Bitvavo vs Finst. Het ene platform (Bitvavo) de marktleider van dit moment in Nederland en het ander platform (Finst) degene die de nieuwe marktleider wilt worden. Welke is er beter en waarom?

Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere cryptocurrencies zijn steeds populairder aan het worden. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het kopen en verkopen van deze digitale munten. Er zijn echter veel verschillende platforms waarop dit kan, waaronder Bitvavo en Finst. In deze blogpost zal ik deze twee platforms vergelijken, zodat u een beter beeld krijgt van welke het beste bij u past.

In deze blogpost zal ik een aantal belangrijke aspecten van Bitvavo en Finst bespreken, zoals prijzen, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en meer. Aan het eind van de post zal ik een conclusie trekken en een aanbeveling doen voor welk platform u het beste kan kiezen of welke het beste bij u past. Laten we beginnen met een kijkje te nemen op Bitvavo.


Inhoudsopgave


Disclaimer

Ik moet even iets belangrijks zeggen voordat we verder gaan. Dit wat ik schrijf is mijn mening en informatie en is geen financieel advies. Ik ben geen financieel adviseur. De crypto markt kan erg schommelen.


Waarom deze vergelijking? | Bitvavo vs Finst

De vergelijking tussen Bitvavo en Finst is relevant voor lezers omdat het hen helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing over welk platform het beste bij hun behoeften past. Beide platforms zijn populaire keuzes onder Nederlandse crypto-beleggers, maar ze hebben elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Door de verschillen tussen Bitvavo en Finst te vergelijken, kunnen lezers beter begrijpen welk platform het beste bij hun individuele situatie past.

Deze vergelijking is er ook om het nieuwe platform Finst te leren kennen. Kan het een concurrent worden van Bitvavo of is dit al het geval? In mijn Finst Review leg ik van top tot teen uit wat voor het bedrijf is, wie de makers zijn en ook wat de voordelen zijn van het nieuwe bedrijf. In dit artikel wil ik gaan kijken of Finst al is opgewassen tegen het overmachtige Bitvavo en waarom je eventueel voor Finst zou kunnen kiezen.

Wat gaat er behandeld worden?

Het artikel zal een vergelijking geven tussen Bitvavo en Finst, twee populaire Nederlandse cryptocurrency exchange platforms. Er zal worden ingegaan op de belangrijkste functies van beide platforms, zoals prijzen, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en meer. Er zal een vergelijking worden gemaakt tussen de voordelen en nadelen van beide platforms. Aan het einde van dit artikel zal er een conclusie worden getrokken en een aanbeveling worden gedaan voor welk platform het beste is voor de lezer. Hierdoor kan de lezer een weloverwogen beslissing maken over welk platform het beste bij zijn of haar behoeften past.


Bitvavo | korte introductie

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange platform. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om in een groot aantal verschillende cryptocurrencies te handelen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en vele anderen, op het moment van schrijven heeft Bitvavo een aanbod van 170+ verschillende munten.

Bitvavo is opgericht in 2018 en is sindsdien een populaire keuze geworden onder Nederlandse crypto-beleggers. Het platform is bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en brede ondersteuning voor verschillende betalingsmethoden, zoals iDEAL, Bancontact en creditcard. Bitvavo is een van de meest gebruikte platformen in Nederland voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Bitvavo heeft op het moment een klanten bestand van 1 miljoen+.


Wat biedt Bitvavo aan | Welke functies?

Bitvavo het crypto bedrijf wat geregistreerd is bij de Nederlandse Bank staat bekend om het gebruiksvriendelijke platform en om de goedkope handelskosten van het platform. Wat heeft het bedrijf nog meer te bieden?


Een grote selectie van cryptocurrencies:

Bitvavo biedt gebruikers een brede selectie van cryptocurrencies waarmee ze kunnen handelen. Naast de populaire munten zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple, biedt Bitvavo ook de mogelijkheid om te handelen in andere veelgevraagde munten zoals Bitcoin Cash, Cardano, Binance Coin, Chainlink, Dogecoin en nog veel meer. Dit maakt het platform aantrekkelijk voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het diversifiëren van hun portefeuille. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om te kiezen voor de munten die voor hen het meest relevant zijn.

Met het aanbod van 270+ munten hebben zij het grootste aanbod van munten op het moment in Nederland. Klik hier, om te kijken welke munten ze allemaal hebben. Bij sommige munten biedt Bitvavo de mogelijkheid om deze te staken. Staking wilt ook wel zeggen het opslaan van een bepaalde cryptocurreny waar je rente over krijgt.


Gebruiksvriendelijke interface:

Bitvavo is bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface. Het platform is eenvoudig te navigeren en biedt gebruikers de mogelijkheid om snel en eenvoudig cryptocurrency te kopen en verkopen. Voor beginners is dit ideaal, voor de meer ervaren handelaren is er ook een geavanceerde interface. Kortom mogelijkheden voor iedereen.


Breed scala aan betalingsmethoden:

Bitvavo biedt een breed scala aan betalingsmethoden, waaronder iDEAL, Bancontact en creditcard. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om snel geld te storten en te beginnen met handelen.

Bij Bitvavo betaal je geen fee voor de meeste betaalmethoden bij het storten van geld, met uitzondering van sommige providers zoals MyBank (waar je 1.5% betaalt), EPS (1,99%) en Giropay (1,99%) waarmee je geld stort.


Klantenservice:

Bitvavo biedt efficiënte en snelle klantenservice. Gebruikers kunnen contact opnemen met de klantenservice via e-mail of live chat en verwachten snel antwoord op hun vragen.

Support

 • support@bitvavo.com
 • compliance@bitvavo.com
 • Live chat

Veiligheid:

Bitvavo maakt gebruik van de meest recente technologieën voor de beveiliging van gebruikersaccounts en transacties om ervoor te zorgen dat gebruikers hun geld veilig kunnen houden. Bitvavo heeft een veiligheidssysteem waarmee twee aspecten worden beveiligd: de accounts van gebruikers en het platform zelf. Hierdoor wordt gewaarborgd dat gebruikers hun geld veilig kunnen houden en dat het platform zelf beschermd is tegen ongeoorloofde toegang en dreigingen. Als het gaat om de veiligheid denk dan aan zaken zoals:

 • tweefactorauthenticatie
 • Antiphishing codes
 • Gebruik van standaard IP-adressen
 • Grootste gedeelte van de valuta’s worden opgeslagen in cold wallets > offline kan niemand bij.
 • Het maken van dagelijkse back ups
 • Geregistreerd bij de Nederlandse Bank

Lage kosten:

Bitvavo biedt lage handelskosten voor zijn gebruikers, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die regelmatig handelen in cryptocurrency. Namelijk 0.25% Dit komt neer op 2.50 handelskosten bij een transactie van 1000 euro. Hiermee zijn ze 1 van de laagste op het moment.


Finst | Korte introductie

Finst is een cryptocurrency exchange platform gevestigd in Amsterdam en is een nieuwkomer in de crypto-markt. Het bedrijf is opgericht in januari 2023 en wordt aangevoerd door een team van experts met ervaring in één van Europa’s grootste retail beleggingsplatforms (DeGiro). Met een van de meest concurrerende transactiekosten in Europa, biedt Finst een veilige en unieke manier om te handelen in een breed scala aan cryptocurrencies. Het doel van het bedrijf is om een eerlijke kans te bieden aan alle crypto-beleggers en om de barrières die beleggen in cryptocurrency met zich meebrengt weg te nemen.


Wat biedt Finst aan | Welke functies?

Finst de nieuwkomer van deze markt biedt een aantal mooie functies. Bitvavo kan niet tippen bij bepaalde functies van Finst, loopt Finst dan al voor op Bitvavo? Nee dat zeker nog niet, maar bepaalde functies zijn al wel in het voordeel van de nieuwkomer Finst. Het bedrijf is al geregistreerd bij de Nederlandse Bank, wat al een prestatie opzicht is niet veel exchanges lukt dit in zo’n korte tijd.

Lage kosten:

In de wereld waar de cryptocurrency markt steeds concurrerender wordt, is het vinden van een betrouwbaar en betaalbaar platform cruciaal voor elke belegger. Gelukkig was Finst daar uit het niks. Ze introduceerden een tarief van slechts 0.15%, het laagste tarief op dit moment in de crypto markt. De enige die hierbij in de buurt komt is Bitvavo met 0.25% handelskosten.


Swap feature:

De swap feature is een functie die wordt aangeboden door sommige cryptocurrency exchange platforms, waaronder Finst, die het mogelijk maakt voor gebruikers om snel en eenvoudig tussen verschillende cryptocurrencies te wisselen zonder dat ze hun munten eerst moeten verkopen en opnieuw kopen. Bitvavo heeft deze feature niet. Iets wat ik miste op het platform.


Veiligheid:

In mijn Finst Review heb ik het uitgebreid over de veiligheid die Finst jou biedt. Finst neem de veiligheid heel serieus het beschermen van jouw vermogen en privacy is hun topprioriteit. Hieronder heb ik de belangrijkste punten neergezet van hoe zij dat doen:

 • Finst bewaart jouw geld op een veilige manier door het af te scheiden van hun eigen vermogen. Jouw geld wordt opgeslagen bij Bunq, een gereguleerde bank met een goede reputatie in Nederland. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat jouw geld op een veilige en betrouwbare manier wordt opgeslagen.
 • De vermogensscheiding zorgt ervoor dat jouw digitale bezittingen afgescheiden zijn van het bedrijf waarmee je handelt. Dit garandeert de maximale bescherming van jouw activa, ongeacht de gebeurtenissen binnen het bedrijf. Dit is een unieke eigenschap die slechts weinig exchanges bieden.
 • De Fireblocks technologie biedt een geavanceerde manier voor de beveiligde opslag van jouw digitale activa. Door gebruik te maken van Multi-Party Computation (MPC) en hardware-isolatie, worden jouw assets beschermd tegen externe aanvallen, interne fraude en menselijke fouten. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat jouw digitale activa op een veilige manier worden bewaard.

Gratis storten en opnemen:

Je kan bij Finst eenvoudig geld storten en opnemen via IDeal, ook hier betaal je geen extra kosten over. Ook is er geen minimum te storten bedrag en als klap op de vuurpijl worden er ook geen bewaar kosten in rekening gebracht.


Overzichtelijk platform:

Ook Finst beschikt over een zeer makkelijk en overzichtelijk platform. Het is gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen. Hier onderscheidt Finst zich niet heel erg van bij Bitvavo. Je kan dit meer zien als een gelijk spel. 1 ding wat Finst wel aanbiedt is het tonen van het laatste crypto nieuws, je kan dit op de voet volgen in je dashboard.


Klanten service:

De klantenservice bij Finst kan je op verschillende manieren bereiken. Als je het mij vraagt zijn dit genoeg manieren. Wat mij ook opvalt is dat je ze telefonisch ook kan bereiken iets wat bij Bitvavo niet kan zover ik weet.

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met Finst: 

 • Live chat 
 • E-mail: support@finst.com 
 • Telefoon: +31 (0)2 02 41 71 61 
 • De klantenservice van Finst is op dit moment bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30.

Finst Bundels

Het team van Finst heeft een revolutionaire nieuwe dienst gelanceerd: ‘Crypto Bundels’. Hiermee kunnen investeerders verschillende cryptovaluta gelijktijdig aankopen in een ‘mandje’, vergelijkbaar met ETFs, maar met een belangrijk verschil: investeerders bezitten de cryptoassets zelf. De lancering van deze nieuwe dienst wordt ondersteund door een grootschalige mediacampagne en jij kan daar nu gebruik van maken. Het is tevens de eerste Nederlandse exchange die deze mogelijkheid biedt aan hun klanten. In mijn ogen een hele grote stap voor de Nederlandse crypto industrie maar ook voor Finst die binnen nu en 5 jaar de grootste willen worden.

Finst bundels

Bitvavo vs Finst | Aantal zaken op een rij

Ik heb u net een aantal functies per exchange laten zien. Nu is het tijd om deze tegenover elkaar te gaan zetten. Wie komt er als winnaar uit de strijdt en kunnen we al een conclusie trekken welke er beter is?

Bitvavo
Handelskosten: 0.25%
Aanbod munten: 270+
Staking: Ja
Overzichtelijk platform: Ja
Veiligheid: Veilig
Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank: Ja
Trade mogelijkheden: Ja
Swap feature: Nee
Gemakkelijk geld storten en opnemen: Ja
Stortingen via iDeal mogelijk: Ja
Aanbieden van een App: Ja zowel voor IOS als voor Android
Houd in gedachten: bestaan van bedrijf 5 jaar
Finst
Handelskosten: 0.15%
Aanbod munten: 125+
Staking: Ja
Overzichtelijk platform: Ja
Veiligheid: Veilig
Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank: Ja
Trade mogelijkheden: Ja
Swap feature: Ja
Gemakkelijk geld storten en opnemen: Ja
Stortingen via iDeal mogelijk: Ja
Aanbieden van een App: Ja zowel voor IOS als voor Android
Houd in gedachten: bestaan van bedrijf 1 jaar

Conclusie Bitvavo vs Finst

Bitvavo vs Finst. Twee exchanges die zeker hun zaken op orde hebben zowel intern als extern. Het is moeilijk om te zeggen welke er nu op dit moment beter is. Als we gaan kijken naar het puur kopen en verkopen van crypto is Finst voordeliger, omdat Finst op het moment van schrijven de goedkoopste exchange is. Met hun 0.15% handelskosten tegen de 0.25% handelskosten van Bitvavo, is deze winst voor Finst.

Als we kijken naar de uitgebreide mogelijkheden zoals het bieden van staking, trade mogelijkheden en het bieden van een breed aanbod aan verschillende crypto munten. Dan loopt Bitvavo hier nog ver op voor. Dit is ook niet geheel gek, Bitvavo is nou eenmaal de grootste van het moment. Vergeet hierbij alleen niet dat Bitvavo al zo’n 5 jaar bestaat en Finst nog geen maand. Als je gaat kijken naar de prestaties die Finst in nog geen maand heeft neergezet en alleen al kijkend naar het platform dan is dit indrukwekkend.

Aan veiligheid en betrouwbaarheid geen gebrek op beide platformen. Zo zijn beide platformen gevestigd bij de Nederlandsche bank en maken ze allebei gebruik van de nodige veiligheidsmaatregelen, voor bescherming van het vermogen van de klanten.

Finst is zeker een platform met heel veel potentie, dit is ook terug te zien op het platform. Maar ook op de website van Finst, kan je dit terugzien. Het bedrijf heeft grootse plannen. Zo willen zij binnen nu en 5 jaar de grootste speler zijn van de markt. Of dit realistisch is? ik denk het wel, de toekomst zal het ons leren. Om te zeggen of ze nu al de grote concurrent zijn van Bitvavo, nee dat niet. Maar dat kan ook niet na een maand, of Bitvavo er een concurrent bij heeft? Ja dat zeker wel. Het is zeker de moeite waard om Finst in de gaten te houden.

Wil jij voornamelijk profiteren van de goedkopen handelskosten en ben jij dus iemand die veel crypto’s koopt en verkoopt. Dan kan je het beste een account aanmaken bij Finst. Hoewel Finst druk bezig is om zaken zoals: staking en trade mogelijkheden toe te voegen aan het platform, is het feit er nu eenmaal dat het er nu nog niet is. Wil jij dus gebruik maken van dit soort functies binnen een platform zoals staking, trade mogelijkheden en het aanbod van veel verschillende munten. Dan kan je het beste een account aanmaken bij Bitvavo.

Beide exchanges hebben hun voor en nadelen. 1 Ding is zeker allebei de Exchanges zijn toegankelijk voor iedereen. Iedereen kan hier crypto kopen en verkopen. Ik kon ieder geval niet kiezen tussen de twee, dus ik heb bij beide munten staan.

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.