Finst Review het nieuwste crypto bedrijf in de markt van het moment. En niet zomaar een bedrijf, nee een bedrijf met plannen. Ze willen binnen nu en 5 jaar het grootste crypto platform worden van Europa. Het is niet geheel gek dat zij dit voor ogen hebben. De mogelijkheden binnen dit platform liegen er niet om. Zo zijn de transactiekosten maximaal 0.15% hiermee zijn zij de goedkoopste op dit moment. Daarnaast werkt het platform ontzettend makkelijk. Finst doet er alles aan om jouw vermogen veilig te houden. Zo worden jouw assest nooit uitgeleend aan derde partijen, wat bij andere platformen wel kan voorkomen. Bent u nu al overtuigd? Maak via onderstaande knop gemakkelijk uw account aan.

Finst Review de nieuwste crypto aanbieder van Nederland, opgericht in januari 2023 en klaar om de markt te veroveren. Opgericht door ex-werknemers van het bekende platform DeGiro.

Het klinkt allemaal leuk en aardig een nieuwe speler in de markt van crypto. Maar hoe goed en betrouwbaar is het nieuwe platform nou eigenlijk? En is het platform beter dan het overmachtige Bitvavo? In deze review behandel ik alle ins en out betreft de nieuwste crypto aanbieder “Finst”. Bitvavo vs Finst. Wie weet heeft Bitvavo er een concurrent bij, kom erachter tijdens deze review en kom ook achter andere belangrijke zaken! Lees je mee?

1 Ding is zeker, Finst is hier zeker om de markt te veroveren en om de grootste te worden van Nederland maar ook van Europa. Zo willen zij:

 • Binnen nu en 5 jaar de grootste aanbieder worden van Nederland maar ook van Europa
 • Finst beweert dat de handelskosten 80% lager liggen ten opzichte van andere handelsplatformen
 • Het introduceren van een nieuw op transparantie gericht cryptocurrency platform met mooie mogelijkheden. Hiermee willen zij de veiligheid van jouw vermogen waarborgen.

Inhoudsopgave


Persoonlijke code MARC5000

Finst review

Finst, Het nieuwe Goedkoopste bedrijf op het gebied van cryptocurrency handel. Lanceert nu een spannende actie waarmee je 5000 euro gratis kunt handelen op het platform. Het enige wat je hoeft te doen is de code MARC5000 tijdens je registratie te gebruiken.

Met deze actie biedt Finst de mogelijkheid om te investeren in de snel groeiende wereld van cryptocurrency zonder enige financiële risico’s. Of je nu een ervaren belegger bent of net begint met handelen. Dit is een uitstekende kans om je portfolio uit te breiden met cryptocurrencies.

Neem dus snel deel aan deze actie en maak gebruik van deze unieke kans om 5000 euro gratis te handelen in cryptocurrency op het platform van Finst. Gebruik de code MARC5000 tijdens je registratie en begin met beleggen vandaag nog!

Het is echt van belang dat je de code MARC5000 tijdens je registratie invult anders is het NIET geldig, let hier dus goed op!


Disclaimer:

De informatie op succesblog en in dit artikel, is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Hoewel ik mijn best doe om nauwkeurige en actuele informatie te verstrekken, kan ik niet garanderen dat alle informatie volledig, accuraat en up-to-date is.

Cryptocurrency-markten zijn volatiel en kunnen aanzienlijke risico’s met zich meebrengen. De handel in cryptoactiva kan leiden tot verlies van kapitaal, en het is belangrijk dat elke potentiële belegger zich bewust is van de inherente risico’s en zijn eigen financiële situatie en risicobereidheid beoordeelt voordat hij besluit tot handelen.


Doel van dit artikel

In dit artikel wil ik een grondige review geven van de nieuwe crypto exchange Finst. Mijn doel is om de lezers een duidelijk beeld te geven van deze nieuwe exchange en de verschillende functies en diensten die het platform bieden. Ik wil ook onze bevindingen en ervaringen delen over hoe gebruiksvriendelijk de exchange is en hoe efficiënt het proces van aan- en verkopen van cryptocurrencies verloopt.

De crypto wereld blijft zich snel ontwikkelen en er komen steeds meer nieuwe exchanges op de markt. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en te weten welke exchange je wel goed kan gebruiken en welke niet.

Mijn doel is om de lezers te informeren en te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over het gebruik van deze exchange. Na het lezen van dit artikel kan je een makkelijk besluit nemen om gebruik te maken van deze exchange, of niet.

Finst review | Hoe heb ik getest?

Ik zelf ben nu een aantal jaar bezig in de cryptowereld. Zo ben ik op het moment van schrijven actief op het wel bekende platform Bitvavo. Maar ook ben ik actief geweest op andere platformen zoals: Binance, Blox en FTX. Ik weet ondertussen wat voor gebruiksgemakken een broker/exchange nodig heeft.

Toen ik hoorde van het nieuwe platform “Finst” heb ik mijzelf aangemeld bij het platform. 1 Ding viel mij gelijk al op. De snelheid van het aanmaken van een account (binnen 5 minuten). Eenmaal beland op het handelsplatform viel mij ook op hoe overzichtelijk het platform was, hoe makkelijk je crypto kon kopen en verkopen. Van gebruiksgemak geen gebrek op dit platform!

Aangezien ik Bitvavo gewend was/bent, verwachte ik niet al te veel. Iedereen kent ondertussen het grootte Bitvavo wel, ze staan bekend om hun gebruiksgemak en om de lage handelskosten. 1 Ding is zeker Bitvavo heeft er een concurrent bij gekregen en dat is Finst.

Ik ben zeer te spreken over het platform Finst, zo bieden ze een app aan maar ook op je laptop kan je makkelijk uit de voeten om crypto te kopen en verkopen. Ook dit gaat heel eenvoudig. Zo bieden zij ook het laatste crypto nieuws aan, zowel in de app als op je laptop. Ook bieden zij een functie aan om op een overzichtelijke manier jouw portfolio te bekijken. Kortom Finst kan zich zomaar toevoegen aan de Betrouwbare crypto brokers van het moment.

Overzicht portfolio Finst

Wat is Finst?

Finst is een cryptobeurs gevestigd in Amsterdam en is een nieuwe speler in de crypto markt. Het bedrijf is opgericht in januari 2023 en is hiermee zeker een bedrijf dat niet onderschat mag worden.

Aangevoerd door een team van experts die eerder betrokken waren bij één van Europa’s grootste retail beleggingsplatforms. Het bedrijf biedt een van de meest concurrerende transactiekosten in Europa voor een breed scala aan cryptocurrency’s op een veilige en unieke manier. Het doel van Finst is om een eerlijke kans te geven aan alle crypto-beleggers en om de barrières die beleggen in cryptocurrency met zich meebrengt weg te nemen.

Hoe gaat Finst dit realiseren?

Finst wilt een platform creëren wat ontzettend simpel is om te gebruiken. Een platform waar jij gemakkelijk crypto kan verhandelen tegen ongekende lage transactiekosten. Finst is nu de goedkoopste exchange van Nederland, door de handelskosten van maximaal 0.15% hebben zij dit weten te realiseren.Door dit lage tarief zijn zij het goedkoopste van de markt. De enige die in de buurt komt is Bitvavo met 0.25% handelskosten.

Wie is Finst?

Julien Vallet en Marcel Putina, de oprichters van Finst. Zijn al jaren bezig met het veranderen van het Europese investeringslandschap. Eerst door de aandelenhandel toegankelijk te maken voor iedereen en nu met crypto. Beide heren kenden elkaar al vanuit hun tijd bij DEGIRO als vroege medewerkers, waar ze bijdroegen aan de verbetering van online beleggen.

Samen met andere managers die ook bij DEGIRO hebben gewerkt, besloten ze dat de crypto-industrie veel overeenkomsten vertoonde met de traditionele financiële markten van vroeger: hoge vergoedingen, ondoorzichtigheid, beperkte handelsmogelijkheden en een gebrek aan veiligheid en vertrouwen.

Met hun kennis en ervaring besloten ze dat de cryptowereld een nieuwe soort beleggingsplatform nodig had. En zo was er ineens Finst!

Wat is het aanbod van Finst?

Als crypto broker moet je ook bekend staan om het aanbod van de verschillende crypto’s. Op het moment van schrijven biedt Finst al 100+ verschillende crypto’s aan. Dat is al best wat voor een bedrijf dat begin januari is opgestart. De bekendste cryptomunten zijn uiteraard al verkrijgbaar bij Finst.

overzicht munten Finst

In conclusie, ja vergeleken met andere aanbieders is het aanbod op dit moment nogal klein. Als je kijkt naar Bitvavo die een aanbod van 170+ crypto munten hebben. Door dit hoge aanbod heb je namelijk veel meer keuze voor welke crypto jij wilt kopen, dit is in verhouding met Finst weinig. Vergeet niet dat Bitvavo nu bijna 6 jaar oud is en Finst een maand.

Vergeet niet dat elke broker/exchange ergens moet beginnen. Zo had Bitvavo vorig jaar ook nog maar een aanbod van 50 verschillende munten. Ik maak mij wat betreft het aanbod ook geen zorgen. Dit wordt met de tijd meer en meer. Mijn verwachting is dan ook dat Finst binnen nu en een paar jaar ook 150+ verschillende munten aanbiedt. Dit heeft kost alleen tijd, helemaal om alles te reguleren en om alle munten op het platform te krijgen.

De populairste coins die u nu al in de gaten kan houden zijn:

Bitcoin
Ethereum
XRP
Cardano
Dogecoin
Litecoin
Matic
Chainlink
Polkadot
Shiba inu
Klik hier om het volledige aanbod te zien van Finst op dit moment!

Account aanmaken bij Finst

Wil jij beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency bij Finst dan dien je een account aan te maken. Dit is binnen 5 minuten geregeld en is heel eenvoudig. Ik neem je stap voor stap mee hoe het werkt!

Stap 1: Via deze link word je doorverwezen naar de pagina waar jij je kan aanmelden. Deze ziet er zo uit:

Finst overzicht

Stap 2: De stappen doorlopen die gevraagd worden op het desbetreffende formulier. Vul alles in naar eerlijkheid.

Stap 3: Je E-mail verifiëren die je in jouw mail box opgestuurd krijgt.

Stap 4: Vul hier ook de gevraagde gegevens in en ga daarna door naar de ID verificatie

Stap 5: ID verficatie spreekt voorzich. Maar hier moet je een foto maken van de voorzijde en achterzijde van jouw ID. Tot slot moet je ook een selfie maken.

Stap 6: Stort geld op je account en je bent klaar om crypto te gaan kopen. Het te storten bedrag kan al vanaf 1 euro!

Aanvullende informatie:

Als jij eenmaal een account hebt aangemaakt kan je zowel inloggen via de app als op je laptop. Hou er wel rekening mee dat als jij wilt inloggen via je laptop dat je dit dan via de app moet doen. Je zult een QR code te zien krijgen op je laptop, deze moet je scannen via de scanner in de app. Zo log je in! Het is heel eenvoudig maar het gaat net iets anders dan bij andere exchanges.

Kopen van crypto bij Finst | Hoe werkt het?

Op het moment van schrijven kun je bij Finst momenteel 100+ verschillende crypto’s kopen. Dit aanbod is nog niet heel groot, maar zoals uitgelegd hierboven wordt dit in de toekomst meer en meer. Finst is een Nederlands crypto exchange wat wilt zeggen, dat je hier crypto’s kan kopen en verkopen en dat er ook trading mogelijkheden aan zitten te komen.

Een van de vele voordelen van Finst is dat je gemakkelijk via IDeal geld kan storten op je account. Niet moeilijk doen met bankoverschrijvingen en credit cards. Nee gewoon makkelijk via IDeal. Geld op je account zetten is hierdoor binnen een paar seconden geregeld. Het mooie is, je betaald geen kosten over het geld wat je op je account zet. Je betaald pas kosten zodra je crypto’s gaat kopen.

Hieronder heb ik in stappen uitgelegd hoe jij je eerste aankoop kan realiseren op het nieuwe platform Finst.

Stap 1: Inloggen op je account, app of laptop (deze keuze is aan jou). Al geld gestort? Super! Moet je nog geld storten? Klik dan op ‘geld storten’.
Stap 2:Kies een bedrag uit dat je wilt storten en volg de instructies.
Stap 3:Navigeer vervolgens naar het dashboard van Finst en klik op trade.
Stap 4:Zoek de crypto op die jij wilt kopen.
Stap 5:Voer het bedrag in waarvoor jij de desbetreffende crypto wilt kopen en druk op koop.
Stap 6:Na het kopen van de crypto duurt het enkele seconden voordat je dit kan zien in je crypto portfolio.
Finst kopen

Verkopen van crypto bij Finst | Hoe werkt het?

Je weet nu hoe je crypto kan kopen bij Finst. Als jij op een punt bent aangekomen dat jij winst wilt nemen moet je jouw crypto’s gaan verkopen. Geheel niet onbelangrijk dat je dan ook weet hoe dit werkt bij Finst.

Stap 1:Inloggen op je account, app of laptop (deze keuze is aan jou). En je navigeert naar de munt die jij wilt verkopen.
Stap 2:Klik op het kopje verkopen. Je zult hier gelijk je saldo zien en voor hoeveel euro jij deze munt bezit.
Stap 3:Voer een bedrag in waarvoor jij de munt wilt verkopen. En klik op verkopen.
Stap 4:Tijdens het verkoop proces zul je de handelskosten ook gelijk zien > Dus hoeveel je betaald om de munt te verkopen.
Stap 5:Nadat je de crypto heb verkocht wordt het bedrag toegevoegd aan je wallet, je kan dit uit laten betalen of je koopt er weer nieuwe crypto mee. Dezer keuze is aan jou.

Aanvulling:

crypto verkopen
Crypto verkopen

Je ziet op de afbeelding ook het woord “Swap” staan. Een feature die jou de mogelijkheid biedt om je crypto om te ruilen naar een andere crypto. Deze feature kan heel handig zijn. Als jij bijvoorbeeld in een positie zit bij een crypto waar je uit wilt, maar je wilt het niet verkopen dan kan je het omruilen voor een andere crypto. Ook leuk om te weten is dat Bitvavo deze feature niet aanbiedt. Ikzelf vind dit persoonlijk een hele fijne feature die ik echt mis bij Bitvavo.

Het is tevens wel mogelijk bij Bitvavo om je desbetreffende crypto te versturen naar een ander adres van een desbetreffende crypto, dit zou je ook kunnen zien als een “swap” alleen kost dit meer moeite en kan ingewikkeld zijn.

Finst review | De nieuwe goedkoopste exchange is dat zo?

Finst beweert dat zij de nieuwste goedkoopste exchange op het moment zijn, maar is dat ook zo? Laten we kijken of dit echt zo is en hoeveel goedkoper zijn ze dan? Op onderstaande afbeelding ziet u een overzicht van Finst en andere platformen met daarbij ieder hun kosten.

Zoals je kan zien werkt Finst met een vast bedrag van 0.15% handelskosten. Hier komt niks extra’s bij, geen extra spread, geen minimum bedrag en geen bewaarkosten. Kortom zeer aantrekkelijk!

Tarieven Finst

Zoals al eerder is benoemd in deze review is dat Bitvavo er zeker weten een nieuwe concurrent bij heeft. Zo ook in de handelskosten. Finst is met hun 0.15% handelskosten de goedkoopste van Nederland, waar Bitvavo dit altijd was is nu Finst dit.

Om het voor u nog duidelijke te maken heb ik een rekenvoorbeeld voor u. Hoe deze kosten in werking gaan. Het is heel simpel:

 • Als u voor 1000 euro aan crypto koopt komen hier de 0.15% handelskosten op dit komt neer op: 1000×0.15%= 1.50 euro deze gaan naar Finst dit rekenen zij voor als serivce kosten. Dit komt dus neer op: 1000-1.50= 998.50 aan crypto wat voor jouw is.

Klantenservice van Finst

In mijn persoonlijke beoordeling van Finst heb ik ook zeker de klantenservice in deze review mee genomen. Als er onverwachte problemen zouden ontstaan met mijn account, wil ik natuurlijk dat deze zo snel mogelijk opgelost worden. Dit is een belangrijke factor voor mij bij het kiezen van een geschikte service of product. Daarom ben ik blij om te zien dat Finst verschillende manieren biedt om contact op te nemen voor hulp en ondersteuning. Ik zal zeker gebruik maken van deze opties als ik ooit problemen ondervind met mijn account

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met Finst:

 • Live chat
 • E-mail: support@finst.com
 • Telefoon: +31 (0)2 02 41 71 61
 • De klantenservice van Finst is op dit moment bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30.

Crypto Bundels van Finst

crypto bundels Finst
Finst is de enige broker met crypto ETF’s

Het team van Finst heeft een revolutionaire nieuwe dienst gelanceerd: ‘Crypto Bundels’. Hiermee kunnen investeerders verschillende cryptovaluta gelijktijdig aankopen in een ‘mandje’, vergelijkbaar met ETFs, maar met een belangrijk verschil: investeerders bezitten de cryptoassets zelf. De lancering van deze nieuwe dienst wordt ondersteund door een grootschalige mediacampagne en jij kan daar nu gebruik van maken. Het is tevens de eerste Nederlandse exchange die deze mogelijkheid biedt aan hun klanten. In mijn ogen een hele grote stap voor de Nederlandse crypto industrie maar ook voor Finst die binnen nu en 5 jaar de grootste willen worden.

De Kracht van Diversificatie met de crypto bundels

Voor het eerst in Nederland zijn dergelijke Crypto Bundels beschikbaar, waarmee investeerders hun risico’s beter kunnen spreiden. Diversificatie van het portfolio is van groot belang voor lange termijn investeerders, maar dit was voor crypto tot nu toe tijdrovend en kostbaar. Finst biedt nu een eenvoudige en innovatieve oplossing om de kracht van diversificatie te benutten.

Beleggen in Groene Crypto

Naast de reguliere Crypto Bundels, biedt Finst ook de mogelijkheid om te investeren in cryptoassets met een duurzamer consensus mechanisme, zoals Bitcoin. Met de speciaal samengestelde ‘Green Bundel’ kunnen investeerders cryptovaluta aankopen die de minste impact op het milieu hebben. “Finst merkte dat er veel interesse is om op een duurzame wijze te investeren in crypto,” Met de Green Bundel geeft Finst gehoor aan deze wens. Ze zijn er sterk van overtuigd dat Bundels een nieuwe generatie investeerders aantrekken en een van de populairste manieren van de crypto markt ontdekken wordt.”

Met de lancering van de Finst Crypto Bundels wordt beleggen in cryptovaluta toegankelijker, efficiënter en duurzamer. Het stelt investeerders in staat om de kracht van diversificatie te benutten en te investeren in cryptoassets die in lijn zijn met hun duurzaamheidsdoelen. Dit markeert een opwindende doorbraak in het crypto landschap en kan een nieuwe generatie investeerders aantrekken naar de crypto markt.

Mobiele app van Finst

Die mobiele app van Finst kun je downloaden in de App Store of in de Playstore. De app biedt jou de functies die je ook op de laptop kan doen sterker nog, als jij wilt inloggen op je laptop heb jij hiervoor de app nodig. Dit werkt tevens super makkelijk en binnen een paar seconden ben jij ingelogd.

Ik heb de app gelijk gedownload en mijn eerste crypto’s op aangekocht. Wat mij direct opviel? Bij het gebruik van de app was de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. De interface is helder en intuïtief, waardoor het kopen en verkopen van crypto’s makkelijker is dan ooit te voren.

Ook het storten en opnemen van geld kan eenvoudig gedaan worden via de app. Ik kan zeker aanraden de Finst app te downloaden voor iedereen die een account heeft bij dit platform sterker nog, als jij je aanmeldt is dit het eerste wat je moet doen. Het maakt het beheer van mijn crypto activiteiten een stuk gemakkelijker, toegankelijk en overzichtelijker.

Mobiele app

Hoe veilig is de nieuwe exchange Finst?

In mijn Finst review staat veiligheid van een nieuw platform op nummer 1. Dit is het belangrijkste onderwerp als je het mij vraagt, dus ook dit punt is zeker niet te missen in deze review. Er zijn de laatste tijd genoeg voorbeelden van platformen die omvallen, gevolg hiervan? Mensen zijn in een keer hun vermogen kwijt wat op deze platformen staan. Dus veiligheid van een exchange is 1 van de belangrijkste dingen die er zijn. Hoe veilig is Finst?

Als je op de website van Finst gaat kijken naar de veiligheid van het platform dat zegt Finst hier het volgende over:

Ik citeer het volgende van Finst. Bron: https://finst.com/nl/security.

Het beschermen van jouw vermogen en privacy is onze topprioriteit
We zorgen ervoor dat jouw assets te allen tijde van jouw blijven door middel van activascheiding, geavanceerde beveiligingsprotocollen, strikte bewaarmechanismen en uitgebreide compliance maatregelen.

Op basis hiervan kan ik een conclusie trekken dat de veiligheid van jouw vermogen centraal staat bij Finst. Maar toch, hoe zorgt Finst ervoor dat zij dit ook kunnen naleven?

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Finst BV officieel geregistreerd als een geldige crypto exchange. Deze registratie wordt alleen toegekend aan bedrijven die aan diverse strenge eisen voldoen. Finst heeft deze registratie verkregen en daarmee een licentie gekregen, wat niet voor iedere crypto exchange geldt.

Belangrijke punten die je niet mag missen bij de veiligheid van Finst zijn de volgende:

7 punten die je moet weten!

Cryptocurrency kluis van Finst: Voor de veilige opslag van jouw digitale assets wordt gebruik gemaakt van de geavanceerde technologie van Fireblocks. Deze dienst maakt gebruik van Multi-Party Computation (MPC) en hardware-isolatie om jouw assets te beschermen tegen externe bedreigingen, interne fraude en menselijke fouten. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat jouw digitale assets op een veilige manier bewaard worden.

Hoe bewaart Finst jouw geld?: Jouw geld wordt op een veilige manier afgescheiden van het vermogen van Finst en wordt dus ondergebracht bij Bunq, een gereguleerde bank die bekend staat om haar goede reputatie in Nederland. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat jouw geld op een veilige en betrouwbare manier wordt opgeslagen.

Vermogensscheiding: Om jouw digitale activa maximaal te beschermen, zijn deze gescheiden van het bedrijf. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat jouw activa veilig zijn, ongeacht wat er met het bedrijf gebeurt. Ook dit is een uniek punt wat maar weinig exchanges hebben.

Finst handelt niet tegen jou: Wat bij andere exchanges nog wel is kan voorkomen gebeurt bij Finst niet. Dat is handelen tegen de gebruiker. In tegenstelling tot veel andere crypto-platforms, heeft Finst geen conflicten van belang met hun klanten. Finst handelt nooit tegen hun klanten en leent de assets van hun klanten ook niet uit voor andere doeleinden. Dit geeft hun klanten een extra gevoel van veiligheid en vertrouwen in het bedrijf.

Risk management: Finst stelt de veiligheid van hun klanten en hunzelf hoog in het vaandel. Daarom zijn zij zeer zorgvuldig in het toepassen van strikte controlekaders en risicobeheersingsmaatregelen in al hun processen.

Hierdoor kunnen zij er zeker van zijn dat ze maximale veiligheid kunnen bieden voor zowel de klanten als voor het bedrijf zelf. Van het aannemen van nieuwe medewerkers tot het opstellen van interne procedures en het ontwikkelen van technologische oplossingen, Finst laat niets aan het toeval over en het bedrijf neemt daarom geen enkel risico wanneer het gaat om de veiligheid van hun klanten en het bedrijf.

Medewerkersscreening: Finst neemt de veiligheid van hun klanten en de integriteit van hun organisatie zeer serieus. Daarom zijn zij zeer zorgvuldig in het selecteren van hun werknemers. Alle nieuwe werknemers worden onderworpen aan een grondig antecedentenonderzoek voordat zij worden aangenomen.

Hierdoor kan Finst er zeker van zijn dat zij alleen gekwalificeerde en betrouwbare medewerkers in dienst nemen. Daarnaast blijven zij hun werknemers screenen tijdens hun dienstverband. Dit betekent dat zij regelmatig controles uitvoeren om te zorgen dat hun medewerkers aan hun verwachtingen voldoen en geen gedrag vertonen dat hun klanten of de organisatie in gevaar zou kunnen brengen. Hierdoor kan Finst er zeker van zijn dat zij een veilige en betrouwbare organisatie hebben waar hun klanten op kunnen vertrouwen.

Screening door derden: Finst heeft hun partners zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat zij jou als klant de grootst mogelijke waarde kunnen bieden. Hierbij probeert Finst tegelijkertijd alle mogelijke risico’s te minimaliseren. Hierdoor kunnen zij er zeker van zijn dat ze jou de best mogelijke dienstverlening kunnen bieden.

Zoals je kunt lezen hierboven staat de veiligheid voor de klanten van Finst voorop bij het bedrijf. Naar mijn mening vertoont Finst een zeer goede indruk als het gaat om de veiligheid. Dat vind ik heel belangrijk, het gaat tenslotte wel om jouw eigen vermogen wat je ergens onder brengt.

Hoe is de betrouwbaarheid van Finst?

Finst is natuurlijk een nieuwe speler in de markt van de crypto wereld. Het is daarom lastig om te bepalen of ze goed betrouwbaar zijn. Dit zal de toekomst ons leren. Het enige wat we nu kunnen doen is kijken op de website en kijken naar de eigenaren/makers van dit bedrijf. Wat is hun historie?

Als je het mij vraagt lijkt Finst een zeer betrouwbaar bedrijf. Alleen al als we al kijken naar wie er achter de oprichting zitten. Julien Vallet en Marcel Putina 2 ex top mannen van het welbekende platform DeGiro zitten achter het bedrijf Finst. Met hun 10 jarige kennis en ervaring in de financiële markt, hebben zij een mooie prestatie neergezet namelijk Finst.

Verder is Finst B.V. gevestigd in Amsterdam en is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank onder nummer R189158. Verder is het goed om te weten dat jij als crypto exchange jezelf niet zomaar kan aanbieden bij De Nederlandsche Bank, aanbieden is 1 er geaccepteerd worden is 2. Finst is dit wel gelukt dat zegt al genoeg over wat er allemaal achter de schermen gebeurt, je kan wel stellen dat ze de zaken goed op orde hebben zowel intern als extern.

Zo werken ze ook met een gesloten systeem. Dit wil zeggen dat zelfs als een onbevoegde persoon toegang krijgt tot jouw account, kunnen ze geen geld overmaken naar een bankrekening die niet van jou is. Ook werken ze uiteraard met 2-Factor Authentication (2FA) is standaard ingeschakeld om jouw veiligheid en je vermogen te beschermen, zodat je met vertrouwen kunt beleggen.

De genomen maatregelen door Finst

Zoals hierboven benoemd is staat Finst ervoor in dat zij het vermogen van jou koste wat het kost wil beschermen. Ze hebben hier daarom ook veel verschillende maatregelen voor genomen.

Finst gebruikt een gescheiden structuur met een stichting. Dit betekent dat in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met Finst zou gebeuren, jouw activa veilig blijven. Finst is erg trots op deze structuur en geloven dat het de beste manier is om ervoor te zorgen dat onze gebruikers te allen tijde hun activa kunnen beschermen.

Maar daar houdt de toewijding aan veiligheid niet op. Ook is Finst een partnerschap aangegaan met Fireblocks, ’s werelds toonaangevende crypto wallet management provider. Fireblocks maakt gebruik van MPC-CMP technologie, waardoor je kunt profiteren van crypto beveiliging op institutioneel niveau. Dit betekent dat jouw activa worden beveiligd met de hoogste beveiligingsnormen die beschikbaar zijn.

Bij Finst geloven zij dat veiligheid en transparantie van cruciaal belang zijn. Daarom zijn ze trots op onze gescheiden structuur met een stichting en hun partnerschap met Fireblocks. Finst is daarom vastbesloten om hun gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden en hun financiële toekomst te beschermen.

Voor en Nadelen Finst

In deze review zijn er naar mijn mening meer voordelen dan nadelen. Hier heb ik er een aantal op een rijtje gezet voor je:

Voordelen:

 • Laagste tarief in handelskosten op het moment. Namelijk 0.15%
 • Je kan gebruik maken van een Swap Feature
 • Finst waarborgt de veiligheid van je vermogen. Wat er ook met het bedrijf gebeurt.
 • Gratis opnemen en storten
 • Geen bewaarkosten
 • Geen minimum transactiebedrag
 • Je kan in het dashboard het laatste crypto nieuws zien en volgen
 • Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank
 • Het geeft jou de mogelijkheid om gebruik te maken van een overzichtelijk crypto portfolio
 • Geld storten gemakkelijk via iDeal
 • Finst Staking

Nadelen:

 • Voor nu nog een relatief klein aanbod aan munten
 • Het zetten van buy or sell orders ook nog niet van toepassing

Mijn ervaringen en waar beleg ik nu?

Ik heb de afgelopen weken goed kennis kunnen maken met het platform van Finst. Ik moet eerlijk bekennen dat ik erg enthousiast ben geworden over dit platform. Niet alleen omdat het op dit moment de goedkoopste is, maar ook omdat het platform onwijs fijn werkt. Laat ik je meenemen in mijn ervaringen en positieve punten van het platform.

Punt 1: het viel mij op dat je bij Finst ook je gerealiseerde winst kan zien, dit is voor mij een zeer positief punt, iets wat ik bij Bitvavo mis. Niet alleen je gerealiseerde winst kan je zien, maar ook je GAK (gemiddeld aankoopprijs van de desbetreffende munt daarnaast zie je ook je totale winst of verlies van de desbetreffende munt.

winst en verlies Finst
In je wallet krijg je dit te zien bij al je Crypto munten.

Punt 2 gemakkelijk platform: zowel in de mobiele app als op de web versie is het platform erg makkelijk te gebruiken, het is overzichtelijk, je kan precies zien waar je de crypto kan aan en verkopen. Voor de gevorderde onder ons heb je ook een geavanceerd platform net zoals bij Bitvavo, kortom weer een pluspunt voor Finst! Daarnaast is de indeling van de app en de webversie precies hetzelfde, ook iets wat ik erg fijn vind!

Punt 3 Crypto bundels: In deze review is het al eerder ter sprake gekomen, maar de crypto bundels van Finst zijn wat mij betreft een echte doorbraak in de crypto wereld. Er zijn maar weinig platforms die dit aanbieden, sterker nog Finst is het enige Nederlandse platform die dit aanbiedt. Je kan gemakkelijk deze bundels aankopen, om links in de hoek op bundels te klikken, hier krijg je dan een overzicht van de bundels en welke munten erin zitten. Als je op de bundels klikt kan je gelijk de bundel aankopen.

crypto bundels Finst

Punt 4 crypto nieuws: Zowel in de app als op de webversie kan je onderaan in het homescherm het allerlaatste crypto nieuws volgen. Dit vind ik persoonlijk super fijn, omdat alles op 1 plek te vinden is. Finst is als het ware 1 compleet pakket! Iets wat ik mis bij Bitvavo..

Tot slot heb ik wel 1 kritisch punt en dat is staking. Finst biedt op dit moment nog geen staking aan. Wel hebben ze aangekondigd dat dit in Q4 in 2023 gelanceerd gaat worden. Als dit eenmaal gelanceerd is, ben ik bereid om volledig over te stappen van Bitvavo naar Finst.

Kortom ik ben zeer tevreden en verrast over de nieuwe crypto exchange Finst, ik ga hier voortaan mij crypto aankopen, wat wordt jouw keuze Bitvavo of Finst?

Conclusie Finst review

Finst de nieuwe goedkoopste crypto aanbieder van Nederland. We kunnen concluderen dat Finst een hele grote speler kan worden in de crypto markt. Helemaal als we kijken naar de volgende zaken. Finst heeft een zeer aantrekkelijke platform voor het handelen in cryptocurrencies. Het is overzichtelijk, makkelijk en snel te begrijpen. Met een vast bedrag van 0.15% handelskosten zonder extra’s zoals spread, minimum bedrag en bewaarkosten. Is Finst de goedkoopste van Nederland en is het op dit gebied zeker een concurrent voor Bitvavo.

Ook als het om het stukje veiligheid en betrouwbaarheid gaat scoort Finst uitermate goed. Zo kunnen we concluderen dat Finst prioriteit geeft aan de veiligheid van het vermogen van de gebruikers en hun privacy. Dit doen zij door middel van activascheiding, geavanceerde beveiligingsprotocollen, strikte bewaarmechanismen en uitgebreide compliance maatregelen.

Daarnaast is Finst geregistreerd en gelicenseerd door de Nederlandsche Bank (DNB) en wordt er gebruik gemaakt van een geavanceerde technologie van fireblocks voor de veilige opslag van digitale assets. Bovendien, Finst handelt nooit tegen hun klanten en leent de assets van hun klanten ook niet uit voor andere doeleinden.

Het is nog moeilijk om te zeggen of Finst een betrouwbaar platform is omdat het een nieuw platform is, dit moet de toekomst ons wijs gaan maken. 1 Ding wat wel zeker is, is dat Finst er alles aan doet om mensen een goed gevoel te geven over het bedrijf. Dit zie je ook terug in het stukje betrouwbaarheid.

Finst lijkt op basis van de achtergrond en ervaring van de eigenaren/makers, hun registratie bij de Nederlandsche Bank en hun interne en externe veiligheidsmaatregelen een betrouwbaar bedrijf te zijn. Ze hebben een gesloten systeem en werken met 2-Factor Authentication (2FA) om de veiligheid van hun gebruikers en het vermogen wat zij hier hebben te beschermen.

In conclusie kan ik trekken dat Finst zeker een mooi bedrijf is. Maar ook zeker een goed platform heeft neergezet als het gaat om het kopen en verkopen van crypto. Wat ook zeker is, is dat Bitvavo er een nieuwe concurrent bij heeft. Ik heb er al een account aangemaakt, maak jij hier ook een account aan? of blijf je toch liever bij het overmachtige Bitvavo? Deze keuze is aan jou! Meer weten over de basis beginselen van de crypto wereld? Klik dan hier.

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.