Als belegger is het van groot belang om altijd vooruit te kijken en te zoeken naar aantrekkelijke investeringskansen. De farmaceutische industrie is een sector die de laatste jaren veel aandacht heeft getrokken vanwege de groeiende wereldbevolking en de toenemende vraag naar innovatieve geneesmiddelen en behandelingen. Daarom vertel ik graag in dit artikel meer over de beste farmaceutische-aandelen in 2024, ik geef een top 12 van de beste farmaceutische bedrijven.

Met de snelle ontwikkelingen en technologische vooruitgang in de gezondheidszorg, biedt de farmaceutische sector enorme groeipotentieel voor beleggers. In dit artikel neem ik een diepgaande blik op de beste farmaceutische aandelen en laat ik zien waarom deze sector zo aantrekkelijk is voor beleggers. Lees verder om te ontdekken welke farmaceutische aandelen mogelijk interessant zijn om in te investeren en waarom het loont om te overwegen om te beleggen in deze bloeiende industrie.

Uiteindelijk zelf winstgevende aandelen ontdekken? Download dat het gratis e-book van Harm van Wijk die je uitleg hoe je in 30 minuten winstgevende aandelen kunt vinden.


Ontdek de nieuwste goedkoopste crypto exchange op dit moment. Finst de goedkoopste Nederlandse exchange op dit moment. Gebruik de code SUCCESBLOG en handel de eerste 5000 Euro Gratis!!


De bedrijven die behandeld gaan worden

In de wereld van de farmaceutische industrie zijn er verschillende grote spelers die wereldwijd bekend zijn. Deze bedrijven hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van geneesmiddelen en therapieën om patiënten te helpen bij de behandeling van verschillende ziekten en aandoeningen. In dit artikel zullen we enkele van deze vooraanstaande bedrijven behandelen, hun activiteiten en prestaties onder de loep nemen, en meer te weten komen over hun bijdrage aan de farmaceutische sector.

BedrijfTickerLand van vestigingBeurs
AbbVieABBVVerenigde StatenNYSE
SanofiSNYFrankrijkEuronext Paris
Johnson & JohnsonJNJVerenigde StatenNYSE
BayerBAYNDuitslandXetra
Merck & Co.MRKVerenigde StatenNYSE
Roche Holding AGROGZwitserlandSIX Swiss
FagronFAGRNederland/BelgiëEuronext Brussels
NovartisNVSZwitserlandSIX Swiss
PfizerPFEVerenigde StatenNYSE
GlaxoSmithKlineGSKVerenigd KoninkrijkLondon Stock Exchange
Eli Lilly and CompanyLLYVerenigde StatenNYSE
Bristol-Myers SquibbBMYVerenigde StatenNYSE

In het kort wat doet de farmaceutische sector?

De farmaceutische industrie is een sector die zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen en medicijnen. Het omvat verschillende bedrijven. Variërend van grote farmaceutische fabrikanten tot kleinere biotechnologie bedrijven. Deze houden zich bezig met het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen om ziekten te behandelen, te voorkomen of te genezen.

Investeringen in de farmaceutische industrie kunnen aantrekkelijk zijn om verschillende redenen.

  • Ten eerste is de gezondheidszorg een fundamentele behoefte voor mensen over de hele wereld. De vraag naar innovatieve geneesmiddelen en behandelingen blijft groeien met de vergrijzende bevolking en de toename van chronische ziekten.
  • Ten tweede is de farmaceutische industrie vaak een bron van baanbrekende medische doorbraken en technologische innovaties. Wat kan leiden tot aanzienlijke winsten voor bedrijven die succesvolle geneesmiddelen ontwikkelen en op de markt brengen.
  • Ten derde kunnen farmaceutische bedrijven vaak profiteren van een wereldwijde markt, aangezien de vraag naar geneesmiddelen en medicijnen niet beperkt is tot een specifieke regio of land.

Belang van beleggen in farmaceutische aandelen in 2024

Als je wilt gaan starten met aandelen kopen kan de farmaceutische industrie een aantrekkelijke optie zijn voor investeerders. Hier zijn enkele redenen waarom beleggen in farmaceutische aandelen belangrijk kan zijn:

  1. Groeiende vraag naar gezondheidszorg: De wereldbevolking vergrijst en de vraag naar gezondheidszorg neemt toe. Farmaceutische bedrijven spelen een cruciale rol bij het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen om ziekten te bestrijden. Wat resulteert in een groeiende vraag naar farmaceutische producten. Dit kan leiden tot groeimogelijkheden voor farmaceutische bedrijven en beleggers die hierin investeren en dus ook groei op de aandelenmarkt.
  2. Innovatie en technologische doorbraken: De farmaceutische industrie staat bekend om zijn voortdurende innovatie en technologische doorbraken. Bedrijven investeren aanzienlijke middelen in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken en te ontwikkelen. Succesvolle geneesmiddelen kunnen aanzienlijke winsten opleveren voor farmaceutische bedrijven en hun investeerders.
  3. Wereldwijde markt: De vraag naar geneesmiddelen en medicijnen is niet beperkt tot een specifieke regio of land, maar heeft een wereldwijde markt. Farmaceutische bedrijven kunnen profiteren van internationale verkoop en distributie van hun producten, wat kan leiden tot groeikansen en diversificatie voor investeerders.
  4. Maatschappelijke impact: De farmaceutische industrie heeft een aanzienlijke maatschappelijke impact, aangezien geneesmiddelen mensen kunnen helpen gezond te blijven, ziekten te behandelen en zelfs levens te redden. Beleggen in farmaceutische aandelen kan daarom ook aantrekkelijk zijn voor investeerders die geïnteresseerd zijn in het maken van een positieve impact op de samenleving.

Wellicht ook interessant voor u: De beste aandelen in de energie sector.


Top 12 Farmaceutische aandelen van 2024

Hieronder ga ik een selectie van 12 bedrijven behandelen die in de farmaceutische sector actief zijn. Dit zijn bedrijven die zich onderscheiden van de andere bedrijven. Dit zijn s’werelds grootste bedrijven op het moment die actief zijn in de farmaceutische sector. Ben jij een persoon die helemaal geen tijd heeft voor aandelen? En liever een mandje met aandelen heeft. Klik dan hier: De Beste Zorg ETF’s

1. Abbvie | ABBV

beste-farmaceutische-aandelen

Abbvie is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking, ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve geneesmiddelen. Het bedrijf is in 2013 afgesplitst van het internationale farmaceutische bedrijf Abbott Laboratories en heeft sindsdien een sterke aanwezigheid in de farmaceutische markt opgebouwd.

Abbvie is gevestigd in North Chicago, Illinois, Verenigde Staten, en is actief in meer dan 175 landen over de hele wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geneesmiddelen op het gebied van immunologie, hematologie, oncologie, virologie, neurologie en andere therapeutische gebieden.

Een van de bekendste producten van Abbvie is Humira. Een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende auto-immuunziekten. Zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn en psoriasis. Humira is een van de best verkochte geneesmiddelen ter wereld en heeft bijgedragen aan het succes van Abbvie als een toonaangevend farmaceutisch bedrijf.

Abbvie heeft een sterke pijplijn van geneesmiddelen in ontwikkeling, gericht op het aanpakken van onvervulde medische behoeften en het verbeteren van de gezondheid van patiënten wereldwijd. Het bedrijf investeert aanzienlijke middelen in onderzoek en ontwikkeling. Met als doel nieuwe innovatieve geneesmiddelen op de markt te brengen en de gezondheidszorg te verbeteren.

Als belegging kan Abbvie aantrekkelijk zijn vanwege zijn sterke positie in de farmaceutische markt. De succesvolle producten portefeuille en de wereldwijde aanwezigheid. Het is echter belangrijk om de financiële prestaties, concurrentiepositie, regelgevingskwesties en andere relevante factoren zorgvuldig te analyseren voordat je besluit te beleggen in Abbvie-aandelen of enige andere vorm van belegging. Professioneel advies kan ook nuttig zijn bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

2. Sanofi | SAN

beste-farmaceutische-aandelen

Sanofi is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met het hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk. Het is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld en heeft een sterke aanwezigheid in zowel de ontwikkelde als de opkomende markten.

Sanofi richt zich op de ontdekking, ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen voor de behandeling van verschillende ziekten en aandoeningen. Waaronder diabetes, cardiovasculaire ziekten, oncologie, zeldzame ziekten, neurologische aandoeningen, vaccins en andere therapeutische gebieden. Het bedrijf heeft een uitgebreide productenportefeuille, bestaande uit zowel receptgeneesmiddelen als vrij verkrijgbare geneesmiddelen. Het is wereldwijd actief in meer dan 170 landen.

Sanofi heeft een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling. Met als doel innovatieve geneesmiddelen te ontdekken en op de markt te brengen die de gezondheid van patiënten wereldwijd verbeteren. Het bedrijf investeert aanzienlijke middelen in biotechnologie, digitale gezondheidszorg, en samenwerkingen met academische instellingen, andere farmaceutische bedrijven en biotechnologie bedrijven. Dit om zijn pijplijn van nieuwe geneesmiddelen uit te breiden.

Naast geneesmiddelen richt Sanofi zich ook op vaccins en consumentengezondheidsproducten, waaronder voedingssupplementen, gezondheids- en welzijnsproducten, en dermatologische producten.

3. Johnson en Johnson | JNJ

beste-farmaceutische-aandelen

Johnson & Johnson is een wereldwijd farmaceutisch en medisch technologiebedrijf met het hoofdkantoor in New Brunswick, New Jersey, Verenigde Staten. Het is een van de grootste en meest diverse gezondheidszorgbedrijven ter wereld. Met activiteiten in drie belangrijke segmenten: farmaceutica, medische hulpmiddelen en consumentengezondheid.

Het farmaceutische segment van Johnson & Johnson richt zich op de ontdekking, ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen voor een breed scala aan therapeutische gebieden Waaronder oncologie, immunologie, cardiovasculaire ziekten, neurologische aandoeningen, infectieziekten, en andere gebieden. Het bedrijf heeft een uitgebreide en diverse portefeuille van receptgeneesmiddelen, waaronder enkele van de bekendste merknamen in de farmaceutische industrie.

Het medische hulpmiddelen segment van Johnson & Johnson ontwikkelt en produceert een breed scala aan medische apparaten, instrumenten, diagnostische producten, en implantaten voor verschillende medische specialismen, waaronder orthopedie, chirurgie, oogheelkunde, diabeteszorg, en meer. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de medische hulpmiddelen markt en is bekend om zijn innovatieve technologieën en producten.

Het consumentengezondheid segment van Johnson & Johnson richt zich op de verkoop van vrij verkrijgbare geneesmiddelen, gezondheids- en welzijnsproducten, en babyverzorgingsproducten. Het bedrijf heeft een breed scala aan consumentenproducten die wereldwijd worden verkocht onder bekende merknamen zoals Tylenol, Neutrogena, Band-Aid, Listerine, en meer.

Johnson & Johnson heeft een lange geschiedenis van innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is toegewijd aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen wereldwijd, en is betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven, waaronder gezondheidszorgtoegang, duurzaamheid, en maatschappelijke betrokkenheid.

4. Bayer | BAYN

beste-farmaceutische-aandelen

Bayer is een wereldwijd farmaceutisch en life sciences bedrijf met het hoofdkantoor in Leverkusen, Duitsland. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1863 en is uitgegroeid tot een van de grootste en meest diverse bedrijven in de gezondheidszorgindustrie.

Bayer heeft vier belangrijke bedrijfseenheden: farmaceutica, gewasbescherming, diergeneeskunde en consumentengezondheid. Het farmaceutische segment richt zich op de ontdekking, ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen voor diverse therapeutische gebieden, waaronder oncologie, cardiologie, oogheelkunde, hematologie, vrouwen- en mannengezondheid, en meer.

Het gewasbeschermingssegment biedt oplossingen voor de landbouw om gewassen te beschermen tegen plagen en ziekten. Het diergeneeskundige segment richt zich op de ontwikkeling en verkoop van diergeneesmiddelen voor gezelschapsdieren en vee. Het consumentengezondheidssegment biedt vrij verkrijgbare geneesmiddelen, voedingssupplementen, medische hulpmiddelen en andere gezondheidsproducten voor consumenten.

Bayer is bekend om zijn innovatieve producten en technologieën, en heeft een sterke aanwezigheid in verschillende marktsegmenten wereldwijd. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Met inbegrip van initiatieven op het gebied van milieubescherming, maatschappelijke betrokkenheid en sociale verantwoordelijkheid.

5. Merck & Co. Inc | MRK

beste-farmaceutische-aandelen

Merk & Co., Inc., ook bekend als Merck Sharp & Dohme (MSD) buiten de Verenigde Staten en Canada, is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met het hoofdkantoor in Kenilworth, New Jersey, Verenigde Staten. Het bedrijf is opgericht in 1891 en is uitgegroeid tot een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld.

Merk & Co. richt zich op onderzoek, ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve geneesmiddelen en vaccins voor verschillende therapeutische gebieden. Waaronder oncologie, cardiologie, infectieziekten, immunologie, vaccinatie, diabetes, oogheelkunde, neurologie en meer. Het bedrijf heeft een breed scala aan producten die wereldwijd worden gebruikt om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren.

Merk & Co. is bekend om zijn baanbrekende onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins. Met talrijke belangrijke bijdragen aan de medische wetenschap en de behandeling van ziekten. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op maatschappelijke verantwoordelijkheid, met initiatieven op het gebied van volksgezondheid, toegang tot geneesmiddelen en duurzaamheid.

6. Roche Holding AG | ROG

beste-farmaceutische-aandelen

F. Hoffmann-La Roche AG, bekend als Roche, is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland. Het bedrijf werd opgericht in 1896 en is uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende farmaceutische bedrijven ter wereld.

Roche richt zich op onderzoek, ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve geneesmiddelen en diagnostische oplossingen voor verschillende therapeutische gebieden, waaronder oncologie, immunologie, neurologie, oogheelkunde, infectieziekten en meer. Het bedrijf heeft een breed scala aan producten, variërend van geneesmiddelen voor de behandeling van kanker tot diagnostische tests voor ziekten zoals HIV, hepatitis en diabetes.

Roche staat bekend om zijn baanbrekende onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen en diagnostische oplossingen, Met talrijke belangrijke bijdragen aan de medische wetenschap en de behandeling van ziekten. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en toegang tot gezondheidszorg.7. Fagron | FAGR

beste-farmaceutische-aandelen

Eindelijk een Nederlands/Belgisch bedrijf in deze top 12 beste farmaceutische aandelen van 2024.

Fagron is een farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in magistrale bereidingen en gepersonaliseerde geneesmiddelen. Het werd opgericht in 1990 en heeft zijn hoofdkantoor in Nederland te Rotterdam. Fagron is wereldwijd actief en heeft vestigingen in meer dan 30 landen.

Fagron richt zich op het ontwikkelen en leveren van farmaceutische producten op maat, zoals magistrale bereidingen, die worden aangepast aan de specifieke behoeften van individuele patiënten. Het bedrijf biedt ook andere farmaceutische diensten en producten aan, zoals grondstoffen voor magistrale bereidingen, medische apparatuur en ondersteuning bij kwaliteitscontrole en opleiding.

Fagron is een belangrijke speler in de magistrale bereidingsmarkt en staat bekend om zijn hoogwaardige producten en diensten, evenals zijn innovatieve benadering van gepersonaliseerde geneesmiddelen. Het bedrijf heeft een sterke focus op kwaliteit, veiligheid en patiëntenzorg.

8. Novartis | NOVN

beste-farmaceutische-aandelen

Novartis is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf gevestigd in Zwitserland. Het werd opgericht in 1996 en is uitgegroeid tot een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Novartis richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen, generieke geneesmiddelen en biosimilars, evenals oogzorgproducten.

Novartis heeft een breed scala aan geneesmiddelen en therapeutische gebieden, waaronder oncologie, immunologie, cardiologie, oogzorg, neurologie, dermatologie en meer. Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en investeert aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe geneesmiddelen en therapieën te ontdekken en te ontwikkelen om tegemoet te komen aan de behoeften van patiënten wereldwijd.

Naast geneesmiddelen heeft Novartis ook een divisie voor generieke geneesmiddelen en biosimilars, wat kan bijdragen aan een diversificatie van zijn productportfolio en inkomstenbronnen. Het bedrijf heeft ook een wereldwijde aanwezigheid met vestigingen en productiefaciliteiten in verschillende landen, wat kan bijdragen aan zijn marktpositie en groeipotentieel.

9. Pfizer | PFE

beste-farmaceutische-aandelen

Pfizer is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen en vaccins. Het werd opgericht in 1849 en heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Pfizer is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld en heeft een breed scala aan geneesmiddelen en vaccins op de markt gebracht voor verschillende medische aandoeningen. Zodoende ook het welbekende corona vaccin.

Pfizer heeft een uitgebreid portfolio van geneesmiddelen en vaccins die worden gebruikt in diverse therapeutische gebieden, zoals oncologie, cardiologie, neurologie, immunologie, infectieziekten. Het bedrijf investeert ook aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe geneesmiddelen en vaccins te ontdekken en te ontwikkelen om tegemoet te komen aan de behoeften van patiënten over de hele wereld.

Als een van de grootste farmaceutische bedrijven heeft Pfizer een sterke wereldwijde aanwezigheid met kantoren en productiefaciliteiten in vele landen. Het bedrijf heeft ook verschillende samenwerkingsverbanden met andere farmaceutische bedrijven, academische instellingen en onderzoeksorganisaties om innovatie en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen te bevorderen.

Pfizer heeft een lange geschiedenis van innovatie en heeft verschillende belangrijke geneesmiddelen en vaccins op de markt gebracht die wereldwijd worden gebruikt.

10. GlaxoSmithKline | GSK

beste-farmaceutische-aandelen

GlaxoSmithKline (GSK) is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat zich bezighoudt met het vervaardigen van farmaceutische, biologische en gezondheidsproducten. Met het hoofdkantoor gevestigd in Londen, behoort GSK tot de vijf grootste farmaceutische industriële ondernemingen ter wereld en is het actief in meer dan 100 landen. In 2020 bedroeg de omzet van GSK ruim £ 34 miljard, met een nettowinst van ruim £ 6 miljard.

GSK heeft een diverse portfolio van producten, waaronder geneesmiddelen op recept, vaccins en consumentengezondheidsproducten. Het bedrijf heeft een sterke wereldwijde aanwezigheid en een breed scala aan therapeutische gebieden, waaronder respiratoire, immunologische, oncologische, en vaccinatieproducten. GSK heeft ook een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling om nieuwe innovatieve geneesmiddelen en vaccins te ontdekken en te ontwikkelen.

Naast zijn activiteiten in de farmaceutische industrie, heeft GSK ook een sterke betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf zet zich in voor duurzaamheid, toegang tot geneesmiddelen in ontwikkelingslanden, en het verbeteren van de gezondheidszorg wereldwijd.

11. Eli Lilly and Company | LLY

beste-farmaceutische-aandelen

Eli Lilly and Company is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat is opgericht in 1876 en gevestigd is in Indianapolis, Indiana, Verenigde Staten. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen op verschillende therapeutische gebieden, waaronder diabetes, oncologie, neurologie, immunologie en meer.

Eli Lilly heeft een lange geschiedenis van innovatie en heeft een diverse portfolio van geneesmiddelen, waaronder zowel receptplichtige als niet-receptplichtige geneesmiddelen. Het bedrijf heeft een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling. Het investeert aanzienlijke middelen in het ontdekken van nieuwe geneesmiddelen en het bevorderen van wetenschappelijke vooruitgang.

Als een van de toonaangevende farmaceutische bedrijven ter wereld heeft Eli Lilly wereldwijd meer dan 39.000 medewerkers in dienst en is het actief in meer dan 125 landen. Het bedrijf streeft naar het leveren van innovatieve geneesmiddelen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld.

Eli Lilly is ook betrokken bij maatschappelijke verantwoordelijkheid en zet zich in voor duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en het bevorderen van toegang tot geneesmiddelen voor mensen in nood. Het bedrijf heeft verschillende programma’s en initiatieven op het gebied van gezondheidszorgtoegang, milieu en sociale verantwoordelijkheid om positieve impact te creëren.

12. Bristol-Myers Squibb | BMY

beste-farmaceutische-aandelen

Bristol Myers Squibb (BMS) is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen om patiënten te helpen bij de behandeling van ernstige ziekten. Waaronder kanker, hart- en vaatziekten, immuunstoornissen en andere therapeutische gebieden. Het bedrijf is opgericht in 1858 en heeft zijn hoofdkantoor in New York City, Verenigde Staten.

BMS heeft een sterke aanwezigheid in de farmaceutische industrie en is bekend om zijn uitgebreide portfolio van geneesmiddelen en therapeutische oplossingen. Het bedrijf heeft wereldwijd verschillende producten op de markt gebracht die worden gebruikt in de behandeling van diverse ziekten en aandoeningen. BMS is actief in meer dan 60 landen en heeft een wereldwijd netwerk van onderzoeksfaciliteiten en productievestigingen.

Een belangrijk therapeutisch gebied waarin BMS actief is, is de oncologie. Het bedrijf heeft een sterke focus op kankeronderzoek en heeft verschillende geneesmiddelen ontwikkeld voor de behandeling van verschillende vormen van kanker. Waaronder longkanker, borstkanker, leukemie, melanoom en andere maligne aandoeningen. BMS heeft ook samenwerkingsverbanden met andere farmaceutische bedrijven en academische instellingen om gezamenlijk onderzoek te doen naar nieuwe kankertherapieën.

Daarnaast heeft BMS ook producten op de markt gebracht voor andere therapeutische gebieden, zoals immunologie, hart- en vaatziekten, infectieziekten en neurologische aandoeningen. Het bedrijf investeert ook in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en technologieën om te blijven innoveren in de farmaceutische industrie.

BMS is een beursgenoteerd bedrijf en maakt deel uit van de S&P 500-index. Het heeft wereldwijd duizenden medewerkers en is toegewijd aan het verbeteren van de gezondheid van mensen wereldwijd door middel van innovatieve geneesmiddelen en therapeutische oplossingen.


Beste farmaceutische-aandelen in 2024 | Conclusie

Na een grondige analyse van de farmaceutische industrie en de prestaties van verschillende bedrijven. Ben ik tot de conclusie gekomen dat deze top 12 stuk voor stuk grote spelers zijn. Maar er zijn enkele opvallende bedrijven zijn die zich onderscheiden als veelbelovende beleggingsmogelijkheden in 2024. AbbVie, Johnson & Johnson, Pfizer, Novartis en Eli Lilly and Company worden beschouwd als enkele van de beste farmaceutische bedrijven om in de gaten te houden.

Abbvie heeft zich gepositioneerd als een marktleider in immunologie en oncologie, met een sterk productportfolio en een solide pijplijn van veelbelovende geneesmiddelen. Johnson & Johnson heeft een brede diversificatie van activiteiten in verschillende gezondheidszorgsegmenten, waaronder farmaceutica, medische hulpmiddelen en consumentenproducten. Pfizer heeft een indrukwekkend trackrecord van innovatie en succesvolle productlanceringen, en blijft een wereldwijde speler in de farmaceutische industrie.

Novartis staat bekend om zijn sterke focus op innovatieve geneesmiddelen en heeft een diverse pijplijn van veelbelovende therapeutische gebieden, zoals oncologie, oogheelkunde en cardiovasculaire zorg. Eli Lilly and Company heeft een sterke aanwezigheid in de oncologie en diabeteszorg, met een solide pijplijn van nieuwe geneesmiddelen en een wereldwijde groeistrategie.

Het is belangrijk op te merken dat de prestaties van farmaceutische bedrijven en hun aandelen afhangen van verschillende factoren, zoals de goedkeuring van nieuwe geneesmiddelen, klinische resultaten, markttrends en regelgevingskwesties. Het is daarom essentieel om grondig onderzoek te doen en uw beleggingsbeslissingen te baseren op uw eigen risicoprofiel en beleggingsdoelen.

Let op: De aandelenmarkt is altijd onderhevig aan risico’s en beleggen brengt inherent risico met zich mee. Het is belangrijk om altijd nog uw eigen onderzoek te doen naar aandelen. Ik geef uw slechts 12 aandelen die uw potentie bieden voor in de toekomst.


Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.