Ben je op zoek naar een online broker om te beleggen in aandelen, ETF’s of andere beleggingsproducten? Dan kom je al snel terecht bij twee grote spelers: DEGIRO en eToro. Beide brokers zijn populair in Nederland, maar er zijn belangrijke verschillen die bepalen welke het beste bij jou past. In dit blogartikel gaan we Degiro en eToro grondig met elkaar vergelijken. We bekijken de kosten, kenmerken, gebruiksgemak en veiligheid van beide platforms, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw beleggingsreis.

Degiro en eToro: twee giganten in de online beleggingswereld. Degiro is een Nederlandse broker die bekend staat om zijn lage kosten en gebruiksvriendelijke platform. eToro is een internationale broker met focus op social trading, waar je de beleggingen van andere traders kunt kopiëren.

Maar welke broker is nu echt de beste? In dit blogartikel ontrafelen we de plus- en minpunten van Degiro en eToro, zodat jij de perfecte match vindt voor jouw beleggingsdoelen.

meer informatie op website DEGIRO
meer informatie op de website van eToro


Disclaimer:

Belangrijk: De informatie in dit blogartikel is bedoeld voor educatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Investeren brengt risico’s met zich mee. Het is belangrijk dat je zelf je eigen onderzoek doet en beleggingsbeslissingen neemt op basis van jouw eigen risicotolerantie en financiële situatie.

Dit blogartikel belicht Degiro en eToro als twee populaire online brokers. We bespreken de kenmerken en functionaliteiten van beide platformen, maar we geven geen expliciete aanbeveling om in een van de brokers te beleggen. Dit artikel helpt je alleen om een keuze te maken welke broker voor jou het beste geschikt is.


DEGIRO vs eToro | Samenvatting

In de vergelijking tussen DEGIRO en eToro komen twee prominente spelers op het gebied van online handelen naar voren, elk met unieke kenmerken en voordelen. DEGIRO, een in Nederland gevestigde broker, staat bekend om zijn lage tarieven en uitgebreide selectie van beleggingsinstrumenten, waardoor het een populaire keuze is voor serieuze beleggers die op zoek zijn naar een breed scala aan handelsmogelijkheden.

Aan de andere kant biedt eToro een innovatieve benadering van handelen, met een focus op sociale handel en gebruiksvriendelijke interfaces. Het platform maakt het mogelijk voor gebruikers om andere handelaren te volgen en hun transacties te kopiëren, waardoor het ideaal is voor beginners die willen leren van ervaren handelaren.

Hoewel DEGIRO en eToro beide sterke punten hebben, hangt de keuze tussen hen af van individuele voorkeuren en handelsbehoeften. Voor diegenen die op zoek zijn naar lage tarieven en een breed scala aan beleggingsmogelijkheden, kan DEGIRO de voorkeur hebben. Aan de andere kant kunnen diegenen die waarde hechten aan sociale handelsfuncties en gebruiksgemak eToro verkiezen.


DEGIRO Voor- en Nadelen

★★★★★

 • Goedkoopste broker van Nederland
 • Toegang tot veel beurzen wereldwijd
 • Grote selectie aan producten
 • Gebruiksvriendelijk platform en app
 • Biedt geen crypto aan
 • Kan geen andere beleggers kopiëren.

Het beleggingsplatform van DEGIRO

Beleggen is een uitstekende manier om uw vermogen te laten groeien op de lange termijn. Met DEGIRO heeft u toegang tot een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar beleggingsplatform met lage kosten. 

Of je nou een beginnende belegger bent, een expert of ertussenin zit, DEGIRO biedt je alle tools die je nodig hebt om te beleggen. Ontdek het gebruiksvriendelijke platform op desktop en app. Bovendien bieden ze je een schat aan data, nieuws, ratio’s, analisteninzichten en nog veel meer. Zo heb je altijd en overal de beurs op zak. Hieronder heb ik een tal van afbeeldingen gezet om de impressie van het platform nog beter naar voren te laten komen.

Laten we beginnen met het platform op je laptop, onderstaande afbeelding laat zien hoe jouw homescherm eruit ziet zodra je ingelogd bent bij DeGiro.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de donkere modus aan te zetten. Dat ziet er zo uit:


Functies van het platform DEGIRO

FunctieOmschrijving
Combinatie ordersZet meerdere orders tegelijk aan om verschillende strategieën uit te proberen.
FavorietenlijstHoudt eenvoudig je favoriete aandelen bij in een lijst.
NotitiesMaak aantekeningen over je beleggingen.
Aandelen nieuwsFilter nieuws op aandelen.
Economische kalenderBlijf op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen.
NieuwsOntvang relevant nieuws over de markt.
MarktBekijk de belangrijkste indexen, agenda, wisselkoersen etc.
Winners & LosersZie de aandelen met de grootste koersbewegingen.
Real-time koersenVolg de koersen van aandelen live.
Interactieve grafiekenVergelijk koersen, bekijk grafieken en pas de tijdsperiode aan.
ESG RatingsBeoordeel bedrijven op o.a. milieu, sociaal en bestuur.
AnalistenvisieLees wat analisten van een aandeel vinden.
Financiële gegevensBekijk alle bedrijfscijfers en financiële data.
Touch & Face IDLog veilig in met je vingerafdruk of gezichtsherkenning.
Twee-stapsverificatieExtra beveiliging voor je account.

App van DEGIRO

De DEGIRO beleggingsapp maakt beleggen eenvoudig en toegankelijk. U kunt altijd en overal uw beleggingen beheren, waar u ook bent. De app is gebruiksvriendelijk en biedt een scala aan functies, waaronder:

 • Real-time koersen
 • Handige ordertypes
 • Gedetailleerde grafieken
 • Uitgebreide nieuwsartikelen
 • Onafhankelijke analistenrapporten

Met de DEGIRO beleggingsapp heeft u de controle over uw financiële toekomst. U kunt beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s, opties en futures. De app is ideaal voor zowel beginners als ervaren beleggers.


Hoe koop je een aandeel bij DEGIRO?

Hieronder zal ik doormiddel van afbeeldingen laten zien hoe je eenvoudig een aandeel koopt bij DEGIRO. Belangrijk om te weten; de manier waarop je een aandeel koopt zo verkoop je het aandeel ook

Stap 1:

 • Als je een account hebt aangemaakt hebt dan moet je als eerst geld boeken, mocht je nog geen geld op de rekening hebben staan ga je dit eerst overboeken. Dit doe je gemakkelijk om op “geld inboeken” te klikken. Mocht je nog geen account hebben aangemaakt doe dat dan hier.

Stap 2: 

 • Nadat je geld hebt gestort klik je op “plaats order”. Daarna voor je de naam van het aandeel/ of de ISIN code in de zoekbalk.

Stap 3:

 • Daarna kan je het type order kiezen. Kort samengevat: 
 • Limiet order: hierbij geef je een prijs op waarop het aandeel gekocht moet worden. Als de prijs gehit wordt, koopt het systeem het aandeel. 
 • Market order: hierbij koop je direct het aandeel voor de op dat moment beste prijs in de markt. 
 • Stoploss: automatisch verkopen van een belegging wanneer de prijs een bepaalde drempelwaarde (stopprijs) bereikt om te voorkomen dat je meer verliest.
 • Stoplimit order: Automatisch verkopen van een belegging wanneer de prijs een bepaalde drempelwaarde (stopprijs) bereikt, maar alleen tegen een limietprijs of beter.

Kosten DEGIRO

DEGIRO hanteert in vergelijking met andere brokers zeer lage kosten voor traditionele beleggingen in aandelen en ETF’s. De kosten voor andere producten, zoals fonds en opties, kunnen concurrerend zijn of iets hoger, afhankelijk van de broker.

Voordelen van een lage kostenstructuur:

 • Meer rendement: Door de lage kosten behoud je meer van je beleggingsrendement.
 • Toegankelijk beleggen: De lage kosten maken beleggen toegankelijk voor een breder publiek.
 • Transparantie: DEGIRO’s transparante kostenstructuur zorgt voor duidelijkheid voor beleggers.

DEGIRO’s focus op lage kosten draagt bij aan de missie om beleggen voor iedereen mogelijk te maken.

DEGIRO tarieven 2024:

AandelenVSEuronext Amsterdam
COMMISSIE
€ 1
+
HANDLING
€ 1
COMMISSIE
€ 2
+
HANDLING
€ 1
ETF’sKernselectieWereldwijd
COMMISSIE
€ 0
+
HANDLING
€ 1
COMMISSIE
€ 2
+
HANDLING
€ 1
DerivatenOptiesFutures
COMMISSIE
€ 0,75
COMMISSIE
€ 0,75
Hefboomproducten & WarrantsBNP ParibasSociété Générale
COMMISSIE
€ 0,50
COMMISSIE
€ 0,50

DEGIRO Aansluitingskosten 2024:

BeursAansluitingskosten (2024)
Euronext Amsterdam€0,00
Euronext Derivatives€2,50
Eurex€2,50
NYSE€2,50

Over DEGIRO – Visie

DEGIRO is een online broker die in 2008 is opgericht in Nederland. Het bedrijf is onderdeel van de flatexDEGIRO groep, die tot de 160 grootste beursgenoteerde bedrijven in Duitsland behoort. DEGIRO heeft als missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken.

De visie van flatexDEGIRO:

De flatexDEGIRO groep streeft ernaar om in 2026 meer dan 7 miljoen Europese klantente bedienen en meer dan 250 miljoen transacties per jaar uit te voeren.

Resultaten van flatexDEGIRO:

KenmerkResultaat
Transacties67 miljoen
Klanten2,4 miljoen
Beheerd vermogen€40 miljard
Inkomsten€407 miljoen
EBITDA€183 miljoen
cijfers DEGIRO

DEGIRO streeft naar een wereld waarin beleggen toegankelijk is voor iedereen. De visie luidt:

“Wij willen iedereen in staat stellen om zelf hun financiële toekomst vorm te geven en de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn.”

Dit vertaalt zich in de volgende kernwaarden:

Laagdrempelig: DEGIRO wil beleggen eenvoudig en betaalbaar maken, zodat iedereen ermee kan beginnen, ongeacht hun kennis of ervaring.

Transparant: DEGIRO streeft naar heldere communicatie en lage kosten, zodat beleggers goed zicht hebben op hun beleggingen en de gemaakte keuzes.

Betrouwbaar: DEGIRO is een gereguleerde broker die zich inzet voor de veiligheid van je geld en de bescherming van je belangen.

Innovatief: DEGIRO investeert continu in nieuwe technologieën en tools om de beleggingservaring te optimaliseren.

DEGIRO gelooft dat beleggen een krachtige tool is om je financiële doelen te behalen. Door beleggen toegankelijk te maken, wil DEGIRO mensen helpen om een betere toekomst voor zichzelf te creëren.

Lees mijn uitgebreide DEGIRO review voor meer informatie!


eToro Voor- en Nadelen

★★★★

 • In staat om andere beleggers te kopiëren
 • Geen transactie kosten bij aankoop aandelen en ETF’s
 • Groot aanbod
 • Bieden risicovolle CFD’s/hefboomproducten aan waar beginners geld mee kunnen verliezen.
 • 5 EUR kosten voor het opnemen van je eigen geld.
 • Alle handel is in USD hier betaal je ook valuta kosten voor (verborgen kosten).

Het beleggingsplatform van eToro

Het handelsplatform van eToro is niet zomaar een platform; het is een uitgebreid financieel ecosysteem dat beleggers een breed scala aan mogelijkheden biedt. Of je nu een ervaren handelaar bent of net begint met je beleggingsreis, eToro heeft voor iedereen iets te bieden. Zo heb je al kunnen lezen dat je op het platform van eToro uit de voeten kan met veel verschillende producten. 

Zo maakt eToro ook gebruik van CFD’s. Dit doet eToro zodat de gebruikers gebruik kunnen maken van hefboom producten en functies zoals short gaan (verkoop). Hierdoor kunnen zij ook financiële instrumenten aanbieden die zij normaal anders niet konden aanbieden, zoals indices en grondstoffen.


Functies bij eToro

Oefenen zonder risico:

Bij eToro ontvang je gratis een virtuele beleving met de Demobibliotheek zodra je een account aanmaakt. Dit virtuele portfolio met een fictief bedrag van €100.000 is ideaal voor beginners om te wennen aan het platform en te experimenteren met verschillende beleggingsstrategieën zonder risico te lopen. Je vindt dit “oefenaccount” in de navigatiebalk linksonder, onder de knop “Geld storten”. Klik op “Overschakelen naar virtueel” om te beginnen.

Tipranks research bar:

Via de “Analyse”-functie bij een aandeel op eToro vind je de TipRanks Research tab. Deze tab biedt een handig overzicht met essentiële informatie over het aandeel, inclusief:

 • Al het nieuws: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en prestaties van het aandeel en het bedrijf.
 • Sentimentanalyse: Ontdek de mening van andere beleggers en analisten over het aandeel.
 • Technische analyse: Analyseer koersgrafieken en identificeer trends met behulp van technische indicatoren.
 • Prijsdoelen: Bekijk de verwachtingen van analisten voor de toekomstige koers van het aandeel.

One click trading: snel en efficiënt handelen:

eToro introduceerde One-Click Trading om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Met deze functie kun je met één muisklik een nieuwe positie openen, met vooraf ingestelde parameters zoals ordergrootte en stop-loss/take-profit niveaus. Zo bespaar je tijd en handel je efficiënter. Je activeert One-Click Trading in de instellingen van je account onder “Handelen“.

Stoploss en Take profit:

De functies Stop-Loss (SL) en Take-Profit (TP) zijn onmisbaar voor elke handelaar. Hiermee kun je je risico’s beperken en winsten veiligstellen:

 • Stop-Loss (SL): Stel een limiet in die automatisch je positie sluit als de koers daalt om verdere verliezen te voorkomen.
 • Take-Profit (TP): Bepaal een winstdoel waarboven je positie automatisch wordt gesloten om behaalde winst te vergrendelen.

Zowel Stop-Loss als Take-Profit helpen je om je handelsrisico te beheren en je strategie te optimaliseren.

Trailling Stop-loss:

De Trailing Stop-Loss is een geavanceerde variant van de Stop-Loss. Deze functie verplaatst de stop-loss automatisch mee met de winstgevende posities. Zo blijf je profiteren van stijgende koersen terwijl je je positie beschermt tegen plotselinge dalingen.

ProCharts: professionele technische analyses

Voor gebruikers met ten minste €5000 aan beleggingen biedt eToro ProCharts. Met deze krachtige tool kun je:

 • Geavanceerde koersgrafieken creëren van diverse instrumenten en termijnen.
 • Technische indicatoren toepassen om trends te analyseren.
 • Tekenen en annotaties toevoegen om je analyse te visualiseren.

ProCharts is ideaal voor diepgaande technische analyse en het verfijnen van je beleggingsstrategieën.

Offline trading:

eToro onderscheidt zich met Offline Trading. Hiermee kun je handels- en beleggingsorders plaatsen, zelfs wanneer de internetverbinding wegvalt. Zo blijf je in controle over je posities, 24/7, ongeacht de locatie.

Met deze uitgebreide functionaliteit biedt eToro een gebruiksvriendelijke en krachtige handelsomgeving voor zowel beginners als ervaren beleggers. Ontdek de mogelijkheden en ga slimmer beleggen!


Sociaal handelen/Copy traden | eToro

Met de unieke functie voor sociaal handelen op eToro stap je in een wereld van interactie, samenwerking en kennisdeling onder beleggers. Deze functie combineert de voordelen van online beleggen met sociale media en biedt diverse mogelijkheden:

1. Kopiëren van succesvolle handelaren:

 • Volg ervaren traders: Kies uit een breed scala aan ervaren handelaren op basis van hun prestaties, strategieën en risicoprofiel.
 • Automatisch kopiëren: De posities die de gevolgde trader opent, worden automatisch gerepliceerd in jouw portefeuille.
 • Leer van experts: Profiteer van de expertise van succesvolle traders en verbreed je eigen beleggingskennis.

Deze functie is ideaal voor beginnende beleggers die willen profiteren van de ervaring van anderen, of voor diegenen die tijdgebrek hebben om zelf uitgebreid onderzoek te doen.

2. Deelnemen aan de sociale feed:

 • Discussies en inzichten: Praat mee met andere beleggers, deel je mening en wissel ideeën uit over actuele marktontwikkelingen.
 • Stel vragen en krijg antwoorden: Ervaren traders en analisten delen hun kennis en beantwoorden graag jouw vragen.
 • Blijf op de hoogte: Volg de laatste trends, nieuws en analyses van andere gebruikers.

De sociale feed stimuleert interactie, leert je van andere perspectieven en helpt je om weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen.

3. Transparantie door gedetailleerde statistieken:

 • Volledige inzage: Bekijk de prestaties, handelsgeschiedenis en risicoprofiel van elke trader op het platform.
 • Neem gefundeerde beslissingen: Kies bewust de traders die je wilt kopiëren op basis van transparante data.
 • Vertrouw op betrouwbare informatie: eToro hanteert strenge criteria voor de selectie van Popular Investors.

Deze transparantie staat garant voor een veilige en betrouwbare beleggingsomgeving.

Handelaren kopiëren: Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Het kopiëren van handelaren op eToro is een fluitje van een cent:

 1. Zoek via de zoekbalk: Vind de belegger die je wilt kopiëren.
 2. Bekijk hun profiel: Analyseer hun prestaties, strategie en risicoprofiel.
 3. Klik op “Kopiëren”: De posities van de geselecteerde belegger worden automatisch in jouw portefeuille gerepliceerd.

Je kunt ook via de pagina van een aandeel bekijken welke beleggers erin beleggen en hun track record beoordelen. Kies de traders die bij jouw passen en kopieer hun expertise!


Hoe koop je een aandeel bij eToro?

Aandelen kopen bij eToro is heel eenvoudig in slechts 4 stappen heb jij je eerste aandeel gekocht. Zie in onderstaande afbeeldingen hoe dit te werk gaat. In onderstaand voorbeeld heb ik het aandeel Amazon gepakt.

Stap 1: Als eerst ga je het desbetreffende aandeel opzoeken in de zoekbalk van de homepagina.

Stap 2: Zodra je het desbetreffende aandeel hebt gevonden dan klik je daarop.

Stap 3: Als je op het scherm terecht bent gekomen van het aandeel zelf, klik je nu op handelen (rechts in het scherm).

Stap 4: Tot slot ga je het aandeel kopen, je doet dit door om het bedrag in te voeren wat jij wilt. Daarna klik je op kopen. Mocht je een stop loss en/of take profit willen instellen dan kan dat hier ook.


Kosten eToro

Zoals we nu weten betaal je bij eToro geen kosten als het gaat om aandelen en ETF’s. Hieronder nog even een kort overzicht als het gaat om deze producten. 

Kosten en VergoedingenTarieven
BeheerkostenGeen kosten
TicketkostenGeen kosten
Rollover-kostenGeen kosten
Extra BrokerkostenGeen kosten
Valuta-OmrekeningskostenVan toepassing op niet-USD-stortingen en geldopnames
Opnamekosten$5 per opname

Bij eToro wordt er een vergoeding van 1% in rekening gebracht bij het kopen of verkopen van cryptovaluta. Deze 1% wordt toegevoegd aan de marktprijs, wat de bied-laatkoers is, en is inbegrepen in de prijs die je ziet wanneer je een positie opent of sluit. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld voor €100 aan crypto koopt, er een extra €1 wordt toegevoegd als vergoeding


Visie en Missie eToro

De visie van eToro is om financiële markten toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of ervaring. Ze streven ernaar om transparantie en vertrouwen te bevorderen in de wereld van online handelen door middel van innovatieve technologieën en sociale handelsfuncties. eToro gelooft in het empoweren van individuen om controle te nemen over hun financiële toekomst door middel van educatie, gebruiksvriendelijke tools en sociale connectiviteit.

De missie van eToro is om een veilige, gebruiksvriendelijke en transparante omgeving te bieden waarin mensen kunnen investeren, handelen en groeien. Ze streven ernaar om een gemeenschap van handelaren te cultiveren die elkaar ondersteunen en van elkaar leren, waardoor iedereen de kans krijgt om financieel succes te behalen. Door innovatie, ethisch handelen en klantgerichtheid streeft eToro ernaar om de wereldwijde leider te worden in online handel en investeringen.


Veiligheid DEGIRO vs eToro

 • Driedelige bestuursstructuur met duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden
 • Strenge interne controles
 • Toezicht door Duitse toezichthouder (BaFin) en Nederlandse toezichthouders (DNB en AFM).
 • Registratie bij KIFID voor onafhankelijke klachtenbehandeling
 • CySEC: Europese Unie > Strikte normen voor kapitaal, klantengelden en consumentenbescherming.
 • FCA: Verenigd Koningkrijk > Toezicht op financiële dienstverlening
 • ASIC: Australië > Naleving van Australische regelgeving
 • NFA: Verenigde staten > Registratie als introducing broker

MiFID-Classificatie:

Alle klanten bij eToro Europe en eToro UK worden standaard geclassificeerd als retailcliënten.

Dit biedt maximale bescherming, met voordelen zoals:

 • Investor Compensation Fund
 • Best Execution
 • Safeguarding of Client Assets

Hoe gaat eToro met jouw geld om?

 • Bewaard op gescheiden rekeningen in topbanken.
 • Beschermd door SSL-encryptie.
 • Strikte scheiding tussen klant- en bedrijfsgelden
 • Regelmatige controles door interne en externe auditors
 • Samenwerking met betrouwbare partners voor veilige transacties
 • Klantgarantiefonds tot €20.000.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen DEGIRO en eToro?

DEGIRO is een traditionele online broker die zich richt op lage kosten en een breed scala aan handelsmogelijkheden biedt, waaronder aandelen, ETF’s, obligaties en opties. eToro daarentegen is meer gericht op sociale handel, waarbij gebruikers andere handelaren kunnen volgen en hun transacties kunnen kopiëren. Het beste platform voor jou hangt af van je voorkeuren en handelsdoelen. Als je op zoek bent naar een breed scala aan beleggingsmogelijkheden tegen lage kosten, kan DEGIRO geschikt zijn. Als je daarentegen meer waarde hecht aan sociale handelsfuncties en gebruiksgemak, kan eToro de voorkeur hebben.

Hoe zit het met de tarieven en kosten bij DEGIRO en eToro? Welk platform biedt de meest kosteneffectieve handelsoplossingen?

Over het algemeen staat DEGIRO bekend om zijn lage tarieven en transparante kostenstructuur. Het platform rekent lage commissies aan voor het verhandelen van aandelen en ETF’s. eToro daarentegen heeft een iets andere tariefstructuur, met spreads en overnachtingskosten voor CFD-handel en enkele andere kosten. Het beste platform op het gebied van kosten hangt af van je handelsstijl en frequentie.

Bieden DEGIRO en eToro beide toegang tot dezelfde markten en beleggingsinstrumenten, zoals aandelen, ETF’s en cryptocurrencies?

Beide platforms bieden toegang tot een breed scala aan markten en beleggingsinstrumenten, waaronder aandelen, ETF’s, obligaties en meer. Echter, eToro staat ook bekend om zijn aanbod van cryptocurrencies, terwijl DEGIRO zich voornamelijk richt op traditionele financiële instrumenten.

Kan ik bij DEGIRO en eToro beide profiteren van sociale handelsfuncties, zoals het volgen van andere handelaren en het kopiëren van hun transacties?

Ja, eToro staat bekend om zijn sociale handelsfuncties, waarbij gebruikers andere handelaren kunnen volgen en automatisch hun transacties kunnen kopiëren. DEGIRO biedt echter geen vergelijkbare sociale handelsfuncties. DEGIRO biedt wel weer een “nieuws feed” aan waar je al het laatste nieuws kan volgen van de financiële markten.

Zijn mijn fondsen en persoonlijke gegevens veilig bij zowel DEGIRO als eToro, en welk platform biedt betere beveiligingsmaatregelen?

Zowel DEGIRO als eToro hebben maatregelen genomen om de veiligheid van fondsen en persoonlijke gegevens van gebruikers te waarborgen. Beide platforms maken gebruik van geavanceerde encryptietechnologieën en voldoen aan strikte regelgevingen op het gebied van gegevensbescherming en financiële veiligheid. Beiden zijn even veilig.


DEGIRO vs eToro | Conclusie

De keuze tussen DEGIRO en eToro hangt af van jouw beleggingsdoelen, ervaring, risicoprofiel en voorkeuren:

Kies DEGIRO:

 • Als je lage kosten, een gebruiksvriendelijk platform en een breed scala aan beleggingsproducten zoekt.
 • Als je een beginnende of ervaren belegger bent die op zoek is naar een transparante en betrouwbare broker.
 • Als je waarde hecht aan klantvriendelijke service en bescherming door de AFM en de DNB.

Kies eToro:

 • Als je gebruik wilt maken van unieke social trading features en ook wilt beleggen in cryptovaluta.
 • Als je een gebruiksvriendelijk platform zoekt met een actieve community.
 • Als je bereid bent hoger kosten te betalen voor gebruiksgemak en innovatieve features. Daarnaast betaal je voor aandelen en ETF’s geen kosten.

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

DEGIRO Review
Brokers

DEGIRO Review

DeGiro is een online beleggingsplatform dat in 2013 startte met met hun missie om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen. De Nederlandse broker onderscheidt zich door lage transactiekosten, een gebruiksvriendelijk platform en een breed scala aan beleggingsproducten. We beginnen met een analyse van de kostenstructuur. DeGiro hanteert een lage tariefstructuur, waardoor beleggen ook voor kleine

Bitvavo vs Finst | Welke broker kies je?
Brokers

Bitvavo vs Finst | Welke broker kies je?

Bitvavo vs Finst. Het ene platform (Bitvavo) de marktleider van dit moment in Nederland en het ander platform (Finst) degene die de nieuwe marktleider wilt worden. Welke is er beter en waarom? Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere cryptocurrencies zijn steeds populairder aan het worden. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het kopen en verkopen van

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.