In deze wereld van continu veranderende markten en economieën, blijft beleggen een populaire manier om financiële doelen te bereiken. Een manier om te beleggen is door middel van Exchange Traded Funds (ETF’s). ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om te investeren in brede selectie aandelen, waaronder de groeiende zorgsector.

De zorgsector is een van de grootste en meest stabiele sectoren van de wereldwijde economie. De sector wordt gedreven door een aantal factoren, waaronder de toenemende vergrijzing, de toenemende vraag naar nieuwe medische technologieën en de toenemende overheidsuitgaven voor gezondheidszorg.

ETF’s zijn een goede manier om te beleggen in de zorgsector. ETF’s bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere beleggingsvormen, waaronder:

 • Diversificatie: ETF’s beleggen in een breed scala aan bedrijven, waardoor het risico voor de belegger wordt verkleind.
 • Efficiëntie: ETF’s zijn relatief goedkoop om te kopen en te verkopen.
 • Liquiditeit: ETF’s zijn gemakkelijk te kopen en te verkopen op de beurs.

In dit artikel bekijk ik de beste zorg ETF’s en geef ik de top 6 weer. Ook bespreek ik hoe zorg ETF’s werken, hoe ze in een beleggingsportefeuille passen en hoe beleggers ze kunnen kopen.

Blijf lezen om te ontdekken welke zorg ETF’s u in overweging kunt nemen voor uw beleggingsportefeuille.



Disclaimer:

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als financieel advies. Beleggen is een risicovolle activiteit en u kunt uw geld verliezen. U moet uw eigen onderzoek doen voordat u een beslissing neemt over beleggen.


De Beste Zorg ETF’s | Top 6 die behandeld gaan worden

De onderstaande lijst met zorg-ETF’s is samengesteld op basis van mijn eigen onderzoek. Ik heb gekeken welke Nederlandse brokers deze ETF’s aanbieden en heb vervolgens de prestaties van de ETF’s geanalyseerd. Op basis van deze analyse heb ik de lijst samengesteld.

Mocht u van plan zijn om in een van de onderstaande ETF’s te beleggen, dan raad ik u aan om altijd nog uw eigen onderzoek te doen.

 1. Europe Health Care Sector ETF (iShares)
 2. iShares Global Healthcare ETF (IXJ)
 3. Vanguard Health Care ETF (VHT)
 4. Health Care MSCI ETF (Xtrackers)
 5. US Health Care Sector ETF (SPDR)
 6. iShares S&P500 HealthCareSector

Wat is een ETF | In het kort

ETF staat voor Exchange Traded Fund. Het is een beleggingsfonds dat op een beurs verhandeld wordt, net als aandelen. Het biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een portfolio van activa, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen of een combinatie hiervan, door één enkel beleggingsproduct te kopen. ETF’s bieden gemak, diversificatie en transparantie en kunnen worden gebruikt om specifieke markten of sectoren te volgen, zoals in dit geval de zorgsector. Start u net met het kopen van aandelen of ETF’s. Dan is het wel verstandig om de basisbeginselen van beleggen te kennen. Klik hier om achter de basis van beleggen te komen.

Waarom ETF’s Interessant zijn

ETF’s zijn interessant voor beleggers om verschillende redenen, zoals:

 • Diversificatie: Een Exchange traded fund biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een portfolio van activa. Waardoor het risico verdeeld wordt en de kans op verlies verkleind wordt.
 • Gemak: Ze zijn gemakkelijk te kopen en verkopen op een beurs. Net als aandelen en geven beleggers toegang tot een brede diversificatie in één enkele transactie.
 • Lage kosten: Ze hebben meestal lagere beheerkosten dan traditionele beleggingsfondsen, wat resulteert in lagere kosten voor beleggers.
 • Transparantie: Ze geven beleggers inzicht in de onderliggende activa, waardoor ze beter kunnen begrijpen wat ze beleggen en hoe hun belegging presteert.
 • Flexibiliteit: Ze kunnen op elk moment op de beurs worden gekocht of verkocht, waardoor beleggers hun beleggingsstrategie op elk moment kunnen aanpassen.

Kortom, ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om eenvoudig te beleggen in een diversificatie van activa tegen lage kosten, met transparantie en flexibiliteit.

Hoe werken zorg ETF’s?

Zorg ETF’s zijn beleggingsfondsen die zijn samengesteld uit aandelen van bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorgsector. Zoals farmaceutische bedrijven, medische apparatuurfabrikanten en zorgverzekeraars. Ze werken door beleggers toegang te bieden tot een portfolio van deze bedrijven in één enkele transactie.

Voordelen van zorg ETF’s zijn onder meer:

 • Blootstelling aan de groeiende zorgsector: De zorgsector is een groeiende industrie, aangezien de wereldbevolking ouder wordt en steeds meer behoefte heeft aan gezondheidszorg. Zorg ETF’s geven beleggers blootstelling aan deze groeiende sector. Ook spelen pandemieën mee zoals de corona pandemie.
 • Diversificatie: Zorg ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om te beleggen in een portfolio van bedrijven in de zorgsector, waardoor ze het risico verdelen en de kans op verlies verkleind wordt.
 • Gemak: Zorg ETF’s zijn gemakkelijk te kopen en verkopen op een beurs, net als aandelen en geven beleggers toegang tot een breed scala aan bedrijven in de zorgsector in één enkele transactie.

Nadelen van zorg ETF’s zijn onder meer:

 • Concentratie: Zorg ETF’s concentreren zich op de zorgsector, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor veranderingen in de economie en beleid dan meer diversificeerde beleggingsfondsen.
 • Hogere kosten: Sommige zorg ETF’s kunnen hoger kosten hebben dan andere ETF’s, wat kan leiden tot lagere rendementen voor beleggers.
 • Regulering: De gezondheidszorgsector is sterk gereguleerd, wat betekent dat veranderingen in beleid of wetgeving kunnen leiden tot veranderingen in prestaties van zorg ETF’s.

In het algemeen geven zorg ETF’s beleggers de mogelijkheid om te beleggen in de groeiende zorgsector. Alleen kunnen ze kwetsbaarder zijn voor specifieke veranderingen in de sector en kunnen hoger kosten hebben dan andere ETF’s.


1. Beste Zorg ETF | Europe Health Care Sector ETF (iShares)

 • Deze ETF volgt de MSCI Europe Healthcare Index, die ongeveer 120 van de grootste en meest liquide zorgbedrijven in Europa omvat.
 • De ETF heeft een lage expense ratio van 0,45%.
 • De ETF heeft in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 11,0% rendement opgeleverd.

De Europe Health Care Sector ETF (iShares) is een exchange-traded fund (ETF) die zich richt op de Europese gezondheidszorgsector. De ETF belegt in bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg, waaronder farmaceutische bedrijven, medische technologiebedrijven, ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen.

Het doel van deze ETF is om beleggers blootstelling te geven aan de prestaties van de Europese gezondheidszorgsector. Beleggers die geïnteresseerd zijn in de gezondheidszorg en willen profiteren van groeimogelijkheden in de sector, kunnen overwegen om te investeren in de Europe Health Care Sector ETF (iShares).

1.1 Over iShares

iShares is een dochteronderneming van BlackRock, Inc. Één van ’s werelds grootste vermogensbeheerders. iShares is gespecialiseerd in exchange-traded funds (ETF’s). Die beleggers blootstelling bieden aan verschillende beleggingscategorieën, waaronder aandelen, vastrentende waarden, grondstoffen en meer.

iShares biedt een breed scala aan ETF’s voor beleggers, met producten die zich richten op specifieke markten, sectoren of beleggingsstijlen. Het bedrijf streeft ernaar om beleggers een eenvoudige en kosteneffectieve manier te bieden om blootstelling te krijgen aan verschillende beleggingsmogelijkheden, en heeft sinds haar opriching in 2000 miljarden dollars aan activa onder beheer.

2. Beste Zorg ETF | iShares Global Healthcare ETF (IXJ)

 • Deze ETF volgt de MSCI World Healthcare Index, die ongeveer 220 van de grootste en meest liquide zorgbedrijven wereldwijd omvat.
 • De ETF heeft een lage expense ratio van 0,45%.
 • De ETF heeft in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 11,8% rendement opgeleverd.

De iShares Global Healthcare ETF (IXJ) is een ETF die is ontworpen om beleggers blootstelling te bieden aan bedrijven in de gezondheidszorgsector over de hele wereld. De ETF belegt in een brede mix van gezondheidszorgbedrijven, waaronder farmaceutische bedrijven, medische apparatuurbedrijven en gezondheidszorgdienstverleners.

Een van de voordelen van de iShares Global Healthcare ETF is dat het beleggers de mogelijkheid biedt om blootstelling te krijgen aan een brede mix van gezondheidszorgbedrijven, in plaats van alleen te beleggen in bedrijven in één specifiek land of regio. Dit kan leiden tot een meer gediversifieerde portefeuille en een lager risico, aangezien de prestaties van bedrijven in één specifieke regio of land niet per se de prestaties van de gehele sector weerspiegelen.

Een ander voordeel van de iShares Global Healthcare ETF is dat het beleggers toegang biedt tot een sector die over het algemeen wordt beschouwd als defensief, met minder volatiliteit en minder gevoeligheid voor economische schommelingen dan andere sectoren. Dit is omdat gezondheidszorg een noodzakelijk goed is en een constante behoefte heeft, ongeacht de economische omstandigheden.

3. Beste Zorg ETF | Vanguard Health Care ETF (VHT)

 • Deze ETF volgt de CRSP US Healthcare Sector Gross Composite Index, die ongeveer 390 van de grootste zorgbedrijven in de Verenigde Staten omvat.
 • De ETF heeft een lage expense ratio van 0,14%.
 • De ETF heeft in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 13,4% rendement opgeleverd.

De Vanguard Health Care ETF (VHT) is een exchange-traded fund (ETF) die is ontworpen om beleggers blootstelling te bieden aan bedrijven in de gezondheidszorgsector. Het biedt beleggers een breed scala aan investeringsmogelijkheden in de gezondheidszorgsector, waaronder farmaceutische bedrijven, medische apparatuurbedrijven en gezondheidszorgdienstverleners. De focus van deze ETF ligt ook over de hele wereld. Het is een soort zelfde ETF als die bij punt 2 is beschrijven alleen dan aangeboden door een andere partij, namelijk Vanguard.

Een van de voordelen van de Vanguard Health Care ETF is de lage kosten. Als één van de grootste asset managers ter wereld, heeft Vanguard een reputatie opgebouwd voor het aanbieden van ETF’s met lage kosten. De Vanguard Health Care ETF is geen uitzondering en heeft een beheerkostenratio (management expense ratio, MER) van slechts 0,08%.

Een ander voordeel van de Vanguard Health Care ETF is de diversificatie. In tegenstelling tot het beleggen in enkel en alleen één bedrijf, biedt de ETF blootstelling aan een brede mix van gezondheidszorgbedrijven, waardoor het risico wordt verdeeld over een groter aantal investeringen. Dit verhoogt de kans op stabiliteit in de prestaties van het fonds en kan helpen bij het verminderen van het totale risico in een beleggersportefeuille.

4. Beste Zorg ETF | Health Care MSCI ETF (Xtrackers)

 • Deze ETF volgt de MSCI USA Healthcare 25/50 Index, die ongeveer 25 van de grootste en 50 van de middelgrote zorgbedrijven in de Verenigde Staten omvat.
 • De ETF heeft een gemiddelde expense ratio van 0,50%.
 • De ETF heeft in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 12,0% rendement opgeleverd.

De Health Care MSCI ETF (Xtrackers) is een exchange-traded fund (ETF) die zich richt op gezondheidszorgbedrijven. Het belegt in een diverse selectie van gezondheidszorgbedrijven over de hele wereld, waaronder farmaceutische bedrijven, medische apparatuurbedrijven en gezondheidszorgdienstverleners.

Deze ETF volgt de prestaties van de MSCI World Health Care Index, die bestaat uit een selectie van gezondheidszorgbedrijven uit ontwikkelde markten over de hele wereld. Het is belangrijk op te merken dat de nadruk van de ETF kan verschillen afhankelijk van de marktomstandigheden en de prestaties van individuele bedrijven.

Investeren in de Health Care MSCI ETF (Xtrackers) kan interessant zijn voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan een breed scala aan gezondheidszorgbedrijven over de hele wereld. Het biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de groei en de ontwikkelingen in de gezondheidszorgsector zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het selecteren en beheren van individuele aandelen.

Bovendien biedt de ETF beleggers een hoge mate van diversificatie, waardoor het risico wordt verminderd. Het is gemakkelijk om te investeren via beurzen. Het is een effectieve manier om blootstelling te krijgen aan de gezondheidszorgsector en om te profiteren van de groei en de ontwikkelingen binnen deze sector.

5. Beste Zorg ETF | US Health Care Sector ETF (SPDR)

 • Deze ETF volgt de S&P 500 Health Care Sector Index, die de 50 grootste zorgbedrijven in de Verenigde Staten omvat.
 • De ETF heeft een lage expense ratio van 0,13%.
 • De ETF heeft in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 12,6% rendement opgeleverd.

De US Health Care Sector ETF (SPDR) is een ETF die zich richt op de gezondheidszorgsector in de Verenigde Staten. Het belegt in een divers scala aan gezondheidszorgbedrijven uit de Verenigde Staten, waaronder farmaceutische bedrijven, medische apparatuurbedrijven en gezondheidszorgdienstverleners.

Deze ETF volgt de prestaties van de S&P Health Care Select Sector Index, die bestaat uit een selectie van gezondheidszorgbedrijven uit de Verenigde Staten.

Investeren in de US Health Care Sector ETF (SPDR) kan interessant zijn voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de gezondheidszorgsector in de Verenigde Staten. Het biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de groei en ontwikkelingen binnen deze sector, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het selecteren en beheren van individuele aandelen.

6. Beste Zorg ETF | iShares S&P500 HealthCareSector

 • Deze ETF volgt de S&P 500 Healthcare Sector Index, die ongeveer 28% van de bedrijven in de S&P 500 omvat.
 • De ETF heeft een lage expense ratio van 0,14%.
 • De ETF heeft in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 13,2% rendement opgeleverd.

iShares S&P 500 HealthCareSector ETF is een ETF die zich richt op de gezondheidszorgbedrijven in de S&P 500-index. Het belegt in een diverse groep gezondheidszorgbedrijven waaronder farmaceutische bedrijven, medische apparatuurbedrijven en gezondheidszorg-dienstverleners.

De ETF volgt de prestaties van de S&P 500 Health Care Index, die bestaat uit gezondheidszorgbedrijven uit de S&P 500-index die de hoogste marktkapitalisatie hebben. Hierdoor krijgt de belegger blootstelling aan enkele van de grootste en meest gerespecteerde gezondheidszorgbedrijven in de Verenigde Staten.

Investeren in iShares S&P 500 HealthCareSector ETF kan interessant zijn voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de gezondheidszorgsector in de Verenigde Staten. Het biedt de belegger de mogelijkheid om te profiteren van de groei en ontwikkelingen binnen deze sector, zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over het selecteren en beheren van individuele aandelen. Eigenlijk is deze ETF te vergelijk met die van punt 5.

Hoe koop je de beste zorg ETF’s

De zorgsector is een van de grootste en meest stabiele sectoren van de wereldwijde economie. De sector wordt gedreven door een aantal factoren, waaronder de toenemende vergrijzing, de toenemende vraag naar nieuwe medische technologieën en de toenemende overheidsuitgaven voor gezondheidszorg.

Daarom is het niet verwonderlijk dat zorg-ETF’s een populaire manier zijn om in deze sector te beleggen. eToro biedt nu toegang tot drie van de beste zorg-ETF’s:

 • US Health Care Sector ETF (SPDR)
 • Health Care MSCI ETF (Xtrackers)
 • Europe Health Care Sector ETF (iShares)

Deze ETF’s bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere beleggingsvormen, waaronder:

 • Diversificatie: ETF’s beleggen in een breed scala aan bedrijven, waardoor het risico voor de belegger wordt verkleind.
 • Efficiëntie: ETF’s zijn relatief goedkoop om te kopen en te verkopen.
 • Liquiditeit: ETF’s zijn gemakkelijk te kopen en te verkopen op de beurs.

Om te beginnen met beleggen in zorg-ETF’s via eToro, klikt u op de knop hieronder. U wordt dan doorverwezen naar de eToro-website, waar u een account kunt aanmaken en uw eerste ETF kunt kopen.

Conclusie | Beste Zorg ETF

In conclusie bieden zorg ETF’s, investeerders de kans om te profiteren van de groei van de zorgsector door in een breed scala aan bedrijven in de branche te beleggen. Of u nu kiest voor de US Health Care Sector ETF (SPDR), de Health Care MSCI ETF (Xtrackers), de Europe Health Care Sector ETF (iShares) of een andere ETF. Het is belangrijk om uw doelen, risicotolerantie en portfolio samenstelling in overweging te nemen voordat u een beslissing maakt. Onthoud ook dat er altijd risico’s aan verbonden zijn zodra u gaat beleggen met echt geld. Beleg daarom altijd met geld wat u kan missen.

Het maakt in principe niet heel veel uit welke ETF u kiest. Ze hebben allemaal dezelfde betekenis, de enige verschillen zijn de aanbieders van de ETF’s en de gebieden waar ze zich op focussen. De ene zorg ETF focust zich alleen op de US waarbij de andere zich focust op de hele wereld. 1 Ding is zeker als u een zorg ETF koopt dan weet u dat er aan differentiatie geen gebrek is.

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.