat stelt om hun cryptocurrency-bezit te beheren en te volgen. Het biedt tools voor het bijhouden van portefeuillebalansen, het volgen van transacties en het beheren van belastingaangiften voor cryptocurrency. Blox kan ook integreren met verschillende exchanges en wallets om gebruikers een volledig beeld te geven van hun cryptocurrency-bezit.

Het aanbod van het platform

Bitvavo is een cryptocurrency exchange. Zij hebben het grootste aanbod aan munten die ze aanbieden om te kopen en verkopen. Dit aanbod kan variëren omdat er telkens nieuwe bijkomen of weggaan. Op het moment van schrijven staat het aanbod op 175 verschillende crypto valuta’s. Klik hier om te bekijken welke zij aanbieden.

Blox gaat meer richting een broker zoals uitgelegd. Het aanbod hier is daarom ook veel minder. Ook hier geldt dat het aanbod kan variëren omdat er telkens nieuwe crypto’s bijkomen of weggaan. Op het moment van schrijven staat de teller van het aantal crypto munten op 75. Dat is precies 100 minder dan bij Bitvavo.

Garantie van het platform

Bitvavo is één van de weinige exchanges die een account garantie heeft. Het beschikt ook over een diefstalverzekering dus mocht ooit iemand op wat voor manier jouw account hacken. Met de Bitvavo account garantie is jouw account verzekerd tot 100.000 euro. Belangrijk om te weten is dat jij als klant zijnde wel alle beveiligings opties ingeschakeld moet hebben. Bitvavo heeft een diefstalverzerking afgesloten, hoewel veel exchanges dit bijna tot niet voor elkaar krijgt is dit bij Bitvavo wel gelukt. Zij hebben een verzekering afgesloten ter waarde van 255 miljoen.

Blox beschikt helaas niet over bovengenoemde gevallen. Dit heeft er mee te maken omdat de app van blox niet over een wallet beschikt. Goed om te weten is dat de aangekochte bij crypto bij blox, ergens anders wordt bewaard en beheert. Mocht Blox gehackt worden of failliet gaan. Dan heeft dit wel vervelende vervolgen voor de klanten. In dit geval zou Blox zijn klanten niet kunnen uitbetalen…

Voor en Nadelen Bitvavo

Voordelen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Bitvavo is gemakkelijk te gebruiken, zowel voor beginners als voor ervaren handelaren. Het platform heeft een duidelijke en overzichtelijke interface en biedt verschillende handelsfuncties om gebruikers te helpen hun risico’s te beheren.
 2. Lage kosten: Bitvavo heeft lage handelskosten in vergelijking met sommige andere exchanges. Dit kan voordelig zijn voor handelaren die vaak handelen of grote hoeveelheden cryptocurrency kopen of verkopen.
 3. Breed aanbod: Bitvavo biedt een breed scala aan cryptomunten om te kopen en verkopen, waaronder de belangrijkste munten zoals Bitcoin, Ethereum, en Litecoin, evenals een aantal minder bekende munten.
 4. Veel betaalmethoden: Bitvavo accepteert een breed scala aan betaalmethoden, waaronder bankoverschrijvingen, creditcardbetalingen en betaalmethoden via third-party diensten zoals iDeal en Bancontact. Dit maakt het gemakkelijk om te betalen op een manier die het beste bij je past.
 5. Goede klantenservice: Bitvavo biedt goede klantenservice en heeft een actief online forum waar gebruikers vragen kunnen stellen en problemen kunnen oplossen.

Nadelen:

 1. Beperkte selectie van cryptocurrencies: Bitvavo biedt op dit moment alleen ondersteuning voor een beperkt aantal cryptocurrencies, wat betekent dat je niet alle beschikbare munten op deze exchange kunt kopen of verkopen. Als je kijkt naar hoeveel munten er in totaal op de markt zijn. Is het selectie aanbod relatief klein bij Bitvavo. Echter is het wel zo, dat Bitvavo een selectie maakt van de coins waarvan zij vinden. Dit is een handels waardige coin.
 2. Beperkte ondersteuning voor andere talen: Bitvavo biedt momenteel alleen ondersteuning voor de Nederlandse en Engelse taal, wat betekent dat gebruikers die een andere taal spreken mogelijk niet optimaal gebruik kunnen maken van de diensten van deze exchange.
 3. Beperkte geografische beschikbaarheid: Bitvavo is alleen beschikbaar voor gebruikers in een beperkt aantal landen, wat betekent dat gebruikers in andere delen van de wereld geen toegang hebben tot de diensten van deze exchange.

Voor en Nadelen Blox

Voordelen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Blox is een eenvoudig te gebruiken platform dat gebruikers de mogelijkheid biedt om hun cryptocurrency-beleggingen op een snelle en eenvoudige manier te beheren.
 2. Transactiebeheer: Blox biedt gebruikers de mogelijkheid om hun cryptocurrency-transacties te beheren, inclusief het toevoegen van tags en labels voor betere organisatie.
 3. Belastingrapportage: Blox biedt tools om belastingrapporten te genereren voor cryptocurrency-transacties, wat kan helpen om te voldoen aan fiscale verplichtingen.

Nadelen:

 1. Kosten: Blox kan kosten in rekening brengen voor het gebruik van sommige van zijn functies, zoals belastingrapportage of integraties met bepaalde exchanges.
 2. Beperkte cryptocurrencies: Blox ondersteunt momenteel alleen een beperkt aantal cryptocurrencies. Als u in andere cryptocurrencies wilt beleggen die niet worden ondersteund door Blox, zult u misschien andere portfolio-tracking tools moeten gebruiken.
 3. Geen trade mogelijkheden: Als trader heb jij eigenlijk niks te zoeken op Blox. Blox is meer bedoeld om crypto te kopen, te verkopen en om deze crypto te houden. En zijn daarom geen trade mogelijkheden. Er zijn ook geen functies zoals een Stoploss order en Limiet order.

Conclusie

Er zijn aardig wat verschillen in de twee brokers/exchanges. Waarbij Blox de dienst biedt als makelaar en beperkt is in functionaliteit. Maar wel meerwaarde biedt voor de mensen die crypto aan willen kopen en vervolgens zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van de activa. Het beheer is namelijk uit handen gegeven en als het ware bouw je een soort van crypte-index op. Je vertrouwt er hier wel op dat blox jouw crypto-valuta veilig bewaard. Één ding is zeker bij Blox het aankopen van crypto kan bijna niet makkelijker dan via de app van Blox.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen en verkopen van cryptocurrencies, is Bitvavo misschien een goede optie voor u. Het biedt een breed scala aan cryptocurrencies om te kopen en verkopen. Het heeft ook andere diensten, zoals een wallet en een platform voor het handelen in cryptocurrencies. Ook biedt het platform een overzichtelijk en een geavanceerd platform aan. Op het geavanceerde platform kan je gebruik maken van opties zoals: limiet orders, market order en stoploss orders.

Uiteindelijk is het belangrijk om te overwegen wat uw specifieke behoeften zijn en welk platform het beste aansluit bij uw doelen. Beide bedrijven kunnen nuttig zijn voor verschillende doeleinden, dus het is aan u om te bepalen welke het beste bij u past.

Mijn mening

Als u aan mij zou vragen voor welk platform u moet gaan. Dan zeg ik naar alle waarschijnlijkheid Bitvavo. Dit komt mede omdat ik op dit platform ook zelf actief ben en het als zeer fijn en gebruiksvriendelijk beschouw. Ook het geavanceerde platform werkt erg fijn en is erg overzichtelijk. Ik gebruik dit platform vooral om te spot traden en ervaar dit ook als zeer fijn.

Dus als u het aan mij vraagt is Bitvavo de juiste keuze om mee te beginnen. Mocht uw keuze vallen op Bitvavo raadt ik u wel aan om eerst met het gebruiksvriendelijke platform te starten. U kunt later altijd nog overstappen naar het geavanceerde platform.

Ik kan de keuze niet maken voor u omdat ik niet weet wat uw doelen zijn. Wel weet ik dat u geen spijt zult krijgen mocht u voor Bitvavo kiezen. Denk er nog is goed over na, slaap er desnoods nog een nachtje over en neem dan een beslissing.

De eerste 1000 euro zijn handelskosten vrij!

Saxo Bank Review
Brokers

Saxo Bank Review

Saxo Bank is een Deense online bank die gespecialiseerd is in beleggingen en handel. Opgericht in 1992, biedt Saxo Bank een breed scala aan producten en diensten aan particuliere en professionele beleggers. Belangrijkste punten op een rij: Regulatie van Saxo Bank Saxo Bank is een betrouwbare, volledig gereguleerde bank met vergunningen in Nederland, Denemarken en

Beleggen met 1000 Euro
Beleggen

Beleggen met 1000 Euro

Beginnen met beleggen is een goede manier om je geld te laten groeien. Maar hoe begin je als je maar 1000 euro hebt? In dit artikel geven we je enkele tips. De eerste stap is om te bepalen wat je wilt bereiken met je beleggingen. Wil je op de lange termijn een mooi bedrag opbouwen?

Share.

Ik ben Dinand van Eijk een 22-jarige jongeman die een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen. Hij heeft de studie finance en control afgerond en is nu bezig met deze website. Ik wil met Successblog mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.