Corum Review 2024 ontdek met dit artikel wat voor bedrijf Corum Investments is en wat jij kan doen op hun platform. Corum Investments, een vooraanstaand Frans bedrijf gespecialiseerd in vastgoedinvesteringen.

Waarom Corum? In een wereld van financiële mogelijkheden is het belangrijk om te begrijpen waar je je geld plaatst. Corum Investments heeft de aandacht getrokken met zijn focus op commercieel vastgoed, voornamelijk winkelruimtes. Maar wat maakt Corum uniek? En, belangrijker nog, is het een verstandige keuze voor jouw investeringen?

In deze review duiken we diep in de geschiedenis van Corum, analyseren we de diensten die ze aanbieden, bekijken we de prestaties in de afgelopen jaren en onderzoeken we mogelijke risico’s van het platform.


Disclaimer:

CORUM aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals geldt voor elke vastgoedbelegging, betreft dit een belegging voor de lange termijn met een beperkte liquiditeit. Er bestaat een risico op verlies van kapitaal, het inkomen is niet gegarandeerd en is afhankelijk van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt en de valutakoers. Corum adviseert een beleggingshorizon van minimaal 10 jaar. De resultaten uit het verleden zijn geen betrouwbare aanwijzing voor toekomstige resultaten. Voordat u gaat investeren, dient u te controleren of de belegging bij uw financiële situatie past.

Dit artikel en de website succesblog dient daarom ook ter informatie en niet als advies. U moet altijd zelf beslissen of dit soort investeringen bij u en uw huidige situatie passen.

Veel leesplezier!


Over Corum investments

Corum Investments is een vooraanstaand Frans vastgoedinvesteringsbedrijf dat wereldwijd opereert. Sinds de oprichting in 2011 in Parijs hebben ze een solide reputatie opgebouwd door vastgoed over de hele wereld aan te kopen. Het bedrijfsmodel omvat het verhuren van deze eigendommen aan diverse ondernemingen in uiteenlopende sectoren, waarbij de door de huurders betaalde huurgelden worden verdeeld onder de investeerders. Je zou het kunnen vergelijken met REITs.

Met meer dan 4 miljard euro aan beheerd vermogen en ruim 200 toegewijde medewerkers verspreid over zeven kantoren, streven ze elke dag naar efficiënt vermogensbeheer ten behoeve van de aandeelhouders. Momenteel beleggen meer dan 70.000 aandeelhouders wereldwijd bij Corum Investments.

Het Nederlandse kantoor, gevestigd aan de Herengracht 338 in Amsterdam, fungeert als een belangrijk knooppunt voor de activiteiten. Daarnaast heeft Corum Investments kantoren in diverse internationale locaties, waaronder Parijs, Lissabon, Wenen, Dublin, Londen en Singapore. De internationale uitstraling wordt onderstreept door het hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk, gelegen aan 1 rue Euler, in de nabijheid van de Champs Elysées.

Corum Investments heeft een uitgebreide vastgoedportefeuille die zich uitstrekt over 17 landen wereldwijd. De aanwezigheid op diverse internationale markten is een weerspiegeling van de toewijding aan de wereldwijde diversificatie en het bieden van waardevolle investeringskansen aan de aandeelhouders.

Corum het Bedrijf

Veiligheid, vergunningen en certificaten

Als vermogensbeheerder is CORUM Asset Management onderworpen aan strenge controle van verschillende toezichthoudende organen die toezicht houden op de beheerde fondsen. Dit omvat de Franse toezichthoudende autoriteit Autorité des Marchés Financiers (AMF) en voldoet aan de vereisten van de AIFM-Richtlijn 2011/61/EU van 10 juli 2014. CORUM Asset Management heeft zijn erkenning als vermogensbeheerder (GP-11000012) ontvangen op 14 april 2011 van de Autorité des Marchés Financiers (AMF).

Specifiek voor de SCPI’s (Société Civile de Placement Immobilier) van Corum Investments:

 • CORUM Origin (SCPI CORUM Origin) heeft op 24 juli 2012 goedkeuring ontvangen van de Autorité des Marchés Financiers (AMF) met dossier nr. 12-17.
 • CORUM XL (SCPI CORUM XL) heeft op 28 mei 2019 goedkeuring gekregen van de Autorité des Marchés Financiers (AMF) met goedkeuringsnummer 19-10.

Deze goedkeuringen en erkenningen illustreren het commitment van Corum Investments om te voldoen aan regelgevende normen en bieden een zekere mate van controle en toezicht op hun activiteiten, wat bijdraagt aan de veiligheid en betrouwbaarheid van hun beleggingsproducten.

Hoe werkt Corum?

De Corum fondsen zijn zogenaamde SCPI’s. Société Civile de Placement Immobilier, is een type vastgoedbeleggingsfonds in Frankrijk. Het is een collectieve beleggingsstructuur die particuliere en institutionele investeerders in staat stelt indirect te investeren in vastgoed, zonder zelf de fysieke eigendommen te beheren. Het mooie aan deze fondsen is dat ze ook nog is maandelijks dividend uitkeren, zo ontstaat er op de lange termijn een mooi passief inkomen. Hier is een uitleg over hoe een SCPI werkt en hoe Corum Investments binnen dit kader opereert:

corum review
hoe werkt corum?
 1. Collectieve Beleggingsstructuur:
  • Een SCPI is een juridische entiteit die speciaal is opgericht om te investeren in vastgoed. Het trekt geld aan van individuele beleggers, die “aandelen” in het fonds kopen.
 2. Vastgoedportefeuille:
  • Het geld dat door de beleggers wordt ingebracht, wordt gebruikt om een gediversifieerde portefeuille van vastgoedactiva op te bouwen en te beheren. Dit kunnen commerciële panden, kantoren, winkelruimtes, en andere vastgoedcategorieën zijn.
 3. Verhuur en Opbrengstverdeling:
  • Het vastgoed wordt verhuurd, en de huurinkomsten worden verdeeld onder de investeerders. Dit biedt beleggers een gestage inkomstenstroom.
 4. Beheer door een Gespecialiseerde Beheerder:
  • SCPI’s worden beheerd door een gespecialiseerde beheerder, in dit geval, Corum Asset Management. Deze beheerder is verantwoordelijk voor het selecteren, aankopen en beheren van vastgoed, evenals het verdelen van de opbrengsten onder de investeerders.
 5. Regulering en Toezicht:
  • SCPI’s zijn onderhevig aan strikte regulering en toezicht, met goedkeuringen van de Franse toezichthoudende autoriteit Autorité des Marchés Financiers (AMF). Dit waarborgt de transparantie en conformiteit van het fonds.

In het geval van Corum Investments fungeert het als de beheerder van verschillende SCPI’s, zoals CORUM Origin en CORUM XL. Het beheert de vastgoedportefeuille, verzorgt de verhuur, en verdeelt de opbrengsten onder de investeerders. De goedkeuringen en erkenningen van de AMF onderstrepen de naleving van regelgeving en dragen bij aan het vertrouwen van investeerders in de veiligheid en integriteit van de beleggingsproducten van Corum Investments.

Waarom beleggen in een vastgoedfonds?

Investeren in een vastgoedfonds biedt diverse voordelen die aantrekkelijk zijn voor beleggers. Hier zijn enkele redenen waarom men kan overwegen te investeren in een vastgoedfonds:

 1. Diversificatie en Risicospreiding:
  • Door te investeren in een vastgoedfonds kunnen beleggers een gediversifieerde portefeuille van vastgoedactiva opbouwen. Dit betekent dat ze indirect investeren in verschillende soorten vastgoed, zoals commerciële panden, kantoren en winkelruimtes. Deze diversificatie helpt bij het spreiden van risico’s, waardoor het effect van een negatieve gebeurtenis op één specifieke eigendom wordt verminderd.
 2. Potentiële Extra Inkomsten:
  • Beleggers ontvangen potentiële extra inkomsten in de vorm van door huurders betaalde huren. Het vastgoedfonds beheert de verhuur en verdeelt de opbrengsten onder de investeerders. Dit biedt een gestage inkomstenstroom, wat aantrekkelijk is voor beleggers die op zoek zijn naar rendement naast de waardestijging van het vastgoed.
 3. Professioneel Huurbeheer:
  • Het beheer van de huurcontracten en alle bijbehorende administratie wordt verzorgd door deskundigen, vaak inbegrepen in de beheersvergoedingen van het vastgoedfonds. Beleggers hebben hierdoor geen omkijken naar het dagelijkse huurbeheer, waardoor het gemakkelijker wordt om te investeren zonder directe betrokkenheid bij de operationele aspecten van het vastgoed.
 4. Toegang tot een Vastgoedportefeuille:
  • Zelfs met een beperkt budget kunnen beleggers toegang krijgen tot een uitgebreide vastgoedportefeuille. In tegenstelling tot het direct kopen van vastgoed, waarbij aanzienlijke kapitaalvereisten en operationele betrokkenheid nodig zijn, biedt een vastgoedfonds een laagdrempelige manier om te participeren in de vastgoedmarkt.

Investeren in een vastgoedfonds combineert dus het voordeel van gediversifieerde vastgoedbezittingen met professioneel beheer, potentiële inkomsten en toegankelijkheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beleggers met verschillende doelstellingen en budgetten.

Waarom beleggen in een vastgoedfonds bij Corum?

 • Diversificatie over landen en sectoren
 • Volledig Vastgoedbeheer en Aan- en verkoopbeleid
 • Maandelijkse uitkering van potentiële inkomsten
 • Herinvesteringsoptie
 • Potentiële waardestijging en uitzonderlijk dividend
 • Lage instapdrempel en toegankelijkheid
 • Bewezen track record
 • Deskundig advies

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het overwegen van investeringen in vastgoedfondsen, inclusief SCPI’s (Société Civile de Placement Immobilier), is het belangrijk om op de volgende punten en risico’s te letten:

 1. Investering voor de Lange Termijn:
  • Vastgoedfondsen, waaronder SCPI’s, zijn doorgaans ontworpen als langetermijnbeleggingen. Beleggers moeten bereid zijn hun geld gedurende een langere periode vast te houden om de voordelen van waardestijging en inkomsten te maximaliseren. Een vroegtijdige verkoop kan leiden tot minder gunstige financiële resultaten.
 2. Niet-Gegarandeerde Inkomsten:
  • Hoewel vastgoedfondsen zoals die van Corum Investments streven naar het genereren van stabiele inkomsten uit huurinkomsten, zijn deze inkomsten niet gegarandeerd. De prestaties van de vastgoedmarkt en economische omstandigheden kunnen van invloed zijn op de huurinkomsten, wat kan resulteren in schommelingen in de uitkeringen aan investeerders.
 3. Terugverkoop van SCPI-aandelen:
  • De terugverkoop van SCPI-aandelen is afhankelijk van de liquiditeit van de markt en kan niet onmiddellijk plaatsvinden. Het kan enige tijd duren voordat een koper wordt gevonden, en de terugkoopprijs kan variëren. Het is bij Corum wel mogelijk om op elk moment een terugverkoop verzoek in te dienen, maar het kan voorkomen dat er dus eerst een koper gevonden moet worden.
 4. Markt- en Economische Risico’s:
  • Vastgoedinvesteringen zijn gevoelig voor markt- en economische schommelingen. Veranderingen in de vastgoedmarkt, rentetarieven en economische omstandigheden kunnen de prestaties van het fonds beïnvloeden.

Hou deze punten goed in uw achterhoofd voordat u gaat beginnen met investeren in vastgoedfondsen bij Corum.

Hoe zit het met belasting?

De belastingen op de CORUM-fondsen worden beïnvloed door de aard van de inkomsten en het belastingsysteem in zowel Nederland als Frankrijk. Hier is een uitleg van hoe de belastingen werken:

 1. Waarde van Belegging in Nederland:
  • De waarde van uw belegging in CORUM-fondsen valt onder het Nederlandse belastingsysteem en wordt ingedeeld in de categorie “sparen en beleggen”. Het belastingtarief dat van toepassing is, correspondeert met uw marginale belastingschijf. Dit tarief wordt toegepast op het fictieve rendement dat wordt berekend over de waarde van uw belegging.
 2. Inkomsten uit Frans Vastgoed en Sociale Zekerheidsheffingen:
  • De verwachte dividenden die CORUM-fondsen aan u uitkeren, zijn afkomstig uit huurinkomsten, van objecten uit meer dan 17 landen, waaronder Frankrijk. De inkomsten die gegenereerd worden uit Frans vastgoed zijn onderworpen aan Franse sociale zekerheidsheffingen. Dit betekent dat een deel van de inkomsten wordt gebruikt om bij te dragen aan het Franse socialezekerheidsstelsel.
 3. Vennootschapsbelasting door CORUM betaald:
  • CORUM betaalt de vennootschapsbelasting op de huurinkomsten die voortkomen uit de verschillende landen. Dit is een belasting die door het fonds wordt afgedragen en is niet direct van invloed op de individuele belegger. Het fonds fungeert als entiteit die belastingen op zijn inkomsten betaalt.
 4. Netto Potentieel Dividend:
  • Het maandelijkse potentieel dividend dat u ontvangt, is netto van bovengenoemde buitenlandse belastingen. Dit betekent dat het rendement dat aan beleggers wordt uitgekeerd, rekening houdt met de belastingverplichtingen in de landen waar de inkomsten worden gegenereerd.

Dankzij het Financieel dagblad weten we ook de 5 belangrijkste fiscale ontwikkelingen voor vastgoedbeleggers. Het kan handig zijn om te weten wat er aankomend jaar gaat gebeuren met de nieuwe belastingregels. U kunt dan ook gelijk zijn of dit wel of niet van toepassing is op uw huidige situatie.


De 2 vastgoedfondsen van Corum

Deze Corum Review 2023 draait natuurlijk om het bedrijf corum en wat je hier kan doen als belegger. We zijn daarom nu aangekomen aan het belangrijkste onderwerp van dit artikel namelijk de twee vastgoedfondsen van Corum waar jij in kan investeren. Lees onderstaand wat de fondsen inhouden, wat het verschil is tussen de twee fondsen en wat de portefeuille is van ieder fonds.

Corum origin

Corum origin is het eerste vastgoedfonds dat in de hele eurozone heeft geïnvesteerd en is opgericht door Corum zelf. Het fonds is tijdens de opening van het bedrijf (2012) in het leven geroepen en sindsdien heeft het mooie resultaten neergezet.

CORUM Origin is een specifiek vastgoedfonds beheerd door CORUM Investments. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van CORUM Origin:

 1. Rendementsdoelstelling:
  • CORUM Origin heeft als rendementsdoelstelling om investeerders een rendement van 6% te bieden. Deze doelstelling is een indicator van het verwachte jaarlijkse rendement op de belegging.
 2. Effectief Rendement:
  • Het effectieve rendement van CORUM Origin is vastgesteld op 7,06%. Dit cijfer vertegenwoordigt het daadwerkelijke rendement dat beleggers hebben behaald op hun investering in het fonds. Het kan variëren op basis van de huurinkomsten en waardestijging van de vastgoedportefeuille.
 3. Aandelenprijsstijging:
  • Sinds de oprichting in 2012 is de aandelenprijs van CORUM Origin gestegen van 1000 naar 1135. Deze stijging van de aandelenprijs geeft aan dat de waarde van het fonds in de loop der jaren is toegenomen. Het kan worden beschouwd als een positief teken voor investeerders, aangezien het wijst op mogelijke waardestijging van de vastgoedactiva in de portefeuille.
 4. Gediversifieerde Portefeuille voor Risicobeheersing:
  • De kracht van CORUM Origin begint met diversificatie. Een gediversifieerde portefeuille biedt aanzienlijke voordelen voor risicobeheersing. Als pionier in 100% Europese strategieën, heeft CORUM Origin vastgoed in 13 landen van de eurozone. Deze diversiteit in geografische ligging draagt bij aan een solide basis voor investeerders.
  Aantal gebouwen: 152

CORUM Origin biedt investeerders de mogelijkheid om deel te nemen aan een gediversifieerde portefeuille van vastgoedactiva met als doel zowel inkomsten als waardevermeerdering te genereren. In totaal zijn er nu zo’n 45.256 aandeelhouders in het corum origin fonds. Deze aandeelhouders zijn goed voor een vermogen van zo’n 2.5 miljard.

corum review
verdeling vastgoed

Corum XL

Corum XL is eigenlijk het eerste vastgoedfonds wat buiten Europa geïnvesteerd heeft. Dit fonds heeft een rendementsdoelstelling van 5% en dit doel is sinds de oprichting (2017) altijd overtroffen. Daarnaast is de prijs van het fonds nu 195 EUR, dit was in 2017 nog 185 EUR. Het effectieve rendement over de afgelopen 5 jaar komt neer op 5,34%. Het fonds heeft op dit moment 40.109 aandeelhouders die goed zijn voor een vermogen van 1.6 miljard EUR. Sinds 2018 heeft dit fonds ook meerdere awards gewonnen, de teller staat momenteel op 11.

corum review
verdeling landen

De Kracht van CORUM XL:

 1. Gediversifieerde Portefeuille voor Robuust Risicobeheer:De kracht van CORUM XL begint met diversificatie. Als pionier in gediversifieerde vastgoedfondsen met een wereldwijde strategie, bezit CORUM XL vastgoed in 11 landen van de Eurozone en verschillende landen daarbuiten. De portefeuille omvat diverse valuta’s (Euro, Britse Pond, Poolse Zloty, Noorse Kroon en Canadese Dollar.
  • Aantal gebouwen: 70
 2. Langdurige Verbintenis voor Toekomstige Huurinkomsten: Het waarborgen van stabiliteit in toekomstige huurinkomsten is cruciaal, en CORUM XL doet dit door middel van langetermijncontracten met huurders.
  • Gemiddelde vaste periode van de huurverplichting: 6,56 jaar
 3. Langetermijnbelegging voor Strategische Kansen:
  • De kracht van CORUM XL komt tot uiting in zijn langetermijnvisie op beleggen. Deze visie stelt het fonds in staat om te profiteren van langlopende vastgoedtrends en valuta-ontwikkelingen.

Kosten bij CORUM: Origin en XL

Benieuwd naar de kosten bij CORUM Origin en CORUM XL? Hier zijn de details:

 • Aandeelprijzen:
  • Een aandeel CORUM Origin wordt momenteel verhandeld voor €1.135,-, terwijl een aandeel CORUM XL verkrijgbaar is voor €195,-. Deze prijzen bieden inzicht in de instapkosten voor investeerders.
 • Inschrijvingscommissie:
  • Bij inschrijving wordt een inschrijvingscommissie in rekening gebracht. Voor CORUM Origin bedraagt deze 11,964%, terwijl voor CORUM XL een tarief van 12% geldt. Het is belangrijk te weten dat deze commissie bij de terugverkoop van het aandeel wordt verrekend.
 • Maandelijkse Dividenden:
  • Gedurende de looptijd van je investering ontvang je maandelijks dividenden. Dit biedt een inzicht in het rendement op je investering over tijd.

Account aanmaken bij Corum

Een account aanmaken bij corum gaat zeer gemakkelijk en is binnen 5 minuten geregeld! Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe dit in zijn werk gaat.

Stap 1: klik op het beginscherm van corum op “inschrijven”. Je zult dan worden doorverwezen naar een scherm waar je persoonlijke gegevens moet invoeren.

corum review
home scherm corum

Stap 2: vul je gegevens in als je op onderstaande pagina terecht ben gekomen.

Stap 3: kies in onderstaand scherm de optie die voor jou geldt

Stap 4: vervolgens moet je nog een keuze maken die betrekking heeft op jouw beleggingsproject

corum review

Stap 5: je gaat nu wat gegevens invoeren over jouw financiële positie, vul dit naar eerlijkheid in! Dit is belangrijk.

corum review
corum review
corum review

Stap 6: invullen van uw financiële kennis. Na de doorlopen stappen van stap 5 krijg je nog wat enkele vragen om te kijken hoe het gesteld is met jouw financiële kennis.

corum review

Stap 7: na alle stappen doorlopen te hebben kom je op een eindscherm uit. Hierin staat wat corum jou adviseert om te doen. Dit ziet er zo uit:

Zoals je ziet kwam er bij mij uit dat ik het beste kon kiezen voor het fonds corum origin op basis van mijn antwoorden op de vragen.

corum review

hierna krijgt u nog een aantal vragen wat u van plan bent om maandelijks te gaan beleggen en of uw dividend uitbetaald moet worden/herbelegd moet worden. Maak hier verstandige keuzes in, beleg alleen met geld wat je kan missen!

Na alle stappen doorlopen te hebben heb je een account aangemaakt bij corum! U zult tot slot nog enkele persoonlijke gegevens moet invoeren en u bent klaar om te gaan beginnen met beleggen in een vastgoedfonds!

Alternatieve Corum

Je weet nu wat Corum voor platform/bedrijf is, maar wat zijn de eventuele alternatieven en wat zijn de concurrenten van Corum? Hieronder zal ik dit voor je behandelen. 

Als het gaat om concurrenten dan moet je denken aan SynVest en Reinvest 24. SynVest is van origine een Nederlands bedrijf dat hetzelfde werkt als Corum. Reinvest24 is een Estlands investeringsplatform voor vastgoed. Reinvest24 is als je kijkt naar het geïnvesteerde kapitaal het kleinste, namelijk 34 MIO, Corum heeft een geïnvesteerd vermogen van 3 miljard en SynVest een vermogen van 800 MIO.

Meer weten over deze platformen? Lees dan in ieder geval mijn SynVest Review 2023.

Corum review 2024 en ervaringen

Corum is dus een bedrijf en platform waar jij kan investeren in vastgoedfondsen, je kan het vergelijken met een REIT, kenmerken van dit soort producten is dat je maandelijks dividend krijgt uitgekeerd. Als beginnende belegger is het een aantrekkelijk bedrijf om een vermogen op te gaan bouwen. Het keert een prima dividend uit en je pakt ook nog is de percentages mee van de eventuele waarde stijgingen van het fonds.

Zelf ben ik erg tevreden over de duidelijke keuzes op het platform of het origin fonds of het xl fonds. Als beginner kan je het beste met het origin fonds beginnen. Let hierbij wel op dat 1 aandeel 1135 EUR kost, dit kan voor sommige nogal een obstakel zijn. Daarnaast is het platform erg overzichtelijk en werkt het fijn.

Als we dan gaan kijken naar het grootste nadeel van het platform dan zijn dit toch wel de hoge uitstapkosten. Ondanks het hoge aantal klanten/investeerders (100.000) zijn er relatief weinig reacties te vinden op trust pilot. Op Google Reviews zijn enkele beoordelingen geplaatst, allemaal positief. Klanten prijzen met name het deskundige personeel, de geografische diversificatie en het aantrekkelijke rendement als sterke punten.

Tot slot wil ik benoemen in deze corum review 2024 dat het platform zeker aan te raden is om uw avontuur in de vastgoed markt te gaan starten. Daarnaast heeft het platform ook diverse prijzen gewonnen, waaronder het CashCow Award.

Corum review 2024 – Conclusie

In deze CORUM Review hebben we een diepgaande blik geworpen op de kenmerken en prestaties van CORUM Origin en CORUM XL. De gediversifieerde aanpak, langetermijnverbintenissen met huurders, en wereldwijde strategie van CORUM XL zijn duidelijke sterke punten. Aan de andere kant biedt CORUM Origin met zijn focus op Europese vastgoedmarkten en aantrekkelijk rendementsdoelstellingen een solide optie voor investeerders.

De positieve geluiden van investeerders op Google Reviews, waarbij deskundig personeel, geografische spreiding, en aantrekkelijke rendementen worden benadrukt, ondersteunen de reputatie van CORUM als een betrouwbare en winstgevende vastgoedbeleggingsmaatschappij.

Het is echter van essentieel belang voor potentiële investeerders om de meest recente informatie te raadplegen, zoals de meest actuele prijzen, kosten, en fondsprestaties, alvorens een weloverwogen investeringsbeslissing te nemen. Investeren brengt altijd risico’s met zich mee, maar met de juiste kennis en strategie kan CORUM een waardevolle toevoeging zijn aan een gediversifieerde beleggingsportefeuille.

In deze dynamische financiële wereld biedt CORUM een solide platform voor vastgoedinvesteringen, ondersteund door een succesvolle track record en positieve beoordelingen van tevreden investeerders.


Wellicht ook interessant voor u:

Wil jij leren hoe jij (en later je kinderen) financieel onafhankelijk worden op het gebied van vastgoed? Klik dan op onderstaande link en leer alle basisbeginselen van de vastgoedmarkt.

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.