Ben jij geïnteresseerd in beleggen, maar weet je nog niet helemaal hoe het werkt? Of wil je je beleggingsstrategie eerst even uittesten zonder dat je er geld voor hoeft te riskeren? Dan is oefenen met beleggen een goede optie.

Plus500 is een populaire broker voor CFD-handel. CFD’s zijn een manier om op de koers van een onderliggende waarde te speculeren, zonder dat je de onderliggende waarde hoeft te bezitten. Dit maakt CFD’s een ideale manier om te oefenen met beleggen, omdat je geen risico loopt op verlies van je eigen geld.

Bij Plus500 kun je gratis en met fictief geld oefenen met beleggen. Je krijgt een virtuele portefeuille van €10.000 waarmee je kunt handelen op een breed scala aan financiële instrumenten, waaronder aandelen, indices, grondstoffen en valuta.


Disclaimer:

De informatie in dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, dus doe altijd je eigen onderzoek voordat je een investering doet.

Plus500 is een handelsplatform dat CFD’s aanbiedt. CFD’s zijn complexe financiële instrumenten die een hoog risico op verlies kunnen met zich meebrengen. Je kunt meer verliezen dan je hebt ingelegd.Waarom beginnen met oefenen?

Voordat je aandelen gaat kopen en verkopen of gaat investeren in ETF’s is het belangrijk dat je de basiskennis van beleggen onder de knie hebt. Dit kan op verschillende soorten manieren, hieronder ligt ik de drie belangrijkste toe:

Stap 1 Informatie verzamelen

Als je wilt oefenen met beleggen, is het verstandig om te beginnen met het lezen van informatie over beleggen en het bekijken van tutorials en video’s die je helpen om de basisbeginselen van beleggen te leren. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je een portefeuille kunt samenstellen, hoe je de risico’s van beleggen kunt beheren en hoe je beleggingsbeslissingen kunt nemen.

Stap 2 Broker uitkiezen

Er zijn ook verschillende online brokers waar je kunt oefenen met beleggen met fictief geld. Deze simulators/brokers geven je de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende beleggingsstrategieën en te zien hoe ze zich ontwikkelen in verschillende marktomstandigheden.

Zoals eerder benoemd kan je dus met fictief geld gaan oefenen bij een desbetreffende broker. Aan jou nu de taak om een broker uit te kiezen die dit ook aanbiedt. Gelukkig heb ik al wat onderzoek voor je gedaan en heb ik er één gevonden die deze dienst aanbiedt. De broker waar ik het over heb is Plus500

Bij deze broker kan je een demo account openen die je altijd kan gebruiken. Je krijgt een oefen bedrag van 40.000 euro.

Het is fijn om te zien dat als jij gaat oefenen met dit demo account dat het overeenkomt met een echt account. Alles is hetzelfde het enige verschil is, bij het demo account oefen je met fictief geld. Bij het echte account beleg je met echt geld, jouw geld.

De reden dat dit zo belangrijk is, is dat als jij dalijk gaat beginnen met het beleggen van echt geld. Dan wil jij niet voor verassingen komen te staan. Daarom maken ze het precies hetzelfde zodat je weet wat je doet als je gaat beginnen.

Stap 3 Klein beginnen

Als je eenmaal op een punt ben aangekomen dat je veel heb geoefend op het demo account van de desbetreffende broker. Kan je ervoor kiezen om het serieuzer aan te pakken. Mocht je dus verder gaan met het oefenen van beleggen, kun je ook overwegen aandelen te kopen met weinig geld. Zo kun je echt ervaren hoe het is om te beleggen en kun je leren van de winsten en verliezen die je maakt. Houd er wel rekening mee dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt, dus je moet altijd voorzichtig zijn en je verliezen beperken tot een bedrag dat je kunt veroorloven om te verliezen.

Voordelen oefenen beleggen met fictief geld

Beleggen met fictief geld is een goede manier om te leren over beleggen zonder dat je daadwerkelijk geld hoeft te investeren. Hierdoor kun je experimenteren met verschillende beleggingsstrategieën en zien wat werkt en wat niet, zonder dat je daadwerkelijk geld riskeert. Dit kan een handige manier zijn om te oefenen en te leren over beleggen voordat je echt geld investeert.

Beleggen met fictief geld kan helpen om emoties als angst en hebzucht te beheersen. Omdat je geen reëel geld riskeert, hoef je je geen zorgen te maken over verliezen. Dit kan helpen om je te concentreren op logische en rationele beleggingsbeslissingen, wat op de lange termijn kan bijdragen aan betere resultaten.

Tot slot kan beleggen met fictief geld kan een leuke en ontspannen manier zijn om te oefenen met beleggen. Omdat je geen reëel geld riskeert, hoef je je geen zorgen te maken over verliezen en kun je gewoon genieten van het proces van beleggen en van het leren over de financiële markten. Dit kan een goede manier zijn om te ontdekken of beleggen iets is wat je leuk vindt voordat je echt geld investeert.

Nadelen oefenen beleggen met fictief geld

Er zijn een aantal nadelen verbonden aan beleggen met fictief geld. Een van de belangrijkste nadelen is dat het niet dezelfde ervaring geeft als beleggen met echt geld. Als je belegt met fictief geld, heb je geen reëel risico dat je geld verliest. Dit betekent dat je niet dezelfde emotionele en psychologische uitdagingen zult ervaren als wanneer je echt geld zou investeren en verliezen.

Daarnaast kan beleggen met fictief geld ook leiden tot een vertekend beeld van de werkelijkheid. Als je belegt met fictief geld, heb je geen rekening te houden met kosten zoals commissies en spreads, en heb je geen last van marktfluctuaties. Dit betekent dat je niet dezelfde uitdagingen zult ervaren als wanneer je echt geld zou investeren, en dat je dus niet dezelfde vaardigheden zult ontwikkelen.

Ten slotte kan beleggen met fictief geld ook leiden tot een gebrek aan motivatie om te leren en te groeien als belegger. Omdat je geen reëel geld riskeert, is het makkelijker om niet te letten op de resultaten van je beleggingen en om geen moeite te doen om te leren en te groeien als belegger. Dit kan leiden tot een minder effectieve manier van oefenen met beleggen.

Is oefenen met beleggen nodig?

Iedereen kan hier zijn eigen conclusie uit halen of het wel of niet nodig is. Of het verstandig is? Dat zeker!

Het is niet noodzakelijk om te oefenen met beleggen voordat je begint met echt geld beleggen, maar het kan wel nuttig zijn. Oefenen met beleggen kan helpen om je vertrouwd te maken met beleggingsconcepten en strategieën zonder dat je daadwerkelijk geld riskeert. Dit kan je helpen om beter voorbereid te zijn op het beleggen met echt geld en om te leren van eventuele fouten die je maakt. Bovendien kan het ook een leuke en ontspannen manier zijn om te ontdekken of beleggen iets is wat je leuk vindt voordat je echt geld investeert.

Conclusie

In conclusie kan oefenen met beleggen met fictief geld een handige manier zijn om te leren over beleggen zonder daadwerkelijk geld te riskeren. Dit kan helpen om emoties als angst en hebzucht te beheersen en om logische en rationele beleggingsbeslissingen te nemen. Bovendien kan het een leuke en ontspannen manier zijn om te ontdekken of beleggen iets is wat je leuk vindt voordat je echt geld investeert.

Ben jij van plan om aandelen te kopen als beginner maar wil je eerst beleggen zonder risico? Dan bieden bepaalde brokers de mogelijkheid aan om te oefenen met fictief geld. Welke aandelen, ETF’s of crypto’s je ook koopt je zult met een oefen account nooit echt geld verliezen. Helaas zijn er geen Nederlandse brokers die de dienste “beleggen met fictief” geld aanbieden. Wel is er een goed alternatief, namelijk Plus500.

Binnen deze oefentool kan jij gaan oefenen met beleggen je kan hier aan de slag zonder stress en je kan fouten maken zonder enige consequentie. Het aanmaken van een account is in enkele minuten gebeurd.


Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.