Cryptocurrency is een snelgroeiende markt met een grote aantrekkingskracht op Nederlanders. Steeds meer mensen in Nederland willen investeren in cryptocurrency, waardoor de behoefte aan betrouwbare en gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchanges groot is geworden.

Twee populaire opties op de Nederlandse markt zijn Bitvavo vs Coinmerce. Beide exchanges zijn gerenommeerd en bieden een breed scala aan cryptocurrencies aan om te verhandelen. Maar welke is de beste keuze voor jou?

In dit artikel vergelijken we Bitvavo en Coinmerce op basis van de volgende criteria:

 • Kosten
 • Aanbod
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
 • Klantenservice

Disclaimer:

Handelen in cryptocurrency is een risicovolle activiteit. De waarde van cryptocurrency kan snel stijgen of dalen, en er is geen garantie dat je geld zal groeien. Voordat je begint met handelen in cryptocurrency, is het belangrijk om de risico’s te begrijpen en om je eigen onderzoek te doen


In het kort wat is een crypto exchange?

Voordat ik dieper in ga op de vergelijking tussen Coinmerce en Bitvavo, is het belangrijk om een algemeen begrip te hebben van cryptocurrency-beurzen. Een cryptocurrency-exchange is een online platform waar gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Deze exchanges fungeren als tussenpersoon tussen kopers en verkopers en bieden een veilige en efficiënte manier om transacties uit te voeren.

Het kiezen van de juiste cryptocurrency exchange is van groot belang, omdat het uw ervaring met het handelen in cryptocurrencies kan beïnvloeden. Verschillende exchanges hebben verschillende functies, kostenstructuren en beveiligingsmaatregelen. Het is belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke behoeften en voorkeuren bij het selecteren van een exchange.

Waarom deze vergelijking?

Waarom vergelijk ik Bitvavo met Coinmerce? Het antwoord is simpel.

Beide platformen zijn Nederlandse crypto-exchanges die erg populair zijn onder Nederlandse crypto-investeerders. Beide platforms stellen gebruikers in staat om verschillende cryptocurrencies te verhandelen en bieden een breed scala aan verschillende cryptocurrencies. Daarnaast zijn het platformen die de afgelopen jaren flink gegroeid zijn en een flink klantenbestand hebben opgebouwd.

Bitvavo en Coinmerce hebben veel gemeen. Maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen waarmee u rekening mee moet houden bij uw keuze tussen de twee. In deze vergelijking laat ik deze verschillen zien en probeer ik te bepalen welk platform het beste is voor verschillende soorten gebruikers. Dit doe ik door middel van eigen ervaringen toe te lichten en om de belangrijkste functies per platform te behandelen. Een grondige analyse van beide platformen kan men helpen om aan het einde van dit artikel een grondig besluit te nemen welke van de twee exchanges het beste bij jou past.

Ook geef ik deze vergelijking om beide platformen beter te leren kennen. Zo is Bitvavo de grootste exchange op het moment en zo was Coinmerce de eerste exchange van Nederland. Kortom 2 platformen die erg intrek zijn bij de meeste mensen. Lees ook mijn uitgebreide Coinmerce Review.

Lees ook de nieuwste goedkoopste exchange van het moment. Finst het nieuwste crypto platform van Nederland!

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een in Nederland gevestigde cryptocurrency exchange die gebruikers de mogelijkheid biedt om in verschillende cryptocurrencies te handelen. Het platform is goed gevuld met meer dan 170 verschillende munten, waaronder veelgebruikte namen zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en meer.

Het aanbod van de verschillende soorten cryptocurrencies van Bitvavo wordt regelmatig bijgewerkt en uitgebreid om gebruikers de meest actuele keuzes te bieden. Sinds de lancering in 2018 is het platform een ​​populaire keuze geworden onder de Nederlandse crypto-investeerders.

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van Bitvavo is de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Het is zo ontworpen dat zelfs degenen die nieuw zijn in de handel in cryptocurrency het platform van Bitvavo kunnen begrijpen.

Daarnaast ondersteunt Bitvavo verschillende betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact en creditcards, waardoor het voor gebruikers gemakkelijk is om geld van en naar het platform te storten. Op het moment van schrijven is Bitvavo een van de meest gebruikte platforms voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies in Nederland.

Het platform heeft momenteel meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers. Bitvavo richt zich op het bieden van een veilige en betrouwbare handelservaring en implementeert verschillende beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen, waaronder tweefactorauthenticatie en het gebruik van cold wallets.

Wat heeft Bitvavo jou te bieden?

Bitvavo het crypto platform wat bekend is geworden om zijn makkelijk te gebruiken platform is een Nederlandse exchange. Bitvavo is onder tussen uitgegroeid tot de marktleider van de crypto industrie als het gaat om beste exchange. Het bedrijf heeft zich geregistreerd bij de Nederlandse Bank.

Dit wil zeggen dat het voldoet aan de strenge wet- en regelgeving die van toepassing is op financiële instellingen in Nederland. Dit is een belangrijk kenmerk van Bitvavo, aangezien veel crypto-beleggers op zoek zijn naar betrouwbare en veilige exchange platforms om hun investeringen te beheren.

1. Grote selectie van cryptocurrencies

Bitvavo is een populaire keuze voor Nederlandse crypto-beleggers vanwege de brede selectie van cryptocurrencies die het platform biedt. Naast de bekende en populaire munten zoals: Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple, biedt Bitvavo gebruikers ook de mogelijkheid om te handelen in andere veelgevraagde munten zoals Bitcoin Cash, Cardano, Binance Coin, Chainlink, Dogecoin en nog veel meer. Deze uitgebreide selectie van cryptocurrencies maakt Bitvavo aantrekkelijk voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het diversifiëren van hun portefeuille. Het geeft hen de flexibiliteit om te kiezen voor de munten die voor hen het meest relevant zijn en om hun beleggingen te spreiden over verschillende munten.

Met meer dan 170 munten biedt Bitvavo het grootste aanbod van cryptocurrencies in Nederland. Het is handig om te weten dat gebruikers gemakkelijk kunnen zien welke munten er beschikbaar zijn op het platform. Klik hier om dit te bekijken!. Bovendien biedt Bitvavo de mogelijkheid om sommige munten te staken. Dit betekent dat gebruikers hun munten opslaan in een wallet op het platform en rente ontvangen over hun beleggingen. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar manieren om hun beleggingsrendement te verhogen.

2. Gebruiksvriendelijk platform

Bitvavo staat bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Het platform is zo ontworpen dat zowel beginnende als ervaren handelaren gemakkelijk en snel kunnen handelen in cryptocurrency. Met een eenvoudig te navigeren gebruikersinterface kunnen gebruikers snel hun favoriete munten vinden. Met slechts een paar klikken kan je de crypto aan en verkopen.

Voor de meer ervaren handelaren biedt Bitvavo ook een geavanceerde interface die meer opties en functionaliteiten biedt om handelaren te helpen hun handelsstrategieën te optimaliseren en hun rendement te maximaliseren.

3. Betalingsmogelijkheden

Bitvavo biedt een aantal verschillende betalingsmethoden om gebruikers het zo makkelijk mogelijk te maken om geld te storten en op te nemen. Het platform ondersteunt populaire betaalmethoden zoals:

Hierdoor is het gemakkelijk om snel geld te storten, zodat je snel kan beginnen met handelen. Het beste van alles is dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor de meeste betalingsmethoden bij het storten van geld. Hierdoor kunnen gebruikers meer geld besteden aan het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Belangrijk om te vermelden dat sommige providers zoals MyBank, EPS en Giropay wel kosten in rekening brengen, met percentages variërend van 1,5% tot 1,99%.

4. Klantenservice

Bitvavo biedt efficiënte en snelle klantenservice. Gebruikers kunnen contact opnemen met de klantenservice via e-mail of live chat en verwachten snel antwoord op hun vragen.

Support

 • support@bitvavo.com
 • compliance@bitvavo.com
 • Live chat
ContactmogelijkheidBeschikbaarheidInformatie
Live chatOp werkdagen: 10:00 – 20:00 uur Op weekenddagen: 10:00 – 16:00 uurAlgemene vragen, geen accountspecifieke informatie vanwege privacy klanten
Chatbot24 uur per dag beschikbaarAlgemene vragen
E-mailOp werkdagen: 08:00 – 21:00 uur Op weekenddagen: 09:00 – 21:00 uurVragen stellen en details geven over je vraag, inclusief een eventuele schermfoto of -video van de pagina of transactie waar je een vraag over hebt. De klantenservice probeert binnen één dag te antwoorden. Let op: gebruik het e-mailadres dat je hebt gekoppeld aan je Bitvavo-account.

Belangrijk om te weten: Bitvavo biedt geen telefonische ondersteuning. De supportafdeling zal nooit om je wachtwoord of tweefactorauthenticatie-code vragen en vraagt je nooit om externe inlogsoftware op je computer te installeren. Indien je een dergelijk verzoek ontvangt, neem dan onmiddellijk contact op met de supportafdeling via de beschikbare contactmogelijkheden.

5. Veiligheid

Bitvavo maakt gebruik van de meest recente technologieën voor de beveiliging van gebruikersaccounts en transacties om ervoor te zorgen dat gebruikers hun geld veilig kunnen houden. Bitvavo heeft een veiligheidssysteem waarmee twee aspecten worden beveiligd: de accounts van gebruikers en het platform zelf. Hierdoor wordt gewaarborgd dat gebruikers hun geld veilig kunnen houden en dat het platform zelf beschermd is tegen ongeoorloofde toegang en dreigingen. Als het gaat om de veiligheid denk dan aan zaken zoals:

 • tweefactorauthenticatie
 • Antiphishing codes 
 • Gebruik van standaard IP-adressen
 • Grootste gedeelte van de valuta’s worden opgeslagen in cold wallets > offline kan niemand bij.
 • Het maken van dagelijkse back ups 
 • Geregistreerd bij de Nederlandse Bank

Klik hier om de veiligheid pagina van Bitvavo te zien en zie wat zij allemaal doen om jouw vermogen te beschermen.

6. Lage Kosten

Bitvavo biedt lage handelskosten voor zijn gebruikers, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die regelmatig handelen in cryptocurrency. Namelijk 0.25% Dit komt neer op 2.50 handelskosten bij een transactie van 1000 euro. Hiermee zijn ze 1 van de laagste op het moment.

Door op deze link te klikken kan je een account aanmaken bij Bitvavo en handel je de eerste €10.000 euro zonder handelskosten!


Wat is Coinmerce?

Coinmerce is een cryptocurrency exchange en wallet die gebruikers de mogelijkheid biedt om gemakkelijk en veilig verschillende cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te slaan. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en heeft een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

Het platform biedt een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Cardano en meer. Bovendien maakt Coinmerce het gemakkelijk voor gebruikers om hun cryptocurrencies op te slaan in de geïntegreerde wallet van het platform, die een hoge mate van beveiliging biedt.

Coinmerce is ook geschikt voor beginners, omdat het platform een eenvoudig te gebruiken interface heeft en verschillende betalingsmogelijkheden biedt, waaronder iDEAL en creditcard. Bovendien is de klantenservice van Coinmerce zeven dagen per week beschikbaar om gebruikers te helpen met eventuele vragen of problemen.

Wat heeft Coinmerce jou te bieden?

Als bedrijf heeft Coinmerce enkele kernwaarden die centraal staan in hun bedrijfsvoering en de manier waarop ze hun klanten bedienen. Hier zijn enkele sterke punten van Coinmerce, waar jij als klant gebruik van kan maken.

Gebruiksvriendelijkheid: Coinmerce streeft ernaar om het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies toegankelijker te maken voor beginners en ervaren gebruikers. Het platform is eenvoudig te gebruiken en biedt verschillende betalingsmogelijkheden.

Veiligheid en beveiliging: Coinmerce neemt de veiligheid van haar gebruikers serieus en maakt gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals tweefactorauthenticatie en cold storage voor de opslag van cryptocurrencies.

Transparantie: Coinmerce gelooft in transparantie en openheid en publiceert regelmatig updates en nieuws op haar website en social media-kanalen. Ook vinden ze het belangrijk om de mening van hun klanten te vragen. Zodat zij met deze input kunnen blijven innoveren.

Klanttevredenheid: Coinmerce stelt de tevredenheid van haar klanten voorop en biedt verschillende ondersteuningsopties, zoals live chat, e-mail en telefonische ondersteuning.

Educatie: Coinmerce gelooft dat het belangrijk is om haar klanten goed te informeren over cryptocurrencies en blockchain-technologie. Daarom biedt het bedrijf educatieve bronnen, zoals een blog, video-tutorials en webinars.

Coinmerce streeft ernaar om haar gebruikers de beste ervaring te bieden bij het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies. Dit zijn slechts enkele punten dien Coinmerce jou te bieden heeft. Hieronder bespreek ik enkele functies die het platform aanbiedt en waar jij gebruik van kan maken.

1. Coinmerce Earn

Hierboven heb ik een aantal globale zaken benoemd over Coinmerce.. Nu ga ik wat dieper in op de verschillende functies, aanbod van crypto munten en verschillende functies binnen het platform. Zodat je een goed overzicht krijgt over het platform. Ik begin graag met de functie coinmerce earn.

Coinmerce Earn is een staking- en spaarprogramma aangeboden door de Nederlandse cryptocurrency exchange Coinmerce. Gebruikers kunnen hun crypto-activa vastzetten en beloningen verdienen, of hun activa voor een bepaalde periode vastzetten en een hogere rente ontvangen dan wat traditionele banken bieden. Het programma is beschikbaar voor alle Coinmerce-accounts en biedt een potentieel rendement van 15% per jaar op geïnvesteerde crypto-activa. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor gebruikers die willen profiteren van de voordelen van crypto en een hoger rendement willen behalen.


2. Proof of Stake

Coinmerce biedt haar gebruikers de mogelijkheid om te profiteren van de proof of stake functie. Ook wel bekend als staking. Dit stelt gebruikers in staat om hun crypto-activa op het platform te storten en vervolgens te selecteren welke munten ze willen staken. Wat Coinmerce onderscheidt van andere crypto-exchanges is dat ze hogere percentages aanbieden, waardoor ze voorop lopen als bedrijf zijnde.

Hieronder vind je een overzicht van de coins waarop staking van toepassing is bij Coinmerce, samen met de bijbehorende percentages:

Munten:Perentage:Minimale Holding (stuks):
Cardano (ADA)3.50%31,11510
Solana (SOL)5%0,51163
Polkadot (DOT)5%1,79158
Tron (TRX)4%158,37532
Cosmos (ATOM)5%0,88383
Algorand (ALGO)2%47,01026
The Graph (GRT)5%75,15021
Flow (FLOW)4%10,16317
Tezos (XTZ)4%9,43531
Mina (MINA)10%13,12587
Kava (KAVA)10%12,95064
Kusama (KSM)10%0,30744
Secret (SCRT)10%14,29008
Percentages zijn erg hoog van de munten. Het aanbod is klein

De stakingbeloningen worden periodiek uitbetaald, afhankelijk van het netwerk en de munt die wordt gestaked. Dit stelt gebruikers in staat om passief inkomen te verdienen door simpelweg hun crypto-activa op Coinmerce te storten en te laten staken. Met de hogere percentages die Coinmerce biedt, kan dit een aantrekkelijke optie zijn voor gebruikers die willen profiteren van de stakingmogelijkheden van hun crypto-activa.

3. Crypto munten aanbod

Coinmerce heeft een indrukwekkend aanbod van bijna 200 crypto munten, waardoor het een van de grootste Nederlandse aanbieders is op het gebied van diversiteit van crypto-activa. Gebruikers kunnen kiezen uit een breed scala aan munten, waaronder populaire opties zoals Bitcoin, XRP, Cardano, Ethereum en Dogecoin.

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke coins je wilt kopen, omdat dit voor iedereen anders kan zijn. Dit kan variëren afhankelijk van je beleggingsstrategie, risicotolerantie en persoonlijke doelen. Het is altijd verstandig om onderzoek te doen naar de desbetreffende munt voordat je investeert, zodat je goed geïnformeerd bent over het doel van de munt en het team erachter.

Door grondig onderzoek te doen, kun je beter begrijpen waar je je geld in steekt en weloverwogen beslissingen nemen bij het kiezen van welke crypto munten je wilt kopen op het Coinmerce platform. Het is belangrijk om te onthouden dat investeren in crypto-activa inherent risicovol is en dat het altijd verstandig is om je eigen due diligence te doen en je goed te laten informeren voordat je beslissingen neemt over je investeringen.

4. Coinmerce Bots

Coinmerce biedt gebruikers de mogelijkheid om te investeren in bots, die algoritmen zijn en die handelen op basis van markt- en prijssignalen. Deze bots stellen professionele handelaren in staat om hun handelsactiviteiten te automatiseren en te versnellen. Ze kunnen snel reageren op kleine marktbewegingen, veel sneller dan een mens zou kunnen. Door gebruik te maken van deze bots kunnen handelaren hun handelsactiviteiten efficiënter maken en hun winstgevendheid verhogen. Dit is een kenmerk van Coinmerce dat inspeelt op de technologische ontwikkelingen en de vraag vanuit de markt naar geautomatiseerde handel.

Coinmerce biedt drie strategieën aan via de bots:

 1. Defensieve strategie: Met deze strategie zorgt de bot ervoor dat je weinig verlies maakt, waardoor het rendement hier lager ligt. Het is belangrijk om te overwegen of deze stijl bij jou past en of je bereid bent om potentieel minder rendement te accepteren in ruil voor lagere risico’s.
 2. Agressieve strategie: Het traden met een agressieve bot brengt hogere risico’s met zich mee, zowel bij stijgende als dalende markten. Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen of dit risico binnen jouw persoonlijke risicobereidheid valt en of je bereid bent om dit hogere risico te nemen. Dit risico resulteert wel in hogere rendementen.
 3. Neutrale strategie: Als je moeite hebt met kiezen tussen de verschillende soorten bots, kan de neutrale bot een goede keuze voor jou zijn. In vergelijking met de agressieve bot handelt de neutrale en defensieve bot minder vaak en beperkt het gebruik van een kleiner deel van je inzet om het risico te verminderen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je een meer conservatieve benadering van handelen verkiest en liever niet te veel risico neemt. Ondanks dat de winsten wellicht minder snel zijn dan bij de agressieve bot, biedt de neutrale bot nog steeds potentieel voor winst.

Het is belangrijk om goed na te denken welke strategie het beste bij jouw handelsdoelen en risicobereidheid past voordat je besluit om te investeren in de bots van Coinmerce.

4. Geavanceerde trading tools

In een wereld waar cryptocurrency steeds populairder wordt, biedt Coinmerce geavanceerde tools aan om jou naar een hoger niveau te brengen. Met limietorders, herhaalorders en directe handel tussen meer dan 200 verschillende munten, is er geen grens aan wat je kunt bereiken op dit platform.

Met Coinmerce kun je direct handelen tussen meer dan 200 verschillende munten, zonder dat je hoeft terug te wisselen naar Euro of Bitcoin. Hierdoor behoud je volledige controle over jouw portfolio en kun je snel en direct handelen.

Maar dat is nog niet alles. Coinmerce stelt je ook in staat om limietorders en herhaalorders in te stellen voor zowel het kopen als verkopen van cryptocurrencies, zodat je nog meer controle hebt over je trades.

En het beste van alles? Coinmerce is ontworpen voor alle schermen. Of je nu op je desktop werkt of onderweg bent met de app, Coinmerce biedt een volledig uitgeruste ervaring op elk formaat.

5. Veiligheid en Betrouwbaarheid

Coinmerce besteedt veel aandacht aan de veiligheid en betrouwbaarheid van zijn platform. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste beveiligingsprotocollen en -technologieën om ervoor te zorgen dat gebruikers veilig kunnen handelen en hun fondsen kunnen beheren. Coinmerce maakt gebruik van een combinatie van cold storage en hot wallet technologie om de veiligheid van de cryptocurrency-fondsen van zijn gebruikers te waarborgen.

Coinmerce maakt gebruik van een combinatie van cold storage en hot wallet technologie om de veiligheid van de cryptocurrency-fondsen van zijn gebruikers te waarborgen. Het grootste deel van de fondsen wordt bewaard in cold storage, wat betekent dat ze offline zijn en niet toegankelijk zijn voor hackers.

Daarnaast maakt Coinmerce gebruik van twee-factor-authenticatie (2FA) om de beveiliging van accounts te verbeteren. Gebruikers kunnen 2FA instellen met behulp van Google Authenticator of SMS-verificatie.

Coinmerce is ook geregistreerd bij de Nederlandse toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) als een virtuele activa serviceprovider. Dit betekent dat het bedrijf aan strenge regels en voorschriften moet voldoen, waaronder het implementeren van anti-witwasbeleid en het monitoren van transacties om illegale activiteiten te voorkomen.

6 Betaalmethoden en Kosten

Coinmerce biedt verschillende manieren om geld te storten, waaronder iDEAL, SEPA-overboeking en creditcard. iDEAL is een populaire betaalmethode in Nederland, terwijl SEPA-overboeking internationale bankoverschrijvingen binnen de EU mogelijk maakt. Betalingen met een creditcard worden direct verwerkt.

Coinmerce staat echter bekend om hogere handels- en transactiekosten in vergelijking met sommige andere crypto-handelsplatforms. Zo brengt Coinmerce een variabele handelsvergoeding in rekening op elke transactie, variërend van 0,45% tot 1,75% afhankelijk van het handelsvolume en de betaalmethode. Daarnaast worden er transactiekosten in rekening gebracht voor het storten, opnemen of verplaatsen van cryptovaluta, afhankelijk van de valuta en het bedrag. Er kunnen ook extra betalingskosten zijn, zoals €0,30 per transactie bij betalingen met iDEAL.

Hoewel Coinmerce hogere kosten kan hebben in vergelijking met sommige andere platforms, biedt het ook voordelen zoals directe handel tussen cryptovaluta zonder terug te wisselen naar Euro of Bitcoin, wat kosten kan besparen voor actieve handelaren op de lange termijn. In vergelijking met Bitvavo en Finst valt Coinmerce in de kosten nog mee. Bitvavo en Finst zijn wel goedkoper in handelskosten dan Coinmerce dat is.

Belangrijkste verschillen tussen Bitvavo en Coinmerce

Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen Bitvavo en Coinmerce:

 1. Kosten: Bitvavo staat bekend om zijn lage kosten, met een vast tarief van 0,25% per transactie. Ongeacht het handelsvolume of de betaalmethode. Coinmerce daarentegen heeft hogere kosten, met een variabele handelsvergoeding van 0,45% tot 1,75% afhankelijk van het handelsvolume en de betaalmethode en transactiekosten voor het storten, opnemen of verplaatsen van cryptovaluta, evenals mogelijk extra betalingskosten.
 2. Aanbod van cryptocurrencies: Bitvavo biedt een breed scala aan cryptocurrencies om te verhandelen, met meer dan 180 verschillende munten beschikbaar. Coinmerce heeft op het gebied van aanbod net wat meer te bieden namelijk meer dan 200 verschillende munten.
 3. Betaalmethoden: Coinmerce biedt verschillende betaalmethoden, waaronder iDEAL, SEPA-overboeking en creditcard. Bitvavo daarentegen biedt een breder scala aan betaalmethoden, waaronder iDEAL, SEPA, Bancontact, SOFORT en creditcard.
 4. Gebruiksvriendelijkheid: Beide platforms zijn over het algemeen gebruiksvriendelijk, maar sommige gebruikers geven aan dat Coinmerce een meer intuïtieve en eenvoudige interface heeft, terwijl Bitvavo mogelijk meer geavanceerde handelshulpmiddelen en functies biedt. 1 Ding is zeker beide platformen zijn zeer geschikt voor beginnende handelaren maar ook voor de ervaren handelaren.
 5. Veiligheid: Zowel Bitvavo als Coinmerce nemen beveiliging serieus en bieden verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals 2-factor authenticatie (2FA) en cold wallet-opslag. Ook staan beide bedrijven onder toezicht van de Nederlandsche bank. Hierdoor moeten beide platformen zich aan strenge regels houden.
 6. Verschillende soorten opties: Hoewel beide platformen verschillende opties aanbieden. Heeft coinmerce meer producten waar men gebruik van kan maken. Bitvavo heeft echter wel weer een geavanceerd platform waar de ervaren handelaren onder ons hun posities kunnen plaatsen.

Factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een crypto exchange in Nederland

Bij het kiezen van een cryptocurrency exchange in Nederland zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

1. Kosten: Vergelijk de kosten en vergoedingen van verschillende exchanges om ervoor te zorgen dat u de meest kosteneffectieve optie kiest.

2. Gebruiksgemak: Kies een platform met een intuïtieve interface en handige functies die aansluiten bij uw behoeften en ervaringsniveau.

3. Veiligheid: Controleer de beveiligingsmaatregelen van een exchange, zoals tweefactorauthenticatie en cold storage voor het opslaan van cryptocurrencies.

4. Beschikbare cryptocurrencies: Zorg ervoor dat de exchange de cryptocurrencies ondersteunt die u wilt verhandelen of kopen.

5. Klantenservice: Controleer de beschikbaarheid en kwaliteit van de klantenservice van een exchange, aangezien dit belangrijk kan zijn als u technische problemen ondervindt.

Mijn ervaringen

Zelf koop ik mijn cryptocurrency bij Bitvavo en Finst en Mexc (2000+ coins), ik heb coinmerce een paar dagen geprobeerd en deze ervaring wil ik graag toelichten.

Ik heb Coinmerce zelf ervaren als een zeer makkelijk en gebruiksvriendelijk platform, ik begreep het platform al snel en mede hierdoor kocht ik al snel mijn eerste crypto aan. Ik moest wel wennen dat alles los van elkaar stond. Je kan bijvoorbeeld in optie “wallet” geld storten en vanuit hier kan je dan crypto’s aankopen. Bij bitvavo staat dit allemaal in geheel met elkaar.

Net zoals bij Bitvavo heb je ook een geavanceerd platform, voor de meer ervaren beleggers kan je hier orders plaatsen. Bijvoorbeeld, limit orders, verkooporders en stop limit orders. Dit is zeker een positief punt aan het platform, helemaal als je wat meer ervaren bent.

Bij het kopje orders kan jij je crypto’s aan en verkopen. Als je crypto’s hebt aangekocht dan komen deze automatisch in je coinmerce wallet terecht. In het kopje coins zie je een overzicht van alle coins die coinmerce aanbiedt, als je hier op de desbetreffende coin klikt, kan je hier ook gelijk je coin aankopen.

Al met al zijn mijn ervaringen positief over coinmerce, wel moet ik zeggen dat ik de kosten een negatief punt vindt. Zoals je hebt kunnen lezen zijn deze fors hoger dan bij Bitvavo, vooral voor beginners kan dit een negatieve invloed hebben op je uiteindelijke winst. Mede hierom ga ik mijn crypto avontuur voort zetten bij Bitvavo.

Bitvavo vs Coinmerce | Conclusie

Bitvavo en Coinmerce zijn beide populaire Nederlandse cryptocurrency-handelsplatforms, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. Het platform Bitvavo staat bekend om zijn lage kosten, breed scala aan betaalmethoden en ruime aanbod van cryptocurrencies. Coinmerce heeft iets hogere kosten, biedt verschillende betaalmethoden en heeft mogelijk een iets eenvoudigere interface.

Beide platforms nemen beveiliging serieus en bieden klantenservice, maar er kunnen verschillen zijn in responsiviteit. Het is belangrijk om uw eigen behoeften, voorkeuren en handelsstrategieën in overweging te nemen bij het kiezen tussen Bitvavo en Coinmerce, en zorgvuldig onderzoek te doen voordat u een definitieve beslissing neemt.

Hoewel ik over beide platformen zeer enthousiast ben en beide platformen erg fijn werken. Gaat mijn lichte voorkeur uit naar Bitvavo vanwege de lagere transactiekosten en het geavanceerde platform.

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.