Cryptocurrency is een snelgroeiende markt met veel potentieel voor winstgevende beleggingen. Een van de manieren om geld te verdienen met cryptocurrency is door te swingtraden.

Swingtraden is een beleggingsstrategie waarbij je cryptomunten koopt en verkoopt op basis van kortetermijnbewegingen in de koers. Deze bewegingen kunnen variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Swingtraden kan een lucratieve strategie zijn, maar het is ook een risicovolle strategie. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de materie voordat je begint met swingtraden.

In dit artikel ga ik je alles vertellen wat je moet weten over swingtraden in crypto. Ik zal je uitleggen wat swingtraden is, hoe je het kunt leren en waar je kunt leren.


Wat is swingtraden?

Wat past er beter bij jou als persoon? Daytraden crypto voor beginners of spot traden in crypto? Geen van beide? Gelukkig bestaat er een methode tussen deze twee strategieën in en dat is namelijk swingtraden. Maar wat is swingtraden eigelijk?

Swingtraden is het kopen en verkopen van een crypto/asset op middellange termijn. Je houdt het aandeel (of crypto) minimaal een dag vast, dit kan ook oplopen naar dagen, weken, maanden of zelfs een jaar. Je trade als het ware op de swing van het koersverloop.

Als swingtrader maak je trades op basis van technische analyses en prijsactie. Je kijkt in dit geval naar waar ligt er steun en waar ligt er weerstand in de chart (de grafiek) waarna je vervolgens een positie inneemt. Jouw doel hierbij is dat je de algehele trend gaat leren herkennen en winst maakt door te profiteren van de swings van een aandeel/crypto binnen een bepaalde trend. Je beweegt dus als het ware met de koers mee, vandaar ook het woord “swing”. Het fijne aan swingtraden is dat je het op elk moment kan toepassen in de markt. Of de markt nu daalt, stijgt of zijwaarts aan het gaan is dat maakt niet uit. Je gaat namelijk toch mee met de trend.

Ook bij deze vorm van handelen is een hoge mate discipline vereist om succesvol te worden met swingtraden. Ook bij deze strategie hanteren handelaren ten alle tijde een stop loss order om het verlies zo minimaal mogelijk te houden.

Voordelen swingtraden

Swingtraden is een uitstekende strategie om extra geld te verdienen zonder dat jij hier dag in dag uit mee bezig bent. Als je wilt leren traden en je bent dus al wat verder dan alleen het aan en verkopen van crypto’s dan is swingtraden echt iets voor jou. Deze strategie geeft jou meer rust en de tijd om een trade te openen en om deze te sluiten.

Voordeel 1 Lange termijn strategie

Één van de voordelen van swing trading dat het een relatief lange termijnstrategie is. Dit betekent dat er meer tijd is om de markt te analyseren en beslissingen te nemen voordat een trade moet worden gesloten. Dit kan leiden tot betere prestaties in termen van rendement op het beleggingskapitaal, omdat er meer tijd is om informatie te verzamelen en te overwegen voordat een trade wordt gedaan

Voordeel 2 Minder stress

Minder stress dan bij daghandel, omdat er meer tijd is om na te denken voordat een beslissing wordt genomen. Daghandel oftewel daytrading kan zeer stressvol zijn, omdat er vaak snelle beslissingen moeten worden genomen op basis van beperkte informatie. Bij swingtraden is er meer tijd om na te denken voordat een trade moet worden gesloten, wat kan helpen om emotionele beslissingen te voorkomen en de kans op succes te vergroten. Bovendien kan de langere termijn van swingtrading ervoor zorgen dat de belegger zich minder druk hoeft te maken over kortetermijnfluctuaties in de markt, wat ook kan helpen om stress te verminderen.

Voordeel 3 Profiteren van kortetermijnvolatiliteit

Swingtraden kan worden gebruikt om positie-overschotten op te vangen door te profiteren van kortetermijnvolatiliteit in de markt. Bijvoorbeeld, als een belegger een lange positie heeft in een bepaald aandeel en de prijs daalt, kan hij of zij swingtrades openen om te profiteren van de daling. Op deze manier kan de belegger de waarde van zijn of haar positie behouden of zelfs verhogen, terwijl de markt fluctueert. Bovendien kan swing trading ook worden gebruikt om te profiteren van kortetermijnvolatiliteit in de markt door te handelen in zowel stijgende als dalende trends. Dit kan de kans op succes vergroten en een stabieler rendement op het beleggingskapitaal opleveren.

Voordeel 4 Emotionele beslissingen voorkomen

Een van de uitdagingen bij het beleggen is om emotionele beslissingen te voorkomen, zoals het kopen van een crypto omdat het ineens veel is gestegen, of het verkopen van een crypto omdat het plotseling veel is gedaald. Swingtraden kan helpen om emotionele beslissingen te voorkomen door te handelen volgens een vooraf vastgesteld plan. Dit plan kan bijvoorbeeld bepalen wanneer een trade moet worden geopend of gesloten, of welke technische of fundamentele triggers moeten worden gebruikt om trades te initiëren. Door te handelen volgens een vooraf vastgesteld plan, kan de belegger emoties uitschakelen en objectief beslissingen nemen op basis van feiten en analyse in plaats van op gevoel.

Voordeel 5 Kans op succes vergroten

Door specifieke technische of fundamentele triggers te gebruiken om trades te openen en te sluiten, kan de belegger/trader zijn of haar kans op succes vergroten. Technische triggers zijn bijvoorbeeld bepaalde patronen in prijs- of volumegegevens, zoals het doorbreken van een bepaald niveau van ondersteuning of weerstand. Fundamentele triggers zijn bijvoorbeeld bedrijfs- of economische gegevens, zoals winstwaarschuwingen of renteverhogingen. Door deze triggers te gebruiken, kan de belegger/trader zich richten op specifieke gebeurtenissen die waarschijnlijk zullen leiden tot bewegingen in de markt, wat de kans op succes kan vergroten.

Nadelen swingtraden

Er zijn een aantal nadelen van swingtrading in crypto-valuta. Ten eerste is crypto-valuta een zeer volatiele markt, wat betekent dat de prijzen snel kunnen fluctueren. Dit kan ervoor zorgen dat swing trades snel in waarde veranderen en dat het moeilijk is om winstgevende trades te behouden. Bovendien is er vaak een gebrek aan regulering en transparantie in de crypto-markt, wat kan leiden tot oneerlijke of onbetrouwbare handelspraktijken. Dit kan het risico op verliezen vergroten en het moeilijker maken om winstgevende trades te vinden. Ten slotte kan swingtrading in crypto-valuta ook complex zijn en vereist het vaak een diepgaande kennis van de technische aspecten van de markt. Dit kan het moeilijker maken voor beginners om succesvol te zijn met swing trading in crypto-valuta.

Nadeel 1 Volatiliteit

Één van de nadelen van swingtrading is dat het afhankelijk is van de volatiliteit van de markt. Als de markt zeer volatiel is, kan dit ervoor zorgen dat de prijzen van swingtrades snel veranderen. Dit kan maken dat het moeilijk is om winstgevende trades te behouden, omdat de waarde van de trade snel kan veranderen voordat deze kan worden gesloten. Bovendien kan volatiliteit ook leiden tot grote schommelingen in het rendement op het beleggingskapitaal, wat het risico op verliezen kan vergroten.

Nadeel 2 Gebrek aan regulering

Een kenmerk van swingtraden in de crypto-valuta markt vaak gekenmerkt wordt door een gebrek aan regulering en transparantie. Dit kan leiden tot oneerlijke of onbetrouwbare handelspraktijken, zoals marktmanipulatie of insider trading. Dit kan het moeilijker maken om winstgevende trades te vinden en kan het risico op verliezen vergroten. Bovendien kan het gebrek aan transparantie ervoor zorgen dat beleggers niet voldoende informatie hebben om weloverwogen beslissingen te nemen, wat ook kan leiden tot verliezen. Het is daarom belangrijk om goed op te letten bij het kiezen van een handelsplatform en om alleen te handelen met betrouwbare en gereguleerde brokers.

Nadeel 3 Complexe markt

Swingtraden kan complex zijn en vereist vaak een diepgaande kennis van de technische aspecten van de markt. Dit omvat bijvoorbeeld het begrijpen van technische analyse, het gebruik van verschillende indicatoren en het lezen van prijs- en volumegegevens. Zonder deze kennis kan het moeilijk zijn om winstgevende trades te identificeren en te behouden. Bovendien kan het ook moeilijker zijn om te bepalen wanneer een trade moet worden gesloten en hoeveel risico er genomen moet worden. Dit kan het risico op verliezen vergroten en kan het moeilijker maken voor beginners om succesvol te zijn met swing trading.

Nadeel 4 Kan moeilijk zijn om winstgevend te worden

Een van de uitdagingen bij swingtraden is om winstgevende trades te behouden in een snel veranderende markt. Als de prijzen snel fluctueren, kan dit ervoor zorgen dat een trade die eerst winstgevend was, ineens verliesgevend wordt voordat deze kan worden gesloten. Dit kan maken dat het moeilijk is om consistente winsten te behalen met swing trading. Bovendien kan het ook moeilijk zijn om te bepalen wanneer een trade moet worden gesloten om winst te behalen of verlies te beperken. Dit kan het risico op verliezen vergroten en kan ervoor zorgen dat de belegger minder succesvol is met swingtraden.

Nadeel 5 Geen kennis en ervaring

Als een swingtrader niet voldoende kennis en ervaring heeft, kan dit het risico op verliezen vergroten bij swingtrading. Dit komt omdat swingtrading een complexe strategie is die veel kennis en ervaring vereist om succesvol te zijn. Zonder deze kennis en ervaring kan het moeilijk zijn om winstgevende trades te identificeren en te behouden. Het kan ook moeilijker zijn om te bepalen wanneer een trade moet worden gesloten om winst te behalen of verlies te beperken. Als gevolg hiervan kan de belegger meer verliezen lijden dan verwacht, wat het rendement op het beleggingskapitaal kan verminderen. Het is daarom belangrijk om voldoende kennis en ervaring op te doen voordat je begint met swingtrading.


Swingtraden tijdens een zijwaartse markt

Het kan voorkomen dat er geen duidelijk trend te zien is in de markt of in de grafiek. Ik heb het hier dan over de trends bullish (omhoog) en bearish (omlaag). In dit geval is de markt aan het rangen (opzoek naar een prijsklasse binnen de markt) en beweegt dus zijwaarts. Dit gebeurt meestal tussen meerdere support en resistance zones.

Support en resistance is een belangrijk begrip in de cryptowereld. Dit geeft namelijk aan waar je support ligt en waar je resistance (weerstand) ligt. Een support line geeft een niveau aan waar de prijs niet gemakkelijk onder komt. Dit bepaalde niveau wordt dan ondersteund door veel verkopers. De resistance lijn geeft juist het tegenovergesteld aan, dus een niveau waar de prijs niet makkelijk doorheen breekt. Dit bepaalde niveau wordt dan ook ondersteund door veel verkopers.

De support en resistance lijnen kunnen gebruikt worden om potentiële zones weer te geven waar een positie ingenomen kan worden of waar een positie gesloten kan worden.

Ook in een zijwaartse markt kan je dus gebruik maken van swingtraden. Je koopt dan in de buurt van support en je verkoopt dan in de buurt van de resistance.


Swingtraden tijdens een uptrend

De koers van cryptocurrency is nooit constant. Er zijn altijd kleine schommelingen, ook wel volatiliteit genoemd. Soms stijgt de koers, soms daalt hij. Als de koers over een langere periode stijgt, noemen we dat een uptrend.

Hoe swingtraden in een uptrend?

Bij swingtraden in een uptrend koop je een cryptomunt wanneer de koers stijgt en verkoop je hem wanneer de koers daalt. Je probeert dus te profiteren van de kleine schommelingen in de koers. Voorbeeld:

DatumOpeningHoogste puntLaagste puntSluiting
2023-07-2010010595103
2023-07-21103107100105
2023-07-22105110102106
2023-07-25106112104110
2023-07-26110115107112
2023-07-27112117110115
2023-07-28115120112117
2023-07-29117122115119
2023-08-02119125117122

Toelichting:

De tabel laat de koers van een cryptomunt zien die over een periode van 10 dagen stijgt van €100 naar €150. De koers heeft een aantal kleine schommelingen gehad, maar is over het algemeen in de opwaartse trend gebleven.

Swingtraden in een downtrend

wingtraden in een downtrend is een strategie waarbij je profiteert van de daling van de markt. Het is het tegenovergestelde van swingtraden in een uptrend, waarbij je profiteert van de stijging van de markt.

Hoe werkt het?

In een downtrend daalt de markt over het algemeen. De koers zal dus een aantal dagen dalen, gevolgd door een kleine stijging. Vervolgens daalt de koers weer.

Als swingtrader in een downtrend wil je bijkopen in de uptrend. Dit doe je omdat je in een short positie zit. Een short positie is een positie waarbij je speculeert op een daling van de markt.

Als je bijkoopt in de uptrend, hoop je dat de trend weer om wordt gezet naar een downtrend. Dit kan gebeuren als de markt de uptrend niet kan doorbreken. Als de markt weer daalt, zul je winst maken op je short positie.


Leerprogramma swingtraden crypto

Één van de redenen dat jij hier bent is omdat je meer wilt weten over swingtraden en misschien het wel wilt gaan leren. Ik heb voor jou een leerprogramma uitgekozen die je precies verteld wat de in en outs zijn van swingtraden. De mannen van Doopiecash Chris en Berry hebben met hun jarenlange ervaring in de trading wereld een leerprogramma opgezet voor jou. Ikzelf volg deze mannen en hun kanalen ook al heel lang. Ik kan je met zekerheid zeggen dat je heel veel kan leren van hun. Zo gaan zij elke maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag live op YouTube om alle ins en outs te bespreken over wat er speelt in de financiële wereld. Zij laten dan hun visie los op verschillende charts van zowel crypto’s als aandelen. Ook is er een actieve Discord community met ondertussen al meer dan 30.000 leden. In deze Discord wordt over alles gesproken. Van crypto tot aan aandelen en zelfs de formule 1 komt ook nog wel is aanbod zeker leuk om daar ook eens een kijkje op te nemen.

Het leerprogramma swingtraden van doopiecash

In het leerprogramma swingtraden leggen ze je uit wat je nodig hebt om te beginnen met swingtraden. Ze nemen je mee in hun effectieve trading methodes. Deze methode hebben zij door jarenlange ervaring steeds verder verfijnd, met als resultaat een stabiele en consistente succesratio op al jouw trades. Na het volgen van het swingtrade leerprogramma kan je gelijk aan de slag als swingtrader.

Wat krijg je bij dit leerprogramma?

In het Leerprogramma Swingtraden van doopiecash krijg je meer dan 4 uur aan uniek beeldmateriaal samengesteld om de juiste kennis van swingtraden aan jou door te geven. Met de trading strategie van hun ga jij leren hoe je winstgevend kunt swingtraden. De mannen van doopiecash delen hun eigen kennis, ervaringen en tips zodat jij over de juiste kennis beschikt om een succesvolle swingtrader te worden.

Het is even een investering die je gaat doen alleen het is zeker de investering waard. Het is alleen aan jou of je het er voor over hebt, geef je liever je geld uit aan een paar schoenen? of aan kennis en kunde waar je later een paar schoenen van kan kopen…..

Conclusie

De strategie swingtraden is een strategie in de crypto markt die tussen daytraden en investeren inzit. Het is ideaal voor personen die naast hun huidige baan er nog wat bij willen doen. De strategie swingtraden geeft jou meer rust en tijd om goede en mooie trades te zetten. Swingtraden kan je altijd en overal toepassen of de markt nou in een zijwaartse trend zit in een downtrend zit of in een uptrend het maakt niet uit, het kan altijd.

Nu je ook weet de voor en nadelen zijn van swingtraden kan je gaan nadenken of swingtraden iets voor jou is. Slaap er nog een nachtje over en heb het er over met vrienden en familie. Één ding is zeker bij swingtraden en dat is dat je de nodige kennis nodig hebt. Je kan ervoor kiezen om hier zelf onderzoek naar te doen of je kan er voor kiezen om met een cursus aan de slag te gaan. Deze keuze ligt volledig bij jou en die kan ik niet voor je maken.

Het leerprogramma wat ik voor jou heb opgezocht is een leerprogramma die jou echt een inzicht gaat geven over hoe swingtraden in zijn werking gaat en hoe je hier uiteindelijk geld mee kan verdienen. De mannen van doopiecash weten echt waar ze het over hebben en ikzelf volg ze ook dagelijks. De community er rond heen is ook super fijn en behulpzaam. Kortom weinig reden om niet even een kijkje te nemen op hun pagina en website. Klik hier om naar hun website te gaan en neem een kijkje.

Zelf ben ik ook actief in de crypto wereld en ik gebruik hiervoor het platform Bitvavo. Het is een super fijne en gebruiksvriendelijke broker en ben hier ook zeer over te spreken.

Beste crypto brokers

Wellicht ook interessant voor u:

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.