Inleiding 

Een passief inkomen genereren? 10 Manieren om passief geld te genereren. Hoe mooi zou het zijn, geld verdienen zonder ervoor te hoeven werken. Ik hoor je al denken, wat zeg jij nou? Voor veel mensen en ondernemers is dit een droom. Een inkomen hebben naast je huidige inkomen die voor een passief inkomen zorgt. Alleen de veel gestelde vragen die ik vaak voorbij zie komen zijn: Hoe moet ik dat dan realiseren? Kan dat überhaupt wel? In deze blog ga ik jou meenemen in de wereld van passieve inkomsten genereren. Aan wat voor inkomstenbronnen kan je denken? Of is het misschien een gevalletje te mooi om waar te zijn?

10 Manieren om een passief inkomen te generen:

  1. Affiliate marketing 
  2. Een blog beginnen 
  3. Investeren op de beurs
  4. Investeren in crypto 
  5. Geld verdienen met crypto staking
  6. Geld verdienen met NFT’s
  7. Maak online cursussen 
  8. Begin een YouTube kanaal 
  9. Investeren in een REIT (vastgoed met weinig startkapitaal)
  10. Verkopen van stock foto’s en video’s 

Passief inkomen wat is dat?

Passief inkomen wil zeggen een soort onverdiend inkomen waarvoor jij relatief weinig voor hoeft te werken. Dit in tegenstelling tot je normale huidige baan wat wordt verstaan onder een actief inkomen, waar je meestal ook heel wat uren in stopt. In het begin wordt dit daarom dan ook vaak gecombineerd met je huidige vaste baan. Een passief inkomen wil dus zeggen geld verdienen terwijl jij ergens op het strand ligt te zonnen. Dit wat we nu net hebben beschreven is natuurlijk het perfecte plaatje en dit wilt natuurlijk iedereen.

Dit verhaal klikt natuurlijk fantastisch en het lijkt wel op een sprookje. Echter betekent dit niet dat jij nooit moeite, tijd en geld in iets hebt moeten steken, om dit te realiseren. Mensen maken vaak een misopvatting als ze de term passief inkomen horen. Ze denken dan gelijk; rijk worden zonder hier iets voor te hoeven doen. Dit is natuurlijk wel een sprookje. Om een passief inkomen te kunnen genereren moet je hier moeite, tijd en geld in hebben gestopt. Als je dit eenmaal hebt gedaan, dan is de tijd aangebroken om op het strand te gaan liggen en tegelijkertijd geld te verdienen. 

Passief inkomen genereren draait vaak om het hebben van een slimme en creatieve mindset. Een mindset en een slimme manier van werken die jij bij het actieve inkomen niet of nauwelijks gebruikt. Dit komt omdat je maar een aantal uur in de week hebt voor dit 2e inkomen. De oorzaak hiervan is natuurlijk omdat jij hiernaast gewoon je vaste baan hebt. Het mooie van een passief inkomen is dat er geen limiet aanzit, aan wat erbinnen komt. Dit is bij jouw huidige baan wel het geval, ja er bestaat wel iets als een salarisverhoging maar die houdt een keer op. Bij het passieve inkomen is “the sky is the limit”. Het mooie van een passief inkomen is dat jij het makkelijk naast je actieve inkomen kan realiseren. Zo kom je dus uit op 2 inkomens, waarvan je bij één (als die lekker loopt) niks tot weinig hoeft te doen.

Passief inkomen is ook investeren

Hoewel passief inkomen eigenlijk minder passief is dan dat het lijkt. Wordt dit bij sommige van de 10 manieren nog verder opgerekt en toegelicht. Zie deze 10 manieren als 10 extra inkomstenbronnen. Waar jij tijd, moeite en geld in moet gaan steken om op de lange termijn hier een passief inkomen uit te halen. Zie dit dan ook als een investering, je steekt nu ergens jouw bloed, zweet en tranen in om hier later de vruchten van te plukken.

Voordelen van een passief inkomen

Wie wil er in deze tijd geen extra inkomstenbron hebben? Helemaal met de inflatie, rente en de aanstaande recessie op de loer is dit helemaal nog niet zo’n gek idee! Het probleem is echter dat als jij overstapt naar een andere baan of een hele nieuwe methode dat dit niet echt ten goede komt binnen de familiesferen. Echter moet jou dit er niet van weerhouden om het dan ook maar niet te doen, als jij een doel hebt en erin gelooft. Jaag dit doel dan achterna en bewijs de mensen hun ongelijk. Het liefst wil je iets opbouwen wat in een bepaald aantal jaar volledig op zichzelf kan bouwen en waar jij dus weinig tot geen moeite meer in hoeft te steken.

Er zijn best veel redenen hoe een passief inkomen jouw leven op zijn kop kan zetten. En hoe dit er uiteindelijk voor kan zorgen dat jij kan gaan leven in vrijheid zonder ergens bij na te hoeven denken.

Makkelijker je financiële doelen behalen

Je kan makkelijker je financiële doel behalen door middel van een passief inkomen. Iedereen heeft wel is de gedachte “als ik meer geld zou hebben, dan zou ik dit of dat doen”. Dit extra inkomen kan er zomaar voor gaan zorgen dat jij dus echt je doelen na kunt gaan streven en dus je dromen werkelijkheid worden.

Moeilijke tijden, makkelijker doorkomen

Vooral in de tijden van nu. Het is net ook al naar voren gekomen. De torenhoge inflatie, de gas en energierekeningen die door het dak heen schieten en een recessie die aanstaande is. Door middel van een passief inkomen loop jij makkelijker door dit soort moeilijke tijden heen. Je hebt minder stress of je de rekeningen wel kan betalen, je hoeft niet op te letten welke boodschappen je koopt en je kan gaan en staan waar je maar wilt. 

Afhankelijkheid van je huidige baan

Doordat je dus een 2e inkomen hebt ben je minder afhankelijk van je baan. Dit ligt er natuurlijk wel aan hoe goed de passieve inkomstenbronnen lopen. In het begin zal dit natuurlijk aanzienlijk laag liggen. Maar naar mate je bezig bent, hoe meer erbinnen komt en hoe minder je afhankelijk wordt van je huidige baan. Het kan zelfs zo goed lopen dat jij jouw huidige baan op een moment geeneens meer nodig hebt!

Financiële vrijheid 

Het is niet geheel onlogisch als jij er een extra inkomen bijkrijgt dat jouw bestedingspatroon natuurlijk ook groter en meer wordt. Sterker nog het kan zomaar eens zijn dat het zo goed loopt, dat jij op ten duur financieel vrij bent. Met de 10 manieren die ik hieronder ga benoemen is dit mogelijk! Je kan makkelijker beslissingen maken als het gaat om dingen ondernemen, wil jij een keer op onbetaald verlof prima! Want je hebt toch een 2e inkomstenbron. Het zorgt er dus ook voor dat jij makkelijker en relaxter in het leven komt te staan. Je kan op ten duur gaan en staan waar je wilt en je kan jouw leven gaan leiden hoe jij dit altijd al voor je zag! 

Gezondheid en stress

Als het gaat om geldzorgen dan kan de stress bij heel veel mensen zomaar omhoogschieten. Een passief inkomen kan er dus ook voor zorgen dat jij minder stress hebt in je leven. Jij gaat gezonder leven, jij zit lekkerder in je vel en jij gaat zelfs een bepaalde levenstijl ontwikkelen die jou succesvol maakt. 

Vrijheid in zijn geheel

Je gaat op een punt komen dat alles zo lekker loopt, je hebt ondertussen je oude baan opgezegd, je leeft van het passieve inkomen en je kan gaan en staan waar je wilt. Kortom je hebt het gemaakt. Je kan op een punt komen in je leven dat jij tegen jezelf zegt; weet je wat ik kap er lekker mee. Ik ga met pensioen en ik ga alleen nog maar genieten en niks anders. En het mooie is dit kan uiteindelijk ook. Je hebt als het goed is door de jaren heen een heel netwerk opgebouwd van passieve inkomens, deze netwerken lopen goed, je hebt her en der wat geïnvesteerd en je hebt het gewoon slim aangepakt! Op welk punt je dit beslist dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. De één neemt genoegen met een passief inkomen van 3500 euro per maand en gaat met pensioen op zijn 30e. De ander die heeft een doel in zijn hoofd en zegt tegen zichzelf ik ga met pensioen als ik passief inkomen van 10.000 euro per maand verdien. Nogmaals dit is dus helemaal aan jezelf wanneer je met pensioen gaat. Één ding is zeker met pensioen gaan we allemaal, alleen met deze methode gaat dit net allemaal wat sneller. Hoe gaaf is dat!

Lees ook: Geld verdienen met affiliate marketing

1 Affiliate marketing

Op de afbeelding zie je een stappenplan uitgewerkt over affiliate marketing

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳⏳

Investering: 💵

Passieve opbrengsten: 💰💰💰

Affiliate marketing deze manier van geld verdienen is best simpel, het verdienmodel hierachter gaat makkelijk in zijn werk. Affiliate marketing is niks anders dan het promoten van andermans producten. Je gaat producten promoten doormiddel van affiliate links die jij krijgt. Als mensen het product kopen via jouw link dan krijg je hier een commissie voor, deze commissie is jouw beloning en dit bestaat uit pure winst. Je gaat de producten promoten op bijvoorbeeld een eigen website, op zo’n website ga jij blogs schrijven en publiceren om mensen warm te maken over het product wat jij promoot. Je kan dit ook op sociale media doen alleen is dit veel minder passief. Een website zorgt voor de passieve inkomsten omdat deze nooit verdwijnt, tenzij jij jouw lidmaatschap opzegt bij de desbetreffende hosting partij. Belangrijk om te weten is, als jij ergens een affiliate partner wordt, dan is dit volledig gratis. 

Het enige waar jij geld in gaat stoppen is in jouw website en (als je hiervoor kiest) niks moet natuurlijk, is een cursus. Ja je kan dit ook zonder cursus doen, dit kost jou wel veel meer tijd en moeite. Ik raad je daarom aan om te beginnen met een cursus. Ik heb voor jou onderzoek gedaan naar wat op dit moment de meest waardevolle en goedkoopste cursus is, van dit moment. 

De cursus van internetsuccesgids.nl die gemaakt is door Jacko Meijaard is zeker een aanrader. Mocht je hier nou geïnteresseerd in zijn en wil je hiermee starten? Klik dan op “ik wil hiermee beginnen”.

2 Een blog beginnen

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳

Investering: 💵

Passieve opbrengsten: 💰💰

Ben jij geïnteresseerd in het schrijven van teksten, artikelen en reviews. Dan is deze methode echt wat voor jou. We hebben het net ook al gehad over het schrijven van blogs als het gaat om affiliate marketing. Maar ook alleen met een blog kan je een passief inkomen opbouwen. Het kost wel veel tijd en moeite, maar als jij met hoogwaardige content komt en deze promoot dan ga je op ten duur een publiek opbouwen die zo groot is dat deze voor inkomsten gaat zorgen. Je kan dan bijvoorbeeld zeggen, dat mensen een klein stukje van je blog zien en ze de gehele blog kunnen lezen voor 2.50 euro. Nou is 2.50 euro niet veel, maar stel je hebt 10 mensen op een dag die dit doen. Dan verdien je 25 euro op een dag, in een week komt dit neer op 175 euro en per maand komt dit neer op 700 euro. Dit is puur passief!

Zo “makkelijk” kan het gaan. En dit is nog maar met 1 blogwebsite. Als jij een goede schrijver bent of je besteed de helft van je teksten uit. En je verdeelt dit vervolgens over 4 websites consistent. Dan zou dit al neerkomen op 2800 euro passief! Gewoon een boven gemiddeld maand inkomen wat je “erbij” verdiend. Laat je creatieve mind hier zeker te werk gaan! Mocht je dit toch willen combineren met affiliate marketing? Neem dan een kijkje op mijn blog over affiliate marketing hier beneden.

Lees hier over affiliate marketing: Affiliate marketing

3 Investeren op de beurs

Op de afbeelding zie je een grafiek van een beurs. Een passief inkomen genereren? 10 Manieren om passief geld te genereren.

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳

Investering: 💵💵💵

Passieve opbrengsten: 💰💰💰

De aandelenmarkt is een markt waar de meeste mensen een “te ver van mijn bed show” gevoel bij krijgen. Ze beginnen er niet aan omdat ze het te ingewikkeld vinden of omdat ze er niks van snappen. Dit is echt een gemiste kans voor degene die er zo instaan. De aandelenmarkt is een markt die geweldig is om blijvende rijkdom op te bouwen. Wat ik vaak zie of hoor van mensen die zijn begonnen met beleggen. Is dat zei de fout maken en denken dat beleggen voor de korte termijn is “even snel geld verdienen”. Dit is niet zo, beleggen is bedoeld om op lange termijn jouw vermogen te laten groeien. Beleggen is juist bedoeld om jouw vermogen te verdelen en te spreiden over verschillende aandelen. Het spreiden van aandelen doe je ook puur om je risico te verkleinen. Je kan dit bijvoorbeeld doen in ETF’s (exchange-traded funds) en in dividendaandelen. Om te beginnen met beleggen is het handig om een beleggingsrekening te openen of om jezelf aan te sluiten bij een beleggingsbroker/exchange. 

Wil je meer te weten komen over beleggen. En wil jij jouw kennis en kunde uitbreiden? Klik dan op “dit wil ik”.

Lees ook: De beleggingswereld

4 Investeren in crypto

op de afbeelding zie je een grafiek Van een crypto munt.Een passief inkomen genereren? 10 Manieren om passief geld te genereren.

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳

Investering: 💵💵💵

Passieve opbrengsten: 💰💰💰

Crypto het wordt steeds bekender en steeds meer mensen nemen de stap om in de crypto wereld te duiken. Dit is niet geheel gek, want er valt erg veel geld te verdienen met crypto. Crypto of cryptocurrency zijn digitale munten die je kan verhandelen op brokers en/of exchanges. De crypto markt is altijd in beweging en is dus ook altijd open. Je kan handelen in crypto wanneer je maar wilt. De crypto markt is zo interessant geworden vanwege de vele schommelingen. De prijsstijgingen zijn immens groot, de keerzijde hiervan is natuurlijk dat de dalingen ook groot kunnen zijn, let hier dus goed op! De bekendste munt op dit moment is natuurlijk de welbekende bitcoin, we kunnen niet meer om deze coin heen. Alles draait als het ware om deze coin. Naast de bitcoin heb je ook de altcoins. Dit zijn de wat kleinere munten en het risico hier ligt ook wat hoger dan bij de bitcoin. 

Mocht je willen gaan beginnen met het investeren in crypto dan wil ik je een wijze raad meegeven. Spreid je vermogen waarmee jij gaat investeren. Hou de 80/20 regel aan. 80% van jouw vermogen stop je in bitcoin de andere 20% stop je in de zogeheten altcoins. Dit doe je puur om je risico te beperken. Dit doe je omdat de prijsstijgingen en de dalingen bij deze altcoins nogal wat hoger liggen dan bij de bitcoin. Als beginnend investeerder op de crypto markt heb jij namelijk nog niet snel door wanneer een altcoin kan gaan dalen en wat de impact hiervan is. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat je eerst goed onderzoek moet gaan doen naar de munten waar jij jouw geld in wilt gaan stoppen. Ik raad je aan om de wat bekendere munten te pakken, als je dit niet doet dan raad ik je aan om extra goed onderzoek te doen naar de desbetreffende munt. Helaas maar waar, is er ook sprake van scam en oplichting in deze markt. Dit is tevens wel op de wat mindere bekende handelsplatformen. Als het gaat om de bekende handelsplatformen dan hoef jij je hier geen zorgen om te maken!

Start hier met het aanmaken van een account bij het bekendste handelsplatform van Nederland als het om crypto gaat. Bitvavo:

Mocht je nou verder willen gaan dan alleen investeren in crypto? En wil jij hier actiever in worden? Neem dan een kijkje op onderstaande link en schrijf je in voor een gratis cursus!

5 Geld verdienen met crypto staking

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳⏳

Investering: 💵💵

Passieve opbrengsten: 💰💰💰

Ik heb het net gehad over wat crypto is en hoe je hier een passief inkomen mee kan gaan verdienen. Ik heb hier ook verteld dat er tijd en moeite in gaat zitten als het gaat om de juiste munten en projecten vinden waarin jij gelooft. Dat is bij dit verdienmodel niet anders. 

Geld verdienen met staking moet je zien als een soort rente over de munten die jij bezit. Je kunt dit vergelijken met de spaarrente die we vroeger kregen over ons spaargeld op de bank. Dat is helaas nu 0%. De rente die je over bepaalde munten krijgt varieert van 0,6 % tot soms wel 10%. Dit zijn mooie en aantrekkelijke percentages als je het mij zegt. Ook hier is het van belang om goed onderzoek te doen naar de munten waar jij jouw staking over wilt gaan krijgen. Dit staking model is puur passief. Passiever dan dit ga je het niet krijgen! 

Wil je hiermee van start gaan? Dan raad ik je aan om jezelf wederom aan te melden op het bekendste handelsplatform van Nederland, Bitvavo. Bitvavo biedt ook de stakingsmogelijkheid, waar ze hele goede en mooie rentes aanbieden over een selectie van munten.

Lees ook: Hoe geld verdienen met crypto

6 Geld verdienen met NFT’s

Op de afbeelding zie je een NFT van de Bored Ape Yacht Club. Een passief inkomen genereren? 10 Manieren om passief geld te genereren.
Een NFT van de Bored APE Yacht Club. Met een prijskaartje van 130 duizend euro!

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳⏳

Investering: 💵💵💵💵

Passieve opbrengsten: 💰💰💰💰

De NFT-wereld of te wel de non-fungible token wereld. Is het nieuwste verdienmodel dat je gaat teken komen in deze blog. Het is een heel erg nieuw verdienmodel. Je hebt er vast al wel eens van gehoord, sinds 2021 is de NFT-wereld booming geworden. Een NFT kan van alles zijn, van een kunstwerk tot de eerste tweet ooit verstuurd. Als het maar digitaal is. Het bekendste project op dat moment (2021) was de bored-ape Yacht club. Heel veel beroemdheden waagde zich in deze wereld en kochten massaal “plaatjes” in van dit project. Sommige plaatjes werden verkocht voor miljoenen euro’s. 

Open-sea de grootste aanbieder als het gaat om NFT’s. Op deze marktplaats kan je gemakkelijk jouw eigen NFT’s maken maar ook aankopen. Echter moet je heel erg creatief zijn als het gaat om NFT’s maken en moet je hier de nodige software en skills voor hebben. Ben jij niet zo creatief? Dan kan je het beste voor de methode “NFT’s flippen” gaan. Dit houdt in; je koopt een NFT in, met het idee dat jij erin gelooft dat deze in waarde stijgt. Vervolgens verkoop je deze weer met winst! 

Doordat dit een nieuwe markt is, zijn er ook veel oplichters in actief. Lees je daarom goed in voordat jij in een project stapt en NFT’s aankoopt! Het brengt nodige risico’s met zich mee! Wil jij meer te weten komen over deze nieuwe methodiek van geld verdienen? Klik dan op de link hier beneden! En wie weet begin jij binnenkort wel met geld verdienen door middel van NFT’s.

7 Maak online cursussen

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳⏳

Investering: 💵

Passieve opbrengsten: 💰💰💰

Heb jij kennis van een bepaald onderwerp? En denk jij dat jij mensen kan gaan helpen door middel van jouw kennis te delen? Maak hier een cursus van. Het internet biedt jou zoveel mogelijkheden om jouw cursussen te promoten. Net zoals bij digitale producten geldt het bij cursussen precies hetzelfde je kunt deze eindeloos verkopen. Het mooie hieraan is, je hebt geen voorraad nodig! Deze manier van passief inkomen vereist natuurlijk wel veel moeite en tijd. Je moet namelijk al jouw kennis in een cursus stoppen, die ervoor gaat zorgen dat mensen hier ook hun kennis en kunde uit kunnen gaan halen. Je moet namelijk vooraf je cursus uitdenken, goede en mooie content maken en tot slot moet je dit allemaal samenvoegen voor een solide cursus. Denk hierbij aan een boek schrijven of een video/audio cursus. Jouw toekomstige “studenten” moeten hier goed mee aan de slag kunnen.

Hier een idee op te kijken hoe je zo’n cursus op kan bouwen:

op de afbeelding zie je een overzicht van de cursussen van internetsuccesgids. Een passief inkomen genereren? 10 Manieren om passief geld te genereren.

Dit is een cursus van de affiliate marketing revolutie. Tevens ook de cursus die ik toegelicht heb bij verdienmodel 1. Je ziet dat deze cursus uit verschillende modules bestaat. Ik raad jou aan om dit ook te doen, dit zorgt er namelijk voor dat mensen kunnen doorgroeien en dus ook meer geld willen gaan betalen voor de kennis en kunde. Tip maak de eerste module niet al te duur! Denk aan tussen de 40 en 80 euro!

8 Begin een YouTube kanaal

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳⏳

Investering: 💵💵

Passieve opbrengsten: 💰💰💰

Youtube wie kent het niet. Het bekendste platform als het gaat om filmpjes kijken op het internet. Zo zijn er alleen al 9 miljoen gebruikers in Nederland en van die 9 miljoen zijn er minstens 2.8 miljoen mensen elke dag actief op YouTube. Genoeg mensen dus die ervoor kunnen zorgen dat jij een passief inkomen kan gaan genereren. Maar hoe begin je met YouTube? Ik zeg het alvast op voorhand, er zit natuurlijk een addertje onder het gras. Het kost veel tijd om een solide YouTube kanaal op te zetten. Maar dit kan op verschillende manieren. Als jij een lange termijn denker bent en het niet erg vindt om ergens veel tijd in te steken maar hier niet gelijk geld aan zult verdienen. Dan raad ik je zeker aan om met YouTube te beginnen. Hoe je het went of keert een YouTube kanaal kan je op de lange termijn een heel groot passief inkomen opleveren

Manier 1: Meest voorkomende YouTube kanalen

De meest voorkomende YouTube kanalen die je voorbij ziet komen. Zijn bijvoorbeeld vloggers of gamers. Zij laten zichzelf zien aan de buitenwereld. Door middel van hun leven te filmen of zichzelf op camera te zetten terwijl zij een game aan het spelen zijn. Dit werkt goed en bewijst keer op keer dat jij hier heel groot mee kan worden. Echter is het bij deze manier een kwestie van doen! Enige wat je moet doen is bedenken wat je wilt gaan filmen en tot slot maak je een YouTube kanaal aan! Je moet hierbij blijven doorzetten want je zult merken dat je aan het begin weinig bekijks zult krijgen en weinig volgers. 

Manier 2: Cash cow YouTube

Deze manier op YouTube is een redelijk nieuw concept en wordt nog niet heel veel gebruikt. Maar wat is er zo anders aan deze manier?

Voel jij je er niet comfortabel bij om je leven te filmen of om jezelf op het internet te zetten? Dan is deze methode echt iets voor jou! Cash cow YouTube is een verdienmodel op YouTube waarbij jij jouw gezicht niet hoeft te laten zien! En toch kan je hier een goed lopend kanaal mee opbouwen, veel volgers aantrekken en veel views genereren wat uiteindelijk resulteert in inkomsten!

Lees ook: Geld verdienen met Cash cow Youtube, zonder je gezicht te laten zien. 

9 Investeren in een REIT (vastgoed met weinig startkapitaal)

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳⏳

Investering: 💵💵💵

Passieve opbrengsten: 💰💰💰

Ik heb het al gehad over de aandelenmarkt. Naast de aandelenmarkt is vastgoed één van het bekendste verdienmodellen die zorgt voor een passief inkomen. Enige nadeel hieraan is, je moet redelijk wat startkapitaal hebben om actief te worden in deze markt. Je moet namelijk 30% van de aankoopprijs kunnen bekostigen. Nou kan ik mij voorstellen dat jij niet zo’n bedrag hebt liggen en je bij jezelf denkt ik laat het nog maar even links liggen. Gelukkig is er een alternatief voor jou! Namelijk beleggen in een vastgoedfonds. In Nederland kennen we een aantal vastgoedfondsen namelijk: Wereldhave, Unibail-Rodamco-Westfield, Vastned en Eurocommercial Properties.

Daarnaast bestaan er ook REIT oftewel Real Estate Invest Trust uit de VS. Denk hieraan bedrijven die panden hebben aangekocht en dus vastgoed beheren. Doordat zij vastgoed beheren keren zij huur uit aan de aandeelhouders. Dit wordt dividendinkomen genoemd. Het rendement bij deze methode ligt best hoog. Uit onderzoek van JP Morgan (grote bank in de VS) over een periode van 19 jaar kreeg jij gemiddeld een rendement van 9,9%. Terwijl dit bij het aandeel S&P 500 5,6% was.

Wil jij meer weten over beleggen in vastgoed? Of wil jij meer te weten komen over de wereld van vastgoed. Klik dan op onderstaande link:

10 Verkopen van Stockfoto’s en video’s

Hoeveel tijd moet je investeren vooraf: ⏳⏳⏳⏳

Investering: 💵💵💵

Passieve opbrengsten: 💰💰

De grootste nadelen in de fotografie wereld als het gaat om het runnen van een servicegericht bedrijf. Zoals fotograaf zijn, is dat het tijd in beslag neemt en veel ook. Je wordt letterlijk betaald voor je tijd, dat jij foto’s aan het maken bent. En bedenk dan ook nog even dat je alle foto’s aan het einde van de dag stuk voor stuk moet gaan uitzoeken en moet gaan bewerken. Tuurlijk valt hier veel geld mee te verdienen, alleen dan moet je er wel voor zorgen dat jij wordt ingehuurd door mensen. Of dat jij op beurzen en evenementen kan komen te staan. Kortom op ten duur heb je geen tijd meer voor andere dingen. 

Mocht jij nou een fulltime fotograaf zijn of je hebt een goede kwaliteit fotocamera, denk niet te moeilijk over een fotocamera. Tegenwoordig zitten er in de nieuwste telefoons al camera’s met 48 megapixel. Dit is genoeg om hoogwaardige foto’s te maken. En wie heeft er in dit tijdperk nou geen telefoon….

Mocht jij dus beschikken over bovenstaande informatie. Dan biedt het internet jou de mogelijkheid om jouw foto’s of video’s te verkopen aan websites zoals Pexels of een shutterstock. Dit zijn websites die betalen voor hoogwaardige kwaliteit foto’s, zodat de mensen op deze platformen de desbetreffende foto’s kunnen downloaden. Behalve je camera en een laptop heb je niks nodig voor dit verdienmodel. De websites doen voor jou het werk en de marketing. 

Passief inkomen genereren onderschat het niet

Zie ik dat nou goed? Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door het lezen van deze blog en kan jij niet wachten om van start te gaan met 1 van deze verdienmodellen. Dat is mooi en goed om te zien. Maar realiseer je wel dat ook een passief inkomen genereren een business is. Je zult bij sommige verdienmodellen ook tijd kwijt zijn aan klantenservice en marketing. Je kan bijvoorbeeld nog zo’n goed E-book hebben geschreven of nog zo’n goede cursus in elkaar hebben gezet. Maar als jij geen traffic krijgt (klanten) dan gaat dat passieve inkomen er ook nooit komen. 

Als je het goed aanpakt en je hebt de motivatie om er iets van te maken. Dan is het een fijne manier van extra bijverdienen. Helemaal als je dit lang volhoudt. Op ten duur zul je dan merken dat je met een aantal uurtjes per dag werken al geld kan gaan genereren. En dat is het mooie aan deze verdienmodellen. Als het eenmaal loopt, hoef je er niet elke dag en nacht moeite in te steken. Kortom een passief inkomen kan jou verder helpen in het leven, je kan een keer extra op vakantie gaan of vaker uit eten gaan. Passief inkomen helpt je om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen, of lekker krom gezegd je bankrekening naar een hoger niveau te tillen. Een mooi voorruitzicht als je het mij vraagt.

Tot slot

Ik heb je nu zojuist 10 manieren uitgelegd waar jij een passief inkomen mee kan gaan genereren. De vraag van mij aan jou is: wat houdt jou nu nog tegen om niet met 1 van deze inkomstenbronnen te beginnen? Het internet en daarbuiten heeft jou zoveel te bieden. Bij elk verdienmodel moet je tijd en moeite in gaan steken. Maar deze tijd en moeite steek jij ook al in je huidige baan. Het enige verschil is, dat deze verdienmodellen ervoor kunnen gaan zorgen dat jij op de lange termijn een passief inkomen gaat krijgen. Het kan ervoor gaan zorgen dat jij meer vrijheid krijgt als het gaat om jouw financiële situatie. 

Geloof mij, al het harde werk wordt op een dag beloond. Ik hoop dat je van start gaat met 1 van deze verdienmodellen. Zie ik jou later ook aan de top? 

Succes en maak wat van je leven…

Share.

Ik ben Dinand van Eijk een 22-jarige jongeman die een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen. Hij heeft de studie finance en control afgerond en is nu bezig met deze website. Ik wil met Successblog mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.