Aandelen kopen en verkopen kan een lucratieve manier zijn om je vermogen te laten groeien. Maar voor mensen die beginnen met aandelen kan het een ingewikkelde en overweldigende taak lijken. In dit artikel leggen we uit hoe je aandelen kunt kopen en verkopen, en geven we 10 handige tips om je te helpen op weg te komen.

Aandelen zijn een stukje eigendom van een bedrijf. Als je aandelen koopt, ben je dus mede-eigenaar van dat bedrijf. Aandelen worden verhandeld op de beurs, waar de prijs van aandelen voortdurend fluctueert.

Om aandelen te kopen, heb je een beleggingsrekening nodig. Je kunt een beleggingsrekening openen bij een bank, een online broker of een andere financiële instelling.

Zodra je een beleggingsrekening hebt geopend, kun je beginnen met het kopen van aandelen. Je kunt dit doen door een kooporder in te geven bij je broker. In het kooporder geef je aan hoeveel aandelen je wilt kopen en tegen welke prijs. Het doel van dit artikel is om een goede basis mee te geven aan de lezer. Zodat deze of gene aan het einde van het artikel op een veilige manier aan de slag kunt gaan in het handelen van aandelen. Het hebben van Beleggen basiskennis is belangrijk.InhoudsopgaveDisclaimer:

Dit artikel is bedoeld als informatief en is niet bedoeld als financieel advies. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je een beleggingsbeslissing neemt.

Beleggen is altijd een risicovolle onderneming. Er is altijd de mogelijkheid dat je geld verliest. Je moet alleen beleggen met geld dat je kunt missen.

De informatie in dit artikel is gebaseerd op openbare informatie en is niet gegarandeerd accuraat of volledig.


De meest gekozen strategieën voor beginners

Beleggen is een manier om je geld te laten groeien. Er zijn veel verschillende beleggingsstrategieën, elk met zijn eigen voor- en nadelen. De juiste strategie voor jou hangt af van je individuele situatie en beleggingsdoelen.

Enkele van de meest populaire beleggingsstrategieën zijn:

 • Diversificatie: Dit betekent dat je je beleggingen spreidt over verschillende activaklassen, sectoren en geografieën. Dit helpt om het risico te verminderen.
 • Dollar-kostengemiddelde (DCA): Dit betekent dat je regelmatig kleine bedragen inlegt, ongeacht de huidige beurskoers. Dit kan helpen om het gemiddelde kostenniveau van je beleggingen te verlagen.
 • Value-beleggen: Dit betekent dat je in aandelen belegt die ondergewaardeerd zijn. Value-beleggers geloven dat deze aandelen op de lange termijn een hogere waardering zullen realiseren.
 • Groeibeleggen: Dit betekent dat je in aandelen belegt die een sterk groeipotentieel hebben. Groeibeleggers geloven dat deze aandelen op de lange termijn een hogere beurskoers en dus een hogere waarde zullen realiseren.
 • Dividendbeleggen: Dit betekent dat je in aandelen belegt die regelmatig een deel van hun winst uitkeren aan hun aandeelhouders. Dividendbeleggers geloven dat bedrijven die regelmatig dividend uitkeren, een bewezen track record hebben van financiële stabiliteit en groei.
 • Lange termijn beleggen: Lange termijn beleggen is een beleggingsstrategie waarbij je je beleggingen voor een lange periode aanhoudt, ongeacht de kortetermijnschommelingen van de markt. Lange termijn beleggers geloven dat de markt op de lange termijn altijd stijgt, dus ze zijn bereid om tijdelijke verliezen (op de korte termijn) te accepteren. Dit is daarom ook 1 van de meest gekozen strategieën.

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is een stuk bezit in een bedrijf. Wanneer u aandelen koopt, wordt u dus “mede-eigenaar” van dat bedrijf. Het aantal aandelen dat u bezit, geeft aan hoeveel van het bedrijf u eigendom bent. Als het bedrijf winst maakt, dan kunt u als aandeelhouder een deel daarvan ontvangen in de vorm van dividenden. Bovendien kan de waarde van uw aandelen stijgen als het bedrijf groeit en meer waard wordt.

Aandelen worden op de aandelenmarkt verhandeld, wat betekent dat u ze kunt kopen en verkopen via een beleggingsmakelaar of online beleggingsplatform ook wel een broker genoemd. Een bekende broker in Nederland is Easybroker je kan hier dus verschillende aandelen en ETF’s kopen. Hierdoor zijn aandelen toegankelijk voor zowel particuliere beleggers als institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars.

Vanuit het opzicht van een bedrijf gebruiken zij aandelen om meer geld aan te trekken voor het financieren van een bedrijf. Bedrijven geven aandelen uit om geld aan te trekken. Het bedrijf kan dit vervolgens gebruiken voor het financieren van activiteiten die het bedrijf doet. Het aandelenkapitaal van een bedrijf wordt ook wel gezien als eigen vermogen.

Redenen om aandelen te kopen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen besluiten om aandelen te kopen:

 • Mogelijkheid om te profiteren van de groei van bedrijven en de economie: Wanneer een bedrijf winst maakt en groeit, kan de waarde van het aandeel stijgen, wat betekent dat u als belegger een hoger rendement kunt realiseren.
 • Dividenduitkeringen: Veel bedrijven besluiten om een deel van hun winst uit te keren aan aandeelhouders in de vorm van dividenduitkeringen. Als u aandelen bezit, kunt u hier dus een deel van ontvangen. Je kan dit ook zien als passief inkomen.
 • Lange-termijn groeipotentieel: Aandelen zijn een van de weinige beleggingscategorieën die over de lange termijn een hoog rendement kunnen opleveren. Dit is onder andere te danken aan de groei van bedrijven en de economie.
 • Diversificatie: Beleggen in aandelen maakt het mogelijk om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. Dit betekent dat u niet al uw geld in één belegging hoeft te steken. Door uw geld over verschillende bedrijven en sectoren te verspreiden, verlaagt u het risico van verliezen.

Als ik naar mijn eigen situatie keek toen ik begon. Was de voornaamste reden dat ik begon om mijn vermogen te laten groeien door middel van een lange termijn visie. Ik geloof erin dat als ik op jonge leeftijd begin met aandelen kopen. Ik hier later de vruchten van plug door het rendement op rendement wat je behaald door de jaren heen. Kijk dus ook goed naar uw eigen situatie en denk goed na over wat uw doel is met de aandelen die u wilt gaan kopen.

In 3 stappen aandelen kopen voor beginners

Ik leg kort in drie stappen uit hoe je het beste aandelen kan kopen bij een broker. Binnen 15 minuten heeft u misschien wel uw eerste aandeel gekocht. Om aandelen te kopen kun het beste de volgende 3 stappen volgen.

1. Bepalen van een broker

Als beginner in de wereld van beleggen, is het vinden van de juiste broker een belangrijke stap in het kopen en verkopen van aandelen. Een broker is een tussenpersoon die u helpt bij het uitvoeren van uw beleggingstransacties. Bij het kiezen van een broker zijn er een aantal zaken om in gedachten te houden.

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de broker gereguleerd wordt door een erkende financiële instantie, zoals de AFM in Nederland. Dit garandeert dat de broker aan strenge regels en richtlijnen moet voldoen en u beter beschermt tegen fraude of onethische praktijken.

Ten tweede is het belangrijk om de kosten van verschillende brokers te vergelijken, inclusief handelskosten, beheerkosten en andere verborgen kosten. Kies voor een broker die betaalbare tarieven biedt zonder in te leveren op kwaliteit en service.

Verder is het belangrijk om te kiezen voor een broker die eenvoudig te gebruiken is, met een gebruiksvriendelijke website en een intuïtieve handelsinterface. Bovendien is toegang tot waardevolle onderzoeks- en analysehulpmiddelen, zoals marktnieuws, bedrijfsinformatie en technische analyse, van cruciaal belang bij het nemen van goede beleggingsbeslissingen.

2. Uw inleg bepalen

Er zijn geen harde regels voor het vaststellen van uw inleg, maar er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden bij het bepalen ervan. Ten eerste moet u rekening houden met uw financiële situatie en uw vermogen om risico te nemen. Houd er rekening mee dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat er geen garantie is op winst.

Ten tweede moet u uw doelstellingen voor uw beleggingen in gedachten houden. Bent u op zoek naar een kortetermijn investering met het oog op snelle winst, of bent u op zoek naar een langetermijn investering voor uw pensioen of andere vermogensopbouw?

Tot slot moet u ook rekening houden met uw beleggingshorizon, of de periode waarin u verwacht uw beleggingen te houden. Hoe langer uw beleggingshorizon, hoe groter het risico dat u kunt nemen, aangezien u meer tijd heeft om eventuele verliezen te compenseren.

Bepaal uw inleg op basis van uw financiële situatie, doelstellingen en beleggingshorizon. Houd er rekening mee dat u ook steeds meer kunt investeren naarmate u meer ervaring opdoet en uw vermogen toeneemt.

Veel brokers houden een minimum te storten bedrag aan bij Bux Zero is dit niet het geval je kan hier al vanaf 1 euro aandelen kopen en verkopen.

3. Uw Aandelen selecteren

Een andere belangrijke stap bij het kopen en verkopen van aandelen voor beginners is het selecteren van aandelen. Er zijn veel verschillende aandelen waaruit u kunt kiezen en het is belangrijk om de juiste aandelen voor uw beleggingsportefeuille te selecteren.

Er zijn verschillende manieren om aandelen te selecteren en het is belangrijk om uw eigen onderzoek te doen om de aandelen te vinden die het beste bij uw doelstellingen en beleggingshorizon passen.

Ik selecteer mijn aandelen per sector, eerst kijk ik welke sector ik zelf het meest interessant vind. Daarna ga ik kijken welke bedrijven zijn er actief in de desbetreffende sector. Tot slot maak ik een lijstje van 5 aandelen in de desbetreffende sector en maak ik de overweging welk aandeel ik als eerste ga kopen.

Geheel ook niet onbelangrijk is dat je een juiste beleggingsstrategie bij jou als persoon kiest. Hieronder heb ik 10 beleggingsstrategieën.

11 Beleggingsstrategieën die u kunt overwegen

Er zijn veel soorten beleggingsstrategieën beschikbaar, waaronder diversificatie, waarderingsbeleggen, groeibeleggen, dividendbeleggen, momentumbeleggen, inkomensbeleggen, indexbeleggen, technische analyse, afgeleide beleggingen, en nog veel meer. Elk van deze strategieën heeft zijn eigen unieke voordelen en nadelen. Het is belangrijk om uw persoonlijke doelen, risicotolerantie en financiële situatie in overweging te nemen bij het kiezen van een beleggingsstrategie. In dit kopje bespreek ik de meest populaire beleggingsstrategieën .

1. Diversificatie

Diversificatie is een van de belangrijkste beleggingsstrategieën en wordt vaak beschouwd als de sleutel tot een succesvolle en stabiele beleggingsportefeuille. Door uw beleggingen te spreiden over verschillende activaklassen, sectoren en geografieën, kunt u het risico verminderen en de volatiliteit van uw portefeuille verlagen. Dit betekent dat als één specifiek beleggingssegment minder goed presteert, het effect op uw totale beleggingsportefeuille wordt verminderd door de prestaties van andere beleggingen.

Er zijn verschillende manieren om diversificatie in uw beleggingsportefeuille te realiseren. U kunt bijvoorbeeld beleggen in een mix van aandelen, obligaties, vastgoed en andere activaklassen. U kunt ook beleggen in verschillende sectoren, zoals technologie, gezondheid, financiën en consumentengoederen. Ook kan je in verschillende geografieën, zoals Europa, Azië en Noord-Amerika beleggen.

2. DCA (Dollar cost average)

Dollar-kostengemiddelde is een beleggingsstrategie waarbij regelmatig op vast tijdstip beleggingen worden gedaan, ongeacht de huidige beurskoers. Deze strategie is bedoeld om het gemiddelde kostenniveau van een belegging te verlagen door regelmatig kleine bedragen in te leggen, in plaats van grote bedragen in te leggen op een specifiek moment. Hierdoor kan het effect van fluctuerende marktprijzen op de kosten van de beleggingen worden verminderd.

Met dollar-kostengemiddelde belegt u op regelmatige tijdstippen in een specifiek beleggingsproduct, zoals aandelen of fondsen. Het idee hierachter is dat, over de tijd, uw beleggingen uiteindelijk een lager gemiddeld kostenniveau zullen hebben. Dit omdat u regelmatig inkoopt tegen verschillende prijzen. Als de marktprijzen stijgen, koopt u minder aandelen voor hetzelfde geld, maar als de prijzen dalen, koopt u meer aandelen voor hetzelfde geld.

3. Value-Beleggen

Value-beleggen is een beleggingsstrategie die zich richt op het vinden van ondergewaardeerde aandelen met een hoog potentieel om op termijn waardevermeerdering te realiseren. Value-beleggers geloven dat sommige aandelen op de korte termijn ondergewaardeerd zijn, maar op de lange termijn een hogere waardering zullen realiseren.

Value-beleggers onderzoeken de financiële gegevens en bedrijfsfundamenten van bedrijven om te bepalen of een aandeel ondergewaardeerd is. Zij kijken bijvoorbeeld naar de verhouding tussen de boekwaarde en de beurskoers, het verdieningspotentieel en de groeivooruitzichten van het bedrijf. Als ze vinden dat een aandeel ondergewaardeerd is, kopen ze het op de hoop dat de markt op termijn inziet dat het aandeel ondergewaardeerd is en de koers daardoor stijgt.

4. Groeibeleggen

Groeibeleggen is een beleggingsstrategie waarbij beleggers in aandelen van bedrijven beleggen die een sterk groeipotentieel hebben. Groeibeleggers geloven dat bedrijven met een sterk groeivermogen op de lange termijn een hogere beurskoers en dus een hogere waarde zullen realiseren.

Groeibeleggers richten zich op bedrijven die snel groeien, met een sterk marktaandeel en een sterk verdienvermogen. Zij zoeken bedrijven die in staat zijn om hun groei te handhaven en waarvan wordt verwacht dat ze op termijn marktleiders zullen worden.

5. Dividendbeleggen

Dividendbeleggen is een beleggingsstrategie waarbij beleggers in aandelen beleggen die een hoog en stabiel dividendrendement bieden. Dividendbeleggers geloven dat bedrijven die regelmatig een deel van hun winst uitkeren aan hun aandeelhouders, een bewezen track record hebben van financiële stabiliteit en groei.

Dividendbeleggers richten zich op bedrijven die al jaren hun dividend uitkeren en waarvan wordt verwacht dat ze ook in de toekomst hun dividend zullen blijven uitkeren. Zij kijken naar de verhouding tussen het dividendrendement en de beurskoers, en naar de stabiliteit en groeivooruitzichten van het bedrijf.

6. Momentum beleggen

Momentumbeleggen is een strategie waarbij beleggers in aandelen beleggen die recent sterk presteerden en een hoge winstgroei vertonen. Momentumbeleggers geloven dat aandelen die een stijgende trend vertonen, waarschijnlijk ook in de toekomst sterk zullen blijven presteren.

Momentumbeleggers richten zich op aandelen die recent sterk presteerden, met een hoge winstgroei en een sterk verdienvermogen. Zij kijken naar de technische analyse van de beurskoers en gebruiken dit om te bepalen of een aandeel in een stijgende trend zit of niet.

7. Income investing

Income Investing is een strategie waarbij beleggers in activa beleggen die regelmatig inkomsten genereren, zoals obligaties of vastgoedbeleggingen. Beleggers die aan income investing doen richten zich op activa die een vast en betrouwbaar inkomen genereren. Je moet hier denken aan, obligaties die rente uitkeren of vastgoedbeleggingen die regelmatig huurinkomsten opleveren.

Deze strategie is gericht op het creëren van een regelmatig en stabiel inkomen, in plaats van het nastreven van hoge beleggingswinsten. Het is daarom populair bij beleggers die op zoek zijn naar een vast en betrouwbaar inkomen. Denk hierbij aan pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen of beleggers in de buurt van hun pensioenleeftijd.

8. Indexbeleggen (ETF’s)

Indexbeleggen is ook een bekende strategie waarbij beleggers in een brede marktindex beleggen door middel van indexfondsen of ETF’s (Exchange Traded Funds). Deze strategie houdt in dat beleggers beleggen in een groot aantal aandelen, die samen een beursindex weerspiegelen, zoals de S&P 500 of de NASDAQ.

Het doel van indexbeleggen is om de prestaties van de onderliggende index te volgen en zo de prestaties van de bredere markt te benaderen. In plaats van het selecteren van specifieke aandelen of sectoren. Dit biedt beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan de prestaties van de gehele markt. Zonder veel tijd en middelen te besteden aan het selecteren en beheren van individuele aandelen.

Indexbeleggen is een lage-kosten en efficiënte manier van beleggen en is aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige en doelgerichte manier van beleggen.

9. Technische analyse

Technische analyse is een strategie die zich richt op het gebruiken van grafieken en technische indicatoren om beleggingen te timen en uit te voeren. In plaats van het analyseren van de fundamentele gegevens van een bedrijf. De technische analyse richt zich op het bestuderen van historische prijs- en volumegegevens van aandelen en andere financiële instrumenten.

De technische analyse gelooft dat de huidige en toekomstige prijzen van aandelen en andere financiële instrumenten kunnen worden voorspeld door het bestuderen van de historische prijs- en volumegegevens. Hierdoor kunnen beleggers beslissingen nemen over wanneer ze in en uit bepaalde activa moeten stappen.

Er zijn veel verschillende technische indicatoren en patronen die beleggers kunnen gebruiken, waaronder trendlijnen, bewegende gemiddelden, momentumindicatoren en chartpatronen. Om goed technische analayses uit te kunnen voeren kan je het beste tradingview gebruiken.

10. Afgeleide beleggingen

Afgeleide beleggingen zijn financiële instrumenten die gebaseerd zijn op onderliggende activa zoals, aandelen, grondstoffen, valuta en obligaties. Hierbij gaat het om producten zoals opties en futures. Deze opties stellen beleggers in staat om in te spelen op de prijsbewegingen van deze activa zonder dat ze de activa zelf hoeven te bezitten.

Afgeleide beleggingen kunnen worden gebruikt om verschillende beleggingsdoelen te realiseren. Zoals het beperken van het risico van verliezen, het verhogen van inkomsten of het inspelen op verwachte prijsbewegingen. Echter, afgeleide beleggingen zijn vaak complex en kunnen zeer speculatief zijn. Waardoor ze alleen geschikt zijn voor ervaren beleggers die de risico’s volledig begrijpen.

Het is belangrijk om te realiseren dat afgeleide beleggingen geen vervanging zijn voor meer traditionele beleggingsvormen, zoals aandelen of obligaties. Ook is het belangrijk om een evenwichtige beleggingsportefeuille te hebben met verschillende activaklassen.

11. Daytraden

Daytraden is een beleggingsstrategie waarbij beleggers snel in en uit posities stappen, meestal binnen dezelfde dag. Daytraders richten zich op korte termijn bewegingen in de beurskoersen en proberen winst te realiseren uit deze bewegingen. Ze maken gebruik van technische analyse, nieuwsberichten en economische data om beslissingen te nemen over welke posities ze moeten aannemen en wanneer ze deze moeten verlaten.

Daytraden vereist een zeer actieve aanwezigheid op de markt en veel discipline en zelfbeheersing. Omdat beleggers beslissingen moeten nemen in real-time en snel moeten reageren op veranderingen in de markt. Het is ook een zeer speculatieve beleggingsstrategie en is daarom niet geschikt voor iedereen.

Hou er rekening mee dat bovengenoemde strategieën jou niet verzekeren van succes, de strategieën kunnen je wel helpen om succesvol te worden. Beleg ook altijd met geld wat je kan missen.

Risico’s van aandelen kopen en verkopen

Beleggen zonder risico’s bestaat niet, wel kan je dankzij bovenstaande tips het risico zo klein mogelijk. Er zijn verschillende risico’s verbonden aan het kopen en verkopen van aandelen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest voorkomende risico’s:

 1. Marktrisico: Het risico dat de waarde van uw beleggingen daalt als gevolg van ongunstige marktbewegingen. Dit kan het gevolg zijn van economische recessies, politieke onzekerheid, natuurrampen en andere factoren.
 2. Bedrijfsrisico: Het risico dat de prestaties van het bedrijf waarin u heeft belegd achteruitgaan. Wat kan leiden tot een daling van de beurskoers en een verlies van uw investering.
 3. Creditrisico: Het risico dat een bedrijf of een land niet in staat is om zijn verplichtingen na te komen. Waardoor uw beleggingen waardeloos kunnen worden.
 4. Valutarisico: Het risico van veranderingen in de wisselkoers tussen verschillende valuta. Wat kan leiden tot verliezen als gevolg van wisselkoersschommelingen.
 5. Liquiditeitsrisico: Het risico dat u niet in staat bent om uw beleggingen snel en zonder significante waardevermindering te verkopen.
 6. Risico van verkeerde timing: Het risico dat u uw beleggingen verkoopt of koopt op een moment waarop de beurskoers aan het dalen is. Waardoor u waardevermindering lijdt.
 7. Risico van verkeerde verwachtingen: Het risico dat u verkeerde verwachtingen heeft over de prestaties van een belegging. Waardoor u een verkeerde beslissing neemt en mogelijk verlies lijdt.
 8. Gebrek aan kennis en kunde: Mensen die nieuw zijn in de beleggingswereld kunnen zichzelf te snel overschatten en dus verkeerder beslissingen nemen. Dit kan uiteindelijk leiden in verliezen en dat wilt niemand.

Voordelen van aandelen kopen en verkopen

Er zijn vele voordelen verbonden aan het kopen en verkopen van aandelen:

 1. Waardevermeerdering: Door aandelen te kopen van bedrijven die winstgevend zijn en groeien. Is er een kans op waardevermeerdering van de aandelen.
 2. Passieve inkomsten: Veel bedrijven betalen een deel van hun winst uit in de vorm van dividenden. Waardoor beleggers passieve inkomsten kunnen genereren.
 3. Diversificatie: Door in verschillende aandelen en sectoren te beleggen, kan men het risico spreiden en zo het totale beleggingsportfolio diversifiëren.
 4. Gemak: Het kopen en verkopen van aandelen kan tegenwoordig eenvoudig en snel online plaatsvinden.
 5. Liquiditeit: Aandelen zijn een zeer liquide belegging en kunnen gemakkelijk verkocht worden als extra geld nodig is.
 6. Mogelijkheid tot hefboombeleggen: Sommige beleggers maken gebruik van hefboomproducten. Zoals opties en futures, om met hun beperkte investeringsbudget toch grote bedragen te beleggen.
 7. Lagere kosten: Online beleggen in aandelen is over het algemeen goedkoper dan traditioneel beleggen via een bank of vermogensbeheerder.
 8. Flexibiliteit: Beleggers kunnen aandelen kopen en verkopen op elk moment dat het hen uitkomt. Ook ben je in staat om je beleggingsstrategie aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

Kopen en verkopen van aandelen hetzelfde als gokken?

Hoewel er mensen zijn die zeggen dat het kopen en verkopen van aandelen hetzelfde is als gokken. Is dit echter niet het geval. Nee, kopen van aandelen is niet hetzelfde als gokken. Gokken is het nemen van een risico zonder veel kennis of informatie over de uitkomst en het is hier altijd je wint iets of je verliest iets. Bij beleggen in aandelen zijn er echter veel analyse- en onderzoeksmogelijkheden om te bepalen of een belegging waarschijnlijk winstgevend zal zijn.

Beleggers kunnen informatie verzamelen over bedrijven, hun financiële gegevens bekijken, markttrends analyseren en meningen van analisten en beleggers lezen. Op basis van deze informatie kunnen ze bepalen of ze in een bepaald bedrijf of een bepaalde sector willen beleggen en hoe ze hun beleggingsportfolio willen diversifiëren.

Beleggen in aandelen is echter wel altijd verbonden aan bepaalde risico’s, en er zijn geen garanties voor succes. Het is daarom belangrijk voor beleggers om zorgvuldig te overwegen hoeveel risico ze willen nemen en hun beleggingsportfolio regelmatig te evalueren en bij te stellen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik verdienen met aandelen?

Er is geen vast antwoord op de vraag hoeveel je kunt verdienen met aandelen. Het is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de prestaties van de aandelenmarkt, de prestaties van specifieke bedrijven en de beleggingsstrategie die je volgt.

In het algemeen geldt dat beleggen in aandelen op de lange termijn meestal een hoger rendement oplevert dan andere beleggingsvormen, zoals spaarrekeningen of obligaties. Het is echter niet ongebruikelijk dat aandelen in kortere periodes ook in waarde dalen.

Hoe kan ik snel beginnen met aandelen?

Om snel te beginnen met het handelen in aandelen, kan u het beste als eerst een account aanmaken bij een broker. In het geval van dit artikel kan je dat het beste bij Bux Zero doen. Hier heb je binnen een paar minuten een account aangemaakt en bent u klaar om uw eerste aandeel te kopen.

Welke aandelen zijn op dit moment het beste om te kopen?

Het is belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen, in een ander artikel van mij behandel ik 7 interessante aandelen die je mogelijk kan toevoegen aan je portfolio. Klik hier om erachter te komen welke aandelen het zijn en waarom ik deze heb uitgekozen. Voor de rest kunt u altijd kijken naar bedrijven die in de S&P 500 index zitten en naar de Nederlandse AEX index.

Hoe lang moet je aandelen behouden?

Allereerst verschilt dit per persoon en moet je dit altijd zelf beslissen. Veel beleggers hebben een lange termijn horizon en zijn bereid om aandelen jarenlang te behouden om de tijd te geven voor hun investering waardevermeerdering te realiseren. Andere beleggers hebben een kortere termijn horizon en kopen en verkopen aandelen meer actief om op korte termijn winst te realiseren.

Kan je aandelen kopen met weinig geld?

Ja, dit is zeker mogelijk hou er wel rekening mee dat als je met kleine bedragen gaat beleggen zullen jouw rendementen ook kleiner zijn. Bux Zero staat centraal voor mensen die met kleine bedragen willen beginnen en rekenen daarom ook geen tot weinig handelskosten. Belangrijk is dat je altijd belegd met geld wat je kan missen, stop dus nooit je gehele vermogen in een belegging.

Conclusie | Aandelen kopen en verkopen voor beginners

Aandelen kopen en verkopen is een populair en veelgebruikt investeringsinstrument. Het biedt de mogelijkheid om te profiteren van de groei van bedrijven en economieën. Voor beginners is het belangrijk om een goed begrip te hebben van de basisbeginselen van beleggen, zoals risico’s, rendement en de verschillende beleggingsstrategieën.

Echter, aandelenbeleggen is niet zonder risico en het is belangrijk om realistisch te zijn over de verwachtingen. Ook is het belangrijk om te begrijpen hoe aandelen waardevermeerdering realiseren. Het is ook aan te raden om educatieve bronnen te raadplegen en ervaring op te doen door te beleggen in kleine bedragen en te leren van de ervaringen en fouten die je maakt.

Met de juiste kennis en aanpak, kan aandelenbeleggen een effectieve en lucratieve manier zijn om je financiële doelen te bereiken en op lange termijn waardevermeerdering te realiseren. Slaap er nog een nachtje over en beslis of beleggen iets voor jou is als persoon.


Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.