Daytraden met kleine bedragen. Voor mensen die net beginnen met daytraden is het verstandig om te beginnen met kleine bedragen. Maar hoe doe je dat? en waar moet je opletten? In dit artikel leg ik uit hoe je dit het beste kan doen en waar je op moet letten. Crypto Daytraden voor beginners kan lastig zijn, maar met een goede inzet, kennis en doorzettingsvermogen kan het zomaar is lukken om een succesvol daytrader te worden.

Daytraden met kleine bedragen

Wat is Daytraden | In het kort

Daytraden in crypto is een trading strategie waarbij een trader posities koopt en verkoopt binnen een dag in cryptocurrency. In plaats van ze langer vast te houden. Het doel is om op de korte termijn winst te behalen door gebruik te maken van de fluctuaties in de koersen van de verschillende cryptocurrency. Daytraders in crypto kopen en verkopen vaak verschillende crypto’s binnen dezelfde dag, soms zelfs binnen enkele minuten of uren. Ze werken met een klein verloop in de koers en een groot aantal transacties. Omdat de crypto markt nog relatief jong is, is het volatieler dan andere markten waardoor er meer kansen zijn voor traders om winst te maken.

Wat zijn kleine bedragen? | In de crypto wereld

In daytraden crypto zijn kleine bedragen de hoeveelheid geld die je inzet in een enkele transactie of in een reeks transacties. Dit kan variëren van een paar euro tot maximaal 100 euro, afhankelijk van de specifieke situatie en de strategie die wordt gebruikt. Bij daytraden met kleine bedragen is het belangrijk om te onthouden dat er meer transacties nodig zijn om hetzelfde rendement te behalen als wanneer er met grotere bedragen wordt gehandeld. Het vergt dus meer discipline en risicobeheer om succesvol te zijn.

Dit artikel is ook bedoeld voor mensen die net beginnen met daytraden in crypto. Ook voor deze doelgroep kan het handiger zijn om klein te beginnen. Je doet dit omdat je als beginner de markt nog niet goed kent, je kent de risico’s niet goed en je weet nog niet hoe je moet handelen als je in paniek raakt. Daarom kan het verstandig zijn om te beginnen met kleine bedragen, niet meer dan 100 euro. Denk zo, als jij van 2 euro 4 euro kan maken en je past dit steeds vaker toe. Dan kan jij dalijk ook van 1000 euro 2000 euro maken. Het belangrijkste is om eerst te leren hoe de markt werkt en hoe jij daadwerkelijk je geld kan verdubbelen. Begin daarom altijd met kleine bedragen.

Waarom daytraden met kleine bedragen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor daytraden met kleine bedragen:

 1. Minder risico: Door met kleine bedragen te handelen, neemt men minder risico dan wanneer men grotere bedragen inzet. Dit kan helpen om verliezen te beperken als de markt tegen gaat.
 2. Meer flexibiliteit: Daytraden met kleine bedragen geeft meer flexibiliteit om in verschillende markten te handelen of verschillende posities te nemen. Hierdoor kan men het risico spreiden over meerdere posities
 3. Mogelijkheid om snel geld te verdienen: Daytraden biedt de mogelijkheid om snel geld te verdienen, omdat de posities vaak binnen een dag worden gekocht en verkocht. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar snelle winst.

De belangrijkste reden waarom mensen daytraden met kleine bedragen of moeten daytraden met kleine bedragen. Is hierboven al ter sprake gekomen, maar dit is om de markt te gaan leren begrijpen. Voor mensen die starten met daytraden in crypto kan het verstandig zijn om klein te starten. De crypto markt is een volatiele markt met veel uptrends en downtrends. Als jij als beginner hier heel je vermogen in stopt, kan het zomaar zijn dat je dit ook snel kwijt bent.

Hoe om te gaan met de risico’s van daytraden in crypto

Daytraden met kleine bedragen: Volatiele markt

Het belangrijkste in daytraden is dat jij leert omgaan met de risico’s van de markt. Omdat het hier de crypto markt betreft, is het belangrijk om een goed risicomanagement toe te passen. Voor de rest zijn er nog een aantal zaken waar je op kan letten/kan toepassen.

Volgen van een cursus

Wil jij de risico’s goed leren begrijpen dan kan je het beste een daytraden crypto cursus volgen. Niks moet maar alles mag. Zie het ook als een investering in jezelf om te leren over iets waar jij later geld mee kan verdienen. Door een cursus te volgen neem je sneller dingen tot je op. Je begrijpt de markt sneller, je begrijpt de risico’s sneller en je begrijpt het begrip riskmanagement beter. Mocht je geïnteresseerd zijn in een crypto daytrading cursus klik dan hier. Wil je dit liever niet? lees dan gerust verder.

Gebruik maken van stoploss orders

Stop-loss orders zijn een belangrijk hulpmiddel voor daytraders om het risico te beperken. Deze orders stellen traders in staat om een limiet in te stellen waarbij een positie automatisch wordt verkocht als de koers een bepaald punt bereikt. Hierdoor kunnen traders hun verliezen beperken als de markt in een ongunstige richting beweegt.

Stop-loss orders zijn in essentie een manier om de verkoop van een crypto te automatiseren op een bepaald niveau. Dit maakt het mogelijk voor traders om zich niet continu zorgen te hoeven maken over de waarde van hun trades en zich te concentreren op andere aspecten van hun trading strategie.

Het instellen van een stop-loss order is een belangrijke stap in het beheer van het risico bij daytraden in crypto, omdat de crypto markt bekend staat om zijn volatiliteit en snelle veranderingen in de koers.

Beperken van uw posities

Het beperken van uw posities is een belangrijk aspect van het beheren van het risico bij daytraden, met name als het gaat om daytraden met kleine bedragen. Dit houdt in dat men niet te veel geld in één positie moet steken. Door het risico te spreiden over meerdere posities, kan men het totale risico beperken als een positie niet zoals verwacht verloopt.

Op de hoogte blijven van de markt

Het op de hoogte blijven van de markt is een belangrijk aspect van het beheren van het risico bij daytraden, met name als het gaat om daytraden in crypto. Dit houdt in dat men op de hoogte moet zijn van de marktontwikkelingen en nieuwsberichten omtrent de cryptomarkt. Hierdoor kan men inschatten hoe de koersen zich zullen ontwikkelen en kan men snel handelen als er zich veranderingen voordoen.

Het is belangrijk om te weten welke factoren de koers van een cryptocurrency kunnen beïnvloeden, zoals nieuwsberichten, regulering, technologische ontwikkelingen en adoptie. Dit helpt bij het maken van goede handelsbeslissingen en het beheren van het risico.

Daarnaast is het ook belangrijk om in de gaten te houden hoe de crypto markt zich ontwikkelt ten opzichte van andere markten, zoals de aandelenmarkt of de valutamarkt. Dit kan helpen om beter inzicht te krijgen in de algehele trend van de markt.

4 Tips om succesvol te worden in daytraden met kleine bedragen.

Daytraden met kleine bedragen vereist discipline en doorzettingsvermogen. Je bent niet zomaar een winstgevende daytrader. Je moet hier tijd en moeite in stoppen. Ik heb 5 handige tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om succesvol te daytraden.

1. Opstellen van een handelsplan

Het is belangrijk om een duidelijk handelsplan te hebben waarin uw doelstellingen, strategieën en risicobeheer zijn opgenomen. Dit helpt om consistent te handelen en emoties uit te schakelen. Een goed handelsplan kan bijvoorbeeld bevatten:

 • Uw doelstellingen: Wat zijn uw financiele doelstellingen, hoeveel geld wilt u verdienen? op welke termijn?
 • Uw strategieën: Welke strategieën gaat u gebruiken om uw doelstellingen te bereiken? Welke indicatoren gaat u gebruiken? Welke posities gaat u innemen?
 • Uw risicobeheer: Hoe gaat u het risico beheren? hoeveel gaat u riskeren per trade? Hoe gaat u stop-loss orders instellen?

Door een duidelijk handelsplan op te stellen, kunt u uw doelstellingen en strategieën beter volgen, en sneller herstellen van eventuele verliezen. Ook belangrijk hier, is om te blijven leren van je fouten. Zodat je de volgende keer niet dezelfde fout maakt.

2. Leer hoe je analyses moet uitvoeren

Het is belangrijk om te leren hoe u de markt en specifieke crypto-activa kunt analyseren, zodat u kunt inschatten hoe de koersen zich zullen ontwikkelen. Dit kan een technische analyse of fundamentele analyse zijn.

Technische analyse houdt in dat u gebruik maakt van historische koers- en volumegegevens om patronen en trends te identificeren die u kunnen helpen bij het voorspellen van toekomstige koersbewegingen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van grafieken, indicatoren en analyse van trendlijnen. Het beste waar jij technische analyses kan maken is op het bekende platform tradingview.

Fundamentele analyse daarentegen houdt in dat u de waardering van een activa bepaalt door te kijken naar factoren zoals het bedrijfsmodel, groeipotentieel, management en regulering. Dit kan bijvoorbeeld door het bestuderen van de whitepaper van de crypto, het volgen van de nieuwsberichten van het bedrijf en het onderzoeken van regulering rondom de crypto.

3. Kies een geschikt platform

Om te kunnen daytraden heb je ook een platform nodig waar dit op kan. Naar mijn mening kan je het beste daytraden op het platform van Bybit. Het platform Bybit is officieel gevestigd op de Britse maagdeneilanden maar heeft een kantoor zitten in Singapore. De exchange bestaat sinds 2018 en is dus nog een redelijk nieuwe markt speler. Maar wel een marktspeler die het aardig doet in de crypto wereld aangezien ze op plek 8 staan van de top 10 beste Exchanges.

Wil je nog meer te weten komen over de exchange bybit? Klik dan hier.

4. Beheer uw emoties

Het beheren van uw emoties is een belangrijk aspect van het succesvol daytraden, met name als het gaat om daytraden met kleine bedragen. Daytraden kan emotioneel intens zijn, daarom is het belangrijk om uw emoties in toom te houden en niet overhaaste beslissingen te nemen.

Een manier om emoties te beheren is door een handelsplan op te stellen en zich hieraan te houden. Door een duidelijk plan te hebben met vastgestelde doelen en strategieën, kan men zich concentreren op het uitvoeren van het plan in plaats van impulsieve beslissingen te nemen gebaseerd op emoties.

Voor en Nadelen van daytraden met weinig geld

De voordelen van daytraden met weinig geld:

 1. Lagere risico’s: Door met kleine bedragen te handelen, neemt men automatisch minder risico dan wanneer men met grotere bedragen handelt. Hierdoor kan men zich beter concentreren op het ontwikkelen van een goede strategie. Hierdoor hoeft men zich minder zorgen te maken voor eventuele grote verliezen.
 2. Meer flexibiliteit: Door met kleine bedragen te handelen, kan men gemakkelijker in en uit posities stappen en sneller inspelen op veranderingen in de markt. Hierdoor kan men meer flexibiliteit hebben in het maken van beslissingen.
 3. Mogelijkheid tot geleidelijke groei: Door met kleine bedragen te handelen, kan men geleidelijk groeien in plaats van te veel geld te investeren in één keer. Hierdoor kan men zich beter aanpassen aan de markt en kan men zich beter voorbereiden op eventuele veranderingen.
 4. Leerervaring: Door met kleine bedragen te handelen, kan men meer ervaring opdoen en fouten maken zonder dat dit direct een groot financieel verlies oplevert. Hierdoor kan men zijn vaardigheden verbeteren en zich beter voorbereiden op de uitdagingen van de markt. Vergeet nooit dat fouten maken mag, je leert hier juist van. Je kan beter 1 keer een hele grote fout maken dan elke keer maar kleine foutjes maken waar je eigenlijk niks van leert.

De nadelen van daytraden met weinig geld:

 1. Lagere rendementen: Door met kleine bedragen te handelen, zal men waarschijnlijk lagere rendementen behalen in vergelijking met wanneer men met grotere bedragen handelt. Dit is omdat het rendement vaak gerelateerd is aan het bedrag dat men investeert.
 2. Meer transactiekosten: Door meer transacties te doen met kleinere bedragen, kan dit leiden tot hogere transactiekosten. Dit kan het rendement verminderen.
 3. Moeilijker om trends te volgen: Wanneer men met kleine bedragen handelt, kan het moeilijker zijn om trends te volgen en effectief te profiteren van de marktontwikkelingen. Dit is omdat kleinere bewegingen in de koers vaak minder significant zijn.
 4. Meer tijd en moeite: Omdat de meeste mensen die willen daytraden met kleine bedragen nog nieuw zijn in de markt. Gaat er tijde en moeite inzitten om alles te leren en te begrijpen. Wat ook meetelt is dat daytraden met kleine bedragen meer tijd en moeite vergt dan wanneer men met grotere bedragen handelt. Dit is omdat men meer transacties moet uitvoeren en meer aandacht moet besteden aan de marktontwikkelingen.

Alle belangrijke punten op een rij

Daytraden met kleine bedragen is een manier om te handelen in de crypto markt met minder risico dan wanneer men met grotere bedragen handelt. Er zijn een aantal voordelen en nadelen aan daytraden met kleine bedragen.

Voordelen zijn onder andere: lagere risico’s, meer flexibiliteit, de mogelijkheid tot geleidelijke groei en de leerervaring.

Nadelen zijn onder andere: lagere rendementen, meer transactiekosten, moeilijker om trends te volgen en meer tijd en moeite.

Om succesvol te zijn in daytraden met kleine bedragen, is het belangrijk om:

 • Een duidelijk handelsplan te hebben
 • Te leren hoe u de markt en specifieke crypto-activa kunt analyseren
 • Uw emoties te beheren
 • Een risicobeheerplan te gebruiken en maken
 • Te blijven leren en bijspijkeren
 • Gebruik te maken van stoploss orders
 • Uw positie te beperken
 • Op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen.

Tot slot het laatste belangrijke punt. Het uitkiezen van een goede exchange, ik heb al een goede exchange behandelt namelijk bybit. Bybit is een perfecte exchange om op te daytraden.

Conclusie

We kunnen concluderen dat daytraden met kleine bedragen een goede manier kan zijn om te beginnen met handelen in de crypto markt, aangezien het minder risico met zich meebrengt dan wanneer men met grotere bedragen handelt. Het biedt ook de mogelijkheid om geleidelijk te groeien en ervaring op te doen zonder direct grote verliezen te lijden.

Echter, het is belangrijk om te realiseren dat daytraden met kleine bedragen ook zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt. Het is en blijft een volatiele markt waar u zich in bevindt, met hier en daar grote risico’s. Het gaat tenslotte ook altijd nog om echt geld waar u mee handelt, of dit nu kleine of grote bedragen zijn niemand wilt geld verliezen, soms is het alleen wel nodig om geld te verliezen zodat men hier kan van leren. Zodat zij dit de volgende keer niet meer dezelfde fout maken.

Veel gestelde vragen:

Welk budget heb ik nodig om te daytraden?

Als jij wilt beginnen met daytraden en dus voornamelijk wilt leren hoe de markt werkt. Dan zal ik niet hoger gaan dan een totaal bedrag van 100 euro. Als u van plan bent om serieus te gaan daytraden dan ga je als snel richting de 500 euro. Voor ieder is dat natuurlijk anders, trade daarom met geld wat je kan missen en wat fijn voelt voor u.

Hoe moeilijk is daytraden?

Er wordt vaak te makkelijk gekeken naar de moeilijkheidsgraad van daytraden. Er gaat simpelweg tijd en moeite inzitten. Bij een gemiddeld persoon duurt het daarom ook minimaal 1 jaar tot maximaal 2 jaar om een echte winstgevende trader te worden.

Kan je rijk worden met daytraden?

Ja je kan rijk worden met daytraden, echter is dit wel moeilijk. Als je eenmaal begint met daytraden moet je hier de volle 100% voor gaan anders wordt het niks. Hoe meer rendement je behaalt, hoe rijker je op ten duur kan worden.

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.