Beste Hardware Wallet Crypto het is belangrijk om een hardware wallet tot je beschikking te hebben. Na het lezen van dit artikel weet jij welke hardware wallet het beste bij jou past en waarom je een hardware wallet nodig hebt. In dit artikel zoom ik in op de producten van de twee bekendste bedrijven als het gaat om hardware wallets. Ledger vs Trezor zijn twee bekende bedrijven met verschillende hardware wallets. Maar welke kan je het beste kiezen en waarom?1. Waarom een hardware wallet beter is dan andere soorten wallets

Hardware wallets zijn veiliger dan andere soorten wallets, zoals software wallets en papieren wallets, om verschillende redenen:

 • Offline opslag: Hardware wallets worden fysiek opgeslagen en zijn niet verbonden met internet, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor hackpogingen en malware. Dit maakt het voor cybercriminelen moeilijker om toegang te krijgen tot de privésleutels en de cryptocurrency die op de wallet is opgeslagen.
 • Beveiligingsfuncties: Veel hardware wallets zijn voorzien van beveiligingsfuncties zoals een wachtwoordbeveiliging, twee-factor authenticatie en fysieke beveiligingsmaatregelen, zoals waterdichtheid en stofdichtheid. Hierdoor is het moeilijker voor indringers om toegang te krijgen tot de privésleutels en de cryptocurrency.
 • Fysieke controle: Bij een hardware wallet heeft de gebruiker fysieke controle over de privésleutels en de cryptocurrency. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een software wallet waar de privésleutels op een internet-verbonden apparaat worden opgeslagen. Hierdoor is het moeilijker voor indringers om toegang te krijgen tot de privésleutels en de cryptocurrency.

In samenvatting, hardware wallets bieden een extra beveiligingslaag en beschermen de gebruiker’s cryptocurrency tegen cyberdreigingen en fysieke risico’s. Hierdoor zijn ze veiliger dan andere soorten wallets.

2. Wat is een Hardware wallet?

Een hardware wallet is simpel gezegd een fysiek apparaat dat wordt gebruikt om cryptocurrencies op te slaan. Privésleutels worden opgeslagen in een offline omgeving, waardoor veilige toegang tot cryptocurrencies mogelijk is. Dit betekent dat hackers of andere kwaadwillenden geen toegang hebben tot uw privésleutels en dat uw geld veilig is. Hardware wallets zijn er in veel verschillende merken en modellen, elk met hun eigen kenmerken en mogelijkheden.

2.1 Hoe werkt een Hardware wallet?

Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat speciaal is ontworpen om cryptocurrency veilig op te slaan. Het apparaat is vaak klein en gemakkelijk mee te nemen. Een hardware wallet werkt door de gebruiker toegang te geven tot de privésleutels van de cryptocurrency, die opgeslagen worden op het apparaat. De privésleutels zijn de unieke codes die nodig zijn om toegang te krijgen tot de cryptocurrency die op de wallet is opgeslagen.

Wanneer een gebruiker een transactie wil uitvoeren met cryptocurrency die op de hardware wallet is opgeslagen, zal de gebruiker de hardware wallet moeten verbinden met een computer of mobiel apparaat. Vervolgens zal de gebruiker een verificatieproces doorlopen, zoals het invoeren van een wachtwoord of het gebruik van een twee-factor authenticatie. Hierna zal de gebruiker toegang hebben tot de privésleutels en kan de transactie worden uitgevoerd.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de privésleutels nooit uit het apparaat worden gelekt, enkel als de gebruiker de toegang verleend, zal de hardware wallet de privésleutels vrijgeven. Zo blijft de gebruiker’s cryptocurrency veilig opgeslagen en beschermd tegen diefstal of verlies. Belangrijk is dus ook dat je deze privesleutels nooit kwijt raakt, eenmaal kwijt is geen toegang meer tot je wallet.

2.2 Wat zijn de voordelen van een Hardware wallet?

Er zijn veel voordelen aan het gebruiken van een hardware wallet voor het opslaan van cryptocurrency:

 • Veiligheid: Hardware wallets zijn veiliger dan software wallets omdat ze fysiek worden bewaard en niet op een internetverbonden apparaat, zoals een computer of smartphone. Hierdoor worden ze minder kwetsbaar voor hackpogingen
 • Beveiligingsfuncties: Veel hardware wallets zijn voorzien van beveiligingsfuncties. Denk hierbij aan een code die bestaat uit 24 woorden. Niemand kan bij deze codes alleen jij, verlies deze dus ook niet!
 • Fysieke controle: Bij een hardware wallet heeft de gebruiker fysieke controle over de privésleutels en de cryptocurrency.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Veel hardware wallets zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen technische vaardigheden. Gebruikers kunnen eenvoudig transacties uitvoeren en hun cryptocurrency bekijken.
 • Compatibiliteit: Veel hardware wallets zijn compatibel met verschillende cryptocurrency’s, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om meerdere soorten cryptocurrency op één apparaat op te slaan.
 • Mobiel gebruik: Veel hardware wallets zijn klein en gemakkelijk mee te nemen, waardoor het makkelijk is om de wallet overal mee naartoe te nemen. Hierdoor kan de gebruiker transacties uitvoeren en toegang hebben tot de privésleutels waar ook ter wereld.

3. Top 5 Hardware Wallets

Ik heb gekozen voor 5 hardware wallets van de twee grootste bedrijven die hardware wallets aanbieden, namelijk Ledger en Trezor. Ik ga de specificaties van elke wallet bespreken. Waaronder prijs, compatibiliteit, beveiligingsfuncties en gebruiksgemak. Ook zal ik deze wallets vergelijken op basis van populariteit, prijs en beveiliging. Dit zal u helpen bij het maken van een keuze voor een veilige hardware wallet.

3.1 Ledger Stax

Ledger Stax

De ledger Stax is een nieuw apparaat van het bedrijf ledger. Ik zeg het er gelijk maar bij, wil jij deze hardware wallet bemachtigen? Dan zul je moeten wachten tot Mei. Dit is de datum dat de eerste producten verscheept worden. Je kan het product al wel pre-ordenen.

Het wordt de eerste hardware wallet op de markt met een volledig scherm. Je kan het zien als een kleine telefoon. Maar wat heeft deze hardware wallet jou te bieden?

Gebruiksgemak: De Ledger Stax is een gemakkelijk te gebruiken apparaat, met een intuïtieve interface die gebruikers in staat stelt om transacties snel en gemakkelijk uit te voeren.

Compatibiliteit: De Ledger Stax is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, MacOS, Linux en Chrome OS. Het apparaat kan ook worden gebruikt met de Ledger Live-app, die beschikbaar is voor mobiele apparaten. De Ledger Stax is ook compatibel met een totaal van 500+ crypto’s via de ledger live app.

SpecificatiesDetails
AfwerkingAluminium en plastic met ingebedde magneten voor stapelbaarheid. Kleur: Zwart
BeveiligingSecure Element Chip: ST33K1M5. Chip Certificering: CC EAL5+
Stroom & BatterijIngebouwde oplaadbare lithium-ion batterij met 200 mah (milliampere/uur). Blijft maanden aan staan wanneer het ongebruikt is en volledig opgeladen is. Qi wireless oplading.
Grootte & GewichtCreditcard formaat. Afmetingen: 85mm x 54mm x 6mm Gewicht: 45,2g
ConnectiviteitBluetooth 5.2® om te verbinden met een smartphone. USB type C
Systeemeisen64-bits desktop computer (Windows 10+, macOS 12+, Ubuntu LTS 20.04+) met uitzondering van ARM Processors. Compatibel met smartphones (iOS 13+ of Android 9+). Niet compatibel met Chromebooks. Niet geschikt voor mining.
SchermEen zwart-wit E Ink® gebogen aanraakscherm. Schermtype: E Ink®
Ondersteunde activa500+ verschillende crypto & tokens worden ondersteund op de Ledger Live-app.
Ethereum en Polygon NFT’s worden ondersteund op de Ledger Live-app.
Meer dan 5000 crypto’s, tokens en NFT’s worden ondersteund bij het gebruik van een derde-partij wallet.

3.2 Ledger Nano X

Ledger nano x

De Ledger Nano X biedt ondersteuning aan een groot aantal cryptocurrencies. De Ledger nano x beschikt over de grootste capaciteit, u kunt tot 100 apps tegelijk installeren: inclusief Bitcoin, Ethereum, XRP en meer dan 5.500 verschillende tokens.

Het apparaat heeft een groot scherm, waarmee gebruikers hun transacties eenvoudig kunnen bekijken en bevestigen. Het heeft ook een knop waarmee gebruikers hun privésleutels kunnen bevestigen, waardoor het veilig is tegen malware of phishing-aanvallen.

De Ledger Nano X heeft ook Bluetooth-connectiviteit, waardoor gebruikers de wallet kunnen gebruiken met hun smartphones of tablets. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om hun crypto te beheren onderweg.

In samenvatting, de Ledger Nano X is een hardware wallet ontwikkeld door Ledger, die een groot aantal cryptocurrencies ondersteunt, met een groot scherm, knop voor privésleutelbevestiging, Bluetooth-connectiviteit en meer dan 30 apps die gebruikers toegang geven tot verschillende diensten. Dit maakt het een veilige en gemakkelijk te gebruiken optie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun cryptocurrencies op te slaan.

SpecificatieDetails
Afmetingen & gewichtGrootte: 72mm x 18.6mm x 11.75mm <br> Gewicht: 34g
MaterialenBrushed roestvrij staal en plastic. Bevat een lithium-ion 100mAh batterij (0.37Wh = 1 cel)
Inhoud van de verpakking1 hardware wallet, 1 USB-C naar USB-A kabel, 1 gebruiksaanwijzing, 3 herstelbladen, 1 sleutelhanger
Microcontrollers & connectorConnector: USB Type-C
Certificeringsniveau: CC EAL5+
Chips: ST33J2M0
Compatibiliteit64-bits desktop computer (Windows 8.1+, macOS 10.14+, Linux) met uitzondering van ARM-processors.
Onverenigbaar met Chromebooks.
Ook compatibel met smartphones (iOS 13+ of Android 7+).
Het apparaat is niet geschikt voor mining
Firmware-updates vereisen dat de Nano X verbonden is met een computer via USB.

3.3 Ledger Nano S Plus

Ledger Nano S Plus

De Ledger Nano S Plus is een hardware wallet waarmee je veilig cryptocurrencies kunt opslaan en beheren. Dit apparaat beschikt over een aantal beveiligingsfuncties, zoals een wachtwoordbeveiliging en twee-factor authenticatie. Hierdoor heeft alleen de gebruiker toegang tot de opgeslagen cryptocurrencies.

Naast het opslaan van cryptocurrencies, kan de Ledger Nano S Plus ook worden gebruikt voor het verifiëren en uitvoeren van transacties op het blockchain-netwerk. Hierdoor speelt het apparaat ook een belangrijke rol in het beheren van financiële transacties.

In samenvatting is de Ledger Nano S Plus een veilige manier om cryptocurrencies op te slaan en te beheren en speelt een belangrijke rol in het verifiëren en uitvoeren van transacties op het blockchain-netwerk.

SpecificatieDetails
Afmetingen & gewichtGrootte: 62.39 x 17.40 x 8.24mm
Gewicht: 21g
MaterialenBrushed roestvrij staal en plastic.
Inhoud van de verpakking1 hardware wallet, 1 USB-C naar USB-A kabel, 1 gebruiksaanwijzing, 3 herstelbladen, 1 sleutelhanger
Microcontrollers & connectorConnector: USB Type-C
Certificeringsniveau: CC EAL5+
Chips: ST33K1M5
Compatibiliteit64-bits desktop computer (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) met uitzondering van ARM-processors.
Ook compatibel met smartphones Android 7+.
Het apparaat is niet geschikt voor mining.

3.3.1 Verschil tussen Ledger Nano X en Ledger Nano S Plus

De Ledger Nano S Plus is een hardware wallet die speciaal is ontworpen om cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, etc. veilig op te slaan. De Ledger Nano X is ook een hardware wallet, maar heeft een aantal extra functies ten opzichte van de Ledger Nano S Plus.

De belangrijkste verschillen tussen de Ledger Nano S Plus en de Ledger Nano X zijn:

 • De Ledger Nano X heeft een grotere geheugencapaciteit en kan meer coins opslaan dan de Ledger Nano S Plus.
 • De Ledger Nano X heeft een ingebouwde Bluetooth-connectiviteit, terwijl de Ledger Nano S Plus alleen via een USB-kabel kan worden aangesloten op een computer.
 • De Ledger Nano X heeft een groter scherm dan de Ledger Nano S Plus, waardoor het gemakkelijker is om transacties te bevestigen.
 • De Ledger Nano X heeft een langere batterijduur dan de Ledger Nano S Plus.
 • De Ledger Nano X is duurder dan de Ledger Nano S Plus.
 • Ledger Nano S Plus alleen te gebruiken op smartphones Android 7+. Terwijl de Ledger Nano X compatibel is met smartphones (iOS 13+ of Android 7+).
 • Beide apparaten hebben andere chips.
 • Ledger Nano X is in zijn geheel groter dan de Ledger Nano S Plus

3.4 Trezor Model One

Trezor Model One

De Trezor One is een hardware wallet, wat betekent dat het een fysiek apparaat is dat gebruikt wordt om cryptocurrencies op te slaan en te beheren. Net als de Ledger Nano S Plus heeft de Trezor One ook een ingebouwde ledger. Dit betekent dat het apparaat in staat is om transacties te verifiëren en op te slaan op een veilige manier

De Trezor One beschikt over een aantal beveiligingsfuncties, zoals een wachtwoordbeveiliging en tweefactor authenticatie, om ervoor te zorgen dat alleen de gebruiker toegang heeft tot de opgeslagen cryptocurrencies. Bovendien kan de Trezor One ook worden gebruikt voor transacties verifiëren en uitvoeren op het blockchain-netwerk. In samenvatting is de Trezor One bedoeld om cryptocurrencies veilig op te slaan, te beheren en te verifiëren en uitvoeren van transacties op het blockchain-netwerk.

OmschrijvingEerste hardware wallet op de markt.
BesturingTwee knoppen aan de voorkant
3×3 Scherm
GebruiksvriendelijkheidErg eenvoudig en het wordt ook goed uitgelegd hoe alles werkt.8/10
Aantal ondersteunende coins1289
SoftwareTrezor wallet online of Trezor suite
Scherm128×64
Afmetingen60x30x6MM
Ondersteuning van NFT’sNEE
USB AansluitingUSB-A
2 Factor Authenticatie (2fa)JA
Gewicht12 Gram
BesturingssysteemWindows 10+
MacOS 10.11+
Linux
Android 7+
Verschillende kleuren2

3.5 Trezor Model T

Trezor Model T

De Trezor Model T is een hardware wallet die speciaal is ontworpen om cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, en nog veel meer veilig op te slaan.

Modern en veilig ontwerp:

Dankzij de functionaliteit en het ontwerp van de Trezor Model T zijn uw activiteiten altijd veilig. Het touchscreen zorgt voor een vloeiende gebruikerservaring met een geschikte gebruikskwaliteit tijdens het gebruik van uw crypto-activa. U kunt met vertrouwen gebruik maken van Trezor, aangezien u beschermd bent tegen online criminaliteit en dus het hacken ervan. Alle Trezor-apparaten zijn CE en RoHS gecertificeerd en voldoen aan alle kwaliteit-, betrouwbaarheids- en milieunormen. Trezors worden niet beïnvloed door röntgenapparaten en kunnen veilig meegenomen worden in vliegtuigen.

Elektronische onafhankelijkheid

Het verifiëren van uw digitale activa is zeer eenvoudig en makkelijk. Maak gebruik van Trezor om controle te krijgen over uw persoonlijke informatie en bescherm uw digitale activa tegen hacking en gegevensverlies. Het geavanceerde en veilige apparaat Trezor Model T combineert een cold storage wallet, een authenticator en een digitale ID.

SpecificatieDetails
Apparaatgrootte64x39x10 mm (2.52×1.54×0.39 inch)
Gewicht22 g (0.77 oz)
Verpakkingsgrootte152x102x20 mm (5.98×4.02×0.79 inch)
Verpakkingsgewicht92 g (3.25 oz)
CPU168 MHz ingebed ARM-processor (Cortex-M4) die Trezor Core uitvoert
ConnectiviteitUSB-A naar USB-C kabel om te verbinden met computer en mobiele telefoon
Bedrijfstemperatuur-20°C tot +60°C (-4°F tot +140°F)
Touchscreen1.54” kleuren LCD 240×240 pixels
Veiligheid & certificeringenCE en RoHS gecertificeerd, kan veilig meegenomen worden in vliegtuigen

3.5.1 Verschillen tussen Trezor Model T en Trezor Model One

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de Trezor Model T en de Trezor Model One:

 • Design: De Trezor Model T heeft een groter touchscreen dan de Trezor Model One. De Model T heeft ook een groter scherm en is iets dunner en lichter dan de Model One.
 • Geheugen: De Trezor Model T heeft een groter geheugen en kan meer coins opslaan dan de Trezor Model One.
 • Meerdere accounts: De Trezor Model T ondersteunt meerdere accounts waardoor u meerdere portemonnees op één apparaat kunt creëren.
 • Meerdere munten: De Trezor Model T ondersteunt een groter aantal munten dan de Trezor Model One, waaronder meerdere ERC-20 tokens.
 • USB-C connectiviteit: De Trezor Model T heeft een USB-C aansluiting waardoor het gemakkelijker is om aan te sluiten op moderne computers.
 • Micro SD Card slot: De Trezor Model T heeft een Micro SD Card slot waarmee u extra geheugen kunt toevoegen.
 • Duurder: Hoewel de voordelen meer neigen naar de Trezor Model T is deze wel fors duurder dan de Trezor Model One

In samenvatting heeft de Trezor Model T een groter touchscreen, groter geheugen, ondersteuning voor meerdere accounts en munten, USB-C connectiviteit en een Micro SD Card slot. Zowel de Trezor Model T en de Trezor Model One beschikken over het software programma Trezor Suite. Dit is een soort zelfde programma als dat van Ledger Live. Maar dan van Trezor. Lees hier wat het precies inhoudt.

4.1 Voor en Nadelen van een Hardware wallet

Er zijn een aantal voor- en nadelen van het gebruik van een hardware wallet voor het opslaan van cryptocurrencies:

Voordelen:

 • Beveiliging: Een hardware wallet is fysiek en kan niet gehackt worden zoals online of software wallets. Een hardware wallet bewaart uw privésleutel offline en beschermt uw munten tegen diefstal, verlies of hackpoging. Dit is ook het belangrijkste voordeel die er is aan een Hardware wallet. Het is jouw kluis voor jouw vermogen. Niemand anders kan hierbij.
 • Veelzijdigheid: Hardware wallets zijn compatibel met een groot aantal munten en token.
 • Gebruiksgemak: Hardware wallets zijn eenvoudig te gebruiken en hebben een intuïtieve interface.
 • Fysieke controle: U heeft fysieke controle over uw privésleutel en heeft geen vertrouwen meer nodig in een derde partij zoals een exchange.

Nadelen:

 • Kosten: Hardware wallets zijn vaak duurder dan software wallets.
 • Verlies of beschadiging: Als uw hardware wallet verloren gaat of beschadigd raakt, kan dit leiden tot verlies van uw munten.
 • Verlies van herstelzin: Als u de herstelzin van uw hardware wallet verliest, kan dit leiden tot verlies van uw munten.

5.1 Conclusie Ledger Wallets

De drie hardware wallets van Ledger hebben zo hun eignschappen. Hoewel de Ledger Stax nog niet uit is wordt het hoe dan ook de nieuwste en beste hardware wallet. Het is ook voor mensen ontworpen die bezig zijn in de NFT wereld. Het heeft het formaat van een creditcard en is volledig voorzien van een touchscreen scherm. Hoewel het de duurste is van de alle 5 is het wel de mooiste en de nieuwste van alle 5. Het is een wallet voor de al wat meer ervaren crypto handelaar.

De Ledger Nano S Plus en de Ledger Nano X zijn beide hardware wallets die ontworpen zijn om gebruikers in staat te stellen om hun cryptocurrencies op een veilige manier op te slaan en te beheren. Beide apparaten bieden een aantal beveiligingsfuncties, zoals wachtwoordbeveiliging en twee-factor authenticatie, om ervoor te zorgen dat alleen de gebruiker toegang heeft tot de opgeslagen cryptocurrencies.

De Ledger Nano X is de nieuwere versie van de Ledger Nano S Plus en biedt een aantal extra functies, zoals een grotere capaciteit voor het opslaan van apps, een groter scherm en een ingebouwde batterij. Ook het ontwerp is anders, waar de Nano S Plus een kleiner formaat heeft.

Beide apparaten kunnen worden gebruikt om transacties te verifiëren en uit te voeren op het blockchain-netwerk, maar de Ledger Nano X biedt meer functionaliteiten.

In samenvatting, beide Ledger Nano S Plus en Ledger Nano X zijn veilige opties voor het opslaan en beheren van uw crypto. Voor de mensen die een iPhone hebben, raadt ik de Ledger Nano X aan. Dit omdat de Ledger Nano S Plus niet ondersteuning biedt op een iPhone. Zie de specificaties.

5.2 Conclusie Trezor Wallets

De Trezor Model One en Trezor Model T zijn beide hardware wallets die speciaal ontworpen zijn om cryptocurrencies op een veilige manier op te slaan en te beheren. Beide modellen bieden een hoog niveau van beveiliging, met functies zoals wachtwoordbeveiliging en twee-factor authenticatie.

Er zijn echter ook belangrijke verschillen tussen de twee modellen. De Trezor Model T heeft een groter touchscreen, groter geheugen, ondersteuning voor meerdere accounts en munten, USB-C connectiviteit en een Micro SD Card slot. Dit maakt het een meer veelzijdige wallet dan de Trezor Model One.

Daarom is de Trezor Model T een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer geavanceerde en veelzijdige hardware wallet. Anderzijds, als u op zoek bent naar een eenvoudigere en budgetvriendelijkere optie, dan is de Trezor Model One een geschikte keuze. Beide modellen bieden een hoog niveau van beveiliging en bescherming voor uw cryptocurrencies en het is aan u om te bepalen welke model het beste bij u past.


Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.