Beste Nederlandse crypto broker vinden is niet makkelijk tegenwoordig. Er zijn zoveel platformen die jou een aanbod doen om bij hun te gaan handelen in crypto. In dit artikel zoom ik in op de top 5 beste crypto brokers van het moment, niet alleen de beste crypto brokers maar ook betrouwbare crypto brokers.

Cryptocurrency heeft in de afgelopen jaren in Nederland populariteit gewonnen. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het investeren in deze digitale valuta’s en het aantal handelsplatforms groeit hierdoor gestaag. Het kiezen van een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto broker is van groot belang voor beleggers die op zoek zijn naar een veilige en efficiënte manier om in cryptocurrencies te handelen. In dit artikel zal ik een overzicht geven van de beste Nederlandse crypto brokers.

Behandelde brokers:
De eerste Nederlandse Broker met een app
De goedkoopste broker op het moment van Nederland en de nieuwste broker
Best geteste crypto broker op het moment in Nederland
De beste broker/exchange voor gevorderden

Waarom het belangrijk is om de juiste crypto broker te kiezen

Het kiezen van de juiste crypto broker is van cruciaal belang voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het handelen in cryptocurrencies. Crypto brokers zijn platforms waar beleggers digitale valuta’s kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Het kiezen van de verkeerde crypto broker kan leiden tot verlies van geld, beveiligingsproblemen en slechte gebruikerservaringen.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de beveiligingsmaatregelen van een crypto broker. Door de hoge waarde en het decentrale karakter van cryptocurrencies zijn ze een populair doelwit voor hackers en cybercriminelen. Een betrouwbare crypto broker zou beveiligingsmaatregelen moeten hebben om gebruikers te beschermen tegen deze risico’s.

Ten tweede verschillen crypto brokers sterk in de beschikbaarheid van cryptocurrencies en de handelskosten die ze hanteren. Beleggers moeten een broker kiezen die het gewenste assortiment aan digitale valuta’s biedt tegen redelijke kosten.

Ten slotte speelt de gebruikerservaring een belangrijke rol bij de keuze van een crypto broker. Een intuïtieve interface en goede klantenondersteuning kunnen het handelsproces aanzienlijk verbeteren en beleggers in staat stellen snel en efficiënt te handelen.

Door de juiste crypto broker te kiezen, kunnen beleggers hun handelservaring verbeteren, hun beveiliging en privacy verbeteren en hun kansen op winst maximaliseren.

Waar moet je op letten tijdens het selecteren van een crypto broker?

Waar moet je op letten tijdens het selecteren van een crypto broker? Waarschijnlijk een vraag waar je al vaker over nagedacht heb. Dit is natuurlijk niet gek dat je hierover nadenkt. Nee, als jij dalijk gaat beginnen met cryptocurrency dan wil je wel dat jouw cryptomunten veilig worden bewaard. Maar ook wil je een platform gebruiken waar het gebruiksgemak goed is, de handelskosten laag zijn en dat er een breed aanbod aan munten is. Laten we voorop stellen dat een broker veilig kan zijn, maar het garandeert nooit 100% veiligheid van het waarborgen van jouw vermogen. Als je echt voor 100% veiligheid wilt gaan dan kan je het beste kijken naar een hardware wallet. Maar dat terzijde, hieronder heb ik een aantal belangrijke punten neergezet waar je op kan letten tijdens het kiezen van een broker.

6 Belangrijk punten waar je op kan letten

Beveiliging

Zorg ervoor dat de crypto broker voldoende beveiligingsmaatregelen heeft genomen om de veiligheid van uw account en fondsen te garanderen. Controleer of de broker bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie en encryptie gebruikt en of ze een verzekering hebben tegen hacks en fraude.

Aanbod

Controleer of de crypto broker de cryptocurrencies aanbiedt die u wilt verhandelen. Niet alle brokers bieden dezelfde cryptocurrencies aan, dus het is belangrijk om te controleren of uw favoriete digitale valuta’s beschikbaar zijn.

Handelskosten

Kijk naar de handelskosten die de broker in rekening brengt. Sommige brokers brengen hoge handelskosten in rekening, terwijl anderen lagere kosten hebben. Houd ook rekening met eventuele stortings- of opnametoeslagen.

Betalingsmogelijkheden

Controleer of de broker betalingsmogelijkheden biedt die voor u geschikt zijn. Sommige brokers bieden bijvoorbeeld alleen bankoverschrijvingen aan, terwijl anderen creditcard, betaalkaartbetalingen en iDeal accepteren.

Regulering

Controleer of de broker is gereguleerd en of ze voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. Een gereguleerde broker biedt doorgaans meer garanties voor de veiligheid van uw fondsen.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is een belangrijke overweging bij het selecteren van een crypto broker. Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface kan het handelsproces sterk verbeteren en ervoor zorgen dat beleggers snel en efficiënt kunnen handelen. Een goede crypto broker heeft een duidelijke en eenvoudige gebruikersinterface die gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor beginnende beleggers. Dit omvat het navigeren door het platform, het plaatsen van orders en het uitvoeren van transacties. Het platform moet ook geschikt zijn voor verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones.

1. Bitvavo

Bitvavo is een bedrijf dat gevestigd is aan de Herengracht in Amsterdam. Het bedrijf staat erom bekend dat zij een overzichtelijke interface hebben waar iedereen gemakkelijk crypto kan kopen en verkopen. Over het algemeen hebben gebruikers positieve feedback gegeven over Bitvavo, met name over het gebruiksgemak van het platform en over het brede aanbod. Gebruikers melden dat het platform gemakkelijk te gebruiken is en een eenvoudige en snelle verificatieprocedure heeft. Bitvavo biedt ook een breed scala aan betaalmethoden, waaronder iDeal, bankoverschrijvingen, creditcards en andere betaalmethoden.

Een ander aspect dat door gebruikers wordt geprezen, is de klantenondersteuning van Bitvavo. Het platform biedt een responsieve en behulpzame klantenservice, die zowel via e-mail als livechat beschikbaar is. Bovendien biedt Bitvavo een uitgebreide kennisbank met antwoorden op veelgestelde vragen.

Op het moment van schrijven is het nog steeds het grootste platform van Nederland. Hiermee is het in mijn ogen ook de nummer 1 van deze lijst. Dat neemt niet weg dat Bitvavo er sinds kort een concurrent bij heeft genaamd Finst. Hier later meer over.

Bij Bitvavo kan je kiezen uit veel verschillende cryptomunten. Op het moment van schrijven staat het aanbod op meer dan 180 verschillende cryptomunten. Je kan hier natuurlijk de meest bekendste cryptomunten kopen zoals, Bitcoin, XRP, Ethereum en Litecoin. Maar ook opkomende munten zoals, Dogecoin, Fetch, Quant en nog veel meer andere munten. Als beginner kan je gemakkelijk uit de voeten op het platform van Bitvavo, voor de gevorderden is er ook nog een geavanceerd platform. Hier kan je market, limiet en stop orders zetten. Naar mijn mening genoeg keuze en een platform dat voor iedereen bedoeld is.

Bitvavo heeft tevens ook een actie als jij je aanmeldt via deze link dan zijn de eerste 1000 euro waar jij mee handelt zonder transactiekosten. Je handelt dus zonder keuze. Als je eenmaal de 1000 euro heb aangetikt ga je uiteraard wel handelskosten betalen.

2. Finst

Bekijk mijn Finst review en kom erachter wat deze broker echt uniek maakt en waarom het de nieuwe concurrent van Bitvavo is.

Finst is een cryptobeurs gevestigd in Amsterdam en is een nieuwe speler in de crypto markt. Het bedrijf is opgericht in januari 2023 en is hiermee zeker een bedrijf dat niet onderschat mag worden.

Aangevoerd door een team van experts die eerder betrokken waren bij één van Europa’s grootste retail beleggingsplatforms. Het bedrijf biedt een van de meest concurrerende transactiekosten in Europa voor een breed scala aan cryptocurrency’s op een veilige en unieke manier. Het doel van Finst is om een eerlijke kans te geven aan alle crypto-beleggers en om de barrières die beleggen in cryptocurrency met zich meebrengt weg te nemen. Het is hiermee ook gelijk de goedkoopste broker van Nederland (nog goedkoper dan Bitvavo). Hoewel Finst dus nog een nieuw platform is en zij nog in de bloei staan van hun leven, heeft Bitvavo er wel zeker een concurrent bij. Hoewel ze nog geen diensten aanbieden als staking (gaat er wel komen) en nog een redelijk klein aanbod hebben aan crypto munten. Is dit wel een veelbelovend platform en is het nu al 1 van de populairste platformen van het moment.

1 Ding is zeker, Finst is hier zeker om de markt te veroveren en om de grootste te worden van Nederland maar ook van Europa. Zo willen zij: 

  • Binnen nu en 5 jaar de grootste aanbieder worden van Nederland maar ook van Europa 
  • Finst beweert dat de handelskosten 80% lager liggen ten opzichte van andere handelsplatformen
  • Het introduceren van een nieuw op transparantie gericht cryptocurrency platform met mooie mogelijkheden. Hiermee willen zij de veiligheid van jouw vermogen waarborgen.

Ook het platform van Finst is overzichtelijk, makkelijk te gebruiken en bedoeld voor iedereen die wilt beginnen met het kopen en verkopen van crypto. Een feature die Finst ook aanbiedt, waar ik zelf persoonlijk erg tevreden over ben is de swap functie. Dit houdt in dat je gemakkelijk crypto om kan stappen (ruilen) naar een andere crypto munten, zonder dat je de munt hoeft te verkopen.

Kortom Finst is een veelbelovend platform en ik ben benieuwd wat dit platform ons in de toekomst gaat brengen. Voor nu ook zeker een aanrader om jouw crypto avontuur mee te beginnen.

Gebruik de code “SUCCESBLOG”

Finst, Het nieuwe Goedkoopste bedrijf op het gebied van cryptocurrency handel. Lanceert nu een spannende actie waarmee je 5000 euro gratis kunt handelen op het platform. Het enige wat je hoeft te doen is de code SUCCESBLOG tijdens je registratie te gebruiken.

Met deze actie biedt Finst de mogelijkheid om te investeren in de snel groeiende wereld van cryptocurrency zonder enige financiële risico’s. Of je nu een ervaren belegger bent of net begint met handelen. Dit is een uitstekende kans om je portfolio uit te breiden met cryptocurrencies.

Neem dus snel deel aan deze actie en maak gebruik van deze unieke kans om 5000 euro gratis te handelen in cryptocurrency op het platform van Finst. Gebruik de code FINST5000 tijdens je registratie en begin met beleggen vandaag nog!

Het is echt van belang dat je de code SUCCESBLOG tijdens je registratie invult anders is het NIET geldig, let hier goed op.

3. Coinmerce

Coinmerce was één van de eerste aanbieders voor crypto munten in Nederland. Ook waren zij de eerste met een mobiele app, hiermee sloegen ze toen de tijd hun slag en maakte zij een voorsprong op hun concurrenten. Hierdoor haalde ze veel nieuwe klanten binnen en groeide het platform gestaag.

Gebruikers kunnen cryptocurrencies kopen, verkopen en opslaan op het platform van Coinmerce, dat beschikbaar is via desktop en mobiele app. Coinmerce biedt ook verschillende betalingsmethoden, waaronder iDeal, bankoverschrijvingen, creditcards en andere betaalmethoden.

Het platform biedt ook geavanceerde functies voor meer ervaren handelaren, waaronder limietorders en stop-loss orders. Coinmerce biedt ook een kennisbank en educatieve bronnen om beleggers te helpen meer te leren over cryptocurrencies en handelsstrategieën.

Over het algemeen hebben gebruikers positieve feedback gegeven over Coinmerce, met name over het gebruiksgemak van het platform en de uitstekende klantenondersteuning. Gebruikers melden dat de klantenservice snel en behulpzaam is bij het oplossen van eventuele problemen of vragen.

Coinmerce hanteert handelskosten tussen de 0.4% en 2.5%, wat hoger is vergeleken met sommige andere crypto brokers. Desondanks heeft het platform zich gericht op gebruiksgemak en eenvoud, wat resulteert in een overzichtelijke en gemakkelijk te navigeren interface die voor iedereen toegankelijk is. Het platform is dan ook bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid.

Hoewel Coinmerce een goed alternatief kan zijn voor andere crypto brokers. Zijn er in de meeste gevalle beleggers die de voorkeur geven aan de Bitcoin exchange van Bitvavo of Finst. Het is belangrijk om de handelskosten en functies van verschillende crypto brokers te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

4. Bybit

Ben jij al wat langer bezig in de crypto wereld en zoek je een platform waar jij jouw vaardigheden en skills kan uitvoeren. Dan is Bybit een zeer geschikt platform, voor jou. Bybit is een platform voor de ervaren handelaren ook wel traders genoemd.

Het platform richt zich voornamelijk op derivatenhandel, zoals futures- en perpetual-contracten voor Bitcoin, Ethereum, Ripple en andere cryptocurrencies.

Een van de belangrijkste kenmerken van Bybit is de hoge hefboomwerking die het biedt aan gebruikers. Het platform biedt momenteel tot 100x hefboomwerking voor BTC/USD en ETH/USD futures-contracten. Hierdoor kunnen handelaren aanzienlijke winsten maken op relatief kleine prijsbewegingen. Het is echter belangrijk om op te merken dat het handelen met hoge hefboomwerking ook gepaard gaat met een hoger risico.

Bybit heeft ook verschillende geavanceerde handelstools en -functies, zoals stop-loss en take-profit orders, waarmee handelaren hun risico’s kunnen beheren en hun winstgevendheid kunnen vergroten. Het platform heeft een gebruiksvriendelijke interface die goed werkt op zowel desktop als mobiele apparaten.

Bovendien biedt Bybit een hoge mate van beveiliging en privacy voor gebruikers. Het platform slaat de meeste activa op in koude portefeuilles, die niet verbonden zijn met het internet en daardoor minder vatbaar zijn voor hacks.

Al met al is Bybit een goede optie voor ervaren handelaren die op zoek zijn naar een geavanceerde en betrouwbare crypto exchange met hoge hefboomwerking en geavanceerde handelstools. Het is echter belangrijk om op te merken dat de handel met hoge hefboomwerking gepaard gaat met een hoger risico en niet geschikt is voor alle beleggers. Lees je dus eerst in hoe dit werkt.

Beste crypto broker | Conclusie

Het kiezen van de juiste crypto broker is essentieel voor het succesvol handelen in cryptocurrencies. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het selecteren van een broker, zoals gebruiksgemak, handelskosten, veiligheid en het aanbod van cryptocurrencies en handelsopties.

Op basis mijn review kunnen we concluderen dat Finst de beste crypto broker is voor beginnende handelaren in Nederland. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface, lage handelskosten en een breed scala aan cryptocurrencies en handelsopties. Ik beveel Finst aan omdat dit nieuwe platform veel potentie biedt. Het kan zijn dat je meer voor de naamsbekendheid wilt gaan, dan kan je voor Bitvavo kiezen. Voor meer ervaren handelaren kan Bybit een goede optie zijn vanwege de geavanceerde handelstools en hoge hefboomwerking.

Uiteraard is het belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en te overwegen wat het beste past bij je persoonlijke handelsbehoeften en -ervaring. Ongeacht welke broker je kiest, is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het handelen in cryptocurrencies en om jezelf te informeren over de risico’s die gepaard gaan met deze markt.

Maak een account aan bij Finst en vergeet niet mijn code SUCCESBLOG te gebruiken. Door deze code handel je de eerste 5000 euro gratis.

Veel gestelde vragen

Waarom moet ik op alle brokers/exchanges mijn identiteit verifiëren?

Het verifiëren van je identiteit bij brokers en exchanges is een belangrijk onderdeel van het proces van het kopen, verkopen of handelen van cryptocurrencies. Het is nodig om te voldoen aan wettelijke vereisten en om te voorkomen dat deze platforms worden gebruikt voor frauduleuze activiteiten, zoals witwassen van geld, terrorismefinanciering en andere illegale praktijken.

Hoe kies ik de beste crypto broker voor mijn behoeften?

Het kiezen van de beste crypto broker is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele factoren om rekening mee te houden:
Gebruiksgemak: Is het platform gemakkelijk te navigeren en te begrijpen, vooral voor beginners?
Veiligheid: Biedt het platform voldoende beveiligingsmaatregelen, zoals 2-factor authenticatie, encryptie van gegevens en een verzekering tegen hacks?
Kosten: Wat zijn de handelskosten, stortings- en opnamekosten en eventuele andere kosten die in rekening worden gebracht?
Aanbod van cryptocurrencies: Biedt het platform de cryptocurrencies waarin je geïnteresseerd bent om te handelen?
Betalingsmogelijkheden: Kun je gemakkelijk geld storten en opnemen met de betalingsmethoden die voor jou het meest geschikt zijn?
Klantenservice: Is er een goede klantenservice beschikbaar om je te helpen bij eventuele vragen of problemen?
Regulatie: Is de broker gereguleerd door een toezichthouder en voldoet het aan de geldende wet- en regelgeving?

Hoe zit het met de veiligheid van mijn cryptocurrencies bij een crypto broker?

De veiligheid van cryptocurrencies bij een crypto broker is een belangrijk aandachtspunt voor elke belegger in cryptocurrencies. Hier zijn enkele maatregelen die brokers meestal nemen om de veiligheid van de cryptocurrencies van hun klanten te waarborgen:
Koude opslag: Brokers slaan vaak het grootste deel van de cryptocurrencies op in offline opslagapparaten, ook wel “cold wallets” genoemd. Dit is een extra beveiligingslaag om de cryptocurrencies te beschermen tegen hackers en andere cyberaanvallen.
2-factor authenticatie: De meeste brokers bieden de mogelijkheid voor 2-factor authenticatie, wat betekent dat je naast het invoeren van een wachtwoord ook een unieke code moet invoeren die via sms of een authenticatie-app wordt verzonden.
Encryptie: Brokers maken vaak gebruik van encryptie om de persoonlijke informatie en de cryptocurrencies van hun klanten te beschermen.
Verzekering: Sommige brokers bieden ook een verzekering tegen hacks en andere cyberaanvallen die de cryptocurrencies van hun klanten kunnen treffen.

De beste manier om jouw cryptocurrencies veilig op te slaan is het gebruiken van een hardware wallet. Weet je niet wat dit is? Klik dan hier.

Kan ik cryptocurrencies verhandelen op meerdere brokers tegelijk?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies te verhandelen op meerdere brokers tegelijkertijd. Door het gebruik van meerdere brokers kun je profiteren van verschillende handelsvoorwaarden, functies en kun je ook het risico spreiden door jouw cryptocurrencies te verspreiden over meerdere exchanges.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van meerdere brokers ook extra inspanningen en beheer vereist. Zoals het bijhouden van verschillende wallets, accounts en het monitoren van verschillende markten en prijzen. Bovendien kunnen sommige brokers beperkingen opleggen aan het verplaatsen van cryptocurrencies van hun platform naar andere platforms. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van hun beleid voordat je besluit om meerdere brokers te gebruiken.

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!
Crypto

Ontdek de top 10 beste Altcoins in 2024 met potentie voor explosieve groei!

De titel “Beste Altcoins 2024” vliegt je om de oren. Artikelen beloven gouden bergen, met obscure munten die de hemel in zullen schieten. Maar wie graaft wat dieper, ontdekt al snel dat de meeste van deze “beste” altcoins niets meer zijn dan hype-gevoelige “shitcoins”. In dit artikel pakken we het anders aan. We kijken niet

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?
Brokers

Freedom24 Review | Wat biedt deze broker jou?

Freedom24 een beleggingsbroker met een breed scala aan financiële instrumenten. Een broker die u niet mag missen als het gaat om beleggen. Op deze broker kan je profiteren van verschillende producten. Zoals een spaarrekening met hogere rentes, aandelen kopen tegen de IPO-prijs en toegang heb tot wereldwijde beurzen. Kortom een broker vol verassingen en verschillende

Share.

Ik ben Joost, een 39-jarige man met een passie heeft voor beleggen, investeren en ondernemen (en sporten). Ik wil met Successblog.nl mensen helpen om de stap te maken naar de mooie kansen die in de financiële markten liggen.

Onderwerpen

Contact

©2024 Succesblog. Website door WebDelft.