Bux Zero is een online broker die beleggers de mogelijkheid biedt om aandelen, crypto’s en ETF’s te kopen en te verkopen. Het bedrijf is opgericht met de missie om beleggen toegankelijker en betaalbaarder te maken voor iedereen, door middel van een eenvoudige en gebruiksvriendelijke app.

In dit artikel ga ik een grondige Bux Zero review maken. Ik ga de achtergrond en geschiedenis van het bedrijf onderzoeken, de belangrijkste functies en gebruikerservaring bespreken en uiteindelijk de prijzen en kosten analyseren. Mijn doel is om een zo volledig mogelijk beeld te geven van Bux Zero en te bepalen of het een geschikte optie is voor beleggers.

Openen van een accountGratis
Handelen in ETF’s Gratis of 1 euro handelskosten
Minimale inleg1 euro
Minimale geldopname10 Euro
ProductenAandelen, ETF’s en Crypto’s
Minimale leeftijd 18 Jaar
Soorten ordersZero order, Marktorder en Limietorder
Beschikbare appJa
Handelen op het web (handelen op je laptop)Nee
Beste app voor beginners?Ja
Overzicht van Bux Zero

Wat is Bux Zero?

Bux Zero is een handige app voor beginners waar je aandelen, crypto’s en ETF’s kan kopen en verkopen. Nogmaals het is een broker die zijn diensten alleen aanbiedt op een app. Het is een ideale app voor mensen die willen starten met aandelen kopen.

Bux Zero is de snelst groeiende neobroker van Europa en staat bekend om zijn focus op het verbeteren van de ervaring van de gebruiker. Het bedrijf is opgericht in 2014 en is sindsdien bezig met het ontwikkelen van een platform dat Europeanen in staat stelt om op eenvoudige en betaalbare wijze meer uit hun geld te halen.

De missie van Bux Zero is om barrières in de financiële markten te verwijderen en de manier waarop naar beleggen wordt gekeken te veranderen. Hierdoor wil BUX een nieuwe generatie beleggers en traders helpen om de financiële markten te ontdekken en te begrijpen. Het bedrijf gelooft dat beleggen niet alleen iets is voor de elite, maar voor iedereen die zijn of haar geld wil laten groeien.

Bux Zero beleggen voor beginners

Bij Bux Zero kunt u dus zelf beleggen in aandelen, ETF’s en Crypto’s. De app is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen starten met het kopen van aandelen of willen starten met het investeren in een ETF.

Door de lage handelskosten die Bux Zero hanteert is het ook aantrekkelijk voor mensen die met een klein bedrag willen beginnen. Bij veel brokers zijn de handelskosten erg hoog. Als jij dan winst hebt en je bent met een klein bedrag begonnen, kan het zomaar zijn dat door de hoge handelskosten jou winst weggevaagd wordt. Dit is bij Bux Zero dus niet het geval.

Het kopen en verkopen van producten in de app gaat heel erg eenvoudig en is heel simpel. In onderstaande uitleg ga ik hier dieper op in en leg ik uit hoe je stap voor stap een aandeel, ETF of crypto kan kopen. Ook leg ik uit hoe je gemakkelijk een account aanmaakt bij Bux Zero.

Hoe werkt Bux Zero?

U weet nu dat Bux Zero een mobiele app is die eenvoudig te gebruiken is. Het aanmaken van een account is ook in 5 minuten geregeld. Via deze link wordt u doorverwezen naar de aanmeldt pagina van Bux Zero. Volg de stappen en de ID-check, uw account is binnen 5 minuten aangemaakt. Hierna bent u klaar om aandelen te gaan kopen.

In 3 stappen een aandeel kopen

Het is belangrijk om een goed plan te hebben als u van start gaat met het kopen van aandelen. Je moet weten wat voor soort aandeel je gaat kopen, in welke sector en voor hoe lang. Doe altijd eerst onderzoek naar aandelen voordat je ze gaat kopen. Tip! Begin met zoeken in sectoren die jou aanspreken, het onderzoek naar desbetreffende aandelen in die sector zal dan makkelijker gaan.

Wilt u al graag wat ideeën op doen over eventuele aantrekkelijk aandelen? Klik dan hier. Op deze pagina heb ik 7 aandelen behandeld die aantrekkelijk zijn voor de lange termijn.

Stap 1: Het zoeken van een aandeel. In bovenstaande tekst heb ik al uitgelegd om te zoeken naar een aandeel die u aanspreekt. Heeft u een aandeel gevonden? Dan kunnen we door naar stap 2

Stap 2: Het doen van onderzoek naar het uitgekozen bedrijf. Als u een aandeel heeft gevonden en dus een bedrijf. Doe dan eerst onderzoek naar het bedrijf. Let op zaken zoals: Hoe staan ze in de media, positief of negatief? Wat zijn de jaar of kwartaal cijfers? en kijk wat hun toekomst visie is.

Stap 3: U bent nu op het punt beland om het aandeel te gaan kopen. Dit kan heel gemakkelijk om op de knop “kopen” te klikken. Het enige waar u nu nog rekening mee moet houden is welk soort order u uitkiest. Er is namelijk een keuze uit 3 verschillende orders, namelijk:

  • Zero order
  • Market order
  • Limiet order
In onderstaande kopjes geef ik uitleg over elke order. Wat kan je ermee en welke kan je het beste kiezen?

Wat is een Zero order?

Een zero order is een type order in de beleggingswereld die wordt uitgevoerd zonder enige vergoeding of commissie. In tegenstelling tot andere types orders. Zoals market orders of limit orders, betalen beleggers niet voor de uitvoering van een zero order.

Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die zich zorgen maken over de kosten die gepaard gaan met beleggen en die op zoek zijn naar manieren om hun beleggingen zo voordelig mogelijk uit te voeren. Het is belangrijk om op te merken dat zero orders niet beschikbaar zijn bij alle brokers en sommige brokers kunnen beperkingen opleggen aan de hoeveelheid beleggingen die ze toestaan als zero orders.

Wat is een Market order

Een market order is een type beleggingsorder waarbij een belegger direct een aandeel of een andere beleggingsinstrument koopt of verkoopt tegen de huidige marktprijs. Een market order garandeert niet de uiteindelijke prijs van de transactie, maar biedt wel de garantie dat de transactie onmiddellijk wordt uitgevoerd. Dit betekent dat beleggers die een market order uitvoeren, snel en efficiënt kunnen inspelen op veranderingen op de beurs, zoals plotselinge prijsbewegingen. Echter, omdat market orders prioriteit geven aan snelle uitvoering boven prijsrealisatie, kunnen beleggers meer betalen dan ze hadden verwacht of minder ontvangen dan ze hadden gehoopt.

Het is belangrijk om te realiseren dat market orders niet geschikt zijn voor alle beleggingsstrategieën en om te overwegen hoe marktomstandigheden en persoonlijke beleggingsdoelen de keuze voor een market order kunnen beïnvloeden.

Wat is een limiet order

Een limietorder is een type beleggingsorder waarbij een belegger een aandeel of andere beleggingsinstrument koopt of verkoopt tegen een specifieke, door de belegger opgegeven prijs. In tegenstelling tot een market order, waarbij de transactie onmiddellijk wordt uitgevoerd tegen de huidige marktprijs. Hierdoor zal een limietorder alleen worden uitgevoerd als de marktprijs die opgegeven is wordt bereikt. Hierdoor biedt een limietorder beleggers meer controle over de prijs waartegen ze kopen of verkopen. Het garandeert alleen niet dat de transactie daadwerkelijk plaatsvindt.

Limietorders kunnen worden gebruikt om winsten te beschermen, verliezen te beperken of om op een specifiek prijspunt in de toekomst in te stappen. Het is belangrijk om te realiseren dat limietorders niet altijd snel kunnen worden uitgevoerd. Afhankelijk van marktomstandigheden en de specifieke prijs die is opgegeven.

Welke order kan je het beste gebruiken?

Bij Bux Zero kan je het beste gebruik maken van een zero order. Aangezien Bux Zero geen kosten rekent bij deze orders. Ook is het zo dat dit de simpelste order is die ze aanbieden. Bij een limiet order moet je bijvoorbeeld een prijspunt gaan bepalen waarop jij wilt dat de order wordt uitgevoerd. Hier kom je dus al snel bij een technische analyse terecht.

Zie hier voor een overzicht van de kosten bij Bux Zero van alle orders:

EU-AandelenUS-AandelenETF’sCrypto’s
Zero order:€0€0
Market order:€1.50€0€1.50€0 of 0.5%
Limiet order:€1.50€0€1.50

Hoe veilig is Bux Zero?

Bux Zero is een zeer veilige en betrouwbare broker. Zo zijn jouw tegoeden beschermd tegen een bedrag van 100.000 euro ,mocht Bux Zero dus failliet gaan dan ben jij hier tegen beschermd. Bux Zero is goed gekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) of te wel gereguleerd. Dit wil zeggen dat de AFM Bux Zero heeft goedgekeurd als handelsplatform.

Bux Zero werkt samen met ABN AMRO. ABN AMRO Clearing is de plaats waar uw geld wordt bewaard. ABN levert de technologie achter de schermen die u nodig hebt om aandelen te kopen en verkopen.

Klantenservice Bux Zero

Bij Bux Zero begrijpen ze hoe belangrijk het is om altijd toegang te hebben tot deskundige ondersteuning bij uw beleggingsbehoeften. De hoofdlocatie bevindt zich in

  • Amsterdam
  • Plantage Middenlaan 62

Bux Zero is altijd bereikbaar via telefoon op +31(0)85 888 9225 of per e-mail op support-zero@getbux.com.

Bux Zero Review 2023 | Leuk opties die de app aanbiedt

Bux Zero heeft een aantal leuke opties om het voor beleggers nog makkelijker te maken. Zo bieden ze een spaarplan aan, thematisch beleggen en je kan er fractioneel beleggen. Ik ga deze opties stuk voor stuk aanbieden zodat je weet wat je ermee kan en of je dit kan gaan gebruiken.

Het spaarplan

Regelmatig beleggen is strategie die veel beleggers toepassen. Het probleem wat hier voor kan komen is dat mensen vergeten om op een bepaalde datum aandelen te kopen. Dit zorgt er dus voor dat je niet regelmatig belegd ;). Het principe wat ook veel naar voren komt is het dollar cost averaging.

Dollar cost averaging is een beleggingsstrategie waarbij beleggers regelmatig en op vastgestelde tijden evenredig geld investeren in een specifiek financiële product, zoals aandelen, ETF’s of fondsen. Hierdoor worden de beleggers niet blootgesteld aan de volatiliteit van de markt, maar investeren ze steeds op verschillende prijspunten, waardoor het gemiddelde kosten van hun investering afneemt. Dit kan helpen om lange-termijn risico’s te verminderen en het potentiëel van opbrengsten te verhogen.

De optie het spaarplan wat Bux Zero biedt is hiervoor een goede oplossing. Het is namelijk in drie stappen geregeld.

  1. Kies je aandelen: ETF’s en crypto’s. Beleg dus in bedrijven waarin jij gelooft en waarvan jij denkt dat deze gaan groeien in de toekomst.
  2. Bepaal je inleg: Dit kan al vanaf 10 euro, beleg altijd met geld wat je kan missen.
  3. Kies je dag in de maand: Stel een specifieke dag in de maand vast en benoem je beleggingsplan naar jouw financiële doel. De automatische uitvoering van het plan garandeert dat jouw beleggingsstrategie regelmatig wordt gevolgd. Je hebt ten allen tijden de mogelijkheid om je plan te pauzeren, aan te passen of te beëindigen.

Is het nog niet helemaal duidelijk hoe dit nu precies werkt? Kijk dan naar onderstaande uitleg video:

Thematisch beleggen

Thematisch beleggen is een vorm van beleggen waarbij beleggers zich richten op specifieke trends en ontwikkelingen in de wereld, zoals bijvoorbeeld technologie, gezondheid, energie of milieu. Hierbij worden beleggingen geplaatst in bedrijven en sectoren die worden gezien als voordeelrijk op basis van hun connectie met het specifieke thema. Het doel van thematisch beleggen is om op deze manier een groter rendement te realiseren dan traditionele beleggingsmethodes.

Fractioneel beleggen

Waar veel brokers de mogelijkheid bieden om alleen hele aandelen of ETF’s de kopen is dat bij Bux Zero niet het geval. Dit noemen we ook wel fractioneel beleggen. Fractioneel beleggen is een investeringsstrategie waarbij beleggers slechts een klein deel van het totale aandelenkapitaal van een belegging kopen. Hierdoor is het mogelijk om te beleggen in dure aandelen zoals bijvoorbeeld grootte bedrijven als Amazon of Tesla, zonder het volledige aandelenbedrag te moeten betalen. Dit maakt beleggen toegankelijker en betaalbaarder voor beleggers met een beperkt budget.

Conclusie | Bux Zero Review 2023

In conclusie is Bux Zero een hele goede broker. Echter is het wel zo dat Bux Zero alleen zijn diensten aanbiedt op een app, wel is het zo dat het de beste app is voor mensen die willen starten met het kopen van aandelen, crypto’s of ETF’s. De betrouwbaarheid is 100%, dit komt mede door de goedkeuring van het AFM, je geld wordt ondergebracht bij ABN AMRO en je tegoed is beschermd voor een bedrag van 100.000 euro.

Het gebruiksgemak op de app is erg hoog. Dit komt ook mede omdat Bux Zero zich focust op mensen die willen beginnen met beleggen in aandelen, crypto’s of ETF’s. Echter moet ik wel zeggen, voor mensen die het fijn vinden om aandelen te kopen op uw laptop of computer dat Bux Zero dan niet de juiste keuze is voor u. Heeft u er geen problemen mee dat er alleen een app beschikbaar is? Dan raad ik de app zeker aan.

De kosten bij Bux zero liggen ook erg laag. Dit heeft u kunnen zien in het kostenoverzicht wat eerder benoemd is in dit artikel. U kunt namelijk al in aandelen beleggen vanaf 1 euro. Daarnaast zijn er geen extra kosten verbonden aan het opwaarderen van uw saldo op uw account. Dit doet Bux Zero omdat zij zich willen focussen op de mensen die met minder willen beginnen. Zo blijft er meer winst over voor jou als klant.

Het enige kleine minpuntje wat ik kan benoemen over Bux Zero is het aanbod. Vergeleken met andere brokers is het aanbod bij Bux wat laag. Aan de andere kant ze bieden wel de bekendste crypto’s, aandelen en ETF’s aan. Dus u kunt prima uit de voeten. Mocht u wel opzoek zijn naar een broker met een heel breed aanbod dan is Bux Zero niet de optimale keuze voor u.

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.