Best Crypto ETF’s, cryptocurrency heeft de financiële wereld op zijn kop gezet, en veel beleggers hebben de aantrekkingskracht van digitale activa ontdekt. Maar als je geïnteresseerd bent in cryptobeleggingen, is er een opwindende ontwikkeling die je niet over het hoofd mag zien: Crypto Exchange-Traded Funds, oftewel Crypto ETF’s.

Deze innovatieve beleggingsinstrumenten bieden beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de volatiele wereld van cryptocurrency zonder de complexiteit en beveiligingszorgen die rechtstreeks investeren met zich meebrengt. In deze blogpost zullen we de fascinerende wereld van Crypto ETF’s verkennen en toelichten, de voordelen ervan bespreken en enkele van de beste opties in de markt onder de loep nemen.

Bij Mexc kan je overigens naast crypto futures ook eft’s kopen. Lees hier mijn review over mexc.

Dus, als je wilt ontdekken hoe je op een geavanceerde en goed gediversifieerde manier in crypto kunt investeren, lees dan verder en ontdek de beste Crypto ETF(s) die momenteel beschikbaar zijn.


Zelf beleg ik ook al een tijd in crypto en dit doe ik bij het platform Bitvavo enige nadeel wat ik heb bij Bitvavo, ze bieden alleen losse cryptocurrency aan. Gelukkig kwam er in 2023 een nieuwe speler genaamd Finst, die nu sinds kort Crypto bundels aanbiedt! Hier later meer over.


In het kort wat is een crypto ETF?

Een Crypto ETF (Exchange-Traded Fund) is een financieel beleggingsinstrument dat beleggers de mogelijkheid biedt om in één enkel effect te investeren en zo blootstelling te krijgen aan de prijsbewegingen van verschillende cryptocurrencies, vergelijkbaar met aandelen op een beurs verhandeld.

Het stelt beleggers in staat om te profiteren van de crypto-markt zonder daadwerkelijk de afzonderlijke digitale activa te bezitten. Crypto ETF’s bieden diversificatie, liquiditeit en regulering en zijn handig voor beleggers die niet rechtstreeks in cryptocurrencies willen investeren.

Crypto ETF’s

Crypto ETF’s zijn de laatste steeds populairder aan het worden. Zo is de grootste vermogensbeheerder ter wereld Blackrock ook bezig met een Bitcoin ETF. In Nederland hebben we het goedkoopste platform Finst die crypto bundels in het leven heeft geroepen. Als je het mij vraagt een hele goede en verstandige keuze.

Daarnaast biedt de bekende beleggingsbroker de giro ook een aantal crypto ETF’s aan deze zullen we later in dit artikel ook kort behandelen. Laten we eerst kijken naar de crypto bundels van Finst.

Wellicht ook interessant voor u: welke crypto kopen voor de lange termijn?

In het kort Finst, wat is dit?

Finst is een bedrijf in de vorm van een broker gevestigd in Amsterdam en is een nieuwe speler in de crypto markt. Het bedrijf is opgericht in januari 2023 en is hiermee zeker een bedrijf dat niet onderschat mag worden.

Aangevoerd door een team van experts die eerder betrokken waren bij één van Europa’s grootste retail beleggingsplatforms. Het bedrijf biedt een van de meest concurrerende transactiekosten in Europa voor een breed scala aan cryptocurrency’s op een veilige en unieke manier. Het doel van Finst is om een eerlijke kans te geven aan alle crypto-beleggers en om de barrières die beleggen in cryptocurrency met zich meebrengt weg te nemen.

Hoe gaat Finst dit realiseren?

Finst wilt een platform creëren wat ontzettend simpel is om te gebruiken. Een platform waar jij gemakkelijk crypto kan verhandelen tegen ongekende lage transactiekosten. Finst is nu de goedkoopste exchange van Nederland, door de handelskosten van maximaal 0.15% hebben zij dit weten te realiseren. Door dit lage tarief zijn zij het goedkoopste van de markt. De enige die in de buurt komt is Bitvavo met 0.25% handelskosten.

Crypto Bundels bij Finst

Het team van Finst heeft een revolutionaire nieuwe dienst gelanceerd: ‘Crypto Bundels’. Hiermee kunnen investeerders verschillende cryptovaluta gelijktijdig aankopen in een ‘mandje’, vergelijkbaar met ETFs, maar met een belangrijk verschil: investeerders bezitten de cryptoassets zelf. De lancering van deze nieuwe dienst wordt ondersteund door een grootschalige mediacampagne en jij kan daar nu gebruik van maken. Het is tevens de eerste Nederlandse exchange die deze mogelijkheid biedt aan hun klanten. In mijn ogen een hele grote stap voor de Nederlandse crypto industrie maar ook voor Finst die binnen nu en 5 jaar de grootste willen worden.

Hoe werken de crypto bundels?

Ik ga via mijn eigen overzicht bij Finst laten zien hoe de crypto bundels werken en wat elke bundel inhoudt. Finst biedt in totaal 7 bundels aan. Onderstaand een overzicht van de bundels:

 1. Top 2 bundel. Deze bundel bestaat uit de top 2 coins, dit zijn Bitcoin en Ethereum.
 2. Top 5 bundel. Deze bundel bereikt 78% van de markt. Hierin zitten 5 munten.
 3. Top 10 bundel. Deze bundel bereikt 82% van de markt. Hierin zitten 10 munten.
 4. Top 25 bundel. Deze bundel bereikt 86% van de markt. Hierin zitten 25 munten.
 5. Green bundel. Deze bundel biedt jou de mogelijkheid om te investeren in de meest duurzame crypto projecten.
 6. Defi bundel. Deze bundel biedt jou de mogelijkheid om te investeren in crypto munten die financiële diensten aanbieden zonder gecentraliseerde instellingen.
 7. Metaverse bundel. Deze bundel biedt jou de mogelijkheid om te investeren in crypto munten die het meest actief zijn in de virtual-reality wereld.

1. Top 2 Bundel

Deze bundel is bedoeld voor mensen die in de 2 beste munten van het moment willen investeren. Dit zijn op dit moment bitcoin en ethereum. De gecombineerde combinatie van deze twee munten hebben samen een marktkapitalisatie van 66% van de crypto markt.

De 3 voornaamste redenen om de top 2 bundel te kopen zijn:

 • Gemakkelijkheid: Met 1 klik op de knop koop je 2 van de grootste munten in de crypto markt, er zit hier tevens ook geen minimum besteed bedrag aan.
 • Slim: Finst herbalanceert elke maand de componenten van jouw bundel om je investering in lijn te houden met de markt.
 • Spreiding: Dankzij de bundels kan jij jouw risico spreiden, dit is van belang gezien het feit de crypto markt nogal volatiel kan zijn.

Hieronder nog enkele gegevens over de top 2 crypto bundel bij Finst:

Kosten0,10% per maand
Dekking crypto markt66%
Min. InvesteringsbedragGeen
Munten in de bundelBitcoin en Ethereum
Weging van munten in de bundelBitcoin 74,39% en Ethereum 25,61%

2. Top 5 bundel

De Top 5 Bundel is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar moeiteloze diversificatie in de wereld van toonaangevende cryptocurrencies, alles met slechts één muisklik. Met deze bundel kun je je investeringen direct beheren en de controle behouden.

Wat deze bundel bijzonder maakt, is dat deze ongeveer 78% van de cryptomarkt omvat. Hierdoor ben je in staat om de algemene prestaties van de grootste cryptocurrencies die beschikbaar zijn op Finst, op basis van marktkapitalisatie, op de voet te volgen. Dus, als je op zoek bent naar een handige en uitgebreide manier om te investeren in de wereld van crypto, is de Top 5 Bundel bij Finst een slimme keuze.”

Hieronder nog enkele gegevens over de top 5 bundel van Finst:

Kosten0.10%
Dekking crypto markt78%
Min. Investeringsbedrag Geen
Munten in de bundelBitcoin, Ethereum, Ripple, Solana en Cardano
Weging van munten in bundelBitcoin: 45,04%
Ethereum: 21,07%
Ripple: 12,58%
Solana: 11,17%
Cardano: 10,13%

3. Top 10 bundel

Deze bundel biedt toegang tot ongeveer 82% van de cryptomarkt, zodat je de prestaties van de grootste cryptocurrencies op Finst kunt volgen op basis van marktkapitalisatie.

Belangrijke Gegevens

 • Componenten: 10 cryptocurrencies
 • Dekking van de cryptomarkt: Ongeveer 82%
 • Weging: Gebaseerd op marktkapitalisatie
 • Minimale investering: Geen minimumbedrag vereist
 • Automatisch herijking: Maandelijks herbalanceert
 • Bundelkosten: 0,10% per maand

Componenten

Hieronder vind je de lijst met cryptocurrencies in deze bundel, samen met hun respectieve weging op de aangegeven datums. Bij investering in de bundel heb je onmiddellijk de volgende cryptocurrencies in handen, verdeeld volgens onderstaande percentages. De weging wordt automatisch bijgewerkt op basis van marktschommelingen.

NaamSymboolGewicht
BitcoinBTC38,67%
EthereumETH15,97%
RippleXRP7,71%
SolanaSOL6,05%
TronTRX5,62%
CardanoADA5,41%
ChainlinkLINK5,39%
DogecoinDOGE5,26%
StellarXLM4,99%
PolygonMATIC4,94%

Met de Top 10 Bundel kun je moeiteloos in deze cryptocurrencies investeren en profiteren van hun prestaties op de cryptomarkt.

4. Top 25 bundel:

Deze bundel omvat ongeveer 86% van de cryptomarkt, waardoor je de prestaties van de markt als geheel kunt volgen.

Belangrijke Gegevens

 • Componenten: 25 cryptocurrencies
 • Dekking van de cryptomarkt: Ongeveer 86%
 • Weging: Gebaseerd op marktkapitalisatie
 • Minimale investering: Geen minimumbedrag vereist
 • Automatisch herijking: Maandelijks herbalanceert
 • Bundelkosten: 0,10% per maand

Componenten

Hieronder vind je de lijst van cryptocurrencies in deze bundel, samen met hun respectieve weging op de aangegeven datums. Bij investering in de bundel heb je onmiddellijk de volgende cryptocurrencies in handen, verdeeld volgens onderstaande percentages. De weging wordt automatisch bijgewerkt op basis van marktschommelingen.

NaamSymboolGewicht
BitcoinBTC34,32%
EthereumETH12,73%
RippleXRP4,74%
SolanaSOL2,91%
CardanoADA2,56%
TronTRX2,54%
ChainlinkLINK2,43%
CronosCRO2,43%
DogecoinDOGE2,41%
Bitcoin CashBCH2,22%
StellarXLM2,19%
AvalancheAVAX2,19%
PolygonMATIC2,18%
LitecoinLTC2,18%
Shiba InuSHIB2,12%
PolkadotDOT2,06%
MakerMKR2,05%
QuantQNT2,05%
UniswapUNI2,02%
HederaHBAR2,02%
ETH classicETC1,99%
Ape CoinAPE1,96%
Axie InfinityAXS1,92%
CosmosATOM1,91%
Near ProtocolNEAR1,87%

Met de Top 25 Bundel kun je eenvoudig investeren in deze cryptocurrencies en profiteren van hun prestaties op de cryptomarkt.

5. Green bundel

De componenten van deze bundel behoren tot de cryptocurrencies met de laagste CO2-voetafdruk op de cryptomarkt.

Belangrijke Gegevens

 • Componenten: 12 milieuvriendelijke cryptocurrencies
 • Dekking van de cryptomarkt: Ongeveer 25%
 • Weging: Gebaseerd op marktkapitalisatie
 • Minimale investering: Geen minimumbedrag vereist
 • Automatisch herijking: Maandelijks herbalanceert
 • Bundelkosten: 0,10% per maand

Componenten

Hieronder vind je de lijst van milieuvriendelijke cryptocurrencies in deze bundel, samen met hun respectieve weging op de aangegeven datums. Bij investering in de bundel heb je onmiddellijk de volgende cryptocurrencies in handen, verdeeld volgens onderstaande percentages. De weging wordt automatisch bijgewerkt op basis van marktschommelingen.

NaamSymboolGewicht
EthereumETH44,30%
SolanaSOL7,58%
CardanoADA6,56%
StellarXLM5,23%
PolygonMATIC5,20%
AvalancheAVAX5,11%
PolkadotDOT4,89%
HederaHBAR4,60%
TezosXTZ4,20%
Near ProtocolNEAR4,18%
AlgorandALGO4,08%
EosEOS4,08%

De Groene Bundel biedt een duurzame manier om te investeren in cryptocurrencies met een lage milieu-impact.

6. DeFi Bundel

DeFi is een opkomend model dat het mogelijk maakt om op cryptocurrency gebaseerde transacties uit te voeren en financiële diensten te gebruiken zonder tussenkomst van een centrale autoriteit.

Belangrijke Gegevens

 • Componenten: 15 DeFi-projecten
 • Dekking van de cryptomarkt: Ongeveer 3%
 • Weging: Gebaseerd op marktkapitalisatie
 • Minimale investering: Geen minimumbedrag vereist
 • Automatisch herijking: Maandelijks herbalanceert
 • Bundelkosten: 0,10% per maand

Componenten

Hieronder vind je de lijst van DeFi-projecten in deze bundel, samen met hun respectieve weging op de aangegeven datums. Bij investering in de bundel heb je onmiddellijk de volgende cryptocurrencies in handen, verdeeld volgens onderstaande percentages. De weging wordt automatisch bijgewerkt op basis van marktschommelingen.

NaamSymboolGewicht
ChainlinkLINK20,66%
AvalancheAVAX12,49%
UniswapUNI12,28%
MakerMKR6,63%
AaveAAVE5,73%
The GraphGRT5,11%
Curve DaoCRV5,03%
TezosXTZ4,69%
FantomFTM4,45%
Basic Attention TokenBAT4,10%
GnosisGNO4,05%
Yearn FinanceYFI3,77%
Convex FinanceCVX3,73%
LoopringLRC3,66%
AMPAMP3,62%

De DeFi Bundel is een handige manier om te investeren in projecten die de toekomst van gedecentraliseerde financiën vormgeven.

7. Metaverse Bundel

De Metaverse vertegenwoordigt een gedeelde en meeslepende digitale wereld waarin deelnemers samenkomen, interactie hebben, nieuwe ervaringen creëren en zelfs hun eigen digitale landschappen vormgeven.

Belangrijke Gegevens

 • Componenten: 5 Metaverse-gerelateerde cryptocurrencies
 • Dekking van de cryptomarkt: Ongeveer 1%
 • Weging: Gebaseerd op marktkapitalisatie
 • Minimale investering: Geen minimumbedrag vereist
 • Automatisch herijking: Maandelijks herbalanceert
 • Bundelkosten: 0,10% per maand

Componenten

Hieronder vind je de lijst van cryptocurrencies in deze bundel, samen met hun respectieve weging op de aangegeven datums. Bij investering in de bundel heb je onmiddellijk de volgende cryptocurrencies in handen, verdeeld volgens onderstaande percentages. De weging wordt automatisch bijgewerkt op basis van marktschommelingen.

NaamSymboolGewicht
Ape CoinAPE29,61%
Axie InfinityAXS24,43%
The SandboxSAND23,44%
DecentralandMANA16,78%
EnjinENJ5,74%

De Metaverse Bundel biedt een eenvoudige manier om te investeren in cryptocurrencies die de toekomst van virtual reality en digitale interactie vormgeven.

Lees ook: welke altcoins kopen?

Gebruik daarnaast code MARC5000 en handel €5000 gratis


Beste Crypto ETF’s 2023

In de altijd evoluerende wereld van cryptocurrencies is het vinden van de juiste balans tussen flexibiliteit en stabiliteit essentieel voor beleggers. Crypto Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben zich bewezen als een toegankelijke en handige manier om in de digitale valutamarkt te investeren.

Hoewel dit nog een vrije nieuwe manier is om in crypto te investeren kan dit wel een erg aantrekkelijke keuze zijn. Veel mensen hebben geen tijd om zich te gaan verdiepen in een bepaalde munt en hebben de kennis niet om technische analyses uit te voeren. Daarom zijn crypto ETF’s zo aantrekkelijk. Met 1 klik op de knop koop je een heel mandje vol met verschillende munten.

Daarom zijn de bundels van Finst ook zo aantrekkelijk, je hebt hier keuze uit 7 verschillende bundels en de kosten zijn ook nog is zeer laag. Als je als beginner niet weet wat je moet kopen zou ik zeker aanraden om te kijken naar deze 7 crypto ETF’s.

Beste Bitcoin ETF’s

Naast crypto ETF’s hebben we ook nog de Bitcoin ETF’s. Wat wilt dit nu zeggen, vaak is het zo bij normale brokers zoals Freedom24 of Easybroker. Dat je alleen aandelen, normale ETF’s en obligaties kan kopen. Dankzij de bitcoin ETF kan je ook beleggen in bitcoin bij dit soort brokers.

Ik heb hieronder 4 van dit soort ETF’s neergezet. Mocht je bij je broker dit willen aankopen gebruik dan hiervoor de ISIN code van het product. Ook wel het identificatienummer genoemd van een product.

VanEck Bitcoin ETNDE000A28M8D0
CoinShares Physical BitcoinGB00BLD4ZL17
WisdomTree Physical BitcoinGB00BJYDH287
21Shares Bitcoin ETPCH0454664001

Goed om te weten is dat deze producten ETN’s (Exchange traden-notes) zijn. De crypto ETF’s volgen blockchain-gerelateerde indices en niet cryptocurrencies rechtstreeks. Dit is een alternatieve manier om bij brokers te investeren in Bitcoin. Mocht je dit dus niet via een exchange willen doen, dan kan dit een hele interessante optie voor jou zijn.

Tot slot wil ik afsluiten met het bedrijf coinbase:

Coinbase (COIN) met ISIN: US19260Q1076

Dit is een Amerikaanse crypto exchange waar je crypto valuta kan aankopen en vekropen

Coinbase is ook verhandelbaar op de beurs. Het bedrijf is middels een DPO naar de beurs gegaan, ook wel een direct public offering genoemd. Dit soort gebeuren niet vaak, sterker nog de meeste bedrijven gaan middels een IPO (Initial Public Offering) naar de beurs toe.

Mocht je er toch voor kiezen om zelf te gaan investeren in crypto valuta, dan wil ik je wijzen op de Nederlandse crypto exchanges Finst en Bitvavo. Finst die bekend staat om de goedkoopste exchange en bitvavo die bekend staat om zijn bekendheid en het fijne gebruiksvriendelijke platform.

Meer weten over andere brokers? Klik dan hier!

Beste Crypto ETF’s 2023 | Conclusie

Terwijl de crypto-markt evolueert, kunnen beleggers profiteren van de mogelijkheid om op een gevarieerde manier blootstelling te krijgen aan deze innovatieve activaklasse, met inachtneming van hun financiële doelstellingen en risicotolerantie.

Of u nu geïnteresseerd bent in het investeren in digitale goud (Bitcoin), het verkennen van de spannende wereld van gedecentraliseerde financiën, of het duiken in de opkomende Metaverse, deze ETF’s bieden een solide uitgangspunt. Als ik u iets mag meegeven dan zal ik zeker naar de crypto bundels van Finst kijken. Finst is een Nederlands platform, het is de goedkoopste op dit moment en zij zijn ook de enige met dit aanbod!


Opzoek naar een goede start in de crypto wereld?

Doopiecash heeft voor jou een gratis crypto cursus in elkaar gezet! Klik hier om te starten met jou crypt reis!

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.