De vastgoedbroker SynVest is sinds 2005 in Nederland actief als vastgoedfonds, ook wel vergelijkbaar met een REITs. Met een historisch rendement van 9,1% op Nederlands vastgoed onderscheidt SynVest zich tenopzichte van andere vastgoedfondsen.

Met een indrukwekkend beheerd vermogen van 900 MIO + hebben zij zich gepositioneerd als een vertrouwde naam in de financiële wereld, gericht op vastgoed.

Bij SynVest vinden ze de klantgerichte benadering belangrijk, en dit komt tot uiting in het vertrouwen van meer dan 14.000 tevreden beleggers in hun fondsen. Het jaar 2023 heeft een klanttevredenheidsscore van 8+ opgeleverd, wat niet alleen een prestatie is maar het is ook een blijk van waardering richting de diensten van SynVest.

De toewijding van de werknemers en de directie heeft geresulteerd dat zij zes keer zijn bekroond met de Cashow Award in de categorie “beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed”.

Wat SynVest onderscheidt, gaat echter verder dan erkenning alleen. De eenvoudige deelnamemogelijkheden en heldere visie maken de fondsen laagdrempelig en begrijpelijk voor een breed publiek. Ik geloof dat beleggen voor iedereen toegankelijk moet zijn, en daarom biedt SynVest beleggers de unieke kans om direct deel te nemen aan een gespreide en zorgvuldig geselecteerde portefeuille.


Disclaimer:

Dit artikel over SynVest is bedoeld ter informatie en als leidraad voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het platform. Succesblog wilt benadrukken dat de inhoud van dit artikel geen financieel advies vormt. Beleggen brengt risico’s met zich mee, en het is van cruciaal belang dat lezers hun eigen onderzoek doen en indien nodig professioneel financieel advies inwinnen alvorens beslissingen te nemen.

SynVest, als beleggingsinstelling, kan haar beleid, voorwaarden en prestaties in de loop der tijd aanpassen. Het is daarom raadzaam om de meest recente informatie rechtstreeks bij SynVest te raadplegen of contact op te nemen met hun klantenservice voor de meest actuele gegevens.


SynVest in het kort

Doelgroep van SynVest

De doelgroep van SynVest zijn mensen die opzoek zijn naar mogelijkheden om hun vermogen te laten groeien. Dit kunnen mensen zijn van jong tot oud. Vanaf 2500 EUR kan jij al beginnen met beleggen bij SynVest. Vaak zijn dit wel de particuliere beleggers die natuurlijk geïnteresseerd zijn in vastgoed. Daarnaast zijn het ook mensen met een lange termijn visie. Tot slot zijn het ook de mensen die opzoek zijn om eenvoudig te kunnen beleggen in producten/diensten. Bij SynVest ben je dan aan het goede adres!

SynVest Ervaringen

Op Trustpilot zijn er maar liefst 411 reviews geschreven over dit platform. Het bedrijf scoort op Trustpilot 3,9 uit de 5 sterren, dit is dus zeker niet verkeerd! Van de 411 reviews is maar liefst 46% beoordeeld met 5 sterren, 37% beoordeeld met 4 sterren, 11% met 3 sterren, 2% met 2 sterren en 4% met 1 ster. Hieronder een paar reacties.

SynVest review
SynVest review
SynVest review
SynVest review

Waar kun je in investeren bij SynVest?

Voordat je van plan bent om geld te gaan storten bij SynVest is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat de keuze is qua investeringsmogelijkheden. Bij SynVest investeer je in de beste vastgoedfondsen. Het mooie aan deze fondsen is dat deze maandelijks dividend uitkeren, zo kan je op de lange termijn een mooi passief inkomen genereren. Hieronder behandel ik de producten stuk voor stuk. Op het moment van schrijven zijn er drie opties, namelijk:

 • SynVest Dutch RealEstate Fund
 • SynVest RealEstate Fund (closed-end fonds)
 • SynVest German RealEstate Fund

SynVest Dutch RealEstate Fund

Het SynVest Dutch RealEstate Fund is een beleggingsfonds dat zich specifiek richt op directe investeringen in kantoren of winkels gelegen in Nederland. Het fonds heeft als doelstelling om een gevarieerde vastgoedportefeuille op te bouwen en volgt voortdurend de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. Hierdoor kan het fonds reageren op veranderingen in de marktomstandigheden en streeft het naar het samenstellen van een optimale vastgoedportefeuille met goede rendementsverwachtingen.

Enkele belangrijke kenmerken en componenten van het SynVest Dutch RealEstate Fund kunnen zijn:

 1. Directe Beleggingen: Het fonds belegt rechtstreeks in fysiek onroerend goed, zoals kantoren en winkels. Dit in tegenstelling tot indirecte investeringen via bijvoorbeeld vastgoedaandelen of vastgoedfondsen.
 2. Focus op Nederlandse Vastgoedmarkt: Het fonds concentreert zich specifiek op de Nederlandse vastgoedmarkt, wat betekent dat het zijn investeringen richt op kantoren en winkels binnen de landsgrenzen.
 3. Diversificatie: Het streven naar een gevarieerde vastgoedportefeuille impliceert waarschijnlijk dat het fonds verschillende soorten vastgoedobjecten in overweging neemt, zoals kantoren en winkels in verschillende regio’s van Nederland.

Overige belangrijke kenmerken:

 • Het fonds staat onder toezicht van de AFM.
 • Er is een maandelijks dividend die je kan uitkeren of kan herbeleggen.
 • Er is een beperkt risico in de portefeuille vanwege de landelijke spreiding en de diversiteit aan vastgoed in het fonds.
 • Deelnamen vanaf 100 per maand of 2500 EUR in 1 keer.
 • Deelname in dit fonds is niet mogelijk in box 1 producten, het is een belegging.
 • Fonds is opgericht in 01-01-2020.
 • Verhandelbaarheid is maandelijks.
 • ISIN is: L0014157851.
 • Rendement van 2022 was 6,80%
 • Het gemiddeld jaarlijks fondsrendement is 10,8%

Risico’s en kosten

 1. Risico’s:
  • Belangrijke risico’s omvatten markt-, hefboom-, rente-, verhuur-, leegstands- en liquiditeitsrisico’s. Je kan dit overigens ook terug vinden op de website van SynVest. Alle informatie over de risico’s van hun investeringen kan je overigens ook terug vinden op hun website.
 2. Uitstapkosten:
  • Beleggen in dit fonds gaat gepaard met kosten. Instapkosten zijn niet van toepassing, maar de uitstapkosten bedragen 2,5%. In de eerste drie jaar zijn de uitstapkosten echter progressief hoger vanwege langetermijninvesteringen en initiële aankoopkosten zoals makelaarscourtage, acquisitie- en selectiekosten, en overdrachtsbelasting.
  Uitstapkosten Progressie:
JaarUitstapkosten
19%
27%
35%
Na 3 jaar2,5%
 • Na de eerste drie jaar blijven de uitstapkosten altijd 2,5%. Belangrijk om op te merken is dat de uitstapkosten ten goede komen aan het fonds, niet aan de beheerder.

Doorlopende Fondskosten:

 • Er zijn doorlopende fondskosten, reeds verwerkt in het rendement. Gedetailleerde informatie over deze kosten is beschikbaar in het prospectus.

Het is van essentieel belang dat beleggers grondig het prospectus en EID doornemen om een volledig begrip te krijgen van de risico’s en kosten die gepaard gaan met beleggen in dit fonds.

SynVest RealEstate Fund (closed-end fonds)

Het SYNVEST RealEstate Fund (closed-end fonds) is een beleggingsfonds dat zich specialiseert in het investeren in Nederlands commercieel vastgoed. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en definities:

 1. Commercieel Vastgoed: Dit type vastgoed omvat panden die bedoeld zijn voor commerciële doeleinden, zoals kantoren, winkels, industriële gebouwen en andere commerciële ruimten. Het fonds richt zich specifiek op de vastgoedmarkt in Nederland, wat betekent dat het belegt in commerciële vastgoedobjecten binnen het Nederlandse grondgebied.
 2. Closed-End Fonds: Een closed-end fonds heeft een vast aantal uitstaande aandelen of certificaten. In het geval van het SYNVEST RealEstate Fund betekent dit dat er geen nieuwe certificaten meer worden uitgegeven en er ook geen certificaten meer kunnen worden ingekocht. Het fonds is ‘gesloten’ wat betreft het aantal beschikbare certificaten. Dit in tegenstelling tot open-end fondsen, waarin het aantal uitstaande aandelen kan variëren op basis van vraag en aanbod.
 3. Uitgifte en Inkoop van Certificaten: Het feit dat er geen nieuwe certificaten meer worden uitgegeven, impliceert dat beleggers niet langer kunnen instappen door nieuwe certificaten te kopen. Evenzo kunnen bestaande certificaathouders hun certificaten niet meer aan het fonds verkopen (inkopen). Dit is een kenmerk van closed-end fondsen en heeft invloed op de liquiditeit van de belegging.

Het SYNVEST RealEstate Fund biedt beleggers de mogelijkheid om indirect te investeren in commercieel vastgoed in Nederland door middel van certificaten. Het gesloten karakter van het fonds geeft het een specifieke structuur waarbij het aantal beschikbare certificaten vastligt. Het is belangrijk voor potentiële beleggers om zich bewust te zijn van deze gesloten status en de implicaties daarvan voor de beschikbaarheid van certificaten op de secundaire markt.

Mocht je geïnteresseerd zijn naar de huidige portefeuille van bovenstaand fonds, dan kan je dit gemakkelijk terug vinden op hun website.

Tot slot enkele algemene informatie over het fonds:

 • Oprichting 1-2-2005
 • Verhandelbaarheid: onderhands/NPEX
 • ISIN: NL0001673134
 • Rendement 2022: 13.1%

SynVest German RealEstate Fund

Het SYNVEST German RealEstate Fund is een beleggingsfonds dat direct investeert in verschillende soorten vastgoed in heel Duitsland. Hier zijn de belangrijkste componenten en kenmerken van dit fonds:

Portefeuillesamenstelling: Het fonds belegt in diverse vastgoedcategorieën, waaronder:

 • Supermarkten
 • Winkelcentra
 • Gezondheidscentra
 • Woningen

Deze strategische keuze voor diverse vastgoedsegmenten stelt het fonds in staat om te profiteren van verschillende marktdynamieken en risico’s te spreiden.

Inflatiebestendige Investering: Vastgoed staat bekend als een inflatiebestendige investering. Het SYNVEST German RealEstate Fund streeft ernaar om beleggers te beschermen tegen de effecten van inflatie, terwijl het tegelijkertijd een goed direct rendement genereert uit huurinkomsten.

Belangrijkste Kenmerken:

 1. AFM Vergunning: De beheerder van het fonds beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit geeft aan dat het fonds wordt beheerd door een entiteit die voldoet aan de regelgeving en normen van de financiële toezichthoudende autoriteit.
 2. Maandelijks Voorschotdividend: Beleggers ontvangen de mogelijkheid om maandelijks een voorschotdividend te ontvangen. Ze kunnen ervoor kiezen om dit uit te laten keren of te herbeleggen in het fonds, afhankelijk van hun individuele voorkeuren en beleggingsstrategie.
 3. Beperkt Risico door Spreiding en Diversiteit: Het fonds beperkt het risico door zowel landelijke spreiding als diversificatie binnen verschillende vastgoedsegmenten. Dit helpt bij het minimaliseren van blootstelling aan specifieke risico’s die verbonden zijn aan één type vastgoed.
 4. Toegankelijke Deelname: Beleggers kunnen deelnemen aan dit fonds met een relatief lage instapdrempel. Deelname is mogelijk vanaf € 100 per maand of een eenmalige inleg van € 2.500.
 5. Uitsluiting van Box 1 Producten: Deelname in dit fonds is niet mogelijk voor beleggingen die vallen onder Box 1, wat betekent dat het fonds mogelijk niet geschikt is voor bepaalde belastingstructuren.

Het SYNVEST German RealEstate Fund biedt beleggers de mogelijkheid om direct te investeren in een gediversifieerde portefeuille van Duits commercieel vastgoed, met als doel rendement te behalen uit huurinkomsten en tegelijkertijd blootstelling aan risico’s te beheren. Beleggers worden aangemoedigd om de specifieke voorwaarden van het fonds te bekijken en indien nodig professioneel advies in te winnen voordat ze deelnemen.

De kosten zijn hetzelfde als bij de andere fondsen. Hieronder vind je tot slot nog 4 informatieve punten:

 • Oprichting 01-11-2011
 • Verhandelbaarheid: Maandelijks
 • ISIN: NL0011821350
 • Rendement 2022: 0,5%
 • Het gemiddeld fondsrendement bedraagt 7%
 • Het fonds keert maandelijks een voorschotdividend uit van 5% op jaarbasis.

Ontvang 1 maand extra dividend bij deelname

Als u geïnteresseerd bent in het laten groeien van uw vermogen, dan heeft SynVest nu een mooie actie lopen. Als je bij registratie 10.000 EUR investeert in het Dutch RealEstate fonds dan ontvang je een extra maand dividend. Zie in onderstaande afbeelding de argumenten voor deze actie:

SynVest review

Vastgoed portefeuille van het Dutch RealEstate fonds

Hierboven heb ik de producten onder de loep genomen en toegelicht welke producten er zijn. Hieronder ga ik dieper in op het fonds zelf, wat is bijvoorbeeld de strategie van dit fonds, wat voor objecten zitten er in het fonds en hoe is het vastgoed verdeeld? Onderstaande punten gelden overigens ook voor het Duitse fonds.

Wat is de strategie van dit fonds?

Het grote verschil met andere vastgoedfondsen is dat je bij dit fonds je belegging kan uitbreiden (of gedeeltelijk verkopen). Er is hierbij geen einddatum, je bepaald zelf wanneer je in het fonds stapt en je bepaald zelf wanneer je eruit gaat. De strategie van SynVest is vrij simpel, namelijk het opkopen van panden die nog een goede toevoeging hebben aan de maatschappij en het verkopen van panden waar zij dit niet meer inzien.

Wat voor objecten zitten er in dit fonds?

De objecten die in dit fonds zitten zijn vaak objecten die in de toekomst een behoefte voorzien. Hieronder valt, zorgvastgoed, diverse retailfaciliteiten, PDV’s (perifere detailhandelsvestigingen) denk hierbij aan bedrijven zoals Gamma, Praxis en Jysk, vaak buiten stadscentra), winkelcentra, bedrijfs- en kantoorpanden.

Hoe is de verdeling in het fonds?

SynVest review
verdeling Nederlands fonds
verdeling Duits fonds

Hoe open je een account bij SynVest?

Nu we weten wat SynVest is, welke producten er zijn en wat de kosten zijn van deze producten. Zijn we belandt aan het onderwerp, hoe open je een account bij SynVest? Hieronder zal ik dit stap voor stap uitleggen.

Stap 1: zodra je op de homepagina terecht komt van SynVest moet je klikken op klant worden.

SynVest review

Stap 2: kies voor welk fonds je een account aan wilt maken: Nederlandse of Duitse fonds.

SynVest review

Stap 3: U zult nu doorverwezen worden naar 4 stappen. In deze 4 stappen moet je onder ander bepalen wat je inleg gaat zijn en je moet je persoonlijke gegevens delen en invoeren. Het is van belang dat je dit naar waarheid invult en dat je dit invult naar jouw eigen situatie. Het gaat tenslotte om jouw eigen geld.

SynVest review

Na alle stappen doorlopen te hebben zal je een activatie e-mail krijgen van SynVest, dit is tevens ook de laatste stap.

Alternatieven SynVest

Je weet nu wat SynVest voor platform/bedrijf is, maar wat zijn de eventuele alternatieven en wat zijn de concurrenten van SynVest? Hieronder zal ik dit voor je behandelen.

Als het gaat om concurrenten dan moet je denken aan Corum Investments en Reinvest 24. Corum investments is van origine een frans bedrijf dat hetzelfde werkt als SynVest, Reinvest24 is een Estlands investeringsplatform voor vastgoed. Reinvest24 is als je kijkt naar het geïnvesteerde kapitaal het kleinste, namelijk 34 MIO, Corum heeft een geïnvesteerd vermogen van 3 miljard en SynVest een vermogen van 800 MIO.

Meer weten over deze platformen? Lees dan in ieder geval mijn Corum Review 2023.

SynVest Review 2023 – Conclusie

In conclusie tonen de SynVest ervaringen aan dat het een solide speler is in de wereld van vastgoedbeleggingen. Met een focus op klantgerichtheid, toegankelijkheid en diversificatie van vastgoedportefeuilles heeft SynVest het vertrouwen gewonnen van meer dan 14.000 beleggers. De positieve waardering van klanten, zoals blijkt uit de klanttevredenheidsscore van 8+ in 2023, onderstreept de effectiviteit van hun benadering.

De mogelijkheid om direct te investeren in gespreide en zorgvuldig geselecteerde portefeuilles, samen met maandelijkse voorschotdividenden en flexibiliteit in uitbreiding of verkoop, maken SynVest aantrekkelijk voor een breed scala aan beleggers. De erkenning met zes Cashow Awards in de categorie “beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed” benadrukt hun toewijding aan uitmuntendheid in de branche.

Ik vind SynVest persoonlijk een mooi bedrijf met een mooi platform. Je hebt mooie investeringsmogelijkheden en de rendementen leigen er ook niet om. Het is altijd belangrijk om zelf een beslissing te maken als het gaat om investeren ongeacht de sector.

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.