Hoe werkt geld verdienen met crypto een onderwerp waar steeds meer mensen naar zoeken. Crypto wordt steeds populairder en steeds meer mensen willen er mee beginnen. Ben jij op een moment aangekomen dat je weet wat de basis van crypto is? Ben je dus op een punt aangekomen dat je daadwerkelijk de stap wilt gaan nemen om geld proberen te gaan verdienen met crypto. Dan ben je op het juiste artikel beland. In dit artikel ga ik jou vertellen hoe je geld “kan” gaan verdienen in de crypto wereld. Ook benoem ik nog 3 methodes die jezelf kan toepassen!

De crypto wereld | Wat is crypto?

Wat is crypto eigenlijk? Het zijn digitale munten/coins die je op verschillende manieren kan verhandelen. Crypto wordt ook vaak aangeduid als een “cryptocurrency” oftewel cryptovaluta. Hoe je het went of keert het is digitaal geld in de vorm van munten, die jij kan aankopen en vervolgens ook weer kan verkopen. De bekendste munt die we op dit moment kennen is de bitcoin.

Alles draait als het ware om deze munt het is tevens ook de grootste munt met de meeste waarde. Crypto is een redelijk nieuw begrip binnen de financiële aandelen wereld, de net genoemde bitcoin is in 2009 ontworpen! Dat is nog maar 13 jaar geleden… In deze 13 jaar heeft de munt al een waarde aangetikt van 58.358,42 euro! Als je dit omrekent naar wat voor prijsstijging dit is per jaar kom je uit op 4.489,11 euro, om je een inzicht te geven hoe hard het kan gaan in de crypto wereld! Nou is dit een beetje krom voorbeeld om dat je natuurlijk te maken hebt met prijsstijgingen en met dalingen. Één ding is zeker de prijsstijgingen in de crypto wereld kunnen heel explosief zijn!

De wereld van cryptocurrency is een dynamische en snel veranderende omgeving. Aangezien cryptocurrency nog steeds een relatief nieuwe technologie is, is er nog veel onbekendheid en onzekerheid over hoe het precies werkt en wat de toekomst ervan zal zijn. Er zijn veel mensen die enthousiast zijn over de mogelijkheden van cryptocurrency, met name vanwege de gedecentraliseerde aard ervan en het potentieel om financiële transacties sneller, goedkoper en veiliger te maken.

Aan de andere kant zijn er ook veel sceptici die de waarde en betrouwbaarheid van cryptocurrency in twijfel trekken. De toekomst van cryptocurrency is onzeker, maar het blijft een fascinerend onderwerp van onderzoek en discussie in de wereld van technologie en financiën. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in deze wereld en om kritisch naar de informatie te kijken die je tegenkomt op in het internet.

Wat is prijsactie?

In de cryptowereld wordt ‘prijsactie’ gebruikt om de beweging van de prijs van een cryptocurrency te beschrijven. Dit kan zowel op korte als lange termijn zijn en kan zowel stijgende als dalende bewegingen omvatten.

Een stijgende prijsactie betekent dat de prijs van een cryptocurrency aan het stijgen is, terwijl een dalende prijsactie betekent dat de prijs aan het dalen is. Er zijn veel factoren die de prijs van een cryptocurrency kunnen beïnvloeden, waaronder vraag en aanbod, nieuws en geruchten, regulering en technologische ontwikkelingen.

Er zijn verschillende technieken die handelaren gebruiken om de prijsactie van een cryptocurrency te analyseren. Waaronder technische analyse en fundamentele analyse. Technische analyse is een methode waarbij historische prijs- en volumegegevens worden gebruikt om patronen en trends te identificeren die kunnen worden gebruikt om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Fundamentele analyse is een methode waarbij de waarde van een cryptocurrency wordt bepaald door het onderzoeken van factoren zoals de technologie achter een munt, de ontwikkelingen van het team achter een munt en de bredere economische omstandigheden.

Het is belangrijk om te onthouden dat cryptomarkten zeer volatiel zijn, dus prijsactie kan snel en sterk veranderen. Veel handelaren en beleggers proberen te profiteren van prijsbewegingen door bijvoorbeeld te handelen in binaire opties of futures contracten. het is belangrijk om de risico’s te begrijpen en niet meer te investeren dan je kunt missen.

Bijkomend is het slim om de ontwikkelingen in de cryptowereld te volgen en altijd je eigen onderzoek te doen voordat je investeert.

Procenten en Prijsactie voorbeeld

Ik wil je toch een voorbeeld laten zien over de procenten die je kan bereiken als het gaat om prijsstijgingen: Dit is een chart, oftewel een grafiek met candles deze candles geven prijsactie aan. Prijsactie is het beginsel van handel op basis van beweging van prijzen. Door het in kaart brengen van prijsactie kan jij op ten duur een patroon gaan zien/herkennen.

Dit patroon kan heel veel kan zeggen over wat de koers en dus de prijs gaat doen, gaat de prijs dalen of stijgen? Wanneer ga ik instappen en op welk punt ga ik er weer uitstappen. Dit kan jij op ten duur allemaal gaan zien door middel van prijsactie. Daarom is dit ook een heel belangrijk punt om te onthouden voor later! Goed laten we gaan kijken naar de chart, je ziet dat er op 1 candle maar liefst een prijsstijging van 13% heeft plaatsgevonden! Dit is 1 candle stel jij had op het onderste punt van de groene candle ingestapt met laten we zeggen 500 euro dan had jij een winst gegenereerd van maar liefst 65 euro in een paar dagen tijd! dit kan ook secondes dit procenten en de stijgingen liggen dan wel lager natuurlijk.

Op deze afbeelding zie je een grafiek weergegeven van bitcoin, met daarop het stijgings percentage.

Ja dit is echt mogelijk in de crypto wereld en dit is nog maar een klein voorbeeld met wat er allemaal mogelijk is. Als jij de juiste kennis hebt, maar ook toepast!

Altcoins

We hebben het net over de bitcoin gehad dit is samen met een andere coin genaamd Ethereum een stable coin. Dit wil zeggen dat de kans heel klein is dat deze coins hun waarde verliezen. Dit wil niet zeggen dat ze kunnen dalen het is en blijft een markt waar stijgingen plaatsvinden maar ook dalingen plaatsvinden. Altcoins zijn de wat kleinere en minder bekende coins, deze coins hebben voordelen maar ook zeker nadelen. Altcoins zijn coins die niet interessant zijn voor de lange termijn investering. Deze coins zijn meer bedoeld om “snel geld” te verdienen als je dit op de juiste manier doet. Hieronder een overzicht met de 10 bekendste altcoins op dit moment, die wellicht interessant zijn om te gebruiken voor jouw crypto avontuur.

RankingAfkortingVolledige naam
Plek 1ETHEthereum
Plek 2XRPRipple
Plek 3BNBBinance coin
Plek 4ADACardano
Plek 5SOLSolana
Plek 6DOGEDogecoin
Plek 7MATICPolygon
Plek 8DOTPolkadot
Plek 9DAIDai
Plek 10TRXTron
Plek 11QNTQuant
Plek 11 is naar mijn menig een coin die in de top 10 MOET staan. Deze coin bewijst keer op keer zijn waarde. Ook in tijden zoals deze, stijgt deze coin en behoudt hij zijn waarde. Zeker een coin om in de gaten te houden. GEEN financieel advies.

Gevaren van altcoins

Altcoins zijn cryptocurrencies die niet dezelfde bekendheid of waardering hebben als Bitcoin, die vaak als de “originele” cryptocurrency wordt beschouwd. Er zijn duizenden altcoins beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen.

Hoewel sommige altcoins succesvol kunnen zijn en goede investeringsmogelijkheden kunnen bieden, zijn er ook bepaalde gevaren verbonden aan het beleggen in altcoins. Sommige van deze gevaren zijn:

Volatiliteit

Volatiliteit verwijst naar de snelheid waarmee de waarde van een belegging kan veranderen. In het geval van altcoins kan de waarde snel stijgen of dalen, wat betekent dat investeerders het risico lopen om geld te verliezen als de waarde van de munt daalt.

Dit kan een probleem zijn voor investeerders die op zoek zijn naar stabiliteit en zekerheid in hun beleggingen. Aan de andere kant kan volatiliteit ook betekenen dat investeerders het potentieel hebben om snel winst te maken als de waarde van de munt stijgt. Het is belangrijk om te onthouden dat alle beleggingen risico’s met zich meebrengen en dat het beleggen in altcoins een groter risico kan bevatten vanwege hun volatiliteit.

Weinig regelgeving

Het is waar dat altcoins vaak minder bekend zijn dan Bitcoin en dat dit kan leiden tot minder regelgeving rondom deze munten. In sommige jurisdicties kan dit betekenen dat investeerders minder beschermd zijn tegen frauduleuze activiteiten of oneerlijke praktijken. Dit kan een probleem zijn voor investeerders die op zoek zijn naar een hoge mate van bescherming voor hun beleggingen.

Aan de andere kant kan minder regelgeving ook betekenen dat investeerders meer vrijheid hebben om te beleggen in altcoins en te profiteren van eventuele stijgingen in de waarde van deze munten. Het is belangrijk om te onthouden dat alle beleggingen risico’s met zich meebrengen en dat het beleggen in altcoins een groter risico kan bevatten vanwege de minder strenge regelgeving.

Beperkte acceptatie

Het is waar dat sommige altcoins niet breed geaccepteerd worden als betaalmiddel, wat betekent dat investeerders ze misschien niet kunnen gebruiken om goederen of diensten te kopen.

Dit kan een probleem zijn voor investeerders die deze munten willen gebruiken om hun dagelijkse uitgaven te betalen of om zaken te doen met anderen. Aan de andere kant kan beperkte acceptatie ook betekenen dat er minder vraag naar deze munten is, wat kan leiden tot lagere waarden en minder kans op winst voor investeerders. Het is belangrijk om te onthouden dat alle beleggingen risico’s met zich meebrengen en dat het beleggen in altcoins

Hogere risico’s

Altcoins zijn zoals al eerder genoemd vaak minder bekend zijn dan Bitcoin en dat dit kan leiden tot hogere risico’s voor investeerders. Omdat deze munten vaak minder gereguleerd zijn en minder breed geaccepteerd worden als betaalmiddel, lopen investeerders een groter risico om geld te verliezen als ze in altcoins beleggen.

Dit kan een probleem zijn voor investeerders die op zoek zijn naar een lagere risicoprofiel voor hun beleggingen. Aan de andere kant kan het beleggen in altcoins ook grotere beloningen opleveren als de waarde van de munt stijgt. Het is belangrijk om te onthouden dat alle beleggingen risico’s met zich meebrengen en dat het beleggen in altcoins een groter risico kan bevatten vanwege hun lagere bekendheid en acceptatie.

Riskmanagement:

Hoe werkt geld verdienen met crypto: Riskmanagement toepassen

Riskmanagement in crypto is een proces dat bedrijven, beleggers en andere partijen helpt bij het beheren van het risico dat ze lopen bij het beleggen in cryptocurrency. Het heeft betrekking op het identificeren, beoordelen, beheren en minimaliseren van de risico’s die zijn verbonden aan cryptocurrency-investeringen. Het omvat een reeks strategieën en technieken die worden gebruikt om de risico’s te beheersen en te verminderen. Deze strategieën omvatten het diversifiëren van investeringen, het gebruik van verschillende soorten beveiligingsmaatregelen, het monitoren van de markt en het stellen van een koop- en verkoopstrategie.

Riskmanagement is daarom ook 1 van de belangrijkste onderdelen binnen de crypto en ook binnen de beleggingswereld! Dit zorgt er namelijk voor dat jij jouw kapitaal en levensduur van jou trading account kan beschermen! “plan the trade and trade the plan” is een van de meest gebruikte termen binnen de crypto wereld. Dit wil eigenlijk zeggen stap niet zomaar ergens in zonder plan, dit komt ophetzelfde neer als gokken. Stel altijd een plan op met waar stap ik in? Wat is mijn stoploss (hoeveel wil ik maximaal verliezen van mijn vermogen) hou dit zo klein mogelijk ik raad 1% van je ingelegde geld aan per trade en waar stap ik uit. Dit heet je take profit, dus waar neem ik mijn winst.

Riskmanagement waar hou je rekening mee?

Om effectief risico te beheersen in de wereld van cryptocurrency, is het belangrijk om een aantal stappen te volgen. Ten eerste is het cruciaal om een goed begrip te hebben van de markt en de verschillende soorten risico’s die er bestaan. Dit kan door het lezen van artikelen, het volgen van nieuws over cryptocurrency en door te praten met ervaren handelaren en investeerders.

Ten tweede is het belangrijk om een risicomanagementsysteem in te stellen, dat kan helpen om potentiële risico’s te identificeren en te beoordelen. Dit kan bijvoorbeeld door het instellen van beperkingen op hoeveel geld je bereid bent te investeren in cryptocurrency of door het gebruik van stop-loss orders om verliezen te beperken in geval van plotselinge marktschommelingen.

Tot slot is het belangrijk om de voortgang van je risicomanagementplan te volgen en bij te stellen waar nodig. Dit kan door het regelmatig evalueren van de resultaten van je investeringen, handelsbeslissingen en door aanpassingen te maken aan je plan op basis van wat je hebt geleerd.

In het algemeen is risicomanagement in de wereld van cryptocurrency belangrijk om te helpen voorkomen dat je te veel geld verliest door onverwachte gebeurtenissen of plotselinge marktschommelingen. Door een goed begrip te hebben van de markt en het instellen van een effectief risicomanagementsysteem, kun je de kans op verliezen beperken en je kans op succes vergroten.

Welke methodes zijn er?

Er zijn heel veel methodes binnen de crypto wereld ik ga de vier meest gebruikte uitleggen! 

De vier methodes waar ik het over wil gaan hebben zijn:

  • Investeren in crypto 
  • Swingtraden 
  • Daytraden en scalpen 
  • Staking

Geld verdienen met crypto door middel van het investeren in crypto

Investeren in crypto kan je ook zien als spot traden in crypto. Eigenlijk, gewoon het kopen en verkopen van crypto, je investeert ergens in. Dit wordt ook veel gebruikt voor de lange termijn. Je kijkt welke munten je interessant lijken.

Je bepaalt voor hoe lang je hierin gaat investeren en tot slot je bepaalt een bedrag dat jij per week, per maand of per kwartaal stort. Het is helemaal aan jou om de keuze te maken hoe vaak en hoeveel je investeert. Investeer altijd met geld wat je kan missen! Heel belangrijk om dit te onthouden! Je kan deze methode ook wel zien als een extra inkomst, alleen je gaat hier nooit een passief inkomen uithalen.

Deze methode wordt gebruikt door mensen die het onderwerp crypto en beleggen interessant vinden maar niet hier hun werk van willen maken. Het neemt daarom ook weinig tijd in beslag om dit toe te passen.

Voordelen van het investeren in crypto

Decentralisatie: Cryptocurrency is gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet gecontroleerd wordt door een centrale instantie zoals een regering of een bank. Dit kan het risico op censuur en overheidsinterventie verminderen.

Lagere kosten voor internationale transacties: Cryptocurrency kan worden gebruikt voor grensoverschrijdende transacties, waardoor de kosten lager kunnen zijn dan bij traditionele methoden. Zoals het gebruik van banken.

Anonieme transacties: Sommige cryptocurrencies, bieden gebruikers de mogelijkheid om anoniem transacties uit te voeren. Dit kan interessant zijn voor mensen die hun financiële privéssfeer willen beschermen.

Potentiële hoge rendementen: Cryptocurrency is een nieuwe en volatiele markt, waardoor het potentieel heeft om zeer hoge rendementen op te leveren.

Technologische voordelen: Veel cryptocurrencies maken gebruik van blockchain technologie. Dat een groot aantal toepassingsmogelijkheden biedt, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om smart-contracten uit te voeren of om nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Nadelen van het investeren in crypto

Volatiliteit: De waarde van crypto kan zeer sterk schommelen, wat het risico op verliezen vergroot.

Regelgeving: Er is weinig regulering rondom crypto, waardoor het moeilijk kan zijn om frauduleuze activiteiten op te sporen. Ook kan het zo zijn dat regelgeving omtrent crypto in sommige landen onduidelijk of beperkt is.

Beveiligingsrisico’s: Crypto-exchanges en wallets kunnen het doelwit zijn van hackers, wat kan leiden tot verlies van fondsen. Er zijn gevallen bekend waarbij exchanges gehackt werden en er miljoenen aan crypto’s gestolen werden.

Reputatie: Crypto wordt nog vaak in verband gebracht met illegale activiteiten, zoals witwassen of drugshandel. Dit kan een negatief effect hebben op de reputatie van crypto als geheel.

Beperkte acceptatie: Crypto wordt nog vaak niet geaccepteerd als betaalmiddel bij winkels of bedrijven, wat beperkt kan zijn in het gebruik en toepassingen van crypto’s.

Geld verdienen met crypto door middel van swingtraden

Met swingtraden in crypto wil je op korte termijn op de beurs winst maken. Dit doe je door om op de juiste golf/beweging in te stappen. De beweging van de koers van de crypto munten bepaalt jouw winst of verlies die je kan maken. Het verschil tussen investeren in crypto en swingtraden is dat een belegger zijn crypto lang vasthoudt, bij swingtraden hou jij een positie enkele dagen of weken vast in deze dagen/weken pak jij op verschillende punten kleine aantallen winst, het leuke aan swingtraden is dat je in een dalende koers ook winst kan maken! Swingtraden vergt iets meer tijd dan beleggen.

In het algemeen (zoals hierboven uitgelegd) houden swing traders hun posities gedurende enkele dagen tot enkele weken, in plaats van de korte termijnhandel die soms plaatsvindt op een tijdsbestek van seconden of minuten. Dit kan een aantrekkelijke strategie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabielere rendementen dan die vaak worden geassocieerd met daghandel. Echter, zoals met elke beleggingsstrategie, is het belangrijk om risico’s te beheersen en te begrijpen dat verliezen ook mogelijk zijn.

Voordelen van swingtraden

Flexibiliteit: Swingtraders kunnen snel inspelen op veranderende marktomstandigheden, omdat ze posities alleen aanhouden voor een beperkte tijd. Dit geeft hen de flexibiliteit om snel in te spelen op nieuwe kansen.

Potentiële hogere rendementen: Door posities te nemen over een kortere periode, hebben swingtraders de kans om sneller winst te realiseren dan bijvoorbeeld buy-and-hold beleggers die posities over langere periodes aanhouden.

Mogelijkheid voor technische analyse: Swingtraders gebruiken vaak technische analyse om hun beslissingen te nemen, wat hen helpt om trends in de markt te identificeren en te anticiperen op toekomstige bewegingen.

Activerende beleggingsstrategie: Swingtrading kan een actievere beleggingsstrategie zijn dan buy-and-hold, waardoor het beleggers de mogelijkheid geeft om meer controle te hebben over hun beleggingen.

Ervaring en verdieping: Swingtrading vereist van de beleggers dat zij de markten blijven volgen, trends analyseren en zij moeten ervoor zorgen dat hun posities geoptimaliseerd zijn. Dit kan hen helpen om meer kennis van de markten en beleggingsstrategieën te krijgen.

Nadelen van swingtraden

Emotionele belasting: Omdat swingtraders vaak snel posities moeten openen en sluiten, kan dit leiden tot emotionele stress en uitputting.

Spreads en commissies: Omdat swingtraders vaak meerdere trades uitvoeren, kan dit leiden tot hogere spreads en commissies die hun winst kunnen aantasten.

Noodzaak tot constante monitoring: Omdat de markten voortdurend veranderen, moeten swingtraders continu de markten volgen en trends analyseren om succesvol te zijn. Dit kan veel tijd en energie vergen.

Hogere risico’s: Omdat swingtraders posities aanhouden over een kortere periode dan bijvoorbeeld buy-and-hold beleggers. Kunnen ze blootgesteld zijn aan grotere risico’s als er onverwachte veranderingen in de markt plaatsvinden.

Minder consistente winsten: Omdat swingtrading een actievere strategie is, kan dit leiden tot inconsistente winsten, omdat sommige trades winstgevend zijn en andere niet.

Geld verdienen met crypto door middel van daytraden

Is het verkopen en kopen van effecten op de beurs om te profiteren van de prijsfluctaties in korte periodes, het kan zomaar zijn dat jij een trade opent voor 15 seconden en ook weer sluit hierna, je bent met daytraden continu opzoek naar kleine en of grotere winstpercentages. Je zoekt de juiste in en uitstap mogelijkheden.

Eigenlijk komt hier alles samen wat met crypto te maken heeft. Deze methode wordt het meeste gebruikt wel moet ik hierbij zeggen dat dit echt een “baan” is waar je dag in dag uit mee bezig bent. Dit resulteert wel in goede winsten (als je het juist doet). Daarom wordt het ook wel daytrading genoemd. Op de dag van vandaag verdienen hier mensen echt serieus geld mee, echter mto oet je hier veel tijd en moeite in stoppen. Als het allemaal zo makkelijk was geweest dan had iedereen het wel gedaan, als jij hierin gelooft en als jij dit wilt dan kan jij dit zo moet je denken!

Tip! Als je begint met daytraden in crypto. Begin dan met het handelen in bitcoin of het daytraden van bitcoin.

Voordelen van daytraden

Meer controle: Daytraders hebben de mogelijkheid om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden en hebben meer controle over hun posities.

Mogelijkheid voor hogere rendementen: Omdat daytraders posities slechts een korte tijd aanhouden. Kunnen ze sneller winst realiseren dan traders die posities aanhouden voor langere periodes.

Technische analyse: Veel daytraders gebruiken technische analyse om hun beslissingen te nemen. Dit helpt hen om trends in de markt te identificeren en te anticiperen op toekomstige bewegingen.

Actievere beleggingsstrategie: Daytrading is een actievere beleggingsstrategie dan bijvoorbeeld buy-and-hold. Waardoor het beleggers de mogelijkheid geeft om meer controle te hebben over hun beleggingen.

Ervaring en verdieping: Daytrading vereist dat de beleggers de markten voortdurend volgen, trends analyseren en ervoor zorgen dat hun posities optimaal zijn. Dit kan hen helpen om meer kennis van de markten en beleggingsstrategieën te krijgen.

Nadelen van daytraden

Hogere risico’s: Daytrading is een zeer actieve strategie waarbij er vaak veel trades worden uitgevoerd. Dit kan leiden tot grotere risico’s, vooral als er onverwachte veranderingen in de markt plaatsvinden.

Commissies en spreads: Daytraders voeren vaak veel trades uit, dit kan leiden tot hogere commissies en spreads die hun winsten kunnen aantasten.

Tijdintensief: Daytrading vereist dat traders constant de markten monitoren en snel beslissingen nemen. Dit kan veel tijd en energie vergen.

Beperkte toepasbaarheid: Daytrading is niet geschikt voor iedereen. Sommige traders zouden meer succes hebben met een andere strategie zoals swingtrading.

Hogere psychologische druk: Omdat er vaak snelle beslissingen moeten worden genomen, kan dit leiden tot een hogere psychologische druk en stress waardoor de belegger minder objectief handelt.

Geld verdienen met crypto door middel van staking

Crypto staking is een manier om geld te verdienen met cryptocurrency door het vasthouden van een bepaalde hoeveelheid crypto in een wallet (digitale portemonnee) in plaats van die crypto te verkopen of te verhandelen. Dit proces wordt vaak “staking” genoemd omdat de gebruiker zijn crypto “vastzet” in plaats van het te verkopen.

Het werkt als volgt: veel blockchain-netwerken, zoals die van PoS-cryptocurrencies (Proof-of-Stake). Vereisen dat gebruikers een bepaalde hoeveelheid crypto vasthouden om deel te nemen aan het beveiligen van het netwerk en het verwerken van transacties. Deze gebruikers worden vaak “validators” genoemd. Als beloning voor hun deelname krijgen de validators een deel van de transactiekosten van het netwerk en soms zelfs nieuwe coins die worden uitgegeven door het netwerk.

Hoeveel geld een gebruiker kan verdienen met staking hangt af van de hoeveelheid crypto die hij heeft gestaked, de hoeveelheid crypto die er in het netwerk in omloop is en de hoeveelheid transactiekosten die in het netwerk worden betaald. In algemene zin kan men stellen: hoe hoger de stake die je bezit des te groter de beloning. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de waarde van de gestaked cryptocurrency fluctueert zoals elke andere cryptocurrency, dus de waarde van de beloning kan ook fluctueren.

Voordelen van staking

Passief inkomen: Beleggers kunnen passief inkomen verdienen door hun crypto-valuta te staken, zonder dat ze actief handelen of beleggen.

Voordeel voor houders van crypto: Omdat staking alleen beschikbaar is voor houders van crypto, kan het een manier zijn om hen te belonen voor hun vasthoudendheid en vertrouwen in de technologie.

Stimuleert houders om crypto langer te behouden: Omdat staking vaak wordt geassocieerd met beloningen, kan het helpen om houders ertoe aanzetten om hun crypto langer vast te houden in plaats van het snel te verkopen.

Helpt bij het versterken van het netwerk: Bij sommige blockchain projecten, zoals Proof-of-Stake (PoS) kan staking bijdragen aan het versterken van het netwerk door te helpen bij het beveiligen van de blockchain en het verwerken van transacties.

De mogelijkheid voor hogere rendementen: In vergelijking met traditie banktegoeden, crypto staking projecten hebben vaak een hogere beloningsratio waardoor beleggers een groter rendement kunnen verwachten.

Nadelen van staking

Risico’s van verlies: Zoals met elke vorm van beleggen/traden, is er een risico van verlies wanneer je crypto-valuta staked. De waarde van de crypto kan dalen en de beloningen die je verwachtte te ontvangen, kunnen lager zijn dan verwacht.

Technische vereisten: Sommige stakingprojecten kunnen technische vereisten hebben die beleggers/traders moeten vervullen. Zoals specifieke software installeren of een bepaald aantal tokens bezitten. Dit kan belemmerend werken voor sommige beleggers.

Lock-up perioden: Veel stakingprojecten vereisen dat beleggers/traders hun crypto voor een bepaalde periode “op slot” zetten en niet kunnen verkopen of ruilen. Dit kan belemmerend werken voor beleggers/traders die snel willen reageren op veranderende marktomstandigheden.

Onzekerheid over de toekomstige beloningen: Sommige stakingprojecten geven geen garanties over toekomstige beloningen en deze kunnen afhangen van veel factoren zoals de volatiliteit van de markt, de regelgeving en andere onvoorspelbare factoren.

Prive-sleutels beheer: Beleggers/traders moeten de prive-sleutels van hun crypto-wallets beheren. Dit kan een risico zijn betreft voor diefstal of verlies. Beleggers/traders moeten dus extra voorzichtig zijn bij het opslaan van hun prive-sleutels.

Wat is een crypto broker?

Een crypto broker is een professional of bedrijf dat cryptocurrencies op de markt koopt en verkoopt voor rekening van zijn klanten. Crypto brokers bieden klanten toegang tot de cryptocurrency-markt door middel van hun platformen, die vaak online beschikbaar zijn. Klanten kunnen op deze platformen cryptocurrencies kopen en verkopen met behulp van traditionele valuta’s, zoals euro’s of dollars of andere cryptocurrencies.

Sommige crypto brokers bieden ook extra diensten aan, zoals het beheren van portefeuilles voor klanten of het bieden van advies over investeringen in cryptocurrencies. Het is belangrijk om te onthouden dat crypto brokers niet dezelfde bescherming bieden als traditionele brokers, dus het is aan te raden om goed te onderzoeken welke broker het beste bij u past voordat u zich aanmeldt voor een account. De bekendste Nederlandse crypto broker op dit moment is Bitvavo of Finst. Finst is een nieuwe speler op de Nederlandse crypto markt, een broker die het doel heeft om de concurrent Bitvavo te verslaan, in mijn Finst review neem ik deze gehele broker onder de loep en vertel ik mijn ervaringen met deze broker.

Betrouwbare crypto broker uitkiezen

Nederland kent een paar betrouwbare crypto brokers zo heb je de twee grootste Bitvavo vs Blox. Mijn voorkeur gaat persoonlijk uit naar Bitvavo. Redenen waarom mensen Bitvavo als de beste crypto broker van Nederland zien, is vanwege hun lage handelskosten, ruime aanbod aan verschillende cryptocurrencies, gebruiksvriendelijke platform en goede reputatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat er verschillende betrouwbare crypto brokers beschikbaar zijn in Nederland en dat het aan te raden is om goed onderzoek te doen voordat u zich aanmeldt bij een broker en ervoor te zorgen dat het platform aan uw behoeften voldoet. Nogmaals ik kies voor Bitvavo omdat ik hier zelf ook hele goede ervaringen mee heb!

Beginnen met crypto bij Bitvavo

Ik raad je aan om met Bitvavo te beginnen. Het is tevens ook de marktleider in Nederland als het gaat om de grootste en beste broker zijn van Nederland. Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijke platform aan, waar je een overzichtelijk overzicht hebt met jouw aangekochte crypto’s oftewel jouw portfolio.

Ook biedt Bitvavo de optie staking aan. Staking is een soort rente (zoals hierboven is uitgelegd) die jij krijgt over de aangekochte crypto’s, dit wil dus zeggen gratis geld!. Je hoeft hier helemaal niks voor te doen. De staking is niet van toepassing op alle crypo’s maar wel op veel. Ik zal hieronder een overzicht zetten met de cryptocurrency waar staking opzit bij Bitvavo. Hoe meer crypto jij bezit hoe meer rente je hierover krijgt, dit is ergens natuurlijk wel logisch. Het zou een beetje oneerlijk zijn als iemand die voor 100 euro een bepaalde crypto heeft dezelfde rente krijgt als iemand die voor 10.000 euro aan crypto heeft.

Op de afbeelding zie je een portfolio afgebeeld Staan van Bitvavo
Zo ziet het overzicht eruit (oftewel jouw portfolio) in Bitvavo. Zoals je ziet is het erg overzichtelijk en kan je precies zien welke coins je bezit en wat de waarde hiervan is.

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan welke zij samen de staking diensten noemen. De off-chain stakingdiensten bieden de mogelijkheid om rewards te verdienen door de digitale valuta’s op uw Bitvavo-account ter beschikking te stellen. De on-chain stakingdiensten bieden de mogelijkheid om actief bij te dragen aan het goedkeuren van transacties (vergelijkbaar met minen) op een ‘proof-of-stake’-blockchain.

Op deze blockchains kan iedereen met een minimum aan bepaalde digitale valuta transacties valideren om hiervoor staking rewards te krijgen. Het aanmaken van een account bij bitvavo is volledig gratis! Als jij je aanmeldt via onderstaande knop dan hoef jij in jouw eerste week over de eerste 1000 euro geen handelskosten te betalen. De normale handelskosten zijn 0,25% van het te storten bedrag. Dit is dus nog steeds minimaal. Bij 1000 euro komt dit dus neer op 2.50 euro, wat betekend als jij 1000 euro stort dan krijg jij 997.50 euro om te investeren. Kortom dit zijn de kosten niet, dus laat dit jou niet afschrikken!

Staking beschikbaar op de crypto munten:Percentage wat je krijgt
ARK (ARK)1.07%
Bitcoin (BTC)0.77%
Cardano (ADA)4.25%
Chainlink (LINK)0.49%
Cosmos (ATOM)10%
Dai (DAI)6.1%
Ethereum (ETH)1.01%
Litecoin (LTC)1.04%
Luna (LUNA2)6%
ICON (ICX)7.5%
NEO (NEO)0.52%
Ontology (ONT)0.51%
Solana (SOL)5%
Tether (USDT)6.1%
Tezos (XTZ) 0.66%
Tron (TRX)1.03%
USD Coin (USDC)6.1%
VeChain (VET)0.49%
Waves (WAVES)5.5%
Zie hier het overzicht van de staking coins en hun percentages. Het verschilt nogal per coin. Let hier dus ook op als je gefocust ben op staking!

Tot slot

Hoe je het went of keer er kan geld verdiend worden in de crypto wereld. Alleen daar is wel wat voor nodig! Dit kan op verschillende manieren, zoals het kopen en verkopen van verschillende munten op een handelsplatform, of door middel van actief daytraden of swingtraden. Ook kan het verstandig zijn om crypto boeken voor beginners te gaan lezen. Je kan hier zoveel informatie uithalen wat je tot je kan nemen.

Het is belangrijk om risico’s te beheersen door een goed begrip te hebben van de markt en het instellen van een effectief risicomanagementsysteem. Door slim te investeren en te handelen, kan het verdienen van geld met crypto een lucratieve manier zijn om financiële doelen te bereiken.

Wil jij na het lezen van dit artikel beginnen met het handelen van crypto? of weet je het nog niet zo goed? Slaap er dan nog is een nachtje over heb het er met je ouders, vrienden of familie over en neem dan een besluit of de cryptowereld iets voor jou is. Welke keuze je ook maakt, elke keuze is goed!

Wellicht ook interessant voor u:

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Crypto Futures In nederland? Alles wat je moet weten + uitleg Mexc Futures
Crypto

Crypto Futures In nederland? Alles wat je moet weten + uitleg Mexc Futures

Beleggen in cryptovaluta kan soms voelen alsof je in een doolhof zit. Met zoveel opties en risico’s is het makkelijk om te verdwalen. Misschien vraag je je af hoe je kunt profiteren van de marktschommelingen zonder direct cryptovaluta te bezitten. Ik heb me ook zo gevoeld. Na veel onderzoek ontdekte ik crypto futures in Nederland,

Mexc Review – 2000+ coins en crypto futures? Alles over deze crypto exchange
Crypto | Crypto Reviews

Mexc Review – 2000+ coins en crypto futures? Alles over deze crypto exchange

Ben je het zoeken moe? Vind je ook dat de wereld van cryptocurrencies overweldigend is door de vele opties? Je bent niet de enige. Ik heb ook door deze verwarring genavigeerd. Zoveel beurzen, zoveel munten… waar begin je? Interessant feit: Wist je dat er een platform is dat meer dan 2000 digitale valuta’s ondersteunt? Ja,

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.