Met deze etoro review wil ik jou laten zien wat je kan met dit platform en is het wel echt zo’n fijn platform?

Online handelen is de afgelopen jaren enorm populair geworden, en een van de platforms die de aandacht heeft getrokken, is eToro. Maar wat maakt eToro anders dan de rest? In deze uitgebreide eToro review ga ik dieper in op dit handelsplatform en verkennen we de functies, voordelen en mogelijke nadelen.

Ben jij iemand die net de basiskennis van beleggen onder de knie heeft of ben jij iemand die opzoek is naar een gebruiksvriendelijk handelsplatform, sociale handelsmogelijkheden en een diverse reeks beleggingskansen, dan is eToro wellicht het overwegen waard.


Disclaimer:

Bij deze breng ik iets heel belangrijks onder de aandacht. Gezien het hier gaat om een financieel platform wil ik benadrukken dat ik geen financieel advies geef. Succesblog gaat dit ook nooit doen. Ik deel hierbij alleen mijn ervaringen en ligt toe wat ik zou doen in bepaalde situaties. eToro is een platform wat gebruik maakt van CFD’s. Weet je niet wat dit zijn verdiep je hier dan in!

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 76% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

eToro heeft zelf ook een algemene risico pagina, lees deze ook altijd!

Veel lees plezier!


eToro – Korte samenvatting

eToro is een innovatief financieel bedrijf dat bekend staat om zijn unieke benadering van online handelen. Opgericht in 2007, heeft eToro snel aan populariteit gewonnen en heeft het de financiële wereld op zijn kop gezet met zijn sociale handelsplatform.

Wat eToro onderscheidt van traditionele online brokers is de nadruk op toegankelijkheid en gemeenschap. Het platform is opgericht met de visie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht hun ervaringsniveau.

Sociale Handel: Een van de meest opvallende kenmerken van eToro is het vermogen om te profiteren van sociale handel. Dit houdt in dat je als handelaar andere gebruikers kunt volgen en hun strategieën kunt kopiëren. Het is alsof je over de schouders van ervaren handelaren meekijkt en van hun kennis profiteert.

Met een gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide educatieve middelen en een breed scala aan financiële instrumenten, is eToro een platform dat zowel beginners als ervaren handelaren aanspreekt.

Account OpenenGratis
Handelen in aandelen en ETF’sGratis (0% commissie)
Beleggen vanaf50 Euro
Minimale geldopname 30 Euro
Inactiviteit kostenNa 1 jaar, 10 euro per maand
Copy tradingJa!
iDeal betalingen mogelijk?Ja!
BeleggingsproductenAandelen, Crypto, Grondstoffen, Valuta, Indices, CFD’s en ETF’s
Beleggingsrekening openenKan vanaf 18 jarige leeftijd
eToro werkt in overeenstemming metFCA, CySEC en ASIC (toezichthouders en regelgeving)

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 76% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.


Waarom voor eToro kiezen?

Nu je bekend bent met de basis van eToro en wat dit bedrijf onderscheidt van de rest, laten we eens dieper ingaan op waarom eToro een aantrekkelijke keuze kan zijn voor jouw handelsbehoeften. Wat zijn de specifieke voordelen en eigenschappen die eToro tot een platform maken dat het overwegen waard is?

 • Je maakt deel uit van een wereldwijde gemeenschap met toegang tot alle financiële hulpmiddelen
 • Platform heeft verschillende activa’s
 • Op aandelen en ETF’s betaal je 0% commissie
 • Beleggingsverzekering tot 1 MIO EUR/AUD voor in aanmerking komende klanten
 • Sociaal handelen, gemeenschap met meer dan 30 MIO gebruikers
 • Beleggen met experts en de mogelijkheid om deze strategie te kopiëren
 • Bescherming van je eigen geld
 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Totaalpakket van een broker

Bovenstaande punten zijn alvast een paar punten waarom je voor eToro zou kunnen kiezen. Verderop in deze review ga ik alle punten + extra behandelen en onder een vergrootglas leggen.

Wat zijn commissiekosten – in het kort

Commissiekosten zijn als het ware kosten die jij maakt op een broker op het moment dat jij een aandeel of ETF koopt. In het geval bij eToro zijn er 0% commissiekosten, maar wat betekend dit dan?

Het houdt in dat bij het beleggen in aandelen via eToro geen extra broker- of handelskosten in rekening worden gebracht, vaak aangeduid als ‘commissie’. Dit onderscheidt eToro van de meeste andere brokers, die doorgaans wel dergelijke kosten hanteren.

Echter, het is belangrijk om te begrijpen dat er wel algemene kosten van toepassing kunnen zijn, zoals FX-omrekeningskosten op niet-USD stortingen en opnames, kosten voor geldopnames, inactiviteitskosten (indien van toepassing), en marktspread. Hoewel eToro deze kosten niet in rekening brengt, moeten beleggers zich bewust zijn van hun invloed op de totale handelservaring.

Wat eToro onderscheidt, is dat het nooit beheers-, administratie- of ticketkosten in rekening brengt, en bovendien bepaalde belastingen voor zijn klanten absorbeert.

Hoe beleg ik in aandelen met 0% commissie?

In slechts 4 stappen kan jij beleggen in aandelen zonder enige kosten.

 1. Openen van het account. Het openen van een account is binnen enkele stappen voltooid en kan via deze link.
 2. Na het openen van uw account kunt u uw eerste storting doen al van 50 EUR
 3. Na de storting zoek je jouw favoriete aandeel
 4. Klik op handelen en u bent klaar!

Zie in onderstaande video hoe dit in zijn werk gaat en hoe dit er straks voor u uitziet:

Video is afkomstig van de eToro website

Voor- en nadelen van eToro

Hieronder heb ik een overzicht neergezet van de voor- en nadelen die ik tegen ben gekomen tijdens mijn handel periode op eToro.

 • Platform is geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers
 • Platform is zeer gebruiksvriendelijk
 • Het is een all round broker, het biedt daarom alle producten aan. Je hebt dus alle producten op 1 plek
 • 0% commissie op aandelen en ETF’s
 • Gratis oefen account met 100.000 EUR aan oefen geld om te beleggen
 • Mobiele app werkt ook zeer gebruiksvriendelijk
 • Bedrijf is al 16 jaar actief met miljoenen klanten en amper tot geen slecht nieuws berichten
 • iDeal betalingen mogelijk en nog vele andere opties!
 • Het kunnen kopiëren van andermans strategieën

Nadelen

 • Hoge kosten voor uitbetalen
 • Slechts 1 basisvaluta (dollar)
 • Niet telefonisch bereikbaar

Aanbod van eToro

Wat heeft eToro te bieden aan degenen die op zoek zijn naar mogelijkheden om te beleggen en te handelen?

eToro is er trots op een breed scala aan financiële instrumenten aan te bieden, maar er is meer dan alleen dat. Van traditionele activa zoals aandelen en valuta tot opwindende en volatiele cryptocurrencies, dit platform heeft voor elk wat wils. Hieronder een overzicht van de producten die eToro biedt en de hoeveelheid keuzes ervan.

Aandelen3200
Crypto’s74
Grondstoffen32
Valuta’s51
Indices21
ETF’s420
Aantallen van producten

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 76% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.


Het handelsplatform van eToro

Het handelsplatform van eToro is niet zomaar een platform; het is een uitgebreid financieel ecosysteem dat beleggers een breed scala aan mogelijkheden biedt. Of je nu een ervaren handelaar bent of net begint met je beleggingsreis, eToro heeft voor iedereen iets te bieden. Zo heb je al kunnen lezen dat je op het platform van eToro uit de voeten kan met veel verschillende producten.

Zo maakt eToro ook gebruik van CFD’s. Dit doet eToro zodat de gebruikers gebruik kunnen maken van hefboom producten en functies zoals short gaan (verkoop). Hierdoor kunnen zij ook financiële instrumenten aanbieden die zij normaal anders niet konden aanbieden, zoals indices en grondstoffen. Weet je niet wat CFD’s zijn? Klik dan op onderstaande pijl “in het kort wat is een CFD” hier leg ik kort uit wat het is.

In het kort wat is een CFD?

Een CFD, of Contract for Difference, is een financieel derivaat waarmee beleggers kunnen speculeren op prijsbewegingen van verschillende activa, zoals aandelen, indices, grondstoffen en cryptocurrencies, zonder de onderliggende activa daadwerkelijk te bezitten. CFD’s stellen beleggers in staat om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten, waarbij het winst- of verliesbedrag wordt bepaald door het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van het contract. Het biedt handelaren de mogelijkheid om gevarieerde marktkansen te benutten met een hefboomeffect, maar het brengt ook aanzienlijke risico’s met zich mee, omdat winsten kunnen worden versterkt, maar verliezen evenzeer.

eToro-ervaringen

Hieronder zal ik populaire functies gaan behandelen van het handelsplatform. Zo kom je erachter wat deze broker allemaal te bieden heeft.


Functies

Virtuele portfolio:

 • Iedereen die een account aanmaakt bij eToro die krijgt er gratis een demo account bij, oftewel het virtuele portfolio. Dit is een unieke functie voor beginners zodat zij eerst goed kennis kunnen maken met het platform. Hoe schakel je dit virtuele portfolio in? Links in je “navigatie balk” zie je onder de knop geld storten “overschakelen naar virtueel” als je daar op klikt krijg je een virtuele portfolio ter waarde van 100.000 EUR.
etoro ervaringen

Tipranks research tab:

 • Deze functie vind je bij het aandeel zelf als je op analyse klikt. Wat doet deze functie? Heel simpel dit is een soort samenvatting van het desbetreffende aandeel, waar je al het nieuws over de prestaties van het aandeel en van het bedrijf kan vinden. Ook is dit een verzameling van alle investeerders die in het aandeel zitten.
eToro ervaringen

One click trading:

 • eToro introduceerde deze functie als reactie op de veelvoorkomende praktijk onder klanten, waarbij ze herhaaldelijk vergelijkbare handelsacties uitvoeren en meerdere posities openen voor dezelfde financiële instrumenten op verschillende momenten. De functie One-Click Trading vereenvoudigt dit proces door klanten de mogelijkheid te bieden om met slechts één muisklik een nieuwe positie te openen, met vooraf ingestelde parameters. Deze functie kan je aanzetten in de instelling van je account en dan bij het tabje “handelen”.

Stop loss en take profit:

Een functie die eigenlijk elk platform aanbiedt en ook bijna onmisbaar is. De “stop loss” en “take profit” zijn handelsfuncties die beleggers in staat stellen om risico’s te beperken en winsten te vergrendelen bij het handelen in financiële markten.

 • Stop Loss (SL): Dit is een vooraf ingesteld prijsniveau waarbij een handelaar bereid is om een verlies te accepteren. Als de marktprijs dit niveau bereikt, wordt de positie automatisch gesloten om verdere verliezen te voorkomen.
 • Take Profit (TP): Dit is een vooraf bepaald prijsniveau waarbij een handelaar bereid is om de winst te nemen. Zodra de marktprijs dit niveau bereikt, wordt de positie automatisch gesloten om de behaalde winst te veilig te stellen.

Beide functies zijn bedoeld om handelaren te helpen hun risico’s te beheren en hun handelsstrategieën effectiever uit te voeren.

Trailing stop loss:

 • Deze functie is een uitbreiding van de Stop Loss-functie. Klanten kunnen een positie openhouden zolang de markten zich in een richting bewegen die gunstig is voor hun transactie.
etoro ervaringen

Procharts:

 • Dit is een professioneel hulpmiddel om technische analyses uit te voeren. Met ProCharts kunnen gebruikers grafieken van verschillende financiële instrumenten en/of verschillende termijnen bekijken. Je kan gebruik maken van procharts als je een account hebt met meer dan 5000 EUR aan beleggingen.

Offline trading:

 • Tot slot de laatste functie, maar wel een hele mooie. Is de functie offline trading. Aangezien handelen een doorlopende activiteit is die 24 uur per dag doorgaat, biedt eToro de mogelijkheid om specifieke handels- en beleggingsorders in te dienen, zelfs wanneer het elektronische handelsplatform offline is voor onderhoud.

Sociaal handelen op eToro

Sociaal handelen bij eToro is een functie die beleggers in staat stelt om te communiceren, samen te werken en te leren van andere handelaren binnen het eToro-platform. Deze functie combineert sociale interactie met online beleggen en biedt verschillende mogelijkheden:

 1. Kopiëren van Handelaren: Beleggers kunnen ervaren handelaren volgen en hun handelsstrategieën dupliceren. Dit betekent dat als een gevolgde handelaar een transactie uitvoert, dezelfde transactie automatisch wordt gerepliceerd in de portefeuille van de volger. Dit stelt minder ervaren beleggers in staat om te profiteren van de expertise van anderen.
 2. Sociale Feed: Het platform biedt een sociale feed waarin gebruikers kunnen communiceren, meningen kunnen delen en informatie kunnen verstrekken over marktontwikkelingen. Dit maakt het mogelijk om van gedachten te wisselen, vragen te stellen en informatie te delen met andere beleggers.
 3. Transparantie: Sociaal handelen bij eToro zorgt voor een hoge mate van transparantie, omdat de prestaties van gevolgde handelaren openbaar zijn en beschikbaar voor alle gebruikers om te bekijken. Dit helpt beleggers bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Deze functie is ideaal voor beleggers die hun kennis willen vergroten, van anderen willen leren of gewoon gemakkelijker en effectiever willen handelen door de ervaring van succesvolle handelaren te benutten. Het brengt een sociale dimensie in de wereld van online beleggen.

Handelaren kopieren:

 • Om handelaren te kopiëren moet je enkele stappen doen. Deze stappen zijn zeer makkelijk, als je een specifieke belegger volgt dan zou je deze op kunnen zoeken in de zoekbalk, als je de belegger hebt gevonden dan klik je op zijn naam en daarna klik je simpelweg op kopiëren.
 • Wat ook een optie is, is om bij een bepaald aandeel te kijken welke beleggers erin zitten en wat hun track record is. Daarna kan je beslissen om ook deze te kopiëren.
etoro ervaringen

Hoe vind je een geschikte handelaar?

Bij eToro kun je de beste handelaars en traders vinden en kopieren door gebruik te maken van de beschikbare filteropties en door aandacht te besteden aan bepaalde criteria. Hier is een stapsgewijze uitleg over hoe je dit kunt doen:

 1. Log in op je eToro-account: Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je eToro-account voordat je begint met het zoeken naar handelaren om te kopiëren.
 2. Navigeer naar de sectie ‘Ontdek’: In de eToro-interface kun je de “Kopieerpersonen” of “Copy Trader” sectie vinden in het hoofdmenu. Klik hierop om toegang te krijgen tot de lijst met beschikbare handelaren om te kopiëren.
 3. Filteropties gebruiken:
  • Accountverificatiestatus: Het is inderdaad verstandig om te investeren in handelaren met een ‘geverifieerd’ account, aangezien dit aangeeft dat het echte personen zijn in plaats van geautomatiseerde bots.
  • Gemiddelde risicoscore: eToro geeft elke handelaar een risicoscore op basis van hun historische transacties en strategieën. Je kunt de risicoscore aanpassen aan je eigen risicotolerantie. Als je een lager risico wilt, zoek dan naar handelaren met een lagere risicoscore.
  • Beleggingsproducten: Je kunt handelaren filteren op basis van de beleggingsproducten waarin ze actief zijn. Als je geïnteresseerd bent in bijvoorbeeld cryptocurrency-handel, kun je handelaren selecteren die zich specifiek richten op crypto-activa.
 4. Bekijk het profiel van de handelaar: Klik op de naam of het profiel van een handelaar om meer informatie te krijgen. Bekijk hun handelsgeschiedenis, prestaties, portefeuille, en andere relevante gegevens om een goed begrip te krijgen van hun handelsstijl.
 5. Kies de handelaar om te kopiëren: Zodra je een handelaar hebt gevonden die aan je criteria voldoet en waarin je vertrouwen hebt, kun je besluiten om ze te kopiëren. Klik op de knop om hun transacties te kopiëren en volg de instructies om de kopieerinstellingen in te stellen, zoals het bedrag dat je wilt investeren.
Toro-ervaringen

Is eToro betrouwbaar?

Wanneer het gaat om online beleggen en handelen, is betrouwbaarheid een van de meest cruciale factoren waarmee beleggers rekening houden. En terecht, want de financiële wereld kan complex en vol risico’s zijn. Als je overweegt om eToro als jouw handelsplatform te gebruiken, is het begrijpelijk dat je jezelf afvraagt: is eToro een betrouwbare keuze?

Punt 1: Het bedrijf eToro

eToro bestaat al sinds 2007 en is een van de grootste ter wereld. Met de miljoenen aan klanten en weinig negatief nieuws over het platform geeft dit vertrouwen. Maar dit is nog niet alles, laten we doorgaan naar punt 2.

Punt 2: Regulering en vergunningen

Onderstaande vergunningen en reguleringen kan je vergelijken met de AFM en DNB van Nederland.

 1. CySEC-regulering: eToro is gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Dit is een van de vooraanstaande financiële toezichthouders in de Europese Unie. De CySEC-regulering houdt in dat eToro moet voldoen aan strikte normen en voorschriften met betrekking tot kapitaalvereisten, klantengelden en naleving van consumentenbeschermingswetten.
 2. FCA-regulering: eToro UK is gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), de toezichthouder voor financiële dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk. Dit stelt eToro in staat om haar diensten aan Britse klanten aan te bieden en te voldoen aan de Britse regelgeving.
 3. ASIC-regulering: eToro is ook gereguleerd door de Australian Securities and Investments Commission (ASIC). Dit zorgt voor naleving van de regelgeving in Australië en biedt diensten aan Australische beleggers.
 4. NFA-registratie: Voor klanten in de Verenigde Staten is eToro LLC geregistreerd bij de National Futures Association (NFA) als een Introducing Broker. Dit zorgt voor naleving van Amerikaanse voorschriften.
 5. MiFID: Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) vereist de classificatie van klanten als retailcliënten, professionele cliënten of in aanmerking komende cliënten. Bij eToro Europe en eToro UK worden alle klanten bij het openen van een beleggingsaccount standaard ingedeeld als retailcliënten. Dit biedt het hoogste niveau van bescherming en omvat voordelen zoals kwalificatie voor het ‘Investor Compensation Fund’, ‘Best Execution’ en ‘Safeguarding Clients Assets’, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat klanten van eToro profiteren van een hoog niveau van wettelijke bescherming en voldoet aan de MiFID-regelgeving

Je kan dus stellen dat wettelijk gezien het platform ook in orde is. Daarnaast heeft eToro zelf ook nog een gehele pagina over phising en fraude, daarmee zijn we gelijk aangekomen bij punt 3.

Punt 3: Website goed ingericht

eToro heeft op hun eigen website een gehele eigen pagina betreft phising en fraude. Ze benoemen hier onder andere ook wat je wel en niet kan verwachten van de werknemers van eToro. Zo zoeken medewerkers indien nodig alleen contact via:

 • Via de juiste kanalen waar jouw e-mail aan gekoppeld staat
 • contact met u opnemen via het authentieke eToro-domein met @etoro.com in het adres

Zo zetten zij hun gebruikers ook aan 2-Factor Authentication (2FA) te gebruiken en leggen ze verder geheel uit hoe eToro zelf handelt en wat jij wel of niet moet doen.

Punt 4: Het bewaren van jouw gelden

Tot slot wil ik ingaan op hoe eToro omgaat met jouw geld, je wilt natuurlijk niet dat een bedrijf met jouw geld aan de haal gaat. Geen zorgen, ook dit is goed geregeld bij eToro. Zo bewaart eToro jouw geld veilig in eersteklas banken en al jouw persoonlijke gegevens worden beschermd door SSL-versleuteling.

Daarnaast worden bij eToro de fondsen en activa van onze klanten zorgvuldig bewaard op een aparte rekening, waardoor strikte scheiding ontstaat tussen de activa van klanten en onze eigen activa. Deze scheiding van rekeningen wordt nauwlettend gecontroleerd, zowel intern als extern, om ervoor te zorgen dat de integriteit van klantfondsen te allen tijde wordt gehandhaafd. Daarnaast werken we uitsluitend samen met betrouwbare betalingsinstellingen en -providers om de veilige bewaring en overdracht van middelen te waarborgen. Tot slot heeft eToro ook nog een garantiefonds die het geld van de klant tot 20.000 EUR verzekerd.

Conclusie: Is eToro betrouwbaar?

Aan de hand van bovenstaanden punten en het feit dat deze broker 1 van de grootste is ter wereld, kunnen we concluderen dat eToro zeker betrouwbaar is! 100% zeggen kan je het nooit, maar laten we in dit geval voor 99,99% zeggen dat dit wel het geval is. Dus mocht je nog een broker zoeken die jou zekerheid biedt, beleg dan bij eToro!

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 76% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.


Hoe open je een eToro rekening?

Als je overweegt om de wereld van online beleggen te betreden en gebruik te maken van eToro’s uitgebreide handelsplatform, is het openen van een eToro-rekening de eerste stap op je beleggingsreis. Maar hoe werkt dit precies en wat zijn de stappen die je moet volgen?

Registreren kan eenvoudig met je e-mailadres of met je apple, Facebook en google account. Daarna krijg je direct toegang tot het handelsplatform en kan je eventueel ook gelijk direct gaan oefenen met het demo account.

Toro-ervaringen

Als je verder wilt gaan dan het demo account dan zul je nog iets meer gegevens moeten invullen, namelijk:

 • Bewijs van je identiteit, met en ID, rijbewijs of paspoort.
 • Bewijs van residentie, bijvoorbeeld kopie van je gas en licht rekening of van je telefoon abonnement.

Hierna zul je doorverwezen worden naar een korte beleggingsquiz om te kijken of je basisbeginselen van beleggen weet. Als je de vragen hebt beantwoordt dan kan je gaan starten met beleggen.

Geld storten op je eToro rekening

Nu je weet hoe je een account/rekening moet openen bij eToro, neem ik je graag mee hoe je het beste geld kan storten op je rekening van eToro. Zodat je daadwerkelijk die aandelen en ETF’s kan gaan aankopen.

De makkelijkste manier om geld te storten bij eToro is via iDeal. Iedereen kent deze functie wel je wordt direct doorgestuurd naar je bankrekening en binnen enkele minuten staat het op je account!

manieren van geld storten

De beste methodes om geld te storten bij eToro zijn met name:

 • iDeal
 • Creditcard
 • Bankoverschrijving
 • PayPal
 • eToro Money

De minimale storting bij eToro is 50 dollar (op het moment van schrijven is dit 47,26 EUR). Je kan dit dus eenvoudig via iDeal doen of via de andere kanalen. Wel wordt er bij de storting een wisselkoers toeslag van 50 pips gehanteerd, wat betekend dit nu voor jou? Stel je stort nu 1000 EUR.

 • Oorspronkelijke storting: 1.000 EUR
 • Koers EUR/USD: 1,0580
 • Storting in USD: 1.000 * 1,0580 = 1.058,00 USD
 • Storting in USD (min conversiekosten): (1,0580 – 0,0050) * 1.000 EUR = 1.053,00 USD

Met een oorspronkelijke storting van 1.000 Euro en de EUR/USD-koers (op dit moment 29-10-2023), zou je 1.053,00 Amerikaanse Dollars ontvangen na aftrek van de conversiekosten. Dit is het bedrag dat je effectief zou hebben na de kosten voor valutaconversie.

Het is je vast opgevallen dat de methode “eToro money” er ook tussenstond. Ook dit was voor mij nieuw, ik heb daarom snel uitgezocht wat dit precies inhoudt en wat je hiermee kan. Dit ga ik hieronder voor je toelichten.

eToro money

eToro Money is een handige financiële tool waarmee je jouw geldbeheer op het eToro-platform kunt verbeteren. Het wordt aangeboden als een e-money account, beheerd via een mobiele app, en het omvat een Visa-debetkaart voor bepaalde regio’s en clubleden.

etoro ervaringen

Met eToro Money kun je directe stortingen doen zonder kosten en 0% conversiekosten, onmiddellijke opnames uitvoeren, en eenvoudig geld verzenden en ontvangen met persoonlijke sorteercode en rekeningnummer (VK naar VK) of IBAN (EU – SEPA).

etoro ervaringen

De beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van je locatie. Het wordt geleverd door eToro Money UK Ltd en eToro Money Malta Ltd, afhankelijk van je land van verblijf. Het biedt gebruikers de flexibiliteit om hun eToro-saldo wereldwijd uit te geven waar Visa wordt geaccepteerd, en het belooft marktleidende FX-tarieven. Voor gedetailleerde informatie kun je de Algemene Voorwaarden raadplegen op de eToro-website.

Aandelen kopen bij eToro

Aandelen kopen bij eToro is heel eenvoudig in slechts 4 stappen heb jij je eerste aandeel gekocht. Zie in onderstaande afbeeldingen hoe dit te werk gaat. In onderstaand voorbeeld heb ik het aandeel Amazon gepakt.

Als eerst ga je het desbetreffende aandeel opzoeken in de zoekbalk van de homepagina.

Zodra je het desbetreffende aandeel hebt gevonden dan klik je daarop.

Als je op het scherm terecht bent gekomen van het aandeel zelf, klik je nu op handelen (rechts in het scherm).

Tot slot ga je het aandeel kopen, je doet dit door om het bedrag in te voeren wat jij wilt. Daarna klik je op kopen. Mocht je een stop loss en/of take profit willen instellen dan kan dat hier ook.


Aandelen verkopen bij eToro

Het nemen van weloverwogen beslissingen bij het beleggen in aandelen is slechts de helft van het succesverhaal. De andere helft is het realiseren van de winsten die je hebt verdiend door het verkopen van aandelen. Bij eToro is het proces van het verkopen van aandelen en het opnemen van je winsten gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk, maar het is essentieel om te begrijpen hoe je dit moet doen.

Aandelen verkopen bij eToro gaat precies hetzelfde als aankopen. Alleen moet je dan “verkopen” selecteren in plaats van kopen.

Je geld daadwerkelijk opnemen gaat ook heel eenvoudig. Je klikt namelijk op “geld opnemen” voert het bedrag in wat je wilt uit laten betalen naar je bankrekening en klaar. Het minimum bedrag dat je per keer kan laten uitbetalen is 30 dollar. Als je eenmaal het geld hebt laten uitbetalen duurt dit maximaal 5 werkdagen.

eToro kosten

Aandelen:

Zoals we nu weten betaal je bij eToro geen kosten als het gaat om aandelen en ETF’s. Hieronder nog even een kort overzicht als het gaat om deze producten.

Kosten en VergoedingenTarieven
BeheerkostenGeen kosten
TicketkostenGeen kosten
Rollover-kostenGeen kosten
Extra BrokerkostenGeen kosten
Valuta-OmrekeningskostenVan toepassing op niet-USD-stortingen en geldopnames
Opnamekosten$5 per opname
kosten aandelen etf’s

Crypto:

Bij eToro wordt er een vergoeding van 1% in rekening gebracht bij het kopen of verkopen van cryptovaluta. Deze 1% wordt toegevoegd aan de marktprijs, wat de bied-laatkoers is, en is inbegrepen in de prijs die je ziet wanneer je een positie opent of sluit. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld voor €100 aan crypto koopt, er een extra €1 wordt toegevoegd als vergoeding.

Het belangrijkste punt is dat de 1% vergoeding wordt berekend boven op de marktprijs, wat resulteert in de totale kosten voor het kopen of verkopen van cryptovaluta op eToro. Het is van toepassing op alle transacties met cryptoactiva op het platform.

Houd er ook rekening mee dat voor specifieke cryptovaluta, zoals LUNA, er een extra operationele vergoeding van 0,1% wordt toegevoegd aan de bied- en vraagprijzen van eToro, bovenop de standaard 1% vergoeding. Dit is vanwege een belastingmechanisme van 0,2% door Terra.

CFD’s

Ik heb voor deze selectie de meest verhandelde producten gepakt. Voor verdere informatie over alle prijzen van deze producten, kan je het beste naar de website van etoro gaan “Kosten eToro”.

Valuta:

USD/JPY1 Pips
GBP/USD2 Pips
USD/CHF1.5 Pips
NZD/USD2.5 Pips
USD/CAD1.5 Pips
EUR/GBP1.5 Pips
EUR/JPY2 Pips
GBP/JPY3 Pips
AUD/JPY2 Pips
AUD/USD1 Pips
EUR/CHF5 Pips
EUR/AUD7 Pips
EUR/CAD7 Pips
CAD/JPY6 Pips
CHF/JPY6 Pips
USD/HKD5 Pips
Pip staat voor percentage in punten. Een pip is de kleinste prijsverandering die een bepaalde wisselkoers kan maken.

Grondstoffen:

GrondstofSymboolSpread (Pips of Percentage)
Olie (Crude Oil)OIL5 Pips
Goud (Gold)GOLD45 Pips
Zilver (Silver)SILVER5 Pips
Koper (Copper)COPPER4 Pips
Aardgas (Natural Gas)NATGAS0.25 %
Platina (Platinum)PLATINUM35 Pips
Palladium (Palladium Future)PALLADIUM130000 Pips
Suiker (Sugar Future)SUGAR5 Pips
Katoen (Cotton Future)COTTON20 Pips
Cacao (Cocoa Future)COCOA500 Pips
Tarwe (Wheat Future)WHEAT400 Pips
Ruwe Olie Nov ’23 (Crude Oil Future November 23)CL.NOV235 Pips
Ruwe Olie Dec ’23 (Crude Oil Future December 23)CL.DEC235 Pips
Ruwe Olie Jan ’24 (Crude Oil Future January 24)CL.JAN245 Pips
Sinaasappelsap (Orange Juice)OrangeJuice250 Pips
Sojaolie (Soybeans Oil)SoyOil10 Pips
Sojameel (Soybeans Meal)SoyMeal50 Pips
Euro Aardgas (Euro NatGas Future)EuroNatGas1 %
Haver (Oats)OATS100 Pips
Rijst (Rough Rice)RICE25 Pips
Maïs (Corn Future)Corn130 Pips
Sojabonen (Soybeans Future)Soybeans220 Pips
Koolstofemissies (Carbon Emissions Future)CarbonEmissions25 Pips
Koffie Arabica (Coffee Arabica Future)CoffeeArabica75 Pips
Benzine (Gasoline Future)Gasoline80 Pips
Stookolie (Heating Oil Future)HeatingOil80 Pips

Indices:

IndexSymboolSpread (Punten)
Amerikaanse Dollar IndexUSDOLLAR0.04 Punten
S&P 500 IndexSPX5000.75 Punten
NASDAQ 100 IndexNSDQ1002.4 Punten
Dow Jones 30 IndexDJ306 Punten
FTSE 100 IndexUK1001.5 Punten
CAC 40 IndexFRA401 Punten
DAX 30 IndexGER402 Punten
ASX 200 IndexAUS2002 Punten
IBEX 35 IndexESP357 Punten
Nikkei 225 IndexJPN22510 Punten

eToro handelstijden

Als belegger is het van vitaal belang om te weten wanneer je actief kunt handelen op eToro. De handelstijden bepalen wanneer de markten open zijn en wanneer je posities kunt openen of sluiten. Of je nu geïnteresseerd bent in de aandelenmarkt, valutahandel, cryptocurrencies of andere activaklassen, begrip van de handelstijden is cruciaal. Hieronder heb ik een overzicht neergezet met daarin de handelstijden per product.

Crypto kunnen we kort over zijn, deze markt is 24/7 geopend en dus altijd actief.

Aandelen en ETF’s:

BeursMarkt opentMarkt sluitDagelijkse pauze
Australian Stocks (ASX)Maandag 00:00Vrijdag 06:0006:00-00:00
Bolsa de MadridMaandag 09:00Vrijdag 17:3017:30-09:00
Borsa ItalianaMaandag 09:00Vrijdag 17:2517:25-09:00
Chicago Board Options ExchangeMaandag 14:30Vrijdag 21:0021:00-14:30
CopenhagenMaandag 09:00Vrijdag 16:5516:55-09:00
Euronext AmsterdamMaandag 09:00Vrijdag 17:3017:30-09:00
Euronext BrusselsMaandag 09:00Vrijdag 17:3017:30-09:00
Euronext LisbonMaandag 09:00Vrijdag 17:3017:30-09:00
Euronext ParisMaandag 09:00Vrijdag 17:3017:30-09:00
FrankfurtMaandag 09:00Vrijdag 17:3017:30-09:00
HelsinkiMaandag 09:00Vrijdag 17:2517:25-09:00
Hong Kong Stock ExchangeMaandag 02:30Vrijdag 09:0005:00-06:00, 09:00-02:30
LSEMaandag 09:00Vrijdag 17:3017:30-09:00
LSE – Russian GDRsMaandag 08:00Vrijdag 16:3016:30-08:00
NYSEMaandag 14:30Vrijdag 21:0021:00-14:30
NYSE (Extended hours)Maandag 11:30Vrijdag 21:0000:00-11:30
NasdaqMaandag 14:30Vrijdag 21:0021:00-14:30
Nasdaq (Extended hours)Maandag 11:30Vrijdag 21:0000:00-11:30
OTCMaandag 14:30Vrijdag 21:0021:00-14:30
OsloMaandag 09:00Vrijdag 16:2016:20-09:00
SIXMaandag 09:00Vrijdag 17:2017:20-09:00
StockholmMaandag 09:00Vrijdag 17:2517:25-09:00
Tadawul Saudi ArabiaZondag 08:00Donderdag 13:0013:00-08:00
Toronto Stock ExchangeMaandag 14:30Vrijdag 21:0021:00-14:30
XETRA ETFsMaandag 09:04Vrijdag 17:3017:30-09:04

Grondstoffen:

InstrumentMarkt opentMarkt sluitDagelijkse pauze
Olie (Oil)Zondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00
Goud (Gold)Zondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00
Zilver (Silver)Zondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00
Koper (Copper)Zondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00
Aardgas (Natural Gas)Zondag 23:00Vrijdag 21:3021:55-23:00
Platina (Platinum)Zondag 23:00Vrijdag 21:3021:55-23:00
Palladium (Palladium Future)Zondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00
Suiker (Sugar Future)Maandag 09:30Vrijdag 18:0018:00-09:30
Katoen (Cotton Future)Maandag 02:00Vrijdag 19:2019:20-02:00
Cacao (Cocoa Future)Maandag 10:45Vrijdag 18:3018:30-10:45

Indices:

IntrumentMarkt opentMarkt sluitDagelijkse pauze
USDOLLARUS Dollar IndexZondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-01:00
SPX500SPX500 IndexZondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00
NSDQ100NASDAQ100 IndexZondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00
DJ30DJ30 IndexZondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00
UK100UK100 IndexMaandag 02:00Vrijdag 22:0022:00-02:00
FRA40FRA40 IndexMaandag 08:00Vrijdag 22:0022:00-08:00
GER40GER40 IndexMaandag 01:30Vrijdag 22:0022:00-01:30
AUS200AUS200 IndexZondag 23:50Vrijdag 21:0006:30-07:1021:00-23:50
ESP35ESP35 IndexMaandag 08:00Vrijdag 20:0020:00-08:00
JPN225JPN225 IndexZondag 23:00Vrijdag 21:3022:00-23:00

Valuta:

InstrumentMarkt opentMarkt sluit
EURUSDZondag 22:05Vrijdag 21:30
USDJPYZondag 22:05Vrijdag 21:30
GBPUSDZondag 22:05Vrijdag 21:30
USDCHFZondag 22:05Vrijdag 21:30
NZDUSDZondag 22:05Vrijdag 22:30
USDCADZondag 22:05Vrijdag 21:30
EURGBPZondag 22:05Vrijdag 21:30
EURJPYZondag 22:05Vrijdag 21:30
GBPJPYZondag 22:05Vrijdag 21:30
AUDJPYZondag 22:05Vrijdag 21:30

eToro ervaringen – Succesblog

Mijn ervaring met het eToro platform is zeer goed. Ik ben als eerste gestart met beleggen bij eToro en dit doe ik nog steeds. Wel heb ik dit nu verspreid over twee verschillende brokers, namelijk eToro en deGiro. Wat mij gelijk opviel was het gebruiksvriendelijke interface. Zodra je inlogt kom je op onderstaand scherm terecht, hier kan je als het ware gelijk aandelen gaan kopen.

Wat ik ook een hele fijne functie vond was het demo account, dankzij dit demo account kan je goed kennis maken met het platform en waar je dus op moet letten.

eToro-ervaringen
beginscherm

Het platform zelf is zeer indrukwekkend er is overal aan gedacht en het feit dat je andere beleggers kan kopiëren is uniek. Daarnaast werkt het platform ook naar behoren, is het makkelijk te begrijpen en is het ook nog is zeer overzichtelijk.

Hoe zit het met de gebruiksvriendelijkheid?

In het begin moest ik wel even wennen aan het platform, dat is natuurlijk logisch want het was voor mij ook nieuw. Ieder platform is weer anders, zo heeft deGiro een geheel ander overzicht en werkt Freedom24 ook weer geheel anders.

Na een dag “gespeeld” te hebben met het demo account was het voor mij tijd om mijn eerste storting te doen. Dit ging zeer gemakkelijk en was ook zo geregeld. Al snel had ik mijn eerste aandeel gekocht.

Conclusie: met de gebruiksvriendelijkheid op dit platform zit het wel goed. Het is erg makkelijk om aandelen te kopen en te verkopen, de interface is overzichtelijk en je kan gemakkelijk alles vinden, ook als het gaat om informatie op de website over het platform. Pluspunt!

Laptop/computer ervaring

Het online platform is volledig gericht op gebruikgemaakt en dus niet op complexiteit, wat bij andere brokers nog wel het geval kan zijn.

Het viel mij direct op dat de grafieken die je kan openen van de desbetreffende producten, zeer overzichtelijk zijn en ook dat het allemaal goed werkt. Alle tools die je nodig hebt voor een technische analyse zitten hier bij inbegrepen. Dit komt vanwege de integratie van meest bekende tool, tradingview.

Wat ook een fijne toevoeging is, is dat je de munteenheid kan aanpassen. Let hier wel bij op dat alle transacties nog steeds worden uitgevoerd in dollars. Maar dan hoef je dus niet elke keer om te rekenen wat jouw portfolio waarde is in euro’s. Dit kan je dan gelijk zien.


Mobiele ervaring

De mobiele app van eToro is beschikbaar voor Android en IOS gebruikers. Ikzelf heb een iPhone dus heb dit getest op de IOS versie. Daarnaast is de app beschikbaar in meerdere talen (21) waaronder ook Nederlands. Is wel zo fijn ;).

Wat fijn is om te zien, is dat het mobiele platform dezelfde look en interface heeft als die van de online webversie. Dit zorgt voor stabiliteit en voor overzicht, zeker iets wat ik waardeer. ]

Zo kan je in mobile versie in je portfolio naar links of rechts vegen om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld grafieken of informatie over het desbetreffende aandeel. Daarnaast werkt het kopen en verkopen van producten net zo eenvoudig als op de webversie.

Daarnaast is het storten van geld net zo eenvoudig als op de webversie, ook dit is precies hetzelfde als op je laptop. Zo ook voor het kopen/verkopen van producten. Zie onderstaand voorbeelden van hoe dit eruit ziet in de mobiele app:

Conclusie succesblog ervaringen

Ik ben als beginner gestart bij eToro en dit heb ik als zeer positief ervaren. Na enige tijd gebruik te hebben gemaakt van het eToro-platform, kan ik met vertrouwen zeggen dat mijn ervaring over het algemeen positief is geweest. eToro heeft mij de mogelijkheid gegeven om kennis te maken met de financiële markten en te investeren in verschillende activa, van aandelen tot cryptocurrencies, zonder dat ik een doorgewinterde handelaar hoef te zijn.

Mede dankzij het demo account begreep ik het platform snel en had ik binnen enkele uren mijn eerste aandeel gekocht. Een van de aspecten die mij het meest aansprak, was de gebruiksvriendelijkheid van het platform. De interface en de overvloed aan educatieve hulpmiddelen hebben mij geholpen om snel op snelheid te komen en mijn handelsvaardigheden te ontwikkelen.

Het sociale aspect van eToro, waarbij ik andere handelaren kon volgen en hun strategieën kon bestuderen, was ook een waardevolle toevoeging. Dit is zeker een unieke toevoeging die je gewoon uit moet proberen en ervaren hoe dit is. Al start je met 50 EUR, ga lekker uittesten hoe dit werkt. Bevalt het je? Dan kan je hier zomaar je voordelen uit halen!

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 76% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.


eToro ervaringen van gebruikers

eToro is niet voor niks een groot platform geworden. Dit komt ook mede dankzij de positieve verhalen van gebruikers naar gebruikers toe. Hieronder heb ik een aantal reacties neergezet. Volgens het financieel dagblad komen er ook steeds meer mensen naar eToro vanwege het aanbod van cryptocurrencies.

etoro ervaringen

eToro trading academy – gratis online cursus

eToro biedt ook de zogenaamde trading Academy aan. Dit is een gratis online cursus die je als gebruiker van het platform kan volgen.

Je leert hier vooral dingen over:

 • Live meetings met trading tips
 • Een gratis online cursus over trading
 • Trading video’s
 • Podcasts

Al deze punten zijn gratis terug te vinden op de website van eToro onder het kopje “Academy”. Naar mijn mening zeker een extra stukje service als het gaat om beginnende beleggers helpen.

Mocht je eventueel een andere gratis cursus willen volgen die specifiek gaat over “beginnen met beleggen” dan is de gratis beleggings cursus van Happy investors wel iets voor jou. Tijdens deze gratis cursus verteld happy investors jou alle beginselen van de beleggingswereld. Bekijk ook mijn happy investors review voor meer informatie over dit product!

Conclusie eToro

eToro is een veelzijdig online handelsplatform dat zowel beginners als ervaren beleggers in staat stelt om toegang te krijgen tot verschillende financiële markten en te profiteren van sociale handelsopties. Mijn ervaring met eToro heeft me enkele belangrijke inzichten opgeleverd.

Een van de sterke punten van eToro is de gebruiksvriendelijke interface, die het gemakkelijk maakt om te navigeren en transacties uit te voeren. Het platform biedt ook uitgebreide educatieve bronnen en de mogelijkheid om andere handelaren te volgen, wat zeer waardevol kan zijn voor diegenen die hun kennis en vaardigheden willen verbeteren.

De kopieerhandelsoptie van eToro is een innovatieve functie waarmee je de strategieën van ervaren handelaren kunt volgen. Dit kan voordelig zijn voor beleggers die misschien niet de tijd of expertise hebben om zelfstandig te handelen. Het stelt je in staat om te diversifiëren en te profiteren van de kennis van anderen.

Kortom, ik ben zeer te spreken over dit platform. Ik ben hier mijn beleggingsavontuur gestart en zit hier nog steeds, wel in combinatie met andere platformen (in verband met spreiding). Toen ik hier starte was ik al positief en dat ben ik nu nog steeds.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 76% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.


Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.