De semiconductor-industrie is de industrie die betrokken is bij de productie en verkoop van semiconductors en elektronische chips. Semiconductors zijn materialen die elektrische geleiding kunnen beperken of regelen. Deze geleidingen worden gebruikt in een breed scala aan elektronische producten, waaronder computers, smartphones, consumentenelektronica en medische apparatuur. Deze industrie omvat onder andere chipdesign en productie, de productie van semiconductorcomponenten en de productie van eindproducten.

Wat doet de industrie?

De semiconductor-industrie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, produceren en verkopen van semiconductors en elektronische chips. Semiconductors zijn materialen die worden gebruikt in elektronische apparaten om elektrische stroom te beheersen en te regelen. Deze industrie speelt een cruciale rol in de productie van moderne elektronische producten, zoals smartphones, computers, consumentenelektronica en medische apparatuur.

De semiconductor-industrie omvat verschillende aspecten, zoals chipdesign en productie. De productie van semiconductorcomponenten en de productie van eindproducten. In het chipdesign en productieproces worden ontwerpen gemaakt en chips geproduceerd door middel van geavanceerde lithografieprocessen. De semiconductorcomponenten, zoals transistoren en geheugenelementen, worden vervolgens gebouwd op de chips. De eindproducten, zoals smartphones en computers, worden vervolgens gemaakt door de chips en andere componenten te assembleren.

Bekend Nederlands bedrijf in deze industrie

Een Nederlands bedrijf dat actief is in de semiconductor-industrie is ASML Holding N.V. ASML is een leidende leverancier vanlithografiesystemen voor de productie van semiconductors en elektronische chips. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt geavanceerde systemen die worden gebruikt om chips voor verschillende elektronische producten te produceren. ASML is een belangrijke speler in de wereldwijde semiconductor-industrie en heeft klanten over de hele wereld, waaronder toonaangevende bedrijven in deze industrie.

Het bedrijf is niet alleen 1 van de grootste bedrijven van Nederland maar staat ook in de AEX. Een index op de aandelen markt. Meer weten over indexen of ETF’s? klik dan hier.

De aandelenkoers begrijpen: alles wat je moet weten
Beleggen

De aandelenkoers begrijpen: alles wat je moet weten

De aandelenkoers is een belangrijke indicator van de waarde van een bedrijf. Het is de prijs waartegen beleggers aandelen van een bedrijf kunnen kopen en verkopen op de beurs. De koers kan van dag tot dag fluctueren, beïnvloed door verschillende factoren, zoals: Disclaimer: Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en mag niet worden

Beste farmaceutische-aandelen in 2024 | Ontdek de kansen in de groeiende gezondheidssector
Beleggen

Beste farmaceutische-aandelen in 2024 | Ontdek de kansen in de groeiende gezondheidssector

Als belegger is het van groot belang om altijd vooruit te kijken en te zoeken naar aantrekkelijke investeringskansen. De farmaceutische industrie is een sector die de laatste jaren veel aandacht heeft getrokken vanwege de groeiende wereldbevolking en de toenemende vraag naar innovatieve geneesmiddelen en behandelingen. Daarom vertel ik graag in dit artikel meer over de

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.