Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen.

Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende functies. In deze Freedom24 review neem ik jullie graag mee om een inzicht te bieden van de mogelijkheden binnen deze broker.Inhoudsopgave


Disclaimer:

De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Ik ben geen financieel adviseur

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Investeer nooit meer dan u kunt missen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren en u kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Freedom24 is een online beleggingsplatform. De kosten en voorwaarden van Freedom24 kunnen veranderen.


Over Freedom24

Freedom24 is een handelsplatform wat opgericht is in 2008 en wordt aangeboden door Freedom Finance Europe Ltd, de Amerikaanse dochteronderneming van Freedom Holding Corp. De aandelen van Freedom Holding Corp. worden verhandeld op de NASDAQ-beurs en hebben op dit moment een marktkapitalisatie van ongeveer USD 4 miljard. Het hoofdkantoor van Freedom24 is gevestigd in Europa te Cyprus. Met Freedom24 hebben individuele beleggers de mogelijkheid om te handelen in een breed scala aan financiële instrumenten, waaronder aandelen, ETF’s, obligaties, grondstoffen en valuta’s.

Freedom24 geeft beleggers toegang tot verschillende internationale beurzen, waaronder die in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Dit stelt gebruikers in staat om te profiteren van diverse markten en kansen over de hele wereld. Het bedrijf is bekend geworden door het aanbieden van IPO’s. Klanten waren de eerste toen der tijd die konden investeren in grote namen zoals ( AIR BNB en TikTok), hierbij hadden de klanten een gemiddeld rendement van 54%.

Samengevat is Freedom24 een online beleggingsplatform dat individuele beleggers de mogelijkheid biedt om wereldwijd te handelen in verschillende financiële instrumenten. Het streeft ernaar om beleggen toegankelijker en gemakkelijker te maken door middel van een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan handelsopties.


Waarom kiezen voor Freedom24?

FunctieDetails
Toegang tot beurzen15 belangrijke Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen met één rekening
Diverse beleggingsinstrumenten1.000.000+ aandelen, ETF’s, opties, futures en andere op de beurs verhandelde instrumenten
Professionele analysesDeskundigen met uitgebreide ervaring in wereldwijde aandelenmarkten
KlantenserviceBeschikbaar in uw taal en een persoonlijke manager als optie
Handelen voor en na de marktDe mogelijkheid om voor en na de markt te handelen
Gebruiksvriendelijk platformHet Freedom24-platform en mobiele apps om transacties uit te voeren en de status van uw portefeuille te controleren
D-spaarrekening3% per jaar over het saldo in USD en 2,5% per jaar over het saldo in EUR
Langetermijnspaarplannen3, 6 of 12 maanden, met 3,6% per jaar in EUR en tot 5,8% per jaar in USD
Freedom24

In een wereld waar financiële vrijheid en grenzeloze mogelijkheden de sleutel zijn tot een bloeiende toekomst, ontmoeten we Freedom24 – een platform dat mensen in staat stelt hun financiële horizon te verbreden en hun beleggingservaring naar nieuwe hoogten te tillen.

Freedom24 gelooft in het potentieel van de wereldwijde markten. Met één enkele rekening krijgen gebruikers toegang tot 15 belangrijke Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen, waardoor ze kunnen profiteren van een ongeëvenaarde diversiteit aan kansen. Met meer dan een miljoen aandelen, ETF’s, opties, futures en andere beursverhandelde instrumenten binnen handbereik, ligt de kracht om te handelen binnen ieders bereik.

Echter, voor Freedom24 is het niet alleen een kwestie van toegang – het gaat ook om het faciliteren van weloverwogen en deskundige beslissingen. Hun team van beleggingsexperts, met uitgebreide ervaring op de wereldwijde aandelenmarkten, biedt professionele analyses, waardoor gebruikers kunnen vertrouwen op solide informatie om weloverwogen investeringskeuzes te maken.

Freedom24 is persoonlijk en volledig ondersteunend. Met een klantenservice in de taal van de gebruiker en de mogelijkheid om een persoonlijke manager te hebben, voelen klanten zich gesteund en begeleid tijdens hun hele beleggingsreis.

Maar Freedom24 begrijpt ook dat de klok niet stopt bij de reguliere handelsuren. Met de mogelijkheid om voor en na de markt te handelen, krijgen gebruikers een voorsprong, terwijl ze de kansen optimaal benutten.

Het Freedom24-platform zelf is ontworpen met de gebruiker in gedachten, met gebruiksvriendelijke interfaces en mobiele apps. Het uitvoeren van transacties en het controleren van de status van de portefeuille wordt moeiteloos, waardoor het beleggingsproces een naadloze ervaring wordt.

Maar Freedom24 is meer dan alleen handel. Het omarmt ook het concept van slim sparen. Met de D-spaarrekening verdienen gebruikers 3% per jaar over het saldo in USD en 2,5% per jaar over het saldo in EUR. Voor degenen die een langere termijn perspectief hebben, biedt Freedom24 langetermijnspaarplannen aan, met rendementen van 3,6% per jaar in EUR en tot 5,8% per jaar in USD – een stabiele en aantrekkelijke manier om hun financiële toekomst vorm te geven.

Is Freedom24 veilig?

Freedom24, een platform dat vertrouwen en veiligheid biedt aan beleggers wereldwijd. Bij Freedom24 is veiligheid hun topprioriteit, en ze zijn er trots op te voldoen aan de strengste normen en regelgeving om het hoogste niveau van beleggersbescherming te waarborgen.

Wanneer beleggers zich afvragen waarom ze voor Freedom24 zouden kiezen, zijn er talloze redenen die hen geruststellen en vertrouwen geven in dit platform. Een van de belangrijkste factoren is de naleving van de Markets in Financial Instruments Directive II (MiFID II). Freedom24 voldoet strikt aan deze richtlijnen, die een uitgebreid kader bieden voor beleggersbescherming en transparantie. Dit betekent dat beleggers kunnen vertrouwen op een veilige omgeving waarin hun belangen beschermd zijn.

Bovendien biedt Freedom24 garanties van het Investor Compensation Fund, waardoor de middelen van beleggers beschermd zijn door Europese wetgeving en verzekerd zijn voor een bedrag tot maximaal 20.000 EUR. Dit biedt een extra laag zekerheid en gemoedsrust voor beleggers, wetende dat hun investeringen veilig zijn.

De erkenning door het internationale ratingbureau Standard & Poor’s Global Ratings met de langetermijnkredietbeoordeling ‘B/B’ getuigt van de financiële stabiliteit en betrouwbaarheid van Freedom24 als platform. Beleggers kunnen erop vertrouwen dat ze samenwerken met een solide en stabiele partner in hun financiële reis.

Een andere factor die bijdraagt aan het vertrouwen van beleggers is de CySEC-licentie en certificering van Freedom24 in alle EU-lidstaten. Dit betekent dat Freedom24 voldoet aan de hoge normen van de Europese wetgeving, waardoor beleggers kunnen handelen met het volste vertrouwen.

Transparantie en verantwoordingsplicht zijn essentiële waarden voor Freedom24. Het platform rapporteert regelmatig aan de Securities and Exchange Commission (SEC) en BaFin, waardoor er duidelijke communicatie is met de autoriteiten en beleggers weten dat ze te maken hebben met een betrouwbare partner.

Om de betrouwbaarheid verder te versterken, ondergaat Freedom24 regelmatig audits en due diligence-procedures van gerenommeerde auditors, zoals KPMG, het SEC-geautoriseerde consortium BDO, S&P en Euroclear. Dit bevestigt hun integriteit en financiële stabiliteit.

Als lid van de Association for Financial Markets in Europe (AFME) is Freedom24 betrokken bij de ontwikkeling van initiatieven voor de regulering van Europese kapitaalmarkten. Dit toont hun betrokkenheid bij het bevorderen van een eerlijke en verantwoorde financiële omgeving.

Producten en diensten Freedom24

Freedom24 heeft verschillende producten en diensten waar jij gebruik van kan maken. Hieronder behandel ik ieder van deze producten en leg ik uit waar ieder product voor staat.

D-Spaarrekening

D-spaarrekening Freedom24

Bij Freedom24 draait het niet alleen om beleggen en investeren in ETF’s en het rendement hiervan. Het draait hier ook om het laten groeien van jouw vermogen. Dit kan door gebruik te maken van de D-spaarrekening. Een instrument dat u in staat stelt om uw vermogen te laten groeien met aantrekkelijke rentetarieven.

De D-spaarrekening is een veilige en rendabele optie voor hun klanten. Met een jaarlijkse rente van 3% in Amerikaanse dollar en 2,5% in euro, is uw vermogen in goede handen. Een van de grootste voordelen van de D-spaarrekening is dat er geen limiet is voor het maximale stortingsbedrag. Of u nu een beginnende belegger bent die wil beginnen met een klein bedrag, of een doorgewinterde investeerder die zijn portfolio wil diversifiëren, de D-spaarrekening past bij uw behoeften. Het mooie hiervan is na het openen van een account/effecten rekening krijg je de D-spaarrekening er gelijk bij!

Bij Freedom24 begrijpen ze dat elke dag telt in de financiële wereld. Daarom bieden ze dagelijkse renteopbouw op uw D-spaarrekening, waardoor uw vermogen snel en gestaag groeit. En het beste van alles is dat u op elk moment geld kunt overmaken van uw D-spaarrekening naar uw handelsrekening. Geen gedoe, geen lange wachttijden – uw geld staat direct tot uw beschikking wanneer u het nodig heeft.

Het opzetten van een D-spaarrekening is eenvoudig en moeiteloos. Als klant van Freedom Finance Europe heeft u automatisch toegang tot de D-spaarrekening zodra u uw hoofdeffectenrekening opent. Het aanvullen van uw D-spaarrekening is net zo eenvoudig. U kunt geld toevoegen met een bankpas of via een bankoverschrijving, zonder extra kosten.

Stel dat u winst heeft gemaakt op de markt en het moment wilt afwachten om nieuwe kansen te benutten. Met de D-spaarrekening kunt u geld overmaken van uw handelsrekening naar uw spaarrekening, waarbij u dagelijks passieve inkomsten ontvangt. Het is een perfecte manier om uw winst veilig te stellen en tegelijkertijd uw vermogen te laten groeien.

Aandelen en ETF’s

Aandelen en ETF's Freedom24

Beleggen in aandelen en ETF’s bij Freedom24 is een reis naar de wereld van financiële kansen en mogelijkheden. Met een breed scala aan waardepapieren op de belangrijkste Amerikaanse, Europese en Aziatische aandelenbeurzen, biedt freedom24 de beste voorwaarden om uw beleggingsdoelen te verwezenlijken. Met toegang tot maar liefst 40.000 aandelen, vindt u bij ons alles wat u nodig heeft om uw portefeuille te laten groeien.

Van blue-chip bedrijven tot veelbelovende startups, S&P 500-technologiegiganten tot de Aziatische tijgers, dividend-aristocraten tot lokale spelers en de Duitse automobielsector – u heeft een ongekende diversiteit aan mogelijkheden om uit te kiezen. Met slechts een paar muisklikken kunt u aandelen van de meest betrouwbare en snelst groeiende bedrijven toevoegen aan uw portefeuille.

Bij Freedom24 geloven ze in de kracht van verschillende beleggingsstrategieën. Of u nu een langetermijn-investeerder bent op zoek naar groeiaandelen of liever gebruikmaakt van short-posities met geleend geld en dividenduitbetalingen ontvangt, ze hebben alles wat u nodig heeft om uw unieke beleggingsdoelen te realiseren.

Diversificatie is essentieel voor een solide portefeuille. Daarom bieden ze maar liefst 1500 ETF’s aan van gerenommeerde bedrijven zoals iShares, Vanguard, BlackRock en andere grote namen in vermogensbeheer. Met één klik van uw muis kunt u investeren in volledige bedrijfstakken en zelfs alle S&P 500-aandelen.

Beleggingsideeën

Beleggingsideeën zijn de sleutel tot het ontdekken van welke effecten op dit moment het potentieel hebben om snel te groeien. Als belegger wilt u weten waar u uw geld het beste kunt investeren en welke kansen u niet mag missen. Bij Freedom24 hebben ze een team van ervaren analisten die u daarbij kunnen helpen.

De analisten van Freedom24 hebben sinds 2017 al 389 beleggingsideeën aanbevolen, en het gemiddelde rendement op deze ideeën is indrukwekkend: 21,2%. Dat betekent dat beleggers die deze aanbevelingen hebben gevolgd, aanzienlijke winsten hebben kunnen behalen.

Bovendien hebben 65% van de ideeën al de doelkoers bereikt. Dit betekent dat het grootste deel van de aanbevelingen succesvol is geweest en het potentieel heeft gehad om de verwachte groei te realiseren.

De analisten hebben een gemiddelde beroepservaring van 15 jaar op de aandelenmarkt. Dit toont aan dat ze niet alleen zeer deskundig zijn, maar ook een diepgaand begrip hebben van de dynamiek van de markt en de factoren die van invloed zijn op de prestaties van effecten.

Als u zich afvraagt waarin u moet beleggen en welke kansen er zijn om uw vermogen te laten groeien, dan zijn deze beleggingsideeën de ideale leidraad. Vertrouw op deze ervaren analisten om u te voorzien van goed doordachte en onderbouwde aanbevelingen. Ontdek de mogelijkheden die de markt te bieden heeft en haal het maximale uit uw investeringen met behulp van de beleggingsideeën.

Freedom24 Academy

De Freedom24 academy is een leerprogramma binnen de broker. Als u ooit heeft afgevraagd wat aandelen zijn, waarom brokers nodig zijn en hoe een IPO (Initial Public Offering) werkt, dan bent u niet alleen. Elk jaar maken honderdduizenden Europeanen, van alle leeftijden en achtergronden, hun eerste stappen in de spannende wereld van beleggen. De wereld van financiën kan complex lijken, vooral als u nieuw bent in dit domein.

De online lessen zijn ontworpen om u te begeleiden bij uw ontdekkingsreis op de aandelenmarkt. Freedom24 begrijpt dat de termen en concepten soms overweldigend kunnen zijn voor beginners, en daarom hebben ze een gestructureerde en eenvoudige aanpak ontwikkeld om u te helpen alles te begrijpen, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën.

De online lessen zullen u niet alleen de betekenis van aandelen, brokers en IPO’s uitleggen, maar u ook in staat stellen om uzelf te ontwikkelen van een nieuwkomer tot een zelfverzekerde en professionele belegger.

Vanuit het comfort van uw eigen huis kunt u de complexiteit van de financiële markten ontdekken en vertrouwd raken met de strategieën. Je kan kiezen uit 2 cursussen bij Freedom24. Cursus 1 handelen in optie en cursus 2 de grondbeginselen van beleggen.

White Label

Voor de zakelijke klanten heeft Freedom24 nog een extra optie, genaamd White label. De dienst “white label” bij Freedom24 verwijst naar een mogelijkheid voor andere bedrijven of instellingen om gebruik te maken van het handelsplatform en de diensten van Freedom24 onder hun eigen merknaam.

Met andere woorden, Freedom24 biedt een white label oplossing waarbij externe partijen het Freedom24-handelsplatform kunnen aanpassen en op de markt kunnen brengen als hun eigen handelsplatform, zonder dat het voor gebruikers duidelijk is dat Freedom24 de achterliggende technologie en diensten levert.

Wat krijg je bij de White label dienst?

FunctieBeschrijving
All-in-one platformVolledig geïntegreerd platform met alle benodigde functies.
Cliënt-handelsterminalHandelsterminal voor klanten om gemakkelijk te handelen.
Persoonlijk klantaccountIndividuele klantaccounts voor effectief beheer.
Onboarding-systeem en KYCSysteem voor klantacceptatie en Know Your Customer (KYC)-verificatie.
CRM-systeemKlantrelatiebeheer voor een gepersonaliseerde ervaring.
Back officeAchterkant van kantoorondersteuning voor administratieve taken.
EMIR en MIFIR-rapportageRapportage volgens Europese regelgeving.
Toegang tot beurzen vanuit één account:
Amerikaanse markt: NYSE, Nasdaq, AMEX, enz.Toegang tot Amerikaanse markten zoals NYSE, Nasdaq, AMEX, enz.
Europese markt: LSE, Deutsche Boerse, enz.Toegang tot Europese markten zoals LSE, Deutsche Boerse, enz.
Aziatische markt: HKEXToegang tot Aziatische markt zoals HKEX.
Toegang tot IPO’s: Voor particuliere en institutionele klantenMogelijkheid om IPO’s aan te bieden.
MeertaligheidPlatform beschikbaar in 25 Europese talen.
1.000.000 beursinstrumenten, waaronder:
35.000 aandelenBreed scala aan beschikbare aandelen.
3.100 ETF’sDiverse ETF-opties.
147.000 obligatiesRuime keuze aan obligaties.
855.000 optiesVerschillende optiecontracten.
500 futuresDiverse futures-contracten.
Cross-platform handelsterminalToegang via webplatform en mobiele apps (iOS, Android, Huawei).
Omnibus-accountGecombineerd account voor efficiënt beheer.
SaaS-oplossingPlatform draait op de trading servers van de primaire broker, zonder eigen aanschaf en onderhoud.
Snelle implementatieBinnen 1-3 maanden na ondertekening van het contract operationeel.

Kosten Freedom24

Je kan als inwoner van de EU commissie vrij handelen bij Freedom24. Als je hier klikt en je aanmeldt dan handel jij de eerste 30 dagen gratis. Er worden dus geen kosten in rekening gebracht. Hierna ga je wel kosten betalen, deze kosten variëren. Na deze maand kan je 1 van de tarieven kiezen. De tarieven beginnen vanaf 1.2 EUR per order en 0.012 EUR per aandeel/ETF. Freedom24 biedt als broker zijnde 1 van de laagste tarieven in Europa. Dit is een zeer positief punt aan deze broker. Zie onderstaand overzicht van de kosten en opties.

Tarief30 dagen resterend PromoAll inclusive in USDSmart in EURFix in EURSuper in EUR
Prijs€0 /maand$0 /maand€0 /maand€10 /maand€200 /maand
Aandelen en ETF
Provisie, per aandeel0$/€0.5% + 0.012$0.02$/€0.012$/€0.008$/€
+ Per toepassing0$/€1.2$2$/€1.2$/€1.2$/€
USA Stock Options
+ Voor contract0$3$0.65$0.65$0.65$
+ Per toepassing0$10$0$0$0$
Marge lenen per jaar12%12%12%12%12%
Sms-notificatie0.00€0.00$0.05€0.03€0.00€

Hoe aandelen kopen op freedom24?

Voordat je gaat beginnen met aandelen kopen op freedom24, doe dan altijd eerst het volgende:

  • Stap 1: Voordat u aan de handel begint, is het essentieel om te verifiëren of er voldoende geld beschikbaar is op uw account om aandelen aan te schaffen. Dit kunt u doen door het tabblad “Accountsaldo” op de Freedom24-website te raadplegen.
Account balance freedom24
  • Stap 2 aandeel kopen tegen de marktprijs: U kunt alleen aandelen kopen als de beurzen zijn geopend. Let hier goed op. U kunt een marktorder voor een aandeel plaatsen zolang de bijbehorende beurs geopend is. Voer hiervoor de bedrijfsnaam in het zoekvak in (1) en selecteer de naam uit de vervolgkeuzelijst wanneer deze verschijnt (2). De hoofdletters die achter de ticker-naam staan, geven aan op welke beurs het aandeel wordt verhandeld (bijv. EU voor Europa).
  • Stap 3 Aandeel/ETF kopen: Om een aandeel tegen de huidige marktprijs te verwerven, dient u de schakelaar op “Kopen” te zetten (1) en het veld “Prijs” leeg te laten (2). Vervolgens voert u het gewenste aantal aandelen in dat u wenst aan te schaffen (3). Als u op “max” klikt, ziet u het maximale aantal aandelen dat u kunt kopen met de beschikbare middelen. Sluit de transactie af door te klikken op de knop “Kooporder plaatsen” (4).

Voordelen Freedom24

  • Beleggingsideeën door analisten van Bloomberg met een gemiddeld rendement van 21.2%.
  • Spaarrekening met 2.5% rente op EUR en 3% op Dollar
  • Spaarplannen voor jou als klant met 3.8% per jaar op EUR en 5.8% per jaar op dollar
  • Rekening verzekerd tot 20.000 EUR
  • Platform van Freedom24 beschikbaar in 25 verschillende talen
  • Toegang tot een breed scala aan beurzen
  • Toegang tot (gratis) cursussen van Freedom24 die je meer informaren over de beleggingswereld

Registreren bij Freedom24

Als je op de knop open nu een accountklikt dan wordt je doorverwezen naar een scherm waar je gratis een account kan aanmaken. Dit is heel simpel en binnen 10 minuten gedaan.

Als je wilt gaan handelen moet je eerst het registratie traject afronden. Hierna kan je gebruik maken van de producten en diensten van Freedom24. Als je op de groene knop “rekening openen” heb geklikt moet je een gebruikersnaam en wachtwoord verzinnen, hierna krijg je een vragenlijst en een verificatie proces, dit moet je eerlijk doorlopen. Het openen van een account gaat volledig online en wordt ook online verwerkt. Je moet hierbij 2 foto’s uploaden, 1 van je ID kaart en 1 van een document waarop te zien is dat je staat ingeschreven bij een gemeente (verificatie van je woonadres, bijvoorbeeld een energierekening) tot slot maak je een selfie en verzend je dit. Na dit proces dit het circa 10 minuten dat alles verwerkt is en ben jij klaar om gebruik te maken van de producten en investerings mogelijkheden van Freedom24.


Conclusie Freedom24 review

freedom24 conclusie

Freedom24 komt naar voren als een veelzijdige en betrouwbare partner voor beleggers van allerlei niveaus. Met een breed scala aan handelstarieven en kostenplannen, biedt Freedom24 flexibiliteit om aan de behoeften van diverse klanten te voldoen.

Het aanbod omvat niet alleen toegang tot belangrijke Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen, maar ook een uitgebreid instrumentenaanbod, waaronder aandelen, ETF’s, opties en meer.

Bovendien belicht de mogelijkheid om te profiteren van IPO’s en een laagdrempelige white label service de innovatieve en maatwerkbenadering van het platform. Het benadrukken van veiligheid door naleving van regelgeving en bescherming van middelen voegt een extra laag vertrouwen toe aan de Freedom24-ervaring. Of u nu een beginnende belegger bent op zoek naar educatieve bronnen of een doorgewinterde professional die op zoek is naar kosteneffectieve handelsoplossingen, Freedom24 lijkt de broker te zien die voor iedereen geschikt is.

Met een bewezen trackrecord van beleggingsideeën en deskundige analyses, lijkt Freedom24 een platform te zijn dat niet alleen in staat is om te voldoen aan de behoeften van beleggers, maar ook om hen te begeleiden en te ondersteunen.

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.