Investeren in Bitcoin, Ethereum, en andere digitale munten is populairder dan ooit. Maar waar begin je als beginnende of ervaren belegger? De keuze voor een betrouwbare cryptobeurs is cruciaal. In dit artikel vergelijken we twee Nederlandse toppers: Bitvavo en Blox. We bespreken hun kosten, veiligheid en gebruiksgemak, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Waarom Bitvavo en Blox?

 • Gereguleerd en betrouwbaar: Beide beurzen zijn gevestigd in Nederland en staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit biedt extra zekerheid voor jouw investeerdersgelden.
 • Gebruiksvriendelijk: Zowel Bitvavo als Blox bieden een gebruiksvriendelijke interface, waardoor ze toegankelijk zijn voor zowel beginners als ervaren handelaren.
 • Uitgebreide keuze: Beide beurzen bieden een breed scala aan cryptovaluta om te kopen, verkopen en verhandelen.


Bitvavo vs Blox | Welke is er beter?

Welke broker is de onbetwiste kampioen? Het antwoord hangt af van jouw behoeften en beleggingsprofiel.

Blox en zijn belangrijkste punten:

EigenschapDetails
Oprichting2013
Handelskosten0,25% per transactie
Euro stortenGratis via iDEAL en SEPA Bank Transfer
Euro opnemen1x per maand gratis, daarna €0,25 per keer
BetaalmethodeniDEAL, SEPA Bank Transfer, Credit Card
VeiligheidGeregistreerd bij DNB
Gebruikers600.000+
Ervaring teamRuim 10 jaar in crypto
Crypto stakingJa, tot 7,5%
Aantal munten109
KlantenserviceE-mail

Bitvavo en zijn belangrijkste punten:

EigenschapDetails
Oprichting2018
Stakinghoogste reward percentage 25%!
StatusNederlands grootste en bekendste platform
RegistratieGeregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB)
Aantal muntenMeer dan 200
WalletOndersteuning voor alle vermelde digitale valuta
HandelsvolumeMeer dan € 100 miljard
Kostenstructuren
Volume (30 dgn)
– Maker fee0,15% (tot € 100.000) / 0,10% (meer dan € 100.000)
– Taker fee0,25% (tot € 100.000) / 0,20% (meer dan € 100.000)
Betaalmethoden8, waaronder iDEAL, creditcard, bankoverschrijving en PayPal
PlatformGebruiksvriendelijk en simpel, óók een geavanceerde versie
BeschikbaarheidApp en website
Verzekering$250M via custody partners

Als ik nu al een conclusie moest trekken dan zou ik zeggen kies voor Bitavo. Deze broker is een totaalpakket. Het is alles wat je zoekt als je beginner bent, maar ook als je ervaren bent. De app is heel simpel te gebruiken net zoals de web versie. Qua kosten onderscheidt Bitvavo zich niet bepaald ten opzichte van blox, tenzij je met grote volumes aan de slag gaat.

Tot slot heeft Bitavo veel meer aanbod en biedt het ook nog is veel meer munten aan met staking, zo heeft de munt Phala Network een reward percentage van 25%!!

Ben je al overtuigd? En heb je de keuze al gemaakt? Kies dan voor Bitvavo. Nog niet overtuigd en wil je graag meer weten, lees dan gerust verder.


Wat is een broker/exchange?

Je bent opzoek naar een platform waar jij crypto op kan kopen en verkopen. Ook wel een broker/exchange genoemd. Maar wat is dit in het specifiek eigenlijk?

In de wereld van cryptocurrency is een broker een persoon of bedrijf (in dit geval een bedrijf) dat diensten aanbiedt om kopers en verkopers van cryptocurrency met elkaar in contact te brengen. Net als bij traditionele brokers, kan een cryptocurrency broker ook advies geven over welke cryptocurrencies het beste bij de behoeften van de klant passen.

Er zijn verschillende manieren waarop een cryptocurrency broker diensten kan aanbieden. Sommige brokers bieden de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen en verkopen met behulp van traditionele valuta, zoals Euro’s of Amerikaanse dollars. Andere brokers bieden de mogelijkheid om cryptocurrency te verhandelen op een exchange, waarbij de broker optreedt als tussenpersoon tussen de koper en de verkoper. Dit is in dit geval niet aan de order.

Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency brokers vaak kosten in rekening brengen voor hun diensten, zoals commissies op transacties of abonnementskosten. Daarom is het verstandig om de kosten van verschillende brokers te vergelijken voordat je een keuze maakt.


Bitvavo versus Blox | De verschillen

Als eerste gaan we kijken naar de verschillen in diensten. Want het zijn tenslotte twee bedrijven die een dienst aanbieden. Namelijk het kopen en verkopen van crypto op hun platform.

Bitvavo

Bitvavo is een bedrijf dat is gevestigd is in Amsterdam en sinds 2018 in het leven geroepen is. Hun missie? Het aanbieden van een breed scala aan valuta met juiste en goede kosten en een goed bruikbaar platform. En dit lukt ze aardig. Bitvavo is op het moment van schrijven de marktleider in Nederland als het gaat om de beste broker zijn.

voorbeeld van de app

Je moet Bitvavo zien als een beurs voor digitale valuta. Bitvavo is een cryptocurrency exchange die beleggers in staat stelt om verschillende soorten cryptocurrency te kopen, verkopen en verhandelen. Bitvavo biedt lage transactiekosten en een gemakkelijk te gebruiken platform, waardoor het een populaire keuze is voor beginners in de wereld van cryptocurrency. Bitvavo biedt ook verschillende betaalmogelijkheden, waaronder het kopen van cryptocurrency met iDeal of een bankoverschrijving. Het is dus geen makelaarsdienst. In de meeste gevallen is het zo dat exchanges moeilijk in gebruik zijn, dit is bij Bitvavo niet het geval. Wel moet je erop letten dat als jij echt als daytrader aan de slag wilt, het hier niet een geschikt platform voor is. Het kan wel maar, je kan dit platform beter gebruiken om op te spot traden.

nieuwe functie – periodiek verkopen

Bitvavo biedt de mogelijkheid aan zijn gebruikers om gebruik te maken van het gebruiksvriendelijke platform en van een geavanceerd platform. Het gebruiksvriendelijke platform is voor iedereen geschikt. Dus ben jij een beginner maak dan lekker gebruik van het gebruiksvriendelijke platform. Ben jij al iets verder in de basis van crypto? Dan kan jij aan de slag met het geavanceerde platform. Belangrijk om te weten is dat alle transacties gaan via de euro op Bitvavo. Ook de crypto valuta’s worden verhandeld via de euro.

Ook biedt Bitvavo zijn gebruikers aan om mensen uit te nodige via hun Bitvavo affiliate code. Als mensen zich dan aanmelden met deze code dan krijgen deze of gene hier een kleine vergoeding voor.


Blox

Blox is een initiatief van het bedrijf BTC Direct wat gevestigd is in Nijmegen. Het is opgericht in het jaar 2013 en gaat dus al wat langer mee in de markt dan Bitvavo. Ondanks dat Blox al wat jaartjes meedraait in de crypto scene is het helaas niet de markleider als het gaat om de beste broker van Nederland. Ondanks dit is het wel een heel fijn platform om jouw crypto op aan- of te verkopen. Blox is een makelaar van cryptocurrency (een broker) oftewel het koopt bitcoin in tegen goede prijzen en “verkoopt” deze aan hun klanten.

Blox is bedoeld voor beleggers die actief bezig zijn met het beheren van hun cryptocurrency-portfolio en die op zoek zijn naar een gemakkelijk te gebruiken platform om hun beleggingen te volgen en te analyseren. Het biedt een aantal handige tools, zoals de mogelijkheid om meerdere portefeuilles te beheren en te integreren met verschillende exchanges, zodat gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot verschillende markten. Ook hier wordt er gebruik. gemaakt van de euro valuta.

Je kan Blox ook zien als een soort geldwisselkantoor. Jij wisselt je geld om voor bitcoin. Iedereen met een telefoon kan gebruik maken van de Blox-app en kan hun euro’s omwisselen voor crypto. Belangrijk om te onthouden is dat de blox-app geen wallet is je kan dus niet jouw crypto versturen naar een andere wallet of om te gebruiken als betaalmiddel. Je kunt de aangekochte crypto’s als het ware weer verkopen aan blox zelf.


Bitvavo versus Blox | De kosten van het platform

Bitvavo brengt transactiekosten in rekening voor het verwerken van deze transacties. Deze transactiekosten/handelskosten zijn afhankelijk van het type cryptocurrency dat wordt verhandeld. Bitvavo biedt ook een aantal andere diensten aan, zoals het kopen van cryptocurrency met iDeal of een bankoverschrijving, waarvoor mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht. Klik hier, voor het kostenoverzicht van Bitvavo.

Het beheren en aanmaken van een account is zowel bij Blox als bij Bitvavo volledig gratis. Voor het kopen en verkopen van cryptocurrency’s, coins en tokens rekenent blox een fee van 1%. Voor het storten van geld via iDeal of SEPA (bankoverschrijving) rekent blox ook geen kosten. Als je geld overschrijft van een creditcard rekenen zij een fee van 1.5%.

Bitvavo versus Blox | Overige belangrijke verschillen

We hebben het al gehad over de verschillen in dienst en over de verschillen in kosten. Echter zijn er nog een aantal andere belangrijke verschillen.

De diensten van het platform

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die gebruikers in staat stelt om cryptocurrency te kopen en verkopen. Ze bieden een scala aan cryptomunten aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en meer. Bitvavo biedt ook verschillende handelsfuncties, zoals limit orders en stop loss orders, om gebruikers te helpen hun risico’s te beheren.

Blox is een platform dat gebruikers in staat stelt om hun cryptocurrency-bezit te beheren en te volgen. Het biedt tools voor het bijhouden van portefeuillebalansen, het volgen van transacties en het beheren van belastingaangiften voor cryptocurrency. Blox kan ook integreren met verschillende exchanges en wallets om gebruikers een volledig beeld te geven van hun cryptocurrency-bezit.

Het aanbod van het platform

Bitvavo is een cryptocurrency exchange. Zij hebben het grootste aanbod aan munten die ze aanbieden om te kopen en verkopen. Dit aanbod kan variëren omdat er telkens nieuwe bijkomen of weggaan. Op het moment van schrijven staat het aanbod op 200+ verschillende crypto valuta’s. Klik hier om te bekijken welke zij aanbieden.

Blox gaat meer richting een broker zoals uitgelegd. Het aanbod hier is daarom ook veel minder. Ook hier geldt dat het aanbod kan variëren omdat er telkens nieuwe crypto’s bijkomen of weggaan. Op het moment van schrijven staat de teller van het aantal crypto munten op 109.

Garantie van het platform

Bitvavo is één van de weinige exchanges die een account garantie heeft. Het beschikt ook over een diefstalverzekering dus mocht ooit iemand op wat voor manier jouw account hacken. Met de Bitvavo account garantie is jouw account verzekerd tot 100.000 euro. Belangrijk om te weten is dat jij als klant zijnde wel alle beveiligings opties ingeschakeld moet hebben. Bitvavo heeft een diefstalverzerking afgesloten, hoewel veel exchanges dit bijna tot niet voor elkaar krijgt is dit bij Bitvavo wel gelukt. Zij hebben een verzekering afgesloten ter waarde van 255 miljoen.

Blox beschikt helaas niet over bovengenoemde gevallen. Dit heeft er mee te maken omdat de app van blox niet over een wallet beschikt. Goed om te weten is dat de aangekochte bij crypto bij blox, ergens anders wordt bewaard en beheert. Mocht Blox gehackt worden of failliet gaan. Dan heeft dit wel vervelende vervolgen voor de klanten. In dit geval zou Blox zijn klanten niet kunnen uitbetalen…

Voor en Nadelen Bitvavo

Voordelen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Bitvavo is gemakkelijk te gebruiken, zowel voor beginners als voor ervaren handelaren. Het platform heeft een duidelijke en overzichtelijke interface en biedt verschillende handelsfuncties om gebruikers te helpen hun risico’s te beheren.
 2. Lage kosten: Bitvavo heeft lage handelskosten in vergelijking met sommige andere exchanges. Dit kan voordelig zijn voor handelaren die vaak handelen of grote hoeveelheden cryptocurrency kopen of verkopen.
 3. Breed aanbod: Bitvavo biedt een breed scala aan cryptomunten om te kopen en verkopen, waaronder de belangrijkste munten zoals Bitcoin, Ethereum, en Litecoin, evenals een aantal minder bekende munten.
 4. Veel betaalmethoden: Bitvavo accepteert een breed scala aan betaalmethoden, waaronder bankoverschrijvingen, creditcardbetalingen en betaalmethoden via third-party diensten zoals iDeal en Bancontact. Dit maakt het gemakkelijk om te betalen op een manier die het beste bij je past.
 5. Goede klantenservice: Bitvavo biedt goede klantenservice en heeft een actief online forum waar gebruikers vragen kunnen stellen en problemen kunnen oplossen.

Nadelen:

 1. Beperkte selectie van cryptocurrencies: Bitvavo biedt op dit moment alleen ondersteuning voor een beperkt aantal cryptocurrencies, wat betekent dat je niet alle beschikbare munten op deze exchange kunt kopen of verkopen. Als je kijkt naar hoeveel munten er in totaal op de markt zijn. Is het selectie aanbod relatief klein bij Bitvavo. Echter is het wel zo, dat Bitvavo een selectie maakt van de coins waarvan zij vinden dat het handelswaardige coins zijn.
 2. Beperkte ondersteuning voor andere talen: Bitvavo biedt momenteel alleen ondersteuning voor de Nederlandse en Engelse taal, wat betekent dat gebruikers die een andere taal spreken mogelijk niet optimaal gebruik kunnen maken van de diensten van deze exchange.
 3. Beperkte geografische beschikbaarheid: Bitvavo is alleen beschikbaar voor gebruikers in een beperkt aantal landen, wat betekent dat gebruikers in andere delen van de wereld geen toegang hebben tot de diensten van deze exchange.

Voor en Nadelen Blox

Voordelen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Blox is een eenvoudig te gebruiken platform dat gebruikers de mogelijkheid biedt om hun cryptocurrency-beleggingen op een snelle en eenvoudige manier te beheren.
 2. Transactiebeheer: Blox biedt gebruikers de mogelijkheid om hun cryptocurrency-transacties te beheren, inclusief het toevoegen van tags en labels voor betere organisatie.
 3. Belastingrapportage: Blox biedt tools om belastingrapporten te genereren voor cryptocurrency-transacties, wat kan helpen om te voldoen aan fiscale verplichtingen.

Nadelen:

 1. Kosten: Blox kan kosten in rekening brengen voor het gebruik van sommige van zijn functies, zoals belastingrapportage of integraties met bepaalde exchanges.
 2. Beperkte cryptocurrencies: Blox ondersteunt momenteel alleen een beperkt aantal cryptocurrencies. Als u in andere cryptocurrencies wilt beleggen die niet worden ondersteund door Blox, zult u misschien andere portfolio-tracking tools moeten gebruiken.
 3. Geen trade mogelijkheden: Als trader heb jij eigenlijk niks te zoeken op Blox. Blox is meer bedoeld om crypto te kopen, te verkopen en om deze crypto te houden. En zijn daarom geen trade mogelijkheden. Er zijn ook geen functies zoals een Stoploss order en Limiet order.

Conclusie

Er zijn aardig wat verschillen in de twee brokers/exchanges. Waarbij Blox de dienst biedt als makelaar en beperkt is in functionaliteit. Maar wel meerwaarde biedt voor de mensen die crypto aan willen kopen en vervolgens zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van de activa. Het beheer is namelijk uit handen gegeven en als het ware bouw je een soort van crypte-index op. Je vertrouwt er hier wel op dat blox jouw crypto-valuta veilig bewaard. Één ding is zeker bij Blox het aankopen van crypto kan bijna niet makkelijker dan via de app van Blox.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen en verkopen van cryptocurrencies, is Bitvavo misschien een goede optie voor u. Het biedt een breed scala aan cryptocurrencies om te kopen en verkopen. Het heeft ook andere diensten, zoals een wallet en een platform voor het handelen in cryptocurrencies. Ook biedt het platform een overzichtelijk en een geavanceerd platform aan. Op het geavanceerde platform kan je gebruik maken van opties zoals: limiet orders, market order en stoploss orders.

Uiteindelijk is het belangrijk om te overwegen wat uw specifieke behoeften zijn en welk platform het beste aansluit bij uw doelen. Beide bedrijven kunnen nuttig zijn voor verschillende doeleinden, dus het is aan u om te bepalen welke het beste bij u past.


Mijn mening

Bitvavo is de betere keuze voor de meeste gebruikers, ongeacht hun ervaringsniveau. De beurs biedt:

 • Een gebruiksvriendelijke interface: Zowel de app als de webversie zijn eenvoudig te navigeren, perfect voor beginners.
 • Een uitgebreid aanbod: Meer dan 200 munten en tokens, inclusief staking-mogelijkheden met hoge percentages (tot 25%!).
 • Geavanceerde handelsfuncties: Ervaren handelaren kunnen profiteren van geavanceerde tools en liquiditeit.
 • Veiligheid en betrouwbaarheid: Registratie bij DNB, geliquideerde markt, lage spreads en $250M verzekering.

Blox kan een betere optie zijn voor:

 • Gebruikers die lage kosten prioriteren: Voor kleine transacties zijn de kosten van Blox lager.
 • Gebruikers die een eenvoudige interface verkiezen: Blox is ontworpen voor beginners met een minimalistische interface.

Echter, Bitvavo biedt op alle andere vlakken voordelen. Het is een totaalpakket voor zowel beginners als ervaren handelaren, met meer features, munten en veiligheid.

De eerste 1000 euro zijn handelskosten vrij!

Open nu een account!

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.