Wil je beginnen met handelen in cryptocurrency? Dan heb je een broker of exchange nodig. In dit artikel bespreken we vier betrouwbare brokers die naar onze mening geschikt zijn voor beginners.

Wat is een broker of exchange?

Een broker of exchange is een platform waar je cryptocurrency kunt kopen, verkopen en verhandelen. Brokers bieden vaak een breed scala aan cryptocurrencies aan, terwijl exchanges zich vaak richten op een bepaalde cryptocurrency of een specifieke markt.

Onze selectie van betrouwbare brokers

Op basis van onze eigen ervaring en onderzoek hebben we een selectie gemaakt van vier betrouwbare brokers die geschikt zijn voor beginners. Deze brokers zijn:

 • Bitvavo (200+ coins en zeer gebruikersvriendelijk)
 • Bybit (zeer betrouwbare partij en groot aanbod coins)
 • Finst (laagste transactiekosten van 1.5% en crypto bundels)
 • YouHodler (combinatie van crypto diensten)
 • Mexc Exchange (crypto futures en 2000+ coins)

De groeiende populariteit van crypto

Doordat crypto alsmaar populairder wordt is het belangrijk dat u ook weet waar u terecht kunt voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

De groeiende populariteit van crypto beleggen kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder:

 1. Digitale innovatie: De opkomst van digitale technologie en cryptocurrencies heeft geleid tot een groeiende belangstelling voor crypto beleggen.
 2. Financiële decentralisatie: Cryptocurrencies bieden de mogelijkheid om buiten traditionele financiële systemen te beleggen en hebben daarmee aantrekkingskracht op beleggers die zich zorgen maken over de centralisatie van financiële macht.
 3. Hoog rendement: Veel cryptocurrencies hebben sinds hun introductie aanzienlijke waardestijgingen vertoond, wat heeft geleid tot hogere rendementen voor beleggers.
 4. Gemak: Beleggen in cryptocurrencies is gemakkelijk te doen via online beurzen en wallets en vereist geen complexe beleggingsprocessen.

Desondanks is crypto beleggen ook risicovol en niet geschikt voor elke belegger. Cryptocurrencies zijn volatiel en de waardes kunnen snel veranderen, en er is geen garantie op terugbetaling of rendement. Het is daarom aan te bevelen om grondig onderzoek te doen en de risico’s zorgvuldig te overwegen voordat u besluit om in cryptocurrencies te beleggen.

Waarom een betrouwbare crypto broker belangrijk is

Het vinden van een betrouwbare crypto broker is belangrijk om de volgende redenen:

 • Veiligheid van crypto’s Een betrouwbare broker zorgt ervoor dat de crypto’s van de belegger veilig zijn en beschermd zijn tegen frauduleuze activiteiten.
 • Juiste uitvoering van trades: Een betrouwbare broker zorgt ervoor dat trades op de juiste manier worden uitgevoerd, zonder vertraging of fouten.
 • Regulering: Een betrouwbare broker wordt gereguleerd door de juiste instanties, waardoor er sprake is van extra bescherming voor de belegger.
 • Transparantie: Een betrouwbare broker biedt transparantie en inzicht in de kosten, tarieven en andere belangrijke informatie.
 • Professionaliteit: Een betrouwbare broker heeft een hoge mate van professionaliteit en biedt uitstekende klantenservice en ondersteuning.

Kortom, door te kiezen voor een betrouwbare crypto broker. Kunnen beleggers ervoor zorgen dat hun crypto’s veilig zijn, dat trades correct worden uitgevoerd en dat ze de best mogelijke service krijgen. Het vinden van een betrouwbare broker is dan ook van groot belang voor succesvolle crypto beleggingen.


1. Beste crypto broker van Nederland

Zelf vind ik Bitvavo op het moment de fijnste broker van Nederland. Met ruim 1 miljoen gebruikers is het ook het grootste platform van Nederland en ook het goedkoopste als we naar de transactiekosten kijken. Bitvavo is geregistreerd bij de Nederlandsche bank en bij KVK.

Gebruik van Bitvavo

De reden dat ik Bitvavo gebruik is omdat het platform erg gebruiksvriendelijk is. Het is voor beginners het ideale platform om jou crypto avontuur op te starten, alles is heel duidelijk en overzichtelijk. Je kan gemakkelijk geld storten via IDeal zonder extra kosten!

Het kopen verkopen van de munten krijg je op dit platform snel onder de knie doordat het zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. Je kan de munten aankopen op de browser van je laptop of via de app van Bitvavo zelf. Je kan crypto kopen op een eenvoudige methode of op een geavanceerde methode, als beginner zijnde raadt ik aan om eerst met de eenvoudige methode te beginnen.

Bij de geavanceerde methode kan je naast een market order (de letterlijke prijs waar jij een munt voor aankoopt) ook een limiet order en een stop limiet order instellen. Zo kun je een minimale prijs en een maximale prijs instellen waardoor je meer controle heb over jou aankoop beleid/trades.

Het dashboard wat je te zien krijgt bij het aan en verkopen van munten is erg duidelijk en makkelijk te gebruiken. Zodra je een munt heb aangekocht kan je dit gelijk terug vinden in jou Wallet (digitale portemonnee).

Mocht het toch teveel poespas voor je zijn en kom je dus ergens niet uit. Dan kan je gemakkelijk gebruik maken van de klantenservice die Bitvavo biedt. Je kan ze bellen of makkelijk per E-mail bereiken. Meer informatie vindt u hier.

Munten en de kosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een ruim aanbod als het gaat om cryptocurrencies. De teller van het aantal cryptocurrencies die bitvavo op dit moment aanbiedt staat op 200+ verschillende cryptocurrencies, waar je in kan handelen inclusief Bitcoin en Ethereum.

Voor een market order binnen Bitvavo betaal je 0,25% van je inleg. Bij limiet orders betaal je 0,15% van je inleg. Door deze lage kosten is Bitvavo de goedkoopste broker/exchange van Nederland. Meer over de kosten vindt je hier.

Zelf vindt ik Bitvavo een zeer betrouwbare broker. Zeker voor beginners is dit echt een aanrader om mee te starten.


2. Goedkoopste broker van Nederland | Finst

Finst is een cryptobeurs gevestigd in Amsterdam en is een nieuwe speler in de crypto markt. Het bedrijf is opgericht in januari 2023 en is hiermee zeker een bedrijf dat niet onderschat mag worden.

Aangevoerd door een team van experts die eerder betrokken waren bij één van Europa’s grootste retail beleggingsplatforms. Het bedrijf biedt een van de meest concurrerende transactiekosten in Europa voor een breed scala aan cryptocurrency’s op een veilige en unieke manier. Het doel van Finst is om een eerlijke kans te geven aan alle crypto-beleggers en om de barrières die beleggen in cryptocurrency met zich meebrengt weg te nemen.

Hoe gaat Finst dit realiseren?

Finst wilt een platform creëren wat ontzettend simpel is om te gebruiken. Een platform waar jij gemakkelijk crypto kan verhandelen tegen ongekende lage transactiekosten. Finst is nu de goedkoopste exchange van Nederland, door de handelskosten van maximaal 0.15% hebben zij dit weten te realiseren.Door dit lage tarief zijn zij het goedkoopste van de markt. De enige die in de buurt komt is Bitvavo met 0.25%handelskosten.

Het team van Finst heeft een revolutionaire nieuwe dienst gelanceerd: ‘Crypto Bundels’. Hiermee kunnen investeerders verschillende cryptovaluta gelijktijdig aankopen in een ‘mandje’, vergelijkbaar met ETFs, maar met een belangrijk verschil: investeerders bezitten de cryptoassets zelf. De lancering van deze nieuwe dienst wordt ondersteund door een grootschalige mediacampagne en jij kan daar nu gebruik van maken. Het is tevens de eerste Nederlandse exchange die deze mogelijkheid biedt aan hun klanten. In mijn ogen een hele grote stap voor de Nederlandse crypto industrie maar ook voor Finst die binnen nu en 5 jaar de grootste willen worden.

Zeker een crypto broker die je kan overwegen om te gebruiken, ik ben er ieder geval razend enthousiast over.


3. Beste exchange | Bybit

Bybit is in mijn ogen de beste exchange op dit moment. Ik heb het hier over een exchange en niet over een broker. Het verschil tussen deze twee zit het hem in de mogelijkheden van het platform. Op een broker gaat het vooral om het aan en verkopen van crypto (marktorders plaatsen) op een exchange ga je meer richting de serieuze kant van crypto, namelijk het traden van crypto.

Het platform Bybit is officieel gevestigd op de Britse maagdeneilanden maar heeft een kantoor zitten in Singapore. De exchange bestaat sinds 2018 en is dus nog een redelijk nieuwe markt speler. Maar wel een marktspeler die het aardig doet in de crypto wereld aangezien ze op plek 8 staan van de top 10 beste Exchanges.

Bybit focust zich op de al iets meer ervaren handelaren in de crypto wereld. Het kan daarom best risicovol zijn als je niet weet wat je aan het doen bent op dit platform, aangezien er zoveel mogelijkheden zijn voor het aan en verkopen van crypto. Lees je daarom goed in voordat je gaat beginnen op dit platform.

De performance van dit platform wordt ook steeds beter ze beweren dat ze 100.000 transacties per seconde aan kunnen. Dit is positief voor de gebruikers omdat alles dan super snel werkt waardoor jij bij jou trades zoveel mogelijk winst kan maken en zo min mogelijk verlies. Als handelaar kan je met eeuwig durende contracten handelen met een hefboom tot wel 100x. Sinds Juni 2021 bieden zij ook spothandel aan zonder leverage ook dit is zeker een positief punt!

Update Futures: Bij Bybit is het niet meer mogelijk om te traden met futures, daar gebruik ik Mexc voor (met aanbod van 2000+ coins). Er is een nieuwe generatie bij Mexc als het gaat om traden met futures waar je een hefboomwerking kan gebruiken om long of short te gaan. De exchange biedt een hefboomwerking aan van tot wel 100x, dit zorgt ervoor dat je met een klein geld bedrag toch een grote winst kan realiseren, de keerzijde hiervan is dat je ook sneller je geld kan verliezen. Lees je daarom ook goed in over hoe (hefboomwerking/leverage) werkt en hoe je dit toepast en denk eraan traden zonder risicomanagement is nooit een goed idee!

4. De broker met de meeste kansen | YouHodler

Het platform YouHodler stelt gebruikers in staat om gebruik te maken van verschillende diensten. Waaronder Multi Hodlde turbochargeleningen, het verdienen van rente, het verhandelen van cryptocurrencies en het omzetten van crypto in fiat-valuta.

Bovendien biedt YouHodler gebruikers de mogelijkheid om rente te verdienen op hun crypto-activa door ze op het platform te storten. Met een aantrekkelijk rentepercentage en de mogelijkheid om rente in verschillende cryptocurrencies te ontvangen, stelt YouHodler gebruikers in staat om passief inkomen te genereren met hun crypto.

Het platform heeft ook een geavanceerde handelsfunctie, waarmee gebruikers kunnen handelen in verschillende cryptocurrencies met behulp van geavanceerde tools en functies.

Het bedrijf YouHodler is gericht op crypto gedekte leningen met fiat (USD, EUR, CHF en GBP), crypto en stablecoin leningen. 

YouHodler stelt gebruikers in staat om hun digitale activa te gebruiken als onderpandvoor directe leningen in zowel fiat-valuta’s als stabiele munten.

Met YouHodler kunnen gebruikers leningen verkrijgen met een hoge loan-to-value ratio, wat betekent dat ze een aanzienlijke hoeveelheid liquide middelen kunnen ontvangen in ruil voor het inzetten van hun cryptocurrencies als onderpand. Dit stelt gebruikers in staat om snel toegang te krijgen tot liquiditeit zonder hun digitale activa te hoeven verkopen.

Naast leningen biedt YouHodler ook andere functies, zoals cryptocurrency-spaarrekeningen waar gebruikers rente kunnen verdienen op hun digitale activa. Het platform ondersteunt ook cryptocurrency-exchange-functionaliteit, waardoor gebruikers hun cryptocurrencies kunnen verhandelen tegen verschillende andere digitale activa.

Conclusie

Bitvavo vindt ik op het moment de beste broker waarmee je kan beginnen, maar ook waar je voor altijd bij kan blijven. Het platform biedt eigenlijk alles aan wat een platform hoort aan te bieden. Enige wat niet kan op dit platform is actief traden. Dit Baseer ik op mijn eigen ervaring op het platform, de lage handelskosten, de gewonnen awards en het gebruiksvriendelijkheid van het platform zelf. Bitvavo is voor iedereen die wilt beginnen met crypto een perfect platform en voor later kan je ervoor kiezen om met de geavanceerde methode aan de gang te gaan.

Bybit is echt een platform voor de gevorderde handelaren onder ons. Ik raadt je daarom ook aan als je nieuw bent in de crypto wereld om hier nog even niet naar te kijken. Het platform is erg complex met veel verschillende opties, je moet echt weten wat je aan het doen bent voordat jij je hier op begeeft. Als je geen idee hebt wat je aan het doen bent, dan ben je als het ware een “Bambi op glad ijs”. Dit kan leiden tot grote verliezen. Mocht je al wat verder zijn in de crypto wereld en heb jij enige ervaring, dan is dit een perfect platform om op te traden.

Finst de nieuwe goedkoopste crypto aanbieder van Nederland. We kunnen concluderen dat Finst een hele grote speler kan worden in de crypto markt. Helemaal als we kijken naar de volgende zaken. Finst heeft een zeer aantrekkelijke platform voor het handelen in cryptocurrencies. Het is overzichtelijk, makkelijk en snel te begrijpen. Met een vast bedrag van 0.15% handelskosten zonder extra’s zoals spread, minimum bedrag en bewaarkosten. Is Finst de goedkoopste van Nederland en is het op dit gebied zeker een concurrent voor Bitvavo.

YouHodler is een platform dat gebruikers een breed scala aan diensten biedt op het gebied van cryptocurrency, waaronder leningen, rente, handel en conversie. De platform biedt gebruikers de mogelijkheid om hun crypto-activa te gebruiken om toegang te krijgen tot liquiditeit, rente te verdienen en te handelen in cryptocurrency.

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.